Tämä erottaa miljonäärin ja taviksen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja suomalainen_mies, 12.04.2011.

 1. nicks

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  46
  Soros on kivenkova kapitalisti joka on luonut itselleen imagoa maailmaa syleilevästä vasurista.
   
 2. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  9 559
  Voi olla, mutta jenkkilässä vasurit ovat aika lailla oikeammalla kuin kotosuomen vasurit...
   
 3. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  9 559
  Ei kukaan ole niin väittänyt! Mutta sitten pitää hyväksyä, ettei voi elää niin leveästi kuin naapuri. Kyse on kompromisseista. Sinänsä vapaa-ajan ja laiskottelun ihannoinnin ymmärrän täysin, enkä sitä väheksy.
   
 4. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  9 559
  Kyllä rikastuu välillisesti, mutta vain, jos työnteon hedelmät sijoittaa johonkin tuottamaan rahaa. Pelkällä työnteolla ei juuri rikastu.
   
 5. Milläs perusteella näin? Siellä on vasureita laidasta laitaan. Vasureita kutsutaan siellä liberaaleiksi.
   
 6. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  9 559
  No joo, ehkä nyt puhutaan eri vasureista. Mutta esim. jenkkien demokraattien politiikka on talousmielessä oikeistomaisempaa kuin vaikka Suomen Vasemmistoliiton.
   
 7. No, Vasemmistoliittohan on Suomessa ihan marginaalinen puolue.

  Oikea vasuripuolue täällä on SDP.
   
 8. Tyhmä

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  2 118
  Taitaa olla oikeistolaisempaa, kuin Suomen oikeistonkin.
   
 9. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 140
  Häh? Onko sittenkin rikkaammat vain kovempia tekemään töitä, säästäväisempiä ja parempia sijoittamaan??

  Minä olen aina kuvitellut että nämä herrat ovat syntyneet kultalusikka suussa ja saaneet voittonsa köyhiä riistämällä :D
   
 10. lare

  Rekisteröitynyt:
  26.04.1999
  Viestejä:
  303
  En usko, että varallisuus tai hyvät tulot kyllä korreloisivat nousujohteisesti kovinkaan paljoa elämäntyylin kanssa. Se perus Pera jollaiselle lottopotti napsahtaa viikottain ei varmaan juurikaan muuta osaa rahallaan tehdä, kuin ostaa isomman auton ja talon. Jos oma lifestyle on ennestään kovin pienellä perspektiivillä varustettua ja tavoitteet eivät yllä pikkukaupungin porttien ulkopuolelle, ei suurempi määrä rahaa sitä juurikaan muuta.
  Luulen, että tällaisille ihmisille on kovin vaikea ymmärtää(arvostaa) muutenkaan mitä kaikkea rahalla sitten saakaan aikaan tai miksi sitä täytyisi yrittää haalia.

  Superrikkaat ja etenkin rahaan pelimerkkeinä suhtautuvat ovat sitten oma asiansa, jolloin varallisuuden kerryttäminen on kilpailua kaltaisiansa vastaan.
   
 11. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 201
  Ehkä näin, mutta luulen että siihen ei vaikuta vain vanhemmilta tulleet rahat, vaan myös peritty asenne. Sillä monessa tapauksessahan se on juuri asenne, mikä on vaurastumisen pahin este "tavikselle".

  Ei ainakaan heti tule Suomesta mieleen läjäpäin 50+v rikkaita, jotka pelkästään nauttisivat varallisuudesta. Tuntuu että ainakin tuo sukupolvi on vielä ollut aika tiiviisti perheyrityksissä yms mukana.

  Aina välistä kuulee näitä "miksi kituuttaa nuorena, silloin pistetään haisemaan ja eletään" kommentteja. Tämä tyyli kuitenkn johtaa siihen, että joskus siinä 30-40 kieppeillä ei ainakaan ole vielä kovin kummoisia säästöjä ja puskureita. Säästöjen ja puskureiden puute puolestaan vähentää haluja riskinottoon. Paljon helpompi lähteä vaikka yrittämään johonkin kuvioon, jos tilillä on 6-12kk (makaronidieetti)elanto.
   
 12. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 140
  Oi tätä suomalaisten asennetta. "Ei kannata yrittää, rahaa on vain niillä joiden suvut ovat aina olleet rikkaita :(".
   
 13. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 201
  Ei kannata verottaja vie kaiken jne. Ainoastaan rikkaat osaa suunnitella veronsa jne.

  Mutta vakavasti: esimerkiksi monelle IT alaa vähän paremmin osaavalle ahkeralle kaverille ei ole mitenkään mahdoton skenaario, että oman firman kautta voisi palveluksista laskuttaa 100-150k€/v. Verottaja nappaa tuosta omansa, mutta siitä huolimatta jäljelle jää ihan kohtalainen siivu. Jos samaan aikaan onnistuu pitämään elintason sillä tasolle missä se olisi 3500€/kk palkkatöissä ja laittaa jäljelle jäävät rahat fiksusti talteen niin kyllä tuosta alkaa vähitellen vaurastumaan.
   
 14. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 140
  Eli mielestäsi on "fiksua" tulla toimeen vähällä (tuilla) ja elellä siinä onnellista vaikkakin köyhää elämää. Noh, en minäkään sanoisi että tämä tyhmää on, mielestäni sensijaan fiksua on jos esim. löytää mukavan työn josta nauttii. On sitten rahaa reissata, ostaa luksusta ja pidemmillä lomilla oikein odottaa että pääsee takaisin mielenkiintoisen työn pariin :)
  Tai fiksua on rikastua ja lekotella tämän jälkeen jossain palmun alla tai missä haluaakin rahoistaan nauttien. Ei koskaan ikäviä töitä tehden.
   
 15. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 188
  Jokaisella on omat mielipiteensä asioista. Kunhan vain ymmärtäisi tietyt luonnontieteelliset perusasiat, jotka ovat samat kaikille mielipiteistä riippumatta. Lopulta jokainen on vain se klöntti siellä kallon sisällä, jonka sisällä kaikki onnellisuus sun muu tapahtuu. Siksi sen klöntin rakenne merkkaa, ei se mitä kallon ulkopuolella tapahtuu.
   
 16. telehellX

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  220
  Lähde?

  Miks hyvätuloiset äänestäisivät sosialisioinnin ja ts puolesta?
   
 17. degen

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  37
  Mitä helvettiä on onnellinen vaikkakin köyhä elämä?
   
 18. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 140
  Siis onnellinen vaikka on vähän rahaa. Ei "köyhä" siinä merkityksessä, että elämä olisi perseestä.
   
 19. Zenador-

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2009
  Viestejä:
  214
  Elämä on priorisointia. Itsehän laitan kaiken harrastuksiin ja loppu mitä jää, menee elämiseen ja säästöön, jos jää. Ylitöitä vältän ja vaikka työssä on mahdollisuus tienata melko hyvin sellaisella päivystyshommalla, niin vapaa-aika merkkaa enempi.

  Harrastuksista kun ottais ryyppäämisen pois, niin jäisi enemmän talteen muihin harrasteisiin mutta sen verta iloa siitä irtoaa että taidan jatkaa kunnes kyllästyn tai kunnes alkaa karata.

  Materia ei tuo onnea, pelkästään pakkomielteen.
  Siksi mulla on paikat täynnä vanhaa halpaa paskaa.
   
 20. HeZu

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  632
  Vaarin kaveri säästi elämänsä aikana ja eli pihisti. olivat tehneet vaimonsa kanssa jonkun perintösopimuksen, että kun jompi kumpi delaa niin perintö siirtyy heidän läheiselle ystävälleen.

  Vaimo sitten kuoli ja kaikki rahat menivät tälle ystävälle ja nyt vaarin kaveri elää pelkillä eläkkeillä.

  Rahaa siis oli, mutta koskaan ei sitä mihinkään käytetty. :kippis:
   
 21. Koska ovat hienoja periaatteen miehiä, eivätkä mitään kusisia paskiaisia. :kippis:

  YouTube - George Soros Lecture Series: Open Society
   
 22. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 724
  Eikös ruottis joskus löytyny joku repuusi kuolleena ja miljoonia muovikassissa, muistelisin ettei se nostanu sosiaali tukiaka, vaan oli ilmeisesti keränny koko omaisuutensa pulloilla ja eläny jossai roskiksis suurinpiirtei :smoke:

  Jos en väärinmuista ni olis ollu luokkaa 3 miljoonaa kruunua...
   
 23. kalevi_aholaita

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2009
  Viestejä:
  69
  Tää on juuri suomalaisten ongelma. Helppoja selityksiä siihen miksei jakseta ees yrittää. Samalla näillä perusteilla voidaan ylläpitää kovaa verotusta ja plus kadehtia yrittäjiä, etenkin menestyneitä sellaisia. Todellisuudessa toki omaisuuden säilyttäminen on helpompaa kuin sen luominen, mutta rahasuvuissakin joku on sen pääoman tehnyt fiksuilla liiketoimillaan. Ei se taivaasta ole tipahtanut. Ja vastaavasti on paljon sukuja joilla on ollut rahaa, kunnes amatöörijälkipolvet on hävittäny kaiken, eikä jäljelle oo jäänyt välttämättä ees savuavia raunioita.

  Nykysuomessa vaurastuminen on mahdollista mutta rikastuminen haastavaa. Nimittävänä tekijänä omalla työllään rikastuneille pitäisin sitä, että ne oikeesti pitää siitä mitä tekevät ja ovat siinä hyviä. Eli ensisijainen motivaation lähde ei oo raha, vaan itse työ ja raha on sitten ns. mukava sivutuote.

  Esimerkkinä vaikkapa nykysuomessa harvinainen menestystarina Talvivaaran kaivososakeyhtiön Pekka Perä, jonka omaisuuden arvo lienee jotain 400 miljoonaa tällä hetkellä. Haastattelussa totesi että olis voinu elää vanhalla palkallaankin taloudellisesti hyvin tyydyttävää elämää, mutta halusi ruveta yrittäjäksi, että pääsee perustaan uuden kaivoksen Suomeen uudella tekniikalla ja läpiviemään sekä kokemaan tällaisen ainutkertaisen projektin. Kaveri panttas talonsa ja oman sekä perheensä henkilökohtaisen omaisuuden ja valitsi turvatun palkkatulon tilalle yrittäjyyden riskeineen. Nyt kun proggis näyttäis onnistuvan, niin omaisuuttakin alkaa oleen. Mutta se ei liene miehelle pääasia, vaan se että Kainuussa puksuttaa oman työn tuloksena kaivos kannattavasti (tässä nyt vähän estimoidaan tulevia osareita).

  Todettakoon nyt vielä että kenenkään ei kannata olla kateellinen Perälle, sillä jokainen Suomalainen hyötyy kaivoksen tuottamista sadoista työpaikoista, verotuloista, tulevista osinkovirroista ja taloudellisesta toiminnasta. Taas mainio esimerkki siitä että tuloerojen kasvu (talvivaaran vuorotyölaiset tienaa enemmän kun kainuulainen työtön, ja perä vasta tienaakin omistajana huomattavasti) ei vähennä hyvinvointia vaan lisää jaettavaa kakkua ja näin helpottaa koko yhteisöä. :kippis:
   
 24. On se niille perijöille tipahtanut taivaasta.

  Huvittava väite, että raha ei ole ensisijainen motivaatio tuossa. :D
   
 25. telehellX

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  220
  Tyhmä irrationaalinen periaate. Kuka haluaa raataa 2x kovemmin saadaakseen saman palkan?

  Toi video on 50 minsaa pitkä. Missä kohdassa se lähde on?

  Jenkit osaa tunnetusti ajaa omia etujaan ja demokraatteja äänestää ymmäerykseni mukaan pääasiassa mustat ja saamattomat.
   

Jaa tämä sivu