Telewell TW-EA520 siltaavaksi, osaako joku?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Poppah, 12.11.2008.

 1. Poppah

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2000
  Viestejä:
  2 466
  Olen tässä yrittänyt saada kyseistä Telewelliä siltaavaksi kun tuli hankittua tuo Wlan reititin erikseen. Pointti on, että 24Mb yhteydellä tuo TW kippaa jos dataa liikkuu nopeasti netistä. Olen ymmärtänyt että siinä ei vain rauta piisaa JOS se on NAT:attuna. Nyt otan tuosta rastin pois, eli kohdasta:

  Ulkoverkko WAN - ADSL -operaattori - RFC1483 Reititetty 1483_Routed_mode MUUTA - NAT pois päältä.

  Tämän jälkeen nettiin ei enää pääse. DHCP jää päälle ja samaten DNS. Haluaisin aivan kaikki TW:stä sammuttaa niin että se toimisi vain tyhmänä dataputkena mutta ei oo niin helppoa. Jos siis nettiin vielä mielii.

  Onko siis kukaan tehnyt tuota? Ja "siltaavaksi" asetuksia saa IP TV asetuksista (tuskin tämä) ja ADSL operaattorin "Kehysrakenne (Encapsulation Method)" (en usko että tämäkään on oikea)..
  [signature]I love the smell of recession in the morning. You know, one time we had a stock dropped, for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' share. The smell, you know that dispair smells, the whole exchange... Smelled like... depression. Someday this depression's gonna end...[/signature]
   
 2. Poppah

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2000
  Viestejä:
  2 466
  No heti löytyi kun täältä lähti kyselemään. Eli Pika-asetuksista vain Pure Bridged päälle ja avot.
  [signature]I love the smell of recession in the morning. You know, one time we had a stock dropped, for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' share. The smell, you know that dispair smells, the whole exchange... Smelled like... depression. Someday this depression's gonna end...[/signature]
   
 3. TehBeck

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  67
  Pariin firmaan laittanut ko. purkin voipin takia ja kaikki epävakaus yms. ongelmat saatiin hoidettua jotakuinkin seuraavalla tavalla (NAT päällä):

  - Päivitetään modeemin firmis (http://www.telewell.fi/tw_ea520/tiedostot/Telewell-TWEA520A-V1_37-B007-420_90_1-t0.zip)
  - Poistetaan vahtikoira käytöstä osoitteesta http://192.168.0.254/tcwd.asp

  Telewellin mukaan vahtikoira käynnistää laitteen uudelleen, mikäli tiedonsiirrossa esiintyy liikaa häiriöitä tms. vastaavaa. Samat temput tuntuvat pätevän myös muihin TW-purkkeihin..
   
 4. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Minulla on TW:n ea510 joku versio. Firmis päivitetty uusimpaan, mutta on siitä huolimatta ankea vehje. Ennen päivitystä sain dataa liikkumaan johtoa pitkin netistä (p2p) 1,6mb/s mutta sen jälkeen modeemi kaatui ja se piti manuaalisesti bootata. Päivityksen jälkeen nopeus on laskenut 1,1-1,2mb/s luokkaan eikä modeemi enää kaadu, mutta läppäristä katkeaa tuolloin yhteys (Wlan). Jos rajoitan lataus- ja jakonopeutta hyvinkin alhaiseksi (300kt/s DL) niin siitä huolimatta lähiverkon (wlan) läpi 700mb rippien katsominen nykii sietämättömästi.

  Modeemi näyttää saavan 22 megasen yhteyden ulkoa, mutta käytännössä liikutaan noin puolessa tuosta.

  Elikkä näyttäis olevan sama ongelma kummallakin. Toisesta viestiketjusta bongasin, että olet hankkinut tuon asuksen wlan-n reitittimen, missä on optio ulkoiselle kovalevylle ja torrenttisoftalle. Voisitko kertoa käyttökokemuksia?
  -Riittääkö telehellissä mehut nyt kun asus hoitaa lähiverkon liikennöinnin?
  -Onko torrenttisofta toimiva käytännössä.
  -Saako tuohon jotain irk softaa pyörimään?
  -Millainen kantama asuksessa on? Vaikuttaako kantamaan se onko läppärissä g vai n wlan-sovitin?

  Tilasin itse Belkinin wireless N routerin. Alkoi heti kaduttamaan tuo. Luin myös MB:n testin läpi ja asus kiinnosti eniten. Hankinnaassa on vaakakupissa kuitenkin panavimpana kriteerinä langattomaan netin kantama. Sain sen käsityksen, että belkinissä olisi kohtalainen kantama ainakin niiden omalla wlan-sovittimella.

  Jos toi belkin on paska, niin täytynnee harkita asusta.
   
 5. TehBeck

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  67
  Onhan type0 käytössä? Jos käytät vakio type8 tilaa vie tuo vlan ominaisuus tehoja turhaan. Vaihda type0 ulkoverkon iptv asetuksesta ja pitäisi tulla nopeampaa.

   
 6. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Kiitos vinkistä. En ole varma löysinkö oikean asetuksen:
  "Valitse IP TV profiili operaattorin mukaisesti"
  Mulla on tossa valittuna :
  "0:standard default; auto pvc; wan-dhcp; lan nat -dhcp"

  Eli ei taida tuosta olla kiinni.
   
 7. TehBeck

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  67
  Jos et ole valinnu sitä joskus ja painanu tallenna ni se bugittaa... Tuo sama taitaa olla vissiin jokaisessa laitteessa, eli näkyy väärin. Valitteppa piruuttain se nolla ja tallenna, laitteen pitäisi buutata ittesä ja vaihtaa tilaa?

   
 8. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Pitää kokeilla tuota kun töistä pääsen. Silloin pitäisi kyllä olla jo toi uusi reititinkin käsississä. Toi selityksesi kuulostaa yllättäen enemmän kuin todennäköiseltä, sillä toi logiikka on ennenkin kussut todella pahasti tossa telewellissä.
   
 9. Poppah

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2000
  Viestejä:
  2 466
  Tuota Torrent softaa en ole koittanut mutta nettikeskusteluista olen ymmärtänyt, että sillä ei tee mitään. Eli käytännössä FTP siitro ja kait HTML toimis. Niitäkään ei ole ollut tarvetta vielä kokeilla.

  Kantamastakaan en tiedä, 2 läppärillä olen saanut 2 kyprokkiseinän takaa 66% signaalia huonoimmillaan, ei ole sen kauempaa ollut tarvetta. Asus 901 Eee (N) ja Acer joku petus läppäri (G). Tuo 66% kävi kerran, etäisyyttä 10. Sijainti keskeinen, että voi olla paljon kamaa ilmassa jos se nyt mitään meinaa.

  Nettikovo näkyy hienosti linuksille, mutta jostain syystä Visva näkee sen jotnekin väärin, en sitkäkään kerennyt tutkimaan, varmaan fiksattavissa.

  Nyt on Soneran Extra 24/2 ja data kulkee Telehellin läpi hienosti, tulee 20MB sekunnissa ja uppii kans sen täydet Wlanin yli.
   
 10. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Kuulostaa hyvältä tuo, että tavari liikkuu kunnolla, vaikka telehelli on vielä mukana setupissa.. Belkin tuli noudettua kotimatkalla, mutta en ole vielä aloittanut sen rassaamista.

  Ehdin aamulla koittaa TehBeckinn neuvoa ja sehän todellakin toimi. KIITOS. Ainakin pikaisen testauksen perusteella. Nopeus nousi takaisin sinne 1,6mb/s ja läppäri pysyi yhteydessä kiinni ja sai www sivut auki. Ei voi ku nauraa telehellin valmistajille. Laite on kyllä niin pepusta ettei mitään rajaa. Toivottavasti toi belkinin kantama on parempi ku tw510, siksi sen ostin. Toivottavasti ton conffaaminen ei aiheuta lisää harmaita hiuksia.

  Vielä kun keksisi keinon, millä pääsisin www-selaimen välityksellä vanhaan läppäriin kiinni ja sitä kautta hoidettua torrentit ja ircin. Linuksia en haluaisi asennella, siillä tossa on joku celeronin noin 1,5ghz prossu ja se jaksaa XP:n alla pyörittää 720p materiaalia coreAVC avulla.
   
 11. TehBeck

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  67
  Hyvä kun lähti pelaamaan. Aika monella kaverilla / firmalla ollu sama ongelma itseni lisäksi, joten tuttua huttua...

  Et ole esim UltraVnc:tä ajatellut java-clientilla? Sen kauttahan saisi tuon vanhan läppärin selaimen kautta hallinnoinnin hoidettua?

   
 12. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Pitännee tuotakin koittaa. Tähän saakka olen rassannut vanhaa konetta saman tapaisen ohjelman avulla. Ihan kätevä tuokin, mutta vaatii aina erikseen kännistämistä jne. Ei siinä iso säätö ole, mutta olisi kiva jos se toimii selaimessa jopa niin, että kirjautuu itsestään sisälle kun koneen herättää lepotilasta ja selain on auki.

  Nyt tuota belkiniä vähän testaillut, eikä hymyilytä. Yhteydet ja salaukset lähti toimimaan asillisesti (telehellin pojilla jotain opittavaa näiltä), mutta kantama ei ole kuin noin 1-2 metriä pidempi kuin telehellillä. Paketin kyljessä olevan kuvan mukaan kantamaa pitäisi tulla tuntuvasti lisää verrattuna G vehkeisiin. Kantaman takia lähdin tuota päivittämään ja myös toimivuuden, mutta se näyttäis olevan joo kunnossa kiitos tehBeckin neuvojen.

  Pitää vielä päivittää firmis uusimpaan ja toivoa parasta. Tuossa tuli usb adapteri mukana, joten yhteensopivuudesta ei pitäisi olla kiinni. Itseasiassa toi vanha d-linkin g-sovitin saa paremman yhteyden luotua tuohon reitittimeen :/ Hyppykierrepotkuja vaan näille paholaisen pelivehkeille. Hermot ja tukka tässä menee.
   
 13. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Nyt olen eksynyt jo kauaksi olkuperäisestä aiheesta, mutta antaa mennä kun aloitettiin.

  Ton Belkinin kantama on todellakin pettymys. Nyt on uusin firmis sisässä ja kone on palautettu tehdasasetuksille ja päälle laitettu salaukset. Kantama ei ole muuttunut mihinkään.

  muistelin lukevani jostain, että langattoman netin kantamaa saa kasvatettua nopeuden kustannuksella. Tämäkin on harkinnan arvoinen säätö, mutta en tiedä ollenkaan miten se tehdään. Riittääkö, että muutan reitittimestä tuon "wireless moden" g:si? Nyt siinä on tollanen combo valittuna, eli b,g ja n. vaihtehtoina on vielä pelkkä g tai n sekä off
  Alapuoella on vielä sellainen asetus kuin "bandwith" ja se on nyt 20mhz, vaihtoehtona löytyy vielä 20/40mhz combo.
   
 14. TehBeck

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  67
  Huono kun en tähän ennättänyt kommentoimaan ennen laitehankintoja, mutta pitää muistaa, että normaalisti kantavuuteen liittyvät problemaat johtuvat vastaanottopuolesta... Todella harvoin tukiasemista loppuu lähetysteho kesken.

  Eli tosiaan vastaanottopuolen antennivarustuksella on erittäin suuri merkitys.

  Edit: typot pois

   
 15. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Eli vaikka toi telehelli ei näy tuolla alhaalla kuin ihan ovella ja huonosti, niin siihen kohtaan tai jopa kauemmaksi asetettu toinen wlan reititin todennäköisesti saisi yhteyden tähän tukiasemaan? Ymmärsin, että reitittimet lähettää signaalia kauemmaksi kuin mihin vastaanottimet kunnolla kykenee. Samasta syystä netstumbler löytää enemmän yhteyksiä, kuin wintoosan oma ohjelma? Eli stubler näyttäisi noita yhteyksiä vaikka oman sovittimen teho ei riitä ottamaan yhteyttä reitittimeen?

  Olen myös kuullut, että digiTV antennista saa modattua tehokkaan antennin wlaniin. Näin itse tehdyn dipolin yhdellä tyypillä ja se löysi sillä reilusti enemmän yhteyksiä kuin mitä läppärini löysi. Tosin tässä minun tilanteessani pitäis saada penetroitua rakennuksen seiniä, eikä kohdistaa vastaanotinta naapuritalon suuntaan.

   
 16. TehBeck

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  67
  Juu, näin se todennäköisesti menisi myös sinun tapauksessa. Katso onko tuossa Belkinissä WDS-ominaisuutta. Sen avulla saisit ketjutettua nuo kummatkin tukiasemat keskenään ja tuo Belkin toimisi ns. toistimena...

   
 17. NaapuriT

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  103
  Ei tainnut Belkinissä olla WDS-ominaisuutta. Palautinkin jo ks. laitteen takaisin kauppaan. Kaverilla piti olla toinen ea510v3, mutta eikös se sitten ollutkin 501, ilman wlania. Löytyi Telewellin sivuilta ohje, miten kaksi laatikkoa saa muodostamaan yhden isomman verkon. Kokeilen tuota jos saan jostain toisen 510v3 lainaan. WDS kanssa ei saa WPA salausta päälle, ainakaan telewellissä. Siksi en pyri ensisijaisesti tuohon ratkaisuun.

  Nyt on tilauksessa pari TP-linkin suuntaavaa 9dBi antennia. Toisessa päässä on A-linkin usb wlan sovitin, jossa irroitettava antenni. Sama liitäntä kuin telewellissä. Toivottavasti ymmärsin oikein ja noi on keskenään yhteensopivia. Hintaa tuli posteineen vähän alle 60e, eli reilusti vähemmän kuin mitä tuo belkinin n reititin+usb sovitin olisi maksanut.

  Toivottavasti noilla sais toimimaan

  Edit: TP linkit tilattu ja vaihdettu alkuperäisten antennien tilalle. Eit noi paljoa paremmin toimi kuin vakioantenneilla :/. Eiköhän näihin ole kuitenkin tyytyminen. Yhteys pysyy paremmin päällä ja joskus saa jopa pykäliä toosan omaan wlan ohjelmaan.

  Ja kiitos vinkeistä ja neuvoista. Telehelli jaksa näillä säädöillä ihan hyvin. Tosin läppäristä jumiutuu netti jos lataa yli 1,6mb/s pöytäkoneella. Tuo ei kuitenkaan haittaa, kun en torrentteja säännöllisesti harrasta.
   
 18. zeppis

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  1
  Täytyy replyä vanhaan postaukseen.
  Eli kiitos TehBeck:ille.
  Oli suuri apu myös itselleni näistä vinkeistä.
   

Jaa tämä sivu