Terra Nova [FOX]

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja crrc, 07.02.2011.

 1. JannicaJessica

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2010
  Viestejä:
  125
  edit: poistettu tuplavastaus, sivu tökkii jostain syystä
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2011
 2. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  5 740
  Hetkinen... Falling Skies? :D (luulin jo menneeni siihen threadiin)
  No täytyy tämäkin katsastaa.
   
 3. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  5 370
  Kaukana siitä, okei on nuo hahmot kliseisiä (poliisi-isä, lääkäriäiti) mutta ei se kyllä vaan haittaa yhtään :)

  Pilotin perusteella jos pitäisi vertailua tehdä niin Falling Skies on käsittämätöntä kuraa ja tämä vaikuttaa oikein katsottavalta.
   
 4. fly_er

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  5 211
  Tuli jotenkin mieleen Stargaten, Battlestar Galactican ja Lostin sekoitus ripauksella Jurassic Parkia :kippis:

  Itse kyllä jaksoin seurata tiiviisti koko 1,5 tuntisen pilottia. Kyllähän tätä tulee varmaan katsottua ihan mielenkiinnolla, kunhan ei vaan muutu liikaa lässynlässyn ihmisuhde draamaksi tyyliin Jericho.

  CGI tosiaankin oli siististi tehty, ja kyllähän niitä paria pissistä jotka olivat pääosissa katselee ihan mielellään :smoke:
   
 5. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  3 124
 6. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  5 370
  Ei voi kyllä ymmärtää, joku falling skies sai älyttömät katsojaluvut alusta alkaen ja sitten kun tulisi sarja millä olisi oikeasti potentiaalia niin kukaan ei kato... Noh tyhmien jenkkien takia hyvät sarjat kuopataan ja vice versa..
   
 7. Stanleyjub

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  179
  Fox on toisaalta tunnettu, että scifi-genreen omaaville sarjoille annetaan mahdollisuus pitempään, jos katsojaluvut eivät heti ole kovat esim. Fringe, X-Files.


  e.House tullee ainakin osaltaan auttamaan katsojaluvuissa, vaikka taitaakin tulla vasta Terra Novan jälkeen.
   
 8. crrc

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  638
  Alunperin pelättiin aika paljon sitä mitä maanantain paikka tekee sarjalle, ei kuulemma ole tunnetusti mikään hirveän helppo.
   
 9. Rothas

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  325
  Keskinkertainen sarjahan tämä on joka osa-alueella ensimmäisen jakson perusteella. Itseäni häiritsi suunnattomasti kliseiset ja persoonattomat henkilöhahmot, kliseiset kohtaukset ja kehno CGI. Juonesta hankala sanoa mitään koska sitä ei taida vielä olla, sixerit lähinnä nauratti koska ne on lisätty sarjaan pelkästään toimintaa tuomaan. Niiden motiivi ei tullut itselleni selväksi, ilmeisesti ovat sarjassa pelkästään sen takia että pahoja tyyppejä pitää aina olla vaikka väkisin, ovat pahoja sen takia koska ovat pahoja. Ilmeisesti käsikirjoittajat luulevat että katsojat ei sen enempää sitä ajattelisi, mikä on totta koska suurin osa ei ajattele sitä sen kummemmin.

  Mutta ihan mukavasti sarja rullaa silti eteenpäin, koko perheelle suunnattu sarjahan tämä on loppuviimein eikä se kovin paljoa tarjoa älykästä viihdettä aikuiselle ihmiselle jolla on edes yhtään kriittistä ajattelukykyä. Niin ja lavastukset oli myös ihan siistit.

  Niin ja Jurassic Park näyttää vieläkin paremmalta.
  Jurassic Park Blu-Ray Trailer Exclusive HD - YouTube
   
 10. Cerwin

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2001
  Viestejä:
  1 380
  Ding ding, voittajapostaus.

  Itse en ennalta tiennyt muuta odottaa, kuin scifisarjaa missä on mukana Stephen Lang. Joten sikäli odotukset olivat jonkin verran korkealla. Lujaahan sieltä sitten rysähdettiin alas. Lupaavan alun jälkeen sarja hyppäsi syvään monttuun, muistuttaen hyvin paljon Falling Skiesia. Molemmat ovat selvästi ensisijaisesti lapsille/koko perheelle suunnattuja. Falling Skies on todistetusti lähinnä draamaa, Terra Novan kohdalla pallo on vielä kentällä.

  Pahin floppaus tuli toimintakohtausten kanssa. Dinosaurukset ovat täydellisen luodinkestäviä, kestäen jopa raskaan konekiväärin jatkuvaa sarjaa, huoh. Noh, vastapainoksi sille ettei dinosauruksia saa tapettua, ne eivät myöskään saa ihmisiä tapettua. Ensimmäinen teini juoksee keskelle verenhimoista dinolaumaa ja... saa kasan haavoja ja "joutuu leikkaukseen" (luultavasti paranee täysin), toinen teini joutuu dinon repimänä autosta ulos, dino puree tämän jalkaa esteettä ja... jälkikäteen kaveri nilkuttaa kun jalkaa vähän aristaa, kolmas teini ottaa "tappavasta hännästä" piiskaisun torsoon ja... rintaan laitetaan laastari. Joopa joo.

  Tuohon asti sarjaa muine typeryyksineen (ja niitähän piisasi) vielä jaksoi seurata lupaavan alkuasetelman, juonen mysteereiden ja Stephen Langin ansiosta, mutta nuo ylilyönnit sarjan alleviivaamiseksi lapsille suunnattuna imivät pahasti mehuja ainakin tältä katsojalta. Pitäähän tätäkin nyt katsoa lisää paremman huomisen toivossa, mutta mutta...

  Pähkäilin jakson jälkeen että mikä ihme näitä tuoreita scifisarjoja vaivaa, kun on pakko tehdä tuollaista kliseistä tusinahuttua perhedraamoineen. Pieni etsivätyöhän sen paljasti:

  Terra Nova - Series Produced by Steven Spielberg
  Falling Skies - Series Produced by Steven Spielberg
   
 11. asentelija

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2005
  Viestejä:
  262
  Pilotin alku vaikutti vielä lupaavalta, tuolta kaupungista siirryttiin mielestäni liian nopeasti pois. Juoni vaikuttaa todella köykäiseltä ja tuo kapinallinen poika sekä "rikollinen" isä, joka otetaan heti osaksi noita puolustajia ärsytti todella paljon. Lisäksi tuota nuorisoa seurattiin aivan liian paljon. Ei ole varmaan kovin vaikea päätellä, että sarja jatkuu tuolla kevyellä lätinällä ja välillä otetaan vähän yhteen dinojen ja sixterien kanssa. CGI muuten ok, mutta todella halvat chroma key -otokset pistivät silmään, esim. aivan pilotin lopussa.
   
 12. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 036
  Ei helvetti! :D

  Tuliko pieni déjà vu siitä Falling Skies -ketjusta, aivan kuin sitä olisi lukenut. Tasan samanlaisia kommentteja tulee vastaan.
  Onko se sitten paskaa tämäkin... :kippis: Tv-scifi on TODELLAKIN vaikeuksissa.

  Nyt odottelemaan vain lisää Cerwinin viikottaisia raportteja sarjassa vilisevistä aukoista ja epäuskottavuuksista. Viihdyttävää luettavaa.
   
 13. byrokraatti

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 104
  Dinosaurusten kanssa heilumiset jaksaa kiinnostaa ehkä jakson tai kaksi, mutta ei sitä enempää.
   
 14. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 674
  Se alku oli oikein mallikasta. Itse kun en tiennyt sarjasta mitään, niin luulin tämän olevan jonkinlainen Bladerunner-sarja. No äkkiähän se miljöö vaihtui dinolandiaksi. Ihan katsottavalta tämä on vaikuttanut, mutta Falling Skies on niin tuoreessa muistissa, että ei pidetä toiveita korkealla. Tekisivät kerrankin kunno scifiä, eikä taas yhtä teinidraamaa.

  Dinoissa hieman ärsytti se niiden luodinkestävyys, on se kumma kun ei rynkyn luoti läpäise liskon nahkaa. Oliskohan tässäkin sama asia ku FS:ssa, alussa alienit olivat lähes tuhoutumatomia, mutta myöhemmin niitä listittiin sitten paljain käsinkin.
   
 15. Otsonalle

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2011
  Viestejä:
  162
  Samaa mieltä, alku lupaava ja sitten tylsistyi. Aika pitkälti ennalta-arvattavasti kumminkin. Tuon kyllä voisi pelastaa sillä että kulkisivat sen tulevaisuuden ja menneisyyden väliä ja löytäisivät uusia tuollaisia anomaly-paikkoja joista pääsisi eri aikakausiin, mielellään myös tulevaisuuteen jossa asiat kunnossa. Pidän kyllä historia-dokkareista, mutten oikein perusta näistä liskoista enkä muutenkaan historiaan sijoittuvista sarjoista useimmiten.

  Johan ne liskot on nähty moneen kertaan.

  Toinen mikä pelastaisi sarjan olisi jos löytyisi sieltä menneisyydestä kehittynyt sivilisaatio jolla vaikkapa avaruusaluksia yms.
   
 16. Moguli

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  491
  Kovasti odotin tätä sarjaa ja pilottijakso oli kokonaisuutena ihan lupaava. Pilotissa tosin keskityttiin ihan liikaa teineihin, ja toivottavasti tästä ei tule taas yhtä uutta teinidraamasarjaa. Mikä vimma jenkeillä on tunkea joka paikkaan teinihömppää?

  No, useinhan pilotit ovat sarjan perusjaksoista poikkeavia ja onkin jännä nähdä millaisia Terra Novan perusjaksot tulevat olemaan.
   
 17. crrc

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  638
  Hassu juttu että tämä threadi muistuttaa Fallin skies threadia ja FS threadi muistutti SGU threadia. Ehkä kyse ei ole pelkästään siitä että sarjat olisivat huonoja.
   
 18. Otsonalle

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2011
  Viestejä:
  162
  Taitavat tehdä nuo sarjansa katsojatutkimusten ja mainostuloarvioiden perusteella, varmastikin parempia ja katsotumpia tulisi jos käsikirjoittajilla, ohjaajilla ja mitä näitä sitten onkaan olisi jonkinlaista taiteellista vapautta.
   
 19. BaXteR

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2001
  Viestejä:
  527
  Täysin samaa mieltä. Miten ihmeessä joku voi kehua Terra Novan CGI:tä? Sehän näyttää aivan paskalta!
   
 20. Euso

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2008
  Viestejä:
  476
  Joo, eipä tuo aloitus nyt ihan älyttömän vahva ollut. Rothas summasi aika hyvin kaiken negatiivisen, tosin itse lähtisin katsomaan juonikuviota vielä vähän pidemmälle. Kliseinen kikka on tietenkin näyttää sixerit alussa pahoina tyyppeinä. Myöhemmin käy sitten ilmi, että ne onkin niitä hyviä tyyppejä, kun taas Taylor onkin se pahis, joka vallanhimossaan tai muuten trippaillessaan vaarantaa koko Terra Novan. Ja tietenkin päähahmot liittyy sixereihin.

  Mutta katsotaan nyt, tässä vaiheessa pidän vielä kuitenkin Falling Skiesia rutkasti parempana sarjana. Sitä katsoi ihan mielellään, vaikka omat puutteensa oli siinäkin.
   
 21. crrc

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  638
  Mutta eikös sekin olisi tosi kliseistä että pahikset olisivat vain omahyväisiä pahiksia omineen henkilökohtaisineen tavoitteineen?
   
 22. latzka

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  784
  Tässä oli kyllä aika kunkku konsepti, jonka toteutus on ryssitty harvinaisen tehokkaasti. Jos pilotista jotain mielenkiintoista kaivelee, niin sixerit ja Taylorin pojan raapustukset kivissä tulevat lähinnä mieleen. Rothas nyt summasikin kaiken oleellisen, mutta miinustaisin tuon sixereiden roolin lyttäyksen kunnes tarina siltä osin aukeaa. Tosin jos se kuvio kääntyykin taas siihen, että sixerit ovatkin ne oikeamieliset, jotka paratiisin kenu on lavastanut pahiksiksi sekä kärrännyt porttien ulkopuolelle, niin sarjan nimen voisi lisätä kliseen selitteeksi sanakirjaan.

  Tuo CGI oli kyllä jotain käsittämätöntä. Rambovaarin ja American Dadin kiivettyä ihastelemaan kylää kielekkeeltä, näytti avautuva maisema ihan vanhalta öljyvärimaalaukselta.

  Suurimmat plussat siitä alun dystopiatulevaisuudesta ja ehanaisesta Allison Milleristä bikineissä. :o

  Tämmöisten pitäisi tulla joltain maksu-/kaapelikanavalta jenkeissä (vai timeslotin takiako tämä maistuu vähän liikaa jarjarbinksiltä?).
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2011
 23. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  5 740
  Lupaava alku. Plussaa hyvistä CGI:stä (tv-sarjaksi) Poislukien se kohta, kun taylor ja iskä kiipes sinne kukkulalle. Tuli semmonen Avatar meets Jurassic Park fiilis avausjaksosta. Huomattavasti paremmin tehdyltä vaikuttaa kuin Falling Skies. Mysteerejä jätettiin sopivasti... mikä on Terra Novan todellinen tarkoitus jne. Toki taas löytyy kaikki kliseiset hahmot, mutta niinhän se on oikeessa elämässäkin. Tietenkin Sixerien johtaja piti olla musta nainen ja terra novan valkoinen mies. :D Vahva teinidraaman uhka myös niiden lukumäärän perusteella.
   
 24. Pe-Te

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  10 403
  Kyllä täytyy ihmetellä jos tuota CGI:tä paskaksi haukkuu, kysessä kuitenkin TV-sarja jonka alkuosasta valtaosa oli tietokoneella tehty ? Mitään järkeä vertailla TV-tuotantoa ja nykyleffojen efektejä...

  Pilotiksi ihan kelpo, teinien parittaminen toki oli aika tökerösti tehty, mutta toivottavasti jää sivujuonen osaan. Ja muutama muukin epäloogisuus mitkä hieman häiritsivät ( näitä tässä edellä onkin jo puitu ), mutta kokonaisuutena ihan hyvä sarjan esittelyjakso.

  Tärkeintähän tuossa nyt kuitenkin on, miten tästä eteenpäin.

  Pe-Te
   
 25. BaXteR

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2001
  Viestejä:
  527
  Terra Novan CGI on oikeasti todella huonoa ottaen huomioon massiivisen tuotantobudjetin, sen että tuottaja on Steven Spielberg ja että vuosi on 2011. :kippis:
   

Jaa tämä sivu