1. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Siskonmakkara

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja äyräpää, 29.10.2012.

  1. äyräpää

    Rekisteröitynyt:
    14.06.2006
    Viestejä:
    254
    Tuli tässä siskonmakkarasoppaa turpeaan naamaani äyskäröidessäni mieleen, että mitä muut pikku kullamurot tästä herkusta tykkäävät kokata? (Joo joo tiedän, et mitään. Inhoat siskonmakkaraa eniten heti homejuuston ja sienien jälkeen.)

    Itse olen tykästynyt lähinnä ihan perinteiseen keittoon ja toisinaan paistelen pannulla, mutta voisi kuvitella että tätä raaka-ainetta voisi käyttää luovemminkin. Ei oikeastaan ole aiemmin tullut ajateltua asiaa. Kyseessähän on kuitenkin miedosti maustettu a-luokan makkara, josta luulisi löytyvän ruokaohjeita vaikka kuinka. Korpelan paketissa ainakin lukee että hyvää myös grillattuna, ei ole tullut kokeiltua. Perus marttakerhojen reseptejä löytää kyllä netistä, mutta onko joku keksinyt tästä jotain oikeasti omaperäistä herkkua valmistaa?
     
  2. Jjon

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2011
    Viestejä:
    513
    Ensin keität (Saat enimmät suolat pois) ja sitten heität pannulle. Ja kyllä maistuu, ainakin meikäläiselle. :>
     
  3. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 774
    Teen joskus padan tyyppistä ruokaa, jonka pohjana on tomaattimurska, kuiva omenasiideri, kerma ja mausteet. Sopivan hapokasta, alkuperäinen ohje jostain ranskanmaalta. Keitetään reilusti kasaan ja tarjoillaan pastan tai gnochien kera. Viime viikolla kokeilin toisenlaista keitto-ohjetta ja pakko sanoa, että lehtikaali sopivaa aivan loistavasti siskonmakkarakeittoon! Suosittelen. Kauhaa ja rakkautta - Blogit - HS.fi

    Lasketaanko omaperäiseksi vuoassa paistettu siskonmakkara? Tyhjennä kuorien sisältö terriinivuokaan ja laita uuniin, lopputuloksesta voi leikata vaikka pihvejä. Massan voi maustaa omalla tyylillään.

    Sitten se pieni ero eineksen ja tuoreen välillä.

    Saaroinen Kypsät siskonmakkarapyörykät

    Liha (sika, nauta), vesi, naudanrasva, silava, kamara, soijaproteiini, glukoosi, suola, mausteet (mm. chili, sinapinsiemen, inkivääri, korianteri, paprika), kasvikuitu, stabilointiaine (E 450), rypsiöljy, aromit (mm. mustapippuri, valkosipuli), hapettumisenestoaine (E 300), väri (E 160a). Lihapitoisuus 44 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet 79 %. Suolapitoisuus 1,2 %. Vähemmän suolaa.

    Wursti Siskonmakkara

    Sianliha, vesi, suola (1,65 %), stabilointiaine (E450), glukoosi, aromi (liha), mausteet (muskottipähkinä, neilikka, chili, mustapippuri), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). (Kollageenikuori)

    Korpela Siskonmakkara

    Ainesosat: Sianliha 65 %, vesi, kamara, suola 1,8 %, mausteet (korianteri, paprika, chili, sinappijauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe, muskottipähkinä, mustapippuri, inkivääri), stabilointiaine E 450, arominvahvenne E 621, hapettumisenestoaine E 316, glukoosi, säilöntäaine E 250. (Luonnonkuori)
     
  4. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    11 708
    Kokeilepas joskus ostaa jotain muita raakamakkaroita ja käyttää niitä siskonmakkaroiden tapaan. Näitä saa usein parempien ruokakauppojen lihatiskistä, saattaa olla esim lammasta, chorizoa jne. En muista mikä tuo kotimainen firma on mikä näitä tekee.

    Mielestäni noista syntyy esimerkiksi aika makoisa makkarasoppa kun laittaa vähän eri makuja. Ja käyttö siis siskonmakkaran tapaan, leikkaa pötkön auki ja puristelee sieltä pallukoita.
     
  5. Ad_Astra

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2002
    Viestejä:
    1 912
    Siskonmakkara on hyvää. Soppana tullut tehtyä paljon ja joskus myös kastikkeena. Kissakin on ihan hulluna raakaan ja löllöön siskonmakkaraan.

    Kerran erehdyin koittamaan niitä valmiita siskonmakkarapyöryköitä. Hyi vittu mitä paskaa olivat!
     
  6. MVA

    Rekisteröitynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    801
  7. äyräpää

    Rekisteröitynyt:
    14.06.2006
    Viestejä:
    254
    Hyviä ajatuksia tähän mennessä. Itse olen kehitellyt hiljalleen mielessäni ajatusta survaista siskonmakkara julmasti ja kuivana aasialaisen keittiön hanuriin. Kookosmaitoa ja inkivääriä ja chiliä ja sellaista. Ananasta. Mahtaa mennä jo perverssiksi. Täytynee ehkä joskus kokeilla. En ole vielä vakuuttunut ajatuksen elinkelpoisuudesta
     
  8. vhbs

    Rekisteröitynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    811
    Millainen siskonmakkaramassan koostumus on tarkemmin? Mitä lihoja, paljonko rasvaa ja paljonko kaikkea muuta?
     
  9. MVA

    Rekisteröitynyt:
    10.07.2008
    Viestejä:
    801
    juuh.elikkäs:
     
  10. kq0130

    Rekisteröitynyt:
    30.03.2003
    Viestejä:
    1 173
    En ole edes nähnyt noit saarioisten pyöryköitä vaan wurstin sekä korpelan joita ostan sen mukaan kun ne on tarjouksessa.
    Siskonmakkarakeitto on hyvää, ei tulis mieleenkään tehdä siskonmakkaroista mitään muuta.
     
  11. äyräpää

    Rekisteröitynyt:
    14.06.2006
    Viestejä:
    254
    Itsekään en, luojan kiitos, ollut törmännyt noihin eineksiin. Oikeastaan koko triidin pointti olikin juuri se, että siskonmakkara taitaa olla valtaosalle ihmisistä varattu tasan sitä keittoa varten. Kuitenkin uskoisin että siitä olisi paljon muuhunkin käyttöön.
     
  12. Age of Computers

    Rekisteröitynyt:
    30.06.2010
    Viestejä:
    476
    Saarioisen pyörykät näyttävät likimain samoilta könteiltä, joita purserretaan suolesta keittoon. Ne ovat vain säännöllisemmän näköisiä (koneella tehtyjä). Tarkemmin ajatellen siskonmakkarasta voisi olla moneksi muuksikin ruokalajiksi, kuin keitoksi. Pitänee joskus kokeilla jotain erikoista.
     
  13. snappa Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    16.02.2007
    Viestejä:
    474
    Tarkoitatko Wurst Fennicaa?
     
  14. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    11 708
    Tuopa se taitaa juuri olla. Stockkalla näitä näyttää olevan säännöllisesti, Citymarketeissakin näkynyt mutta jossain taisivat kuulua vaan viikonloppuvalikoimaan.
     
  15. snappa Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    16.02.2007
    Viestejä:
    474
    Niillä on myös oma lihakauppa Espoon Juvanmalmilla (muutama sata metriä kehä III:ltä), jos sattuu sillä suunnalla seikkailemaan niin valikoima on laajempi kuin monissa sittareissa.
     
  16. B12

    Rekisteröitynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    1 199
    Taitaa olla lähinnä A-luokan nakkia.
     

Jaa tämä sivu