Under the Dome (CBS)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Tege, 26.06.2013.

 1. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 705
  Kieltämättä aika nopeasti sotilaat poistuu, jos koko kirja tosiaan tapahtuu viikossa (ylempänä tosin sanotaan että tv-sarja olisi pitempi). No ehkä tuolle sitten tulee selitys myöhemmin.. :)

  Ps. Joo vesi pääsee läpi, niitähän ne testaili siinä yhdessä kohtauksessa.
   
 2. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  658
  Vissiin ole katsonut tarpeeksi tarkkaavaisesti, joka varmaan johtuu tason laskusta kahden viimeisen jakson aikana, mysteerit jäänett taustalle ja peliin pistetty scifi-sarjojen perus täytejakso kliseet (mystinen tauti, sekoilua yms). Mut, noista sotilaista, en tajunnut että armeija hylkäsi kaupungin? Ainakin pilotin lopussa näytettiin panoraama otos, jossa näkyi kuinka koko kupua ympäröi suuri joukko, joka koostui ilmeisesti lähinnä armeijasta.
   
 3. Tege

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  33 855
  Eiköhän toi armeija vaan lähtenyt sen takia pois, että mitä ne tuossa tekisivät tuijottamassa?
  Siirrettiin muualle pidemmälle vartioon tjsp.
   
 4. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 417
  Tuollaisia salityksiä voi toki jokainen kuvitella omassa päässään juonessa ja tapahtumissa olevien ammottavien aukkojen paikkaamiseksi, mutta ei kuulu hyvin toteutettuun kerrontaan toimia niin, että katsoja jää ihmettelemään, että "mitäs vittua, eihän tuossa menossa ole yhtään mitään järkeä".

  Pari päivää aiemmin samalla paikalla ammuttiin kuoliaaksi poliisi (toisen poliisin toimesta), eivätkä armeijan heput hätkähtäneetkään kuvun ulkopuolella. Nyt siellä oli menossa mielenosoitus, eikä sekään aiheuttanut armeijalta minkäänlaisia toimenpiteitä suuntaan tai toiseen, eli nämä vain pakkasivat kamansa ja lähtivät. Ulkopuolella olevien intresseissä luulisi olevan kertoa sisäpuolella oleville panikoimisen vähentämiseksi edes paperimuodossa että mitä ulkopuolella tutkitaan/suunnitellaan jne, mutta kun ei niin ei.

  Paska haisee käsikirjoituspapereista ruudun tälle puolelle saakka.
   
 5. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 565
  Minusta juuri niin tämän sarjan kanssa kuuluu ajatella. Mistäs sitä tietää, että onko koko kupu armeijan tekosia? Tai että armeija havaitsi jotain ja lähti karkuun? Tai että kyseessä on testi, miten täysin eristettynä ja ilman ulkoista kommunikaatiota pieni yhteisö käyttäytyy? Juuri nämä "järjettömät" toimet sopivat sarjan henkeen ja lisäävät kuvun mysteeriä.
   
 6. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 032
  Juuri näin, melko mitättömistä asioista valitetaan ja vedetään nopeita johtopäätöksiä ja syytetään "paskaa käsikirjoitusta", vaikkei katsoja oikeasti tiedä jutun laajuutta, mistä on kyse, kuka on vastuussa jne. jne. Tuli vähän mieleen Lost, kun sen kohdalla alettiin kitistä siitä, miksei niitä kukaan löydä sieltä saarelta, kun kyllä oikeasti tuollainen saari havaittaisiin ym. Mitä pidemmälle juttu eteni, kävi kyllä aivan selväksi miksei saarta löydetty. Sama asia tämän Under the Domen kanssa - kuvun mysteeri on vielä täysin auki, spekuloida toki saa, mutta jos jotain erikoista tapahtuu tai jää tapahtumatta, on mielestäni aivan turha huudella heti että paska kässäri.

  Onhan se nyt ihan käsittämättömän kauheaa, jos katsoja joutuu itse spekuloimaan ja yhdistelemään langanpätkiä sarjassa, jossa on joku MYSTEERI. Ja että näitä skenaarioita joutuu "kuvittelemaan omassa päässään." Mukavaa epätietouttahan se on, kun katsoja on kaupungin asukkaiden asemassa, eikä tiedä mitä ne siellä ulkopuolella ovat mahdollisesti saaneet tietoonsa kuvun toimintaperiaatteista. Vai tietävätkö mitään, ja jos tietävät, voidaanko sitä kertoa sisäpuolella oleville? "sori, ei voi auttaa, kupu on ja pysyy" ei ole kovin rohkaiseva viesti. Ja se että poistutaan yhdestä kohtaa kupua ei välttämättä meinaa, että armeija jätti koko hoidon sikseen.

  Harmi, jos keskustelu luisuu tässäkin ketjussa tähän. Ketjussa ei kohta haise mikään muu kuin paska.
   
 7. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  658
  Juuri näin. Mysteeri-sarja, ja mukana vieläpä yksi Lostin käsikirjoittajista. Vastauksia halutaan heti, vaikka vasta 4 jaksoa näytetty. Samaa vinkumista tosiaan oli Lostin aikana, kun piti itse päätellä asioita niin meni hermot ja sitten tultiin foorumille valittamaan. Muistamme hyvin miten kävin Twin Peaksin, kun murhaaja paljastettiin liian aikaisin, ja yllättäen katsojat katosivat ja sarja loppui kesken.
   
 8. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 417
  Jos vain olisikin kyse pelkästään siitä kuvusta, mutta kun kehno laatu paistaa kaikkialta koko sarjassa. Käsikirjoitus on oma juttunsa, mutta sitten siihen tulee vielä päälle karsea ylinäyttely ja överiksi vedetyt hahmokarikatyyrit.

  Voi olla että odotin tältä liikaa ja nyt neljän jakson jälkeen pettymys aiheuttaa suuremman reaktion, kuin jos olisi alkanut katsomaan sarjaa ihan puhtaasti ohimennen.

  Kritiikin puute ja/tai sokea fanitus ei ainakaan paranna tilannetta.

  Lostin kirjoittajat eivät itsekään tienneet miten sarjaa viedään eteenpäin, kun sitä tehtiin suunnilleen sitä mukaa kun katsojaluvut antoivat myöten, joten eipä ole ihmekään että siitä valitettiin.

  Lost oli suuren rahan Kauniit ja Rohkeat ja tästä Domesta uhkaa vähitellen muodostua samanlainen, jos sille tosiaan on jo nyt suunniteltu jatkoa. En tiennytkään, että tässä on mukana Lostin kirjoittajia, mutta toisaalta sisältöä katsomalla se oli aika ilmiselvää koko ajan.

  Ei tämä ihan täyttä paskaa ole ja meno saattaa vielä parantua, mutta silti ahdistaa, kun potentiaalia olisi niin paljon laadukkaampaankin tarinankerrontaan.

  Ja ei, en minä mitään vastauksia vaadi tarinan mysteereihin tässä vaiheessa, vaan loogista toimintaa kaikilta elokuvan hahmoilta, jotta ei tarvitse tukeutua jatkuvasti facepalmiin.

  Edit.
  Tässä yksi monista arvosteluista, joiden sisältöön on helppo yhtyä: Under the Dome: Season One | TV Review | Slant Magazine

  Pikalainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2013
 9. Naksutin

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  1 218
  Vali vali vali ja vali vali vali yhdyn TRANFIREen. Täällä on murolaisilla vaan se rima niin saatanan korkealla kaikessa ja valitetaaan jokaisesta pienestä asiasta. Mun mielestä tämä on hyvinkin mielenkiintoinen sarja jota seuraa mielellään ja en ala perustelee sitä. Toki ihmisten käyttäytyminen joka sarjassa kuten tässäkin pistää miettimään, mutta tämähän on viihdettä. Onko sellasta sarjaa edelleenkään tehty joka noudattaisi ihmisten omaa "oikeaa" käyttäytymistä?
   
 10. Hetzer

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  1 358

  Tämä. Tietyillä käyttäjillä on nämä samat valitukset sarjasta/leffasta toiseen jos ei joka asiaa väännetä rautalangasta.
   
 11. BaXteR

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2001
  Viestejä:
  527
  Jos hyvästä kirjasta tehty sarja mokataan niin pahasti, että siitä tulee vesitetty ja geneerinen, niin aivan varmasti asiasta saa ja pitää valittaa.
   
 12. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 705
  No luulisihan tuota että ulkopuolinen (armeija) koettaisi kommunikoida ja saada tavalla tai toisella yhteyttä tuonne kupoliin. Mutta tosiaan, ehkä tällekin sitten löytyy joku järkevä selitys myöhemmin. Sarja vaikutaa mielenkiintoiselta, mutta edelleen olen sitä mieltä että osittain tuo on yllättävän kehno. Onneksi nyt tuosta tarinasta ei ole hajua, joten sikäli tuota voi katsoa vielä suhkot avoimesti. Se ei ole kuitenkaan kovin iso plussa, jos tässä on jotain Lost tyylistä paskaa.
   
 13. Naksutin

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  1 218
  Njoo, mutta sä olet omassa päässäsi kuvitellut kirjan tapahtumat ja sen perusteella spekuloit omiasi? :kippis:
   
 14. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 417
  Vissiin vähän vikaa luetun ymmärtämisessä, jos huonon näyttelemisen ja yhtä huonon käsikirjoituksen kritisoiminen on rautalangasta vääntämisen haluamista. :D

  Ei ketään kiinnosta, jos sinä tai joku muu haluatte katsella sarjaa muna pystyssä, mutta se ei edelleenkään tarkoita etteikö siitä saisi keskustella sekä hyvässä että pahassa.

  Turha pahoittaa mieltä sillä, että joku osoittaa ohjelmassa olevia puutteita.
   
 15. sahanpuru

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2007
  Viestejä:
  585
  Oli selitetty moneen kertaan, että armeijan väki ei saa reagoida mihinkään kuvun alla tapahtuneeseen. Kupu on säteeltään pitkä, eikä jokaisessa paikassa voi olla armeijan väkeä.
   
 16. nilbog

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  1 174
  Se että löytyy kritisoitavaa, ei tarkoita että sarja olisi huono. Aloin miettimään viime jakson aikana kupolin fysiikkaa. Se siis aiheuttaa häiriöitä lähellä oleville sähkölaitteille, päästää vettä läpi, joten myös happea. Kupoli ikään kuin tipahti ensimmäisessä jaksossa, joten se ei välttämättä ole pallo. Jos se pallona olisi tipahtanut niin olisi syntynyt monttu. Tietysti jos mystinen kupoli sulkeutui tippuessaan palloksi on eri asia. Mistä pääsenkin seuraavaan, eli onko fysiikan lakien mukaan materiaalin mahdollista venyä sillä tavalla yhdestä pisteestä palloksi, vai onko kyseessä tosiaan, vain maahan tiputettu valmis kupoli. Ensimmäinen teoria viittaisi avaruuden olioihin, koska kyseessä olisi tekniikkaa, mihin maalaiset eivät pysty vielä tuhansiin vuosiin.
   
 17. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 417
  Voi kun kiva. Reagointi armeijan taholta kun olisikin ainoa ongelma...

  Missä tuo muuten on selitetty useaan otteeseen, että armeijan väki ei saa reagoida mitenkään? Sarjassa itsessään sitä ei ainakaan ole tehty erityisen selväksi ja vaikka olisikin, miten kukaan pystyisi katsomaan suunnilleen silmiäkään räpäyttämättä kun poliisi ampuu kohti kupua (ja suoraan toisella puolella olevia sotilaita) ja tulee siten ampuneeksi virkaveljensä jne? Tuollaisia käytännän tason typeryyksiä sarja on täynnä ja ne tekevät siitä paljon epäuskottavamman kuin vaikkapas Walking Deadista ja se on sentään sarja ihmissyöjäzombeista. :D

  Päinvastoin, sarja on antanut koko ajan olettaa, että armeijalla ei ole mitään tekemistä kuvun kanssa, joten olisi loogisesti ajateltuna kovin outoa jos heillä kuitenkin olisi intressejä olla kommunikoimatta millään tavalla sisäpuolella olevien kanssa, ihan puhtaasti vaikka sen vuoksi, että sen käynnistäjä ja/tai voimanlähde saattaa olla siellä tms. Jos taas armeija on kuvun takana (mitä en usko, koska kyse on S.Kingistä ja scifistä), on naurettavaa uskotella katsojalle ensin jotain muuta ja sitten myöhemmin kääntää kelkka ympäri. Se olisi lähinnä sellainen Deus Ex Machina -tyyppinen ratkaisu tilanteeseen, jossa käsikirjoittajalla ei ole ollut kuviot kasassa.

  Kirjaa en ole lukenut, enkä viitsi tässä vaiheessa enää aloittaa, mutta en jaksa mitenkään uskoa, että se olisi yhtä tökerösti kirjoitettu. Kingin tyyli on tuttu vuosien takaa ja siinä mielessä nämä ihmissuhdesopat ovat ymmärrettäviä, mutta minä en vain yksinkertaisesti pidä tästä "muovisesta" toteutuksesta. Ja tosiaan, paljon huonompiakin sarjoja on olemassa ja kyllä minäkin scifin ystävänä aion seurata sarjaa myös jatkossa, mutta se ei poista noita ongelmia.

  Joku toinen voi ja saakin olla tästä eri mieltä. Perustelemattomat kommentit tyyliin "älkää itkekö, sarjahan on puhdasta rautaa" voitte kuitenkin työntää hanuriinne.
   
 18. Hetzer

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  1 358
  Älä toki sinäkään pahoita mieltäsi siitä että kaikki eivät ole kanssasi samaa mieltä joka kerta kun ei satu joku mielyttämään.
   
 19. Crapper

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2009
  Viestejä:
  1 082
  Jaahas täällä taas muron kuuluisin kriitikko kautium vauhdissa :D
   
 20. Zalmari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2004
  Viestejä:
  1 098
  Ansaitseeko mikään scifi/toimintasarja kautiumilta 5/5, tai edes 4/5 pisteitä?
   
 21. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 417
  Mistä olet saanut sellaisen kuvan, että minulla olisi mieli pahoittunut jostakin?

  Epäkohtien osoittaminen jostakin asiasta ei taatusti ole osoitettu henkilökohtaisesti kenellekään ja ihan yhtä vähän sillä on vaikutusta minuun, jos joku on eri mieltä niistä esitetyistä asioista.

  Ansaitsee helpostikin, miten niin? Miten se liittyy tähän ketjuun?

  Vai onko niin, että herrat ovat lukeneet minun antamaani palautetta parissa sellaisessa ketjussa, joissa oma fanituksen kohde on saanut kylmää vettä niskaan ja sitä pitää nyt sitten yrittää hyvittää tuollaisilla mussutuksilla vähän siellä sun täällä? Repikää vähän ryhtiä ja koittakaa keskittyä asiaan.

  Jos olen sanonut jotain, mikä on ollut mielestänne väärin, niin vastatkaa siihen perustellusti, niin keskustellaan asiasta, se kai kuitenkin on keskustelufoorumin perimmäinen idea. Turhalla vittuilulla jokainen tekee narrin vain itsestään.

  Tässä nyt kuitenkin muutamia arvioita minun mielestäni ihan hyvistä ja laadukkaasti toteutetuista scifi/action-sarjoista, niin ei jää kysymys kaihertamaan mietä:

  X-Files 5/5
  Breaking Bad 5/5
  Deadwood 5/5
  Game of Thrones 5/5
  Oz 5/5
  Taken 4/5
  Shield 4/5
  Twilight Zone 4/5
  The Outer Limits 4/5
  Dexter 4/5
  Sons of Anarchy 4/5
  Sherlock 4/5
  V - vanha oli parempi kuin uusi, mutta laitetaan keskiarvona 4/5
  Walking Dead (1. kausi) 4/5
  Star trekit yleisesti ottaen 4/5
  Alkuperäinen Galactica 4/5 (omalla aikakaudellaan)
  4400 ja uusi Battlestar Galactica jäävät liiallisen jeesustelun ja ylinäyttelyn vuoksi muista ja saavat vain 3/5

  Tähän mennessä nähdyn perusteella Under the Dome on tasolla 3/5, mutta katsotaan parantaako se juoksuaan jatkossa.

  Suuren rahan sarjoista sitä alempaa kastia edustavat mm. Jericho, Roswell, Lost, Terra Nova, CSI ja kaikki sen variaatiot. Nämä olisi minun mielestäni voinut kaikki jättää tekemättä vaikka kokonaan.

  Tässä on tarkoitus keskustella topicin televisiosarjasta kokonaisuutena, ei ihmisistä, jotka sitä kommentoivat.

  Onko sinulla siis jotain sanottavaa sarjasta itsestään, tai mahdollisesti jotain korjattavaa minun sanomisistani ja kuten aina, mielellään perusteluiden kanssa? Jos ja kun ei ole, niin mitäs jo imaisisit vaikka parsaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2013
 22. pokepeek

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2010
  Viestejä:
  179
  Yritin antaa sarjalle mahdollisuuden ja katsoin sitä väkisin kolme jaksoa, mutta en katso enää. Se on silkkaa kuraa verrattuna kirjaan. Ymmärrän vielä sen että käsikirjoituksessa ei mennä juuri kirjan mukaan, mutta hyvä alkuperäistarina on vedetty läpi rahamiesten höttögeneraattorista. Lopputuloksena on juuri Lostin, Roswellin ja Jerichon tapaista katsojaa aliarvioivaa laskelmoitua kuraa.
   
 23. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  658
  Lostia voi dissailla ja ymmärrän hyvin syyt, mutta väärää infoa pusket eteenpäin. Suurimmat juonikuviot oli selvillä alusta saakka ja Lost teki netwotk tv tasolla historiaa, (jossa todellakin yleensä pusketaan jaksoja niin kauan ulos kuin katsojia riittää) tuottajat teki diilin kolmannen kauden jälkeen ja sopivat ABC:n kanssa sarjalle lopetus ajankohdan ja vähensivät samalla jaksojen määrää, ettei turhia täytejaksoja mahdu mukaan.
   
 24. KLF

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  2 592
  Viimeisessä jaksossa lopputekstien jälkeen näytetään Barbi vihellellen ajamassa autollaan seuraavan pikkukylän halki kun edessä jysähtää kupolin reuna maahan... "god damn, not again...?" :D
   
 25. Zalmari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2004
  Viestejä:
  1 098
  Hyvä jakso oli uusin, ja pastorin tapaus hoidettiin itseasiassa omasta mielestä tässä jopa nokkelammin kuin itse kirjassa.
   

Jaa tämä sivu