Toimeentulotuen perusosa isommaksi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Finnjet, 23.01.2010.

 1. Nakkivahvero

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2008
  Viestejä:
  1 706
  Jos kaikki tahtoo töihin, se onnistuu poistamalla kaikki tuet ja minimipalkat yms ja palkkaamalla säästyneillä rahoilla osan porukasta valvomaan ettei tästä synny suurempia järjestyshäiriöitä. Ei sitä duunia toki samalla sekunnilla ole, mutta osa kuolee nälkään tai poliisin pamputukseen ja osalle sitä duunia alkaa hiljalleen valumaan kun tehtaat siirtyvät mielellään superhalpatyövoimamaahan.

  Mikään järkevä ratkaisu tuo ei tietenkään ole, yritän vain osoittaa, että sitä rakennetyöttömyyttä tulee aina olemaan jonkun verran. Tässä maassa sitä tosin vaikuttaa olevan melko paljon.
   
 2. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 188
  Toimeentulotuen perusosalla pärjää, jos osaa erottaa terveellisen elämän mielikuvat ja todellisuuden toisistaan. Rahaa ei ole käytössä samalla tavalla kuin palkkatyössä tai monissa muissa tulolähteissä. Ei ole tarkoituskaan. Perusturvan tarkoituksena on pitää ihminen fyysisesti ja henkisesti terveenä. Biologia sanelee tietyt rajat ja niitä Suomen perusturva mielestäni noudattaa hyvin.

  Minulla Kela maksaa 80% vuokrasta, sossu maksaa loput. Sossu maksaa sähkön, peruskotivakuutuksen, terveydenhuoltomenot (vaikka en ole tarvinnut kumma kyllä) ja vedenkin tiettyyn rajaan asti. Tähän sitten vielä 417 euroa kuukaudessa ns. peruselämiseen. Mitä tahansa vuokria ei kuitenkaan kokonaan makseta. Raja kulkee yleisesti jossain 500 euron tienoilla, jos asuu yksin. Riippuu, missä asut. Jos ylittyy, niin loput pitää ottaa perusosasta, mikä kyllä olisi aika hankalaa.

  Jos perusturva ei sinulle riitä, niin MENE TÖIHIN tai hanki lisää jollain muulla tavalla. Eihän siinä ole mitään järkeä, että ihminen pärjäisi taloudellisesti yhtä hyvin kuin esim. palkkatyöläinen, jos tulona on vain perusturva. Tietyillä ihmisryhmillä tämä kuitenkin toteutuu jostain syystä, mikä on vähän paskamaista.
   
 3. jzse

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  105
  Opiskelijat saa ton 420 euroa kuussa ja siitä pitää maksaa sen vuokrakin vielä päälle. Mainitsit että tilailet lehtiä... mene kirjastoon, kannattaako muutenkaan maksaa pienituloisena tollasesta huuhaasta?

  Sinuna olisin kiitollinen siitä että saat edes tuon verran, tolla meinaan elää helposti, eikä tarvitse edes syödä pelkkää makaroonia.
   
 4. Misery

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  15
  Voisin uskoa rikollisuuden lähtevän huimaan kasvuun tälläisen järjestelyn seurauksena. Eikä tuomiot tai poliisin pamputus varmasti paljoa paina jos vaihtoehtona on nälkään kuoleminen.

  Mitä sitten sairaat jotka eivät kykene töitä tekemään, mielestäsi hekin joutavat kuolemaan pois?
   
 5. Petoz

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2008
  Viestejä:
  1 678

  No eiks se niin oo aina mennykki.. heikot ei pärjää.
   
 6. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  2 849
  melkei vois sen kommentoida, että tällä palstalla tuskin kovin moni oikeasti haluaa järjestelmää jossa vain vahvin ja "sairain" pärjää parhaiten.

  kyllähän tuo sosiaalituki on alhainen, mutta ei sen pidäkkään olla sen suuruinen jotta voisi säästellä eläkerahastoa siitä. sopiva se nyt taitaa olla, tosin indeksi korotuksen voisi lisätä.

  mutta opiskelijalla se vasta hauskaa onkin. joku tuolla sano "opiskelu on ilmaista, elämä ei..." missähän vaiheessa se opiskelijan elämä loppu? vai eikö opiskelijan tarvitse syödä, maksaa vuokraa jne laskuja? ole ilman nettiä, kävele, pyöräile, annettiin myös vinkkeinä. itselle ainakin netti on pakollinen työväline sen tietokoneen kanssa koulussa. ja kyllähän tosta sen 30km pyöräilee helposti joka päivä kouluun. ei oo opiskelu helppoo rahallisesti, varsinkaan jos ei ole töitä helposti saatavilla. itsellä ollut sen verran hyvä tilanne, töitä on riittänyt niin paljon kun halunnut tehdä. kaikilla ei näin hyvin ole käynyt.
   
 7. spugge

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  137
  siis... en oo koskaan ollu työttömänä niin kysyn vaan että sossu maksaa vuokran niin sen jälkeen ne maksaa sulle 417 euroa elämiseen??? mit vit?

  onks tää totta?
   
 8. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 799
  Ensin työtön saa kelan etuudet (työmarkkinatuki, asumistuki) ja jos sen jälkeen jää vajausta (vuokra+sähkö+417e - kelan tuet), sossu maksaa tämän. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, ei tuo 417 riitä herroiksi elämiseen, mutta toki säästäväisesti sillä pärjää. Kuitenkin esim netti ja puhelin on työttömälle työnhakijalle pakolliset, joten voi sanoa, että se on 417-20e-37e=360e. Siitä sitten vähentelemään ruokia ja muuta.
   
 9. spugge

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  137
  ei vittu...ja jengi vinkuu kun tekemällä ei mitään saadaan ylläpito sun muu? menisitte töihin!
  taidan itse jäädä työttömäks. ja porukka vonkuu lisää rahaa kun ei tehdä mitään? huh huh..... 100e käyttörahaa viikko... ihan hyvin mun mielestä. kun miettii että ei tarvitse stressata ainakaan duunin takia...ei saatana. ei kyl tasan mee....
   
 10. Clandestine

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  2
  Meillä saa noin 420 yksin asuva, siihen päälle max. 380 vuokraan. Kelasta en tiedä mitä ja miten maksavat. Monet taitavat olla aika valikoivia menojensa suhteen. Itse oikein tiukkalinjalla pärjäisin ruokien suhteen jollakin kympillä päivässä, syön VHH.
   
 11. j-roc

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2007
  Viestejä:
  1 545
  No varmaan kannattaakin jäädä jos työt tressaa.
   
 12. Finnjet Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  555
  Olen kanssa 1000%:sti samaa mieltä!! näin näyttää nykyään kaikki toimivan, kunhan joku maksaa kerjäläiselle/pakolaiselle rahti-laivalipun suomeen niin täällähän kaikki hoituu, tulee kämpät, takuuvuokrat, satelliitti-antennit(että pystyy seuraa Dallasia omalla kielellään), taksiliput, moskeijat yms. minareetit :)

  Tuon Satelliitti-paketin unohdinkin heti alussa, se on harkinnanvarainen=LUE:pärstäkertoimen mukainen hankinta=ei sovi mulle.

  Ai niin, ne eivät ole tottuneet julkisiin kulkuneuvoihin eikä kylmään Suomeen, pitää antaa taksisetelit, juuh ja huonekalu-rahat, vesipiiput jne..
   
 13. Finnjet Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  555
  Aivan, samassa tilanteessa olin itse opiskellessa, kulut nousee heti kun lähtee peruskoulun jälkeiseen koulutukseen amikseen tms.
  Minustakin (kuten monesta muistakin, pitäiskö tehdä adressi :) on sika väärin
  että on pakko ottaa opintolainaa, jos otat tai et ota niin sinulle lasketaan
  soskun laskelmassa että tuloina opintolaina sen ja sen verran kuussa.

  Todella motivoivaa pakko-ottaa 4000€:n opintolaina ja sitten pitäisi mennä nykysuomessa duuniin osa-työllistetyn-harjoittelu-tuella 8e/päivä.
  Näin se suomi kohtelee kunnon duunareita, kyllä :confused:
   
 14. Vin

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2010
  Viestejä:
  129
  itse saan työttömänä kelalta hiukan alle 600/kk (työmarkkinatuki, tai mikälie+asumistuki). vuokra on päälle 400, ja netti n.35 e/kk. vesi sisältyy vuokraan ja sähkölasku tulee neljän kuukauden välein. Kuvitteleeko joku että tuolla rahalla tahtoisin pitkäänkin kituuttaa?? Työtä yritän etsiä koko ajan, uskokaa pois :)
  Vastauksena vain noihin "menkää v*ttu töihin" viesteihin. Eri asia tietty jos vuostolkulla elää tukien varassa ilman järkevää syytä...
   
 15. Finnjet Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  555
  Justiinsa, minulla melko samaa tahtia, kuun alussa asumistuella eletään ja maksetaan laskut, kuun puolivälin eläke ei riitä edes vuokraan vaan sitä varten pitää jättää kuun alusta 30e säästöön :(
   
 16. Finnjet Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  555
  Pakko korjata, opiskelu on ilmaista _mutta_ välineet ei, kynät, paperit, laskin, ja nykykouluissa ainakin päijät-hämeessä annetaan lista: ostakaa nämä kirjat, nämä kansiot jne.. ainiin, ostakaa nämä ja nämä TYÖVAATTEET!!
   
 17. NiFa-san

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  318
  Itse saan kelalta 410€ työmarkkinatukea + 253€ asumistukea + 80€ toimeentulotukea kaupunkilta, eli yhteensä tulot on n.740€/kk, josta jää vuokran (324€/kk) ja laskujen jälkeen ruokaan ja muihin menoihin reilu 250€/kk, itse olen sitä mieltä, että ei tuota perusosaa itsestään tarvitse nostaa, mutta vuosittainen inflaatio korotus ja tarkistus olisi paikallaan.
  Kyllähän tuolla summalla on oppinut elämään, kun muistaa vaan ostaa halvinta ruokaa mitä kaupasta löytyy, eikä ostele valmisruokia vaan tekee itse, yleensä kuukaudessa menee itsellä n.100€ ruokaan, jolla siis saa kaksi lämmintä ateriaa päivässä.
   
 18. Griefer Sutherland

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2009
  Viestejä:
  625
  Suomessa yhteiskuntajärjestyksen takaa tietoisuus siitä, että laittomuuksista jää suurella todennäköisyydellä kiinni ja saa rangaistuksen. Lisäksi suomalaiset ovat keskimäärin niin passiivisia, ettei heitä saa organisoitua minkäänlaisen kansannousuun vallitsevaa systeemiä vastaan. Huvittavaa kuitenkin miten pummit aina pelaavat tämän "antakaa rahaa tai autot ovat tulessa" kortin. Tommosille terroristeille ei pitäisi antaa euroakaan.

  Noniin tuossa se totuus taas lipsahti vahingossa. Ei riitä että on työpaikka, vaan pitää olla oikein hyvä työpaikka. Paljon kivempi roikkua tukien varassa valittamassa työmarkkinoiden surkeaa tilannetta, kuin nöyrtyä esim siivoojaksi tai bussikuskiksi.

  Ne sukulaiset ja ystävät voivat auttaa sitä työtöntä oman harkintansa mukaan, sekä ojentaa sitä jos näyttää että tyyppi vaan elelee muiden siivellä. Tuolla tasolla vapaaehtoisuuteen perustuva sosialismi on aivan tervetullutta. Valtion tasolla se on pelkkää hukkaan heitettyä rahaa.

  Ei niitä edelleenkään tarvitse kokonaan poistaa, vaan laskea sille tasolle, ettei loisiminen ole pitkällä aikavälillä houkutteleva ratkaisu, jota se tänä päivänä on kaikesta nillityksestä huolimatta. Jollei sukulaiset pysty tai halua tarjota tukea, niin sitten työtön ja varaton pitäisi laittaa asumaan valtion koulutuslaitokseen. Sieltä soluhuone, laitosruokailu, koulutus ja terveydenhuolto samaan tapaan kuin yliopistoissa. Jos opiskelijat tulee sillä toimeen niin on se nyt perkele ettei muka työttömille riitä.

  Taas lisää tätä "antakaa rahat tai muuten" uhkailua, joka ei mitenkään olennaisesti eroa siitä, että menet kaupungille ryöstämään rahaa aseella uhaten. Nythän tämä ryöstäminen vaan tapahtuu valtion toimesta. Edelleenkin sitä mieltä, että rankemmat rangaistukset vaan käyttöön. Luoti päähän tuollaisille työttömille terroristeille heti ensimmäisestä varkaudesta tai väkivaltaisesta rikkeestä.

  No sitä suuremmalla syyllä sosiaalijärjestelmää pitää karsia ja tehostaa, kun valtiolla on jatkossa käytettävänä vähemmän varoja, jolla pyörittää tätä loiseläjäsysteemiä.
   
 19. j-roc

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2007
  Viestejä:
  1 545
  Yksityisyrittäjät ja firmathan voitaisiin pakottaa palkkaamaan työttömiä niin paljon ettei suomessa olisi yhtään työtöntä. :D
   
 20. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  9 377
  Omasta mielestäni siitä kalliista koulutuksesta pitäisi alkaa maksamaan ne oikeat kustannukset mitä niistä tulee eli jokainen saisi kouluttautua rahojensa mukaan:).Asumistuenkin voisi imo poistaa koska se esim pääkaupunkiseudulla "vääristää" vuokrasuntojen hintoja eli niistä tulee hiton kalliita.
   
 21. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 288
  Perusosaan tehdään vuosittainen inflaatiokorotus kansaneläkeindeksin mukaan. Tosin tänä vuonna korotus oli 0 euroa, koska inflaatio oli miinuksen puolella.
   
 22. Jennyh^

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2010
  Viestejä:
  0
  On aivan turha valittaa, ettei tuo riitä elämiseen. Esimerkiksi sellaisessa sivistysvaltiossa kuin Amerikan Yhdysvallat tuskin saisit vastaavassa tilanteessa mitään. Yli 400e vuokran maksun jälkeen on todella paljon rahaa!

  Opettele kuluttamaan oikein ja valmistamaan itse ruokaa. Ennen kaikkea ota itseäsi niskasta kiinni ja hommaa itsellesi ihan oikea työpaikka. Muiden almuilla eläjän ei todellakaan pitäisi valittaa. Suomessa kyllä on töitä, kunhan vaan niitä haet. Jos pienipalkkainen duuni ei kiinnosta ota vaikka 2 pienipalkkaista duunia itsellesi ja tienaat todella paljon. Eikä edes kahden duunin tekeminen ole rankkaa suhteessa siihen mitä tienaisit. Kyllähän Suomessa esim. opiskelijat tekee kahta "duunia", kun ne käy päivällä luennoilla ja sitten illalla ja viikonloppuina duunissa eikä silti paljoa tienää.

  Joten mikset sinäkin voisi, häpeäisit iso mies kun valitat vaikka elätät itsesi muiden rahoilla.
   
 23. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Joo, ja verot voisi laittaa valtion maksettaviksi. :o

  Ja valtio voisi maksaa niille yksityisyrittäjille niitten työntekijöitten palkatkin, jos sattuu, ettei ne tuota mitään, niin ei tule sille yksityisyrittäjälle liian kalliiksi palkkojen maksu. :smoke:

  Ja kaikille voisi hankkia valtion kustannuksella avoauton, ja niille, joilla on alkoholismi tai huumeriippuvuus, voisi laittaa hansikaslokeroon niitten tarvitsemaan ainetta, ettei tarvisisi kaupassa käydä. :cool:

  Sitten kun kaikki olisi työssä ja ajelisi kännissä iloisina omilla autoillaan, voisi antaa poliiseillekin potkut ja panna ne oikeisiin töihin... kuskaamaan viinaa ja huumeita niille keiltä ne on loppu. :mad:

  Eikä kenenkään tarvitsisi käydä koulua, koska Suomessa on niin korkea elintaso, ettei se kouluja käymällä enää nouse, joten miksi turhaan vaivautua? ;)
   
 24. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 799
  Siun kannattaisi kyllä patentoida tuo valtiokonsepti cosmichd. Ihme, ettei kukaan ole tajunnut tätä ennen tuollaista valtiota pystyttää. Kaikki perustuvat johonkin ihme raatamiseen työpaikalla. :cool:
   
 25. Vuosi

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2008
  Viestejä:
  268
  Suomen järjestelmä yleensäkin on niin raskas ja varmaan mikään ei pyöri ilman julkista rahoitusta: maksetaan korkeat verot ja sitten tukilomakkeilla haetaan rahoitusta oli sitten työtön, yritys tai yhdistys. Mihin valtion yritystuet menevät? | Taloussanomat
   

Jaa tämä sivu