1. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Sokeri, makea myrkky

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja -ATE-, 03.04.2010.

  1. -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    2 524
    Sokeri siis on oikeasti kemikaali mitä ei pitäisi missään nimessä nauttia jalostetussa (valkoisessa) muodossa. Tässä on hyvä dokkari aiheesta. Täyttä asiaa.
    YouTube - Sugar: The Bitter Truth



    Tässä vähän ranskalaisilla viivoilla ydinkohtia:



    - Sokeri (fruktoosi ja sukroosi eli hedelmäsokeri ja taloussokeri) Eivät esiinny sellaisenaan luonnossa lainkaan ja eivät siis kuulu ihmiselle ideaaliseen ruokavalioon.

    - Luonnossa esiintyvät sokerit ovat aina jalostamattomana runsaan kuidun kanssa (hedelmät ja sokeriruoko). Kuitu taas estää tehokkaasti sokerin negatiiviset vaikutukset. (Hunaja on ainoa poikkeus)

    - Sokeri muuttuu paljon tehokkaammin elimistön omaksi rasvaksi kuin syöty rasva, jonka elimistö joutuu siis vielä hajoittamaan sokeriksi.

    - Sokeri ei aiheuta normaalia kylläisyydentunnetta jonka rasva sekä muut hiilihydraatit aiheuttavat, päinvastoin sokeri tekee lisää näläntunnetta.

    - Sokeri on samantapainen myrkky kuin alkoholi. Ne ovat samantapaista ainetta ja tuottavat samoja hajoamisosia maksasssa.

    - Sokeri muuttuu erittäin tehokkaasti läskiksi ja aiheuttaa keskivartalolihavuutta, sotkee insuliininmekanismit ja aiheuttaa 2. diapeteksen, tuhoaa maksan alkoholin tapaan, aiheuttaa syöpiä proteiinipilkkomismekanismeillaan ja muuta epävakauksia elimistössä, nostaa huonoa kolesterolia Ehkä pahimpana kaikista se aiheuttaa tapariippuvuutta.




    - Sokeri on kemikaali jonka elimistö valmistaa itse, mitä ei pitäisi nauttia jalostetussa muodossa




    [​IMG] = [​IMG]




    Keskustelua sokerin myrkyllisyydestä. :smoke:
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2010
  2. jpjantti Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    30.09.2007
    Viestejä:
    7 512
    Laitoin juuri kahviini sokeria ja nautin sen ihanan sokeristen Jaffakeksien kera AIJJAI. :smoke:

    Nautin makeasta elämästäni. :)
     
  3. turhaan kuitenkin syöt sokeria. makeutta saa muutenkin. :smoke:
     
  4. Yhteiskunnan rautakoura

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2008
    Viestejä:
    3 457
    Aiheuttaa toisen diabeteksen:confused: Entä jos ei ole ensimmäistäkään? :smoke:

    Ei ketään oikeasti kiinnosta, jos ette uskalla syödä sokeria. Nämä aiheet kuuluvat mielestäni YK:lle muun roskan joukkoon, ei ruoka-alueelle. Tämä ei ole ihmisten käännytysyrityksiä varten. :smoke:
     
  5. V1lle

    Rekisteröitynyt:
    23.08.2003
    Viestejä:
    93
    Itsekkin olen korvannut valkoisen sokerin lähes täysin muilla makeutusaineilla. Mm. luomulla raakahunajalla sekä kotimaisella kiinteällä hunajalla ja stevialla (nestemäisellä). Stevia kestää kuumennustakin ihan hyvin, joten sopii myös leivontaan/kokkaukseen.

    Välillä käytän agave-siirappiakin (sisältää fruktoosia eli hedelmäsokeria (jota esim. IlkkaV pitää myrkkynä - toki hänhän ei käsitääkseni edes vesijohtovettä juo, eli...)). Määrät ovat kuitenkin käytännössä erittäin pieniä, joten eipä tuolla liene juuri vaikutusta 'terveydentilaan'. Agave-nektari (tai -siirappi) on lähteestä (=kamasta) riippuen 2-25 kertaa sokeria makeampaa, joten eipä sitä hedelmäsokeria kauheasti tule nautittua kuitenkaan. Joo, onhan se kauhean prosessoitua ja epäterveellistä jne... Tuntuu silti olevan karppaajien/raakasuklaan tekijöiden käytössä.

    Caipiroskaan luonnollisesti käytän edelleen tummaa ruokosokeria, sitähän ei millään muulla aleta korvailemaan. :kippis:

    Onhan noita muitakin vaihtoehtoja sokerille, yacon-siirappi, xylitoli jne...
     
  6. Yhteiskunnan rautakoura

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2008
    Viestejä:
    3 457
    Ksylitoli on sokerialkoholi. Eihän sitä myrkkyä kukaan täysjärkinen nauti. :eek:

    :rolleyes:
     
  7. jpjantti Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    30.09.2007
    Viestejä:
    7 512
    Otan kulauksen Cherry Colaa tuon kunniaksi. Kippis :kippis:

    Sokeri varmasti sieltä vähiten haitallisista aineista mitä tulee nautiskeltua.
     
  8. jos olisit katsonut aloitustekstin videon, niin tietäisit, että erityisesti fruktoosi on hemmetin haitallista terveydelle. glykaatiotehokin sillä on KYMMENKERTAINEN glukoosiin verrattuna.

    ja nuo "25 kertaa sokeria makeampaa" -jutut nyt on täyttä skeidaa.
     
  9. Olem disappoint

    Rekisteröitynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    238
    Kohtuudella varmaan pystyy käyttämään aika monia aineita. Katsoin tuon aloituspostauksen videon mutta siitä ei varsinaisesti käynyt ilmi millainen se kohtuukäytön raja on.

    Toki jotkut kokikset ja muut pikaruuat on helppo jättää pois mutta jos oikein ymmärsin niin myös ihan hedelmämehutkin olisivat pahaa kamaa. Minä kun luulin että hedelmämehut olisivat terveellisiä..?
     
  10. V1lle

    Rekisteröitynyt:
    23.08.2003
    Viestejä:
    93
    Joo, en jaksa ihan 1h 30min videota katsella jos menee tota siirappia se tl per viikko. Ei ole kovin suuri ongelma itelle tuo hedelmäsokeri, haha. :D

    Edit: en ole ite mitään tutkimuksia tosta tehnyt, näin vaan väitetään [ilman tieteellistä referenssiä] mm. luontaistuotekaupoissa. Se oli lähinnä sellainen viitteellinen heitto; kuitenkin tl agavea on huomattavasti "makeampaa" kuin tl pöytäsokeriä. Tuntuu olevan melkoinen ongelma joillekkin ko. siirappi, ei sitä käsittääkseni väkisin kenenkään suuhun olla tunkemassa :)
     
  11. hedelmämehuissa on jopa enemmän sokeria kuin kokiksessa. tappavaa kamaa.
     
  12. riippuu paikkakunnasta. taitaa tämä pääkaupunkiseudun vesi olla ihan hyvää.
     
  13. -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    2 524
    Lukisit vaikka siitä miksi aineiksi ne hajoavat elimistössä ja miten toimivat niin ei tarvitsisi mutulla miettiä. :smoke:










    [​IMG]



    Sukroosi (pöytäsokeri) on fruktoosi (hedelmäsokeri) ja glukoosimolekyyli yhdistettynä. Elimistössä Sukroosi hajoaa heti ensimmäisenä puoliksi fruktoosiksi mikä siis on se myrkky.

    Glukoosi on ihan hyvää tavaraa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2010
  14. Yhteiskunnan rautakoura

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2008
    Viestejä:
    3 457
    En mieti mitään. Minua ei edes kiinnosta, kunhan naureskelen teidän typerälle sokeripelolle. Opettele tulkitsemaan viestini oikein. :smoke:
     
  15. Olem disappoint

    Rekisteröitynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    238
    No mites aspartaami ja xylitoli sitten? Samaa kauheutta? Eli hajoaa fruktoosiksi + jotain muuta?

    Kumpi on vähemmän haitallinen, sokerilimpsa vai sokeriton (light)?
     
  16. -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    2 524
    Vaikea tuollaista skeidaa tulkita. :smoke:
     
  17. xylitolilla ja aspartaamilla ei ole sokerin kanssa mitään tekemistä.

    toinen hyvä sokerialkoholi on erythritoli. erythritolilla ei ole laksatiivista vaikutusta, mikä on monilla muilla sokerialkoholeilla.(voimakkuus vaihtelee) stevia on tosi hyvä makeutusaine kanssa.

    parhaan maun saa, kun noita yhdistelee. aspartaamista kannattaa pysyä kaukana.

    nämä riittää ihan hyvin minulle ainakin. sokeria ei tarvitse ollenkaan eikä mitään fruktoosisiirappeja.
     
  18. Plautus

    Rekisteröitynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    157
    Mitäs mieltä IlkkaV olet intiaanisokerista (täysruokosokeri)? Meillä on kotona ollut tuota pari pussia käytössä ja itse ainakin olen pitänyt. Muistuttaa hyvinkin paljon fariinisokeria, mutta ei ihan niin "mössöistä". Intiaanisokerin käytöllä ei pitäisi olla haittaa hampaillekaan ja muutenkin pitäisi olla "käyttäjäystävällisempää", kuin esim. valkoinen taloussokeri...
     
  19. -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    2 524
    Täysruokosokeri ? Wikipedia

    Varmasti terveellisempää kuin puhdistettu sokeri, mutta sisältää silti 0% kuituja ja runsaasti sukroosia, eli kovin paljon parempaa.
     
  20. Plautus

    Rekisteröitynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    157
    Ruususuolaakin löytyisi, kun eno on noita meille kuskannut. Pitäisiköhän kokeilla tuolta -ATE-:n laittaman linkin kautta löytynyttä "jaksamisjuomaa" :)
     
  21. sokeria tuokin on ja myrkyllistä. kuivatettua sokeriruokomehua.
     
  22. Plautus

    Rekisteröitynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    157
    Juuh, mutta siis "terveellisempää" kuin tavallinen valkoinen sokeri. Jokunen aika sitten möivät tuota inkkarisokeria aivan naurettavaan kilohintaan, kun pusseissa oli vahingossa väärä päiväys.
     
  23. -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    2 524
    Ei mitenkään oleellisesti terveellisempää. :smoke:
     
  24. Plautus

    Rekisteröitynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    157
    OK :) Nuo netin hehkutukset taitaa mennä samaan kategoriaan pyörteistetyn veden kanssa :p
     

Jaa tämä sivu