Spottivalaisin, kruunukytkin...

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja DeSe, 24.06.2008.

 1. DeSe

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  174
  Elikkäs yksinkertaisuudessaan:
  Seinässä on kaksi valokatkaisijaa, jotka ohjailee samaa kattolamppua. Eli onko se nyt sitten tää kruunukytkentä, oletan. Katosta törröttää nyt 3 johtoa: keltainen, vaaleansininen ja vihreä. Sähkökynä näytti keltaisessa ja vihreässä jännitettä.

  Tarkoitus oli laittaa neljän spotin valaisin, jolloin toisesta kytkimestä syttyy kaksi lamppua, ja vastaavasti toisesta kaksi. Onko tuollasia spotteja jossain, missä tuo kytkentä on jo valmiina? Vai pitääkö niihin lähteä ite väistämättä soveltamaan jotain, jos noin sen haluaa (ohjeita for dummies?) ? Ainakin Kodin1:stä kysyin, ja olivat mallia kaikki palaa/mikään ei pala.

  Vähä ohjeistusta, kiitos. :S
   
 2. oxstar

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2008
  Viestejä:
  75
  Et oo ilmeisesti vielä ostanut valaisinta, joka olis tarkoitus liittää tolla haluamallas kytkennällä?
  Sehän riippuu ihan valaisimen omista johdoista. Jos neljän spotin valaisimessa on ainoastaan kaksi johtoa, jotka tulis kytkeä katosta riippuviin kolmeen johtoon, niin haluamasi kytkentä ei onnistu, jollet tee valaisimen johdotuksia kokonaan uudestaan.
  Periaatteessa johdot tulis mennä tyyliin:
  2 johtoa kustakin spotista (4 spottia), joista toinen on maajohto.
  Jokainen maajohto liitetään vaaleansiniseen.
  2 spotista johdot keltaiseen.
  2 spotista johdot vihreään.
  edit. Harmi, kun noissa kodin1:sen kohdevalaisimissa ei puhuttu millainen kytkentä niissä on. Jos lähtee 3 johtoa niin luulisi, että ne menevät haluamallasi tavalla kahteen kykimeen kaksi spottia.
  Niin ja noissa halogeenilampuissa, jos olet semmosia spotteja valitsemassa, ei pitäisi olla väliä kumpaan kantaan kytkee maajohdon(?)
   
 3. Satai Vesa Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 249
  Siirretään Elektroniikka-alueelle.
  [signature]Nervus rerum[/signature]
   
 4. DeSe

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  174
  Joo, lamppu oli ja meni ku ajattelin, ettei onnistu... Mut tässä vielä se kytkentä, ainakin suurinpiirtein tämmöinen. ;) http://kotisivu.lumonetti.fi/jlehtin/kytkenta.jpg
   
 5. oxstar

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2008
  Viestejä:
  75
  Eli laitoit kaikki toimimaan yhtä aikaa
   
 6. DeSe

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  174
  Eikäku tarkoitin, että palautin lampun kauppaan. Tällä hetkellä olen ilman... :) Lähinnä nyt on kysymys siitä, miten tuon kuvan mukaisessa kytkennässä saisi sitten valot toimimaan mainitsemallani tavalla? Tai better yet... Onko tietoa, mistä löytäisi spotteja, jossa se homma on jo valmiiksi kytketty siten?
   
 7. AirMan

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2001
  Viestejä:
  1 620
  Tuosta lampun kytkennästä nappaat kaksi mustaa johtoa irti sokeripalasta ja liität ne uudella sokeripalalla toisen kytkimen johtoon. Helppo homma, jos kaikki neljä johtoa tulevat suoraan sokeripalalle asti, eikä niitä ole haaroitettu jossain valaisimen sisällä piilossa.
  [signature]Varmaa tietoa ei ole, mutta siitäkään ei voi olla varma, koska varmaa tietoa ei ole.[/signature]
   

Jaa tämä sivu