Tapetin valinta

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja alter_ego, 09.06.2011.

 1. alter_ego

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  826
  Nyt ollaan vähän myöhässä liikkeellä mutta koitetaan jos olis tulis nopeesti vastauksia. Eli tarkotus olis tapetoida kaksio uusiks, makuuhuone, olkkari ja keittiöstä pieni seinä. Olkkarissa/keittiössä on parketti joka tullaan hiomaan ja värjäämään ehkä jollain pähkinän sävyllä. Eli semmonen hiukan tumma.
  Makuuhuoneessa taas on laminaatti väriltään tämä (kuva siksi koska en tiä millä tota väriä kuvais)[​IMG]

  Mitään valkosta ja valkosta en haluaisi vaan joku esim yksi seinä erivärillä olis kiva. Luultavasti itse päätyisin johonkin harmaaseen seinään.
  Aamulla ennen töihin lähtöä lukasen mahdolliset ehdotukset läpi ja töistä suoraan tapettiostoksille. Eli aamu kuuten asti aikaa pistää jos haluaa vaikuttaa kämppäni tapetteihin :D
   
 2. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  6 812
  [​IMG]

  [​IMG]

  Itse laittaisin tuon tyylistä... n.20-25e/rl

  edit. http://murobbs.plaza.fi/mobiililait...mescreenien-kustomointi-8.html#post1706029203 Android-puhelimen taustakuvakin on hieno.

  Itse vuoraan ainakin seuraavan kämpän makkarin kokonaan tuon tyylisellä tapetilla, merbau lattiat valkoisilla koriste lattia- ja jalkalistoilla ja loput rojut esim. sänky, yöpöydät, matto, tv jne mustana ja tähän höystetään hieman harjattua alumiinia esimerkiksi ovenkahvoihin, vetimiin jne. Ehkä vähän tähän tyyliin mitä näkyy videon alussa http://www.youtube.com/watch?v=NTWLNjxOdNc
   
 3. Toxic

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2003
  Viestejä:
  1 188
  Herranjestas sentäs että hyppää silmille tuo alemman kuvan tapetti :D

  Tummaa joo tehosteeksi, vaan kannattaa tarkasti katsoa kuvio. En lähtis ihan tuollaista yksityiskohtien ja kuvioiden sekamelskaa seinälleni laittamaan, kyllästyisin siihen luultavasti kuukaudessa.
   
 4. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  6 812
  Mua taas rauhoittaa tuollaiset kuviot ja jollain tapaa huoneesta tulee jollain tapaa ylellisemmän tuntuinen. Itse taas kyllästyn näihin lasikuitutapetteihin tai ihan yksivärisiin seiniin. No makuja on monia.
   
 5. Toxic

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2003
  Viestejä:
  1 188
  Kyllä minäkin kuvioista tykkään, ja tuo ylemmän kuvan seinä on jo ihan ok. Tuo alempi menee mun mielestä vaan niin yli joka suhteessa, aivan liian paljon yksityiskohtia, pitsikuviota, koukeroa ja kukkaa ja ties mitä.. Tuollaista kun on 6 metriä pitkä seinä täynnä niin epilepsiakohtauksenhan sitä saa :D

  Mekin kun akan kanssa valittiin tapetit, katsottiin tummaa ja hieman värikkäämpääkin tehostetapettia ja vaaleat ns. "perustapetit", kuviolla ja ilman.
  Esim Borås-tapeterin Garden mallistoa, Casadecon Babylone mallistoa ja sitten Patent Decorin maalattavia tapetteja.
   
 6. alter_ego

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  826
  Noh tarvii kattella mitä sieltä sitte löytää. Tossa SB:n alemmassa on kyllä jo liikaa koukeroa omaan makuun
   
 7. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  864
  Ei olis heittää nimiä/valmistajia tai paikkaa josta näitä löytyisi? K-raudasta löytyi suht vastaava, mutta oli sen verran kutistuvaa mallia tapetti, ettei siitä mitään tullut... ja nyt tosiaan uudet hakusessa.
   
 8. Jopz

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2006
  Viestejä:
  277
  Perus idea on yksi seinä jotain yllämainittua kuviotapettia ja muut sitten jotain samasta tapetista johdettua peruskuviota.
   
 9. Serranon perheen Diego Serrano

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  155
 10. alter_ego

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  826
  Oli kyllä niin vaikee toi tapetin valinta että jäi kokonaan ostamatta. Laminaatin valintakin oli jo niin hankalaa ja kun erilaisia tapetteja oli moninkertanen määrä laminaatteihin nähden niin ei toivoakaan et olis löytäny mieluisen.
  Noh, ehkä sen tapetin ehtii myöhemminkin sit ostaan. Ehdotuksia vaan kehiin, mielellään just kuvien kera. Jotain tommosta just ajattelin et yks seinä oils erilainen ku muut.

  EDIT: Tohon Serranon ehdotukseen semmonen juttu että tommonen "kuvatapetti" saattaa kyllä ruveta kyllästyttämään jonkun ajan päästä. En siis usko että ihan niin rohkeelle linjalle lähden
   
 11. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  6 812
  En kyllä nyt muista. Olen kuitenkin tuon tyylisiä tapetteja nähnyt Rautiassa, Prisma. Prismoissa on ainakin tuollaista kruunutyylistä tapettia valkoisena ja mustana. Eli käy nyt ainakin Rautia, Prisma läpi.

  Googletuksella Stabilit-tapetit — RTV-Yhtymä Oy tai Diek House Collection — RTV-Yhtymä Oy näyttäisi löytyvän myös tuolta.

  edit. Ota printti mieleisestä kuvasta ja käy rautakaupat, prismat ja sisustusliikkeet läpi. Vaikka heillä ei ole seinillä kaikkea, niin löytyy kyllä kuvastot josta sitten voi tilaamalla valita mieleisensä. Tosiaan tuo kuva helpottaa todella paljon, kun asioit liikkeessä. Erityisissä tapettikaupoissa noita varmasti on pilvin pimein.
   
 12. Ad_Astra

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2002
  Viestejä:
  2 401
  Hyi helvetti =) Varsinkin tuo vihertävä malli.. Oikeasti.. Ei saatana.
   
 13. jösseksi2

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  97
  hulluksihan sitä tulisi jos tuommosta sedulakuvio tapettia joutus kattelemaan. Melkosen räikeä kontrasti IMO. siis tuo mv
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2011
 14. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  328
  Käy paikallisessa värisilmässä jos sellasta on... ainakin täällä päin saa palvelua ja hyvää sellaista toisin kuin noista k ja s ryhmän kiskoista.

  Jotain lasikuitutapettia tai muuta vastaavaa minkä voi maalata niin helppoa ja nopeaa vaihtaa ilmettä vaikka kerran vuodessa.
   
 15. alter_ego

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  826
  Joo tarvii kävästä noissa.

  Jotenkin näinkin yksinkertanen miellyttää omaa silmää [​IMG]
   
 16. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 695
  Itse ainakin revin kaikki tapetit pois ja tasoitin seinät kun tein remonttia ja maalasin. Maalattu seinä on mielestäni todella paljon paremman näköinen kun mikään tapetti voisi ikinä olla(Saumat näkyy joka tapauksessa ja jossain vaiheessa ne alkaa kumminkin repsottamaan jne.) Toki maalatutkin seinät likaantuu jne. mutta ne voi helposti pyyhkiä puhtaaksi tai jos ei sekään auta niin maalaa vaan päälle.
   
 17. anthax

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  1 091
  Maali on jees isoilla pinnoilla ja päämateriaalina, mut esim tehosteseinät on aika onnettomia vrt hienompiin tapetteihin. Mitään mustaa/harmaata jollain oudolla koukerokuviolla varustettua en kyllä laittaisi edes tehosteeksi. Siihen kun vielä yhdistetään monien suosima tumma lattia ja pari tummaa sohvaa niin voikin pistää kyltin ovelle, BAARI - OPEN. Varsinkin pieniin huoneisiin niin väärä valinta kuin voi olla, niin tumma tapetti / maali kuin tumma lattiakin.
   
 18. JukZ

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  123
  Mielipiteitä on yhtä monia kun persreikiä. :smoke:
   
 19. Velocity

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2003
  Viestejä:
  65
  Eikö baarit sisusteta niin, että ne miellyttää silmää? Eikö kodin sisustus saa muistuttaa baaria? Tässä oli joku pointti joka meni ohi.
   
 20. anthax

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  1 091
  No jos tosiaan haluat olla pimeässä huoneessa jossa ei tahrat näy ja kaikki on suoraan glamour-lehden sivuilta niin mikä jottei. Valaistukseenkin sopivat silloin spotit joita on 100 kun seinät imevät oikein valon itseensä.
   
 21. Neut

  Rekisteröitynyt:
  03.09.1999
  Viestejä:
  950
  Tuollainen voimakkaasti kuvioitu ja/tai voimakkaan värinen tapetti toimii hienosti yhden seinän tehostetapettina, ei todellakaan niin, että sillä vuorataan kaikki seinät. Näyttää vähintään urpolta. Seinän koko toki vaikuttaa myös.

  Yksi seinä hieman tummemmalla tehostetapetilla, muut joko vaalealla maalilla tai vaalealla simppelillä tapetilla. Lattiapinnoissa tumma miellyttää huomattavasti vaaleaa enemmän. Mielipide asioita.
   
 22. alter_ego

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  826
  Nonii olkkarin ja keittiön tapetit valittu. Keittiöön tuli ruututapettia ja olkkarin 2 seinää maalattiin valkoseks ja yks seinä tulee tummalla vähä ku kivikuviolla. Saas nähä mimmonen tulee, toi maalaus ainakin mietityttää. Valkonen ei kuitenkaan oo mikään paras väri mun makuun mut testataan nyt noin. Suoraan tapetin päälle meni maali vaan, saas nähä miten senki käy.

  Nyt olis vielä makuuhuoneen tapetointi. Onkos siihen mitään hyviä ehdotuksia?
  Oon vähän googlaillu noita ja tykkään pirusti tommosista mustista/tummista makuuhuoneista. Jotain ehdotuksia? Ei kuitenkaan varmaan ihan mustalla mennä
   

Jaa tämä sivu