Talviolympialaiset 2014 - Sotši

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Emery^, 20.01.2013.

 1. Emery^

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  183
  XXII talviolympialaiset järjestetään 7.–23. helmikuuta 2014 Venäjällä Sotšissa.

  Talviolympialaiset 2014 ? Wikipedia
  Sot?i ? Wikipedia
  http://www.sochi2014.com/en/

  [​IMG]

  Olympialaiset on semmoinen tapahtuma jossa tekisi mieli ainakin kerran elämässä käväistä, Venäjällä kai pitäisi myös joskus käydä, vaikka siellä taitaakin olla paskaa kaikki muu paitsi kusi.
  Tässä tarjoutuisi kätevästi hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Itseäni kun kiinnostaa talvilajit reilusti kesälajeja enemmän, niin alkoi ihan tosissaan kiinnostamaan paikan päälle lähteminen.

  Sotšissa on myös ensimmäistä kertaa mm. lumilautailun slopestyle lajina joka olisi varmasti viihdyttävää, ainakin aikaisempien Olympialaisten paippi kisat ovat olleet hyviä, johtuen jo pelkästään suorituspaikkojen tasosta.

  Olen yrittänyt googletella tietoa kisoista melko laihoin tuloksin, eli mistä saisi tietoa lippujen hinnoita, majoituksista ja oikeastaan yleisesti asioista. Olenko vain käsi vai eikö infoa vielä vaan yksinkertaisesti ole julkistettu? Lähinnä kiinnostaa että onko tavan pulliaisella realistisesti varaa lähteä Olympiaadeihin, vai onko nämä nykyään puhtaasti eliitin edustustapahtumia missä kukaan ei maksa omia kulujaan?  Tässä triidissä voi myös keskustella yleisesti ko. kisoista. :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 2. kytsi

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2003
  Viestejä:
  542
  Olisiko tämä alue ollut parempi?
   
 3. Emery^

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  183
  Mietin kyllä sitäkin, mutta tässä on kyse myös oikeastaan matkustelusta. Olympialaiset ovat myös mielestäni tapahtumana aika paljon muutakin kuin pelkät "urheilukisat".

  Mutta modet tehkööt päätöksen.
   
 4. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  3 387
  Olisivat siperissa järjestäneet kisat, niin olisi saatu kerrankin oikeat talvikisat >-50°C pakkasissa.
   
 5. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  9 397
  Itse en ole käynyt, mutta tunnen ihan tavallisia palkansaajia, jotka ovat käyneet kesä- tai talviolympialaisissa omilla rahoillaan. Ei se varmasti halpaa ole, mutta siis mahdollista. Eri asia sitten onko se tuhlatun rahan arvoista.
   
 6. Emery^

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  183
  Löysin vähän 2010 Vancouverin kisojen lipuista hintatietoa, josta ehkä saa suuntaa antavaa käsitystä hintatasosta:
  Eli eipä tuo nyt erityisen kalliilta vaikuta jos ei sinne kiakkofinaaliin ole pakko päästä :) Matkat, ja erityisesti majoitus onkin sitten oma lukunsa...
   
 7. Tretjakov Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 184
  Voivat ne olla mielestäsi "paljon muutakin", mutta ei se silti lakkaa olemasta urheilutapahtuma. Kiitos tarkkaavaisuudestanne, siirsin aiheen nyt urheilupuolelle.
   
 8. Noone247

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2009
  Viestejä:
  1 189
  Sochi Tickets to Range from $33 to $1,320 - Report | Olympics | R-Sport. All the top sports news

  Hockey fans will be hit the hardest, as usual, with the most expensive tickets running at 40,000 rubles ($1,320) for the men's final, the newspaper said. The cheapest seats are to go for 7,000 rubles ($230).

  Figure skating is the next most popular event after hockey, and the prices reflect that: Catching the men's and women's singles programs will set spectators back $65 to $650.


  Ehkä hieman rajoittaa mustanpörssin kauppaa tuo Putinin laki.
  Putin Approves Hefty Fines for Olympic Touts | Olympics | R-Sport. All the top sports news

  Ja rajoituksia myös hotellien ylimpiin hintoihin kisojen ajaksi.
  Russia to Cap Sochi Hotel Rates at $450 | Olympics | R-Sport. All the top sports news
   
 9. K.Night

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  885
  Onko tullut mitään virallista mitallitavoitetta näistä kisoista? Yritin selailla olympiakomitean sivuja mutta hitot sieltä mitään löytäny. Hiihdosta ei taida tulla taas yhtään mitallia koska Norjalaisilla on edelleen paremmat puurot ja paremmat lahjukset testaajille.
   
 10. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 029
  Ööö? Virallista mitalitavoitetta yli vuoden päästä käytäviin kisoihin? :confused:
   
 11. el_cohete

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2008
  Viestejä:
  905
  Kyllä sieltä naisten viestistä voisi mitali tulla, kun norskeilla ei kuitenkaan ole lupaa laittaa yhtä joukkuetta enempää.
   
 12. Emery^

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  183
 13. TonyM

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 016
 14. Emery^

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  183
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  5 192
  Parhaillaan pelataan muuten kolmea karsintaturnausta, joissa ratkaistaan viimeiset paikat Sotshin olympiajääkiekkoon. Voittajat selviävät kisoihin.

  Saksassa pelaavat Saksa, Itävalta, Italia ja Alankomaat. Latviassa Latvia, Ranska, Kazakhstan ja Iso-Britannia. Tanskassa isäntämaan lisäksi Valko-Venäjä, Ukraina ja Slovenia. Vähäisiä NHL-pelaajiaan yhdelläkään maalla ei luonnollisesti ole käytössä.


  Ja Tanskassa pelattavassa turnauksessa tehtiin juuri historiaa, kun paikan itselleen nappasi sellainen kiekkosuuruus kuin Slovenia, ennakkosuosikkeina pidettyjen Valko-Venäjän ja Tanskan nenän edestä. Aika kova temppu, kun ottaa vielä huomioon että osaturnauksen neljäs maa on Ukraina, joka ei sekään mikään ihan Ö-luokan kiekkovaltio ole.

  Los Angelesissa taitaa olla jossain päin condo jossa eräs kaveri tuulettaa parhaillaan villisti. Tuskinpa Anze uskoi että pääsee edustamaan urallaan maataan olympiakisoissa.

  Tanskaa käy tosin vähän sääliksi. Heillä olisi kuitenkin änärimiestensä ansiosta ollut lopullisessa turnauksessa jopa kohtalaisen vahva joukkue. Juuttien kiekkojännärit tuskin parhaillaan kiittelevät työsulun päättymistä.


  Kahdessa muussakin lohkossa voidaan vielä nähdä yllätyksiä, jos ihan terävästi pelannut Itävalta onnistuisi peittoamaan päätösottelussa Saksan ja Ranska omassaan Latvian. Tuohon jälkimmäiseen en oikein jaksa uskoa, mutta Saksan piti olla kotiturnauksessaan vahvoilla kun kolme muuta maata olivat Itävalta, Italia ja Alankomaat, mutta niin vaan ottivat juuri jatkoajalla känikkään Italialta. Kaitpa sitä Thomas Vanekillekin olympiaedustus kelpaisi.
   
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  5 192
  Kaksi viimeistäkin olympiaturnauksen osanottajaa ovat selvillä. Slovenian lisäksi toinenkin pommi nähtiin, kun Itävalta voitti tuon Saksassa pelatun lohkon - ja olympiapaikan. Samalla katkesi aika pitkä olympiaputki, sillä Saksa (tai Länsi-Saksa) on selvinnyt mukaan jokaiseen olympiaturnaukseen vuodesta 1952 lähtien.

  Latvian kohdalla oli selvää jo ennen peliä, että kisalippuun riittää varsinaisen tasuri Ranskaa vastaan, ja sen he sitten onnistuivatkin vääntämään, vaikka Gallian kukot jo johtivatkin peliä ensimmisen erän jälkeen 2-0. Latvia hävisi lopulta pelin jatkoajalla 3-2 - laiha lohtu Ranskalle.

  Täytyy sanoa että todella viihdyttäviä ovat nämä vähän kehnompien kiekkomaidenkin kohtaamiset kun vastustajat ovat suunnilleen samantasoisia. Mitään erikoisia yksilösuorituksia ei oikein nähdä, mutta peli on todella vauhdikasta ja päästä päähän aaltoilevaa, tilanteita piisaa.


  Mutta vuoden päästä sitten tipahtaa kiekko olympiajäähän, ja mukana ovat seuraavat 12 maata:

  Lohko A
  Venäjä
  Yhdysvallat
  Slovakia
  Slovenia

  Lohko B

  Suomi
  Kanada
  Norja
  Itävalta

  Lohko C
  Tsekki
  Ruotsi
  Sveitsi
  Latvia

  Turnausformaatti on sama kuin Vancouverissa, eli lohkovoittajat ja paras kakkonen puolivälieriin, ja loput pelaavat neljännesvälieräkierroksen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2013
 17. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 151
  C-lohko näyttää tasaisimmalta ja sieltä voi olla siksi vaikein päästä suoraan puolivälieriin parhaana kakkosena. Suomi on viimeksi hävinnyt olympialaisissa alemman korin vastustajalle vastaan muistaakseni Albertvillessä, enkä usko Norjan ja Itävallan yllätykseen Sotshissa. Uskon siis Suomella olevan hyvät mahdollisuudet päästä suoraan puolivälieriin vaikka Kanada ei kaatuisikaan.

  No, turha tuota on spekuloida ja kaikki vastustajat pitäisi pystyä voittamaan ollakseen turnauksen paras, mutta Torinon jälkeen en ole enää uskonut tyylipisteisiin. Kaukalossakaan ei pelinhallinta riitä, vaan pitää tehdä maaleja vaikka sitten räkämuodossa.

  Toisaalta on harmi ettei Tanska päässyt kisoihin, koska heillä olisi ollut heittää paperilla aika kelpo joukkue, mutta eipä NHL-miehet auttaneet Tanskaa paljon viime keväänäkään. Minäkin katsoin vähän noita karsintapelejä ja siitä tuli jotenkin Mestis mieleen (=vauhtia, tilanteita ym).
   
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  5 192
  Saadaan mennä kyllä Albertvilleakin pidemmälle. Suomi ei ole koskaan hävinnyt olympiatasolla etukäteen heikommalle, ainakaan modernin turnausmuotoisen jääkiekon aikakaudella, mukaan ei mahdu edes tasureita tai jatkoaikoja.

  Kanada, Ruotsi, Venäjä, USA ja Tsekki ovat ainoat maat joille Leijona on joskus olympiajäällä taipunut, Slovakialtakin se saavutus vielä puuttuu. Enkä minäkään jaksa uskoa että tähän ensi vuosi muutosta tuo, sen verran kovia ovat best-on-best -turnauksissa tasoerot kakkoskastin ja NHL-pelaajien tähdittämien huippujen välillä (vaikkei Suomi taida ihan täyttä NHL-miehitystä tällä kertaa saadakaan).


  Mitä taas tulee parhaan kakkosen asemaan, niin vaikka Suomen lohko näyttääkin paperilla helpoimmalta, niin maalieropeliin mentäessä ei koskaan kannata sanoa ei koskaan. Itse veikkailisin perstuntumalta parhaan kakkosen melkeinpä sijoittuvan A-lohkoon, sillä sen kolme kärkimaata todennäköisesti tulevat repimään kelpo stat paddingit Slovenian kustannuksella.

  Norja taas on kurinalaisella sumppukiekollaan ollut viime vuosina varsinkin leijonille ikävä vastus, joten kovin suurinumeroista voittoa ei kannattane odottaa, eikä Itävaltakaan varmaan ihan 10-0 lukemin antaudu.

  Toki Slovakian, Venäjän ja USAn välillä voi aina tapahtua kaikenlaista pistejakoa mikä osaltaan sotkee kuvioita. Täytyy sanoa etten ihan ole näiden rätnäilyjen takia tämän nykyformaatin ystävä. Torinon systeemi, eli kaksi kuuden joukkueen lohkoa ja neljä parasta molemmista kvartseihin, oli paljon selkeämpi.
   
 19. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 151
  Piti oikein tarkistaa miten sen Albertvillen kanssa oli - ei Suomi hävinnyt sielläkään heikommilleen. Calgaryssä 1988 Suomi hävisi Sveitsille 1-2. Mun arvio Suomen kakkospaikkamahdollisuuksista perustui lähinnä siihen, että A- ja C-lohkoissa voi tulla enemmän ristiinpelaamista ja pistejakoja, koska löytyy kolme suht samalla tasolla pelaavaa joukkuetta (vaikka materiaalieroja toki löytyykin). Norja ei ole mikään heittopussi, mutta mielestäni heikompi kuin Sveitsi tai Slovakia.

  Minäkin pidin Torinon systeemistä, vaikka se antoikin enemmän taktikointimahdollisuuksia. Tämä nykysysteemi mielestäni hiukan suosi Yhdysvaltoja ja Kanadaa Vancouverissa ja nyt se voi vastaavasti suosia vähän eurooppalaisia joukkueita. Nyt siis jenkeillä ja kanukeilla on vain vähän aikaa tottua isoon kaukaloon, eikä alkulohkossa ole varaa puppeloida pahasti. Jos Kanadan kone ei startannut kovin ärhäkkäästi Vancouverissa niin Sotshissa voi olla vielä vaikeampaa.
   
 20. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  9 953
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  5 192
  Pohjois-Amerikan pojilla ei pitäisi olla mitään saumoja valittaa, sillä heidän ansiostaanhan tämä nykyinen systeemi käyttöön otettiin. Olympiaturnauksen pelimäärän vähentäminen kun oli yksi edellytys sille että NHL suostuisi jatkossakin harkitsemaan pelaajiensa päästämistä olympialaisiin. Torinon mallissa kun kärkinelikko pelasi turnauksessa kahdeksan ottelua ja kaikki vähintään viisi, nykymallilla pelejä tulee neljä minimissään ja 6-7 mitalinelikolle.

  Ja varmasti järjestäjätkin tykkäävät, kun Torinon mallissa piti muutenkin paisuvaan olympiakalenteriin sijoittaa 38 ottelua, nykymallissa enää 30.
   
 22. VAT69

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  2 980
  Onkohan se muuten IIHF:n heikkoutta vai FIFA:n hyvyyttä, että jääkiekossa saa maailman parhaat pelata myös Olympialaisissa, mutta jalkapallossa on älytön ikärajasääntö olympiaturnauksessa=
   
 23. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  14 943
  Jalkapallossa on kaksikin isompaa turnausta, niin en nyt tiedä voiko ihan vertailla...

  Niin ja NHL-pelaajien osallistuminenhan ei ole vielä varmaa (todennäköistä kylläkin):

  'Highly likely' that NHL players will play in 2014 Sochi Olympics - report - NHL - Sporting News
  ^ Insider Trading: Feb. 5 - TSN Video
  No ringing endorsement, yet, for NHL players in Sochi Olympics - latimes.com

  Päätös kevään aikana (no muuten tulleekin kiire) tai ainakin Fasel puhuu toukokuusta. NHL/PA tahtoo paremman diiilin IIHF:ltä/olympiakomitealta, eikä niinkään vain rahallisen vaan esim. kuvamateriaalia helpommin käyttöön ja sponsoriin verrattavan kohtelun.

  Insider Trading -pätkässä mainitaan muuten, että jääkiekkoliitot ajaa rosterin nostoa 23 pelaajsta 25:een. Onhan nykyinen kyllä rankka jos sattuu useampia loukkaantumisia ja samalle alueelle (puolustus etenkin).
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2013
 24. Incredible Buff

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  2 789
  Vähän harmi ettei Saksaa nähdä olympialaisissa. NHL:ssa pelaa kuitenkin saksalaisia ihan ok määrä.
   
 25. Ikkunanpesijä

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2011
  Viestejä:
  211
  Jalkapallossa olympialaiset ovat lähinnä näytönpaikka junnuille tms. ei arvostettu ainakaan. MM-kisat sitten erikseen ;)
   

Jaa tämä sivu