1. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Sienet

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja skekkuli, 24.07.2011.

  1. skekkuli

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2011
    Viestejä:
    4
    Voissa paistettuna, äsken söin kermaan sekoitettuna possun kera. Mitäs muuta?

    Metsään en ehdi, kannattaako kaupan antimista muuta Tehdä?
     
  2. Rytkonen_a

    Rekisteröitynyt:
    12.08.2010
    Viestejä:
    1 434
    Perinteinen grillissä isoja herkkusieniä joihin pekoni ympärille ja esim. sulatejuustoa sisään. Toimii aina.
     
  3. Applepie

    Rekisteröitynyt:
    08.03.2008
    Viestejä:
    4 345
    herkkusienet kyl on miten päin tahansa hyvii, usein tulee leivän väliin laitettuu tai munakkaan sekaan. Purkista tai tuoreena miten vaan.


    mitkä muut sienet ois helposti saatavilla? herkkusienii kun saa joka kaupasta niin niit on sit helppo napsii usein.
     
  4. ontelo

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2002
    Viestejä:
    3 766
    Pienet kanttarellit voissapaistettuna, suolalla ja pippurilla maustettuna. Sit antaa paiston jälkeen vähän imeytyä että kuivuvat hetken. omnomnom
     
  5. kkuula

    Rekisteröitynyt:
    12.12.2004
    Viestejä:
    2 817
    Sienien paistoon hyvä menettelytapa on paistaa niitä ensin jonkinaikaa ilman voita jotta kosteus hieman vähenee ja lisätä voi pannulle vasta sitten.

    Sienien joukkoon pannulle sopii hyvin pilkottu pekoni sekä hiukka sipulia. Jos haluaa ruokaisamman niin jauhelihan ruskistaa sekaan ja jos tykkään niin tuon voi vielä hauduttaa kermassa. Tai paiston jälkeen tuorejuustoa sekaan. Onhan näitä mahdollisuuksia.
     
  6. KeijoH

    Rekisteröitynyt:
    18.01.2009
    Viestejä:
    45
    Eikös nyt ole herkkutattikausi? Millaisestas maastosta niitä kannattaisi lähteä etsimään, ja voiko niitä sekoittaa johonkin myrkyllisiin sieniin?
     
  7. Zyrppa

    Rekisteröitynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    2 535
    Eilen mökillä kattelin kantsuja, mutta oli vielä niin pieniä että jätin kasvamaan.
     
  8. poroGOD

    Rekisteröitynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    3 115
    Herkkutatti on aika selkeä. Kastanjanruskea hattu ja paksu valkea varsi jossa hieman ruskeaa/harmaata "pölyä". Tateissa ei ole myrkyllisiä (?), mutta sappitattiin tuon voi sekoittaa, vaikka onkin vaaleampi ja varressa tummanharmaa verkkokuvio. Sappitatti maistuu pahalle.

    Herkkutatti ? Wikipedia
    Sappitatti ? Wikipedia

    Meitsi kerää ne usein pieniniä, ovat jotenkin terhakoita ja maukkaita silloin.. :)
     
  9. EH-live

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2008
    Viestejä:
    206
    Yks parhaista ruoista mitä on tullut syötyä/tehtyä on juurikin kanttarellit paistettuna voissa, mausteeksi hieman suolaa ja valkopippuria, lopuksi kerma ja seos leivänpäälle. Omnomnom.

    Myös suppilovahveroista tulee hyvää, samalla reseptillä.
    Suppilovahverot käy myös pizzan päälle hyvin. Ja kannattaa tosiaan muistaa paistaa ne vedet pois niistä ensin. Paistaminen myös jos pakkaseen heittää, menee huomattavasti pienempään tilaan.
     
  10. WayLoo

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2006
    Viestejä:
    3 153
    psilosybe cubensis puhdistettuna toimii aina :smoke:
     
  11. EH-live

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2008
    Viestejä:
    206
    Eikö Psilocybe semilanceata sitten toimi? Niitä kun löytyy ihan nurmialueilta täältä kotosuomesta.
     
  12. WayLoo

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2006
    Viestejä:
    3 153
    kyllä neki asiansa ajaa, itseasiassa paremmin ku mainitsemani.. varo pahaa trippiä :smoke:
     
  13. Yak-

    Rekisteröitynyt:
    13.10.2003
    Viestejä:
    3 129
    Samassa luulossa olin itsekin, mutta näköjään on useampiakin lajeja, kuten tuosta herkkutatti-wikipedialinkistäkin selviää. Punainen väri paljastanee, joten eipä noita voi sekoittaa syötäviin tatteihin. En kyllä muista moisia nähneeni koskaan.
     
  14. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 774
    No et varmaan, kuten linkki kertookin, että piruntatistakin YKSI havainto tehty koskaan. Toisinsanoen sientä ei ole olemassa :)

    Tatit on kyllä niitä turvallisimpia poimittavia, sekä upeita sieniä. Sappitatin ja lehmäntatin oppii tunnistamaan helposti, niistä puuttuu tietty jalous, mikä erityisesti herkkutattien kohdalla on kuin 16-vuotiaan brassitytön pakaroilla Armanin pikkumustassa. Poikkeuksena vanhat ja rähjäiset sienet, mutta ne voi muutenkin yleensä jättää paikoilleen.
     
  15. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929
    Sienikokemus:'

    Ostin S-marketista tarjouslaatikollisen ulkomaisia (oliskohan ollut kroatialaisia???) herkkusieniä, ja unohdin ne sitten tiskipöydälle pariksi päiväksi, vaikka arvasin ostaessani, että ne oli vanhoja. Sitten muistin ne, ja heitin valurautapannulle, levy kutoselle ja murottamaan. Niinhän siinä kävi, että unohtui sienipannu levylle, kunnes savunhaju hälytti.

    Syöksyin keittiöön, ja siirsin savuavan sienipannun vesihanan alle. No sitten valutin vedet pois ja kappas vain, eihän ne mitään olleet palaneet. Nokare voita pannulle ja takaisin kuumalle levylle (jonka jätin nollalle ja tulin murottamaan). Muistin sienet taas parin tunnin päästä, ne oli mukavasti kutistuneet, maistoin yhden, vähän huonolta maistui. Lisäsin suolaa, ja lirutin pannulle lorauksen herkkutattioliiviöljyä (saa K-kaupasta ainakin). Sitten paasdoin neljä siivua reissumiestä kivikoviksi, laitoin ne sienten päälle, ja rikoin pannulle neljä kananmunaa.

    Annoin pannun kuumentua taas kuumaksi, kunnes kananmunat alkoi olla alapuolelta kypsän oloisia. Kyllästyin vahtimaan pannua, joten panin levyn nollalle ja nostin pannun sisältöineen laakean ruokalautasen päälle ylösalaisin, ja jätin siihen.

    Noin tunnin kuluttua alkoi nälättää, ja menin katsomaan. Kypsältä näytti, ja hyvältä. Kananmuna-sienivoileivät oli todella hyviä. Meinaan mennä katsomaan onko kaupassa lisää, ja otan ehkä prosessista tällä kertaa kuvia.
     
  16. Nizi

    Rekisteröitynyt:
    31.07.2009
    Viestejä:
    488
    Silokkeja hakisin jos vain löytäisin mutta ei ole vielä napannut :( Ruokasieniä tullu napsittua muodossa jos toisessa jo lapsuudesta <3 Korvasienistä kastike on kyllä jotain taivaallista.
     
  17. Tyttii

    Rekisteröitynyt:
    20.03.2011
    Viestejä:
    73
    [​IMG]
    Tälläisiä löytyi hevoslaitumilta, tarvitsee ilmeisesti hevonp*skaa. Peltoherkkusieniä! NAM! Upea tuoksu ja maku. Kerää vain saasteettomilta paikoilta. Valkokärpässieni elää metsässä, herkkusieni laitumilla yms. joten siihen ei voi sotkea.
     
  18. SuperEgo

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    2 448
    Kaikkihan sitten toki muistavat, että tämä on ruoka- ja juoma-alue? Keskustelu sienten muista käyttätarkoituksista ei siis kuulu tänne.
     
  19. Divvy

    Rekisteröitynyt:
    22.12.2002
    Viestejä:
    1 397
    Käytänpä vaikka tätä ketjua.

    Millainen sieni kasvaa maan alla, näyttää muhkuraiselta perunalta ja on sinapinvärinen, sisus tummaa/mustaa?
     
  20. Olav

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    380
    Ekana tulee mieleen tryffeli, mutta saattaa olla myös joku jänönmukula, maahikas tms.
     
  21. Latukka

    Rekisteröitynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    980
    Keräsin muutaman korvasienen ja pistin kuivumaan. Paljos noita voi ruokaan jauheena laittaa ettei hajota maksaansa?
     
  22. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929
    Keräsin 7 korvasientä, ja tarkoitus olisi kuivata ne. Minkäänlaista kuivuria ei nyt ole käytössä. Aion silputa ne sanomalehden päälle ja antaa kuivua huoneilmassa, vaikka jossain asiasta varoitettiinkin, kun se myrkky haihtuu ilmaan. Laitan liesituulettimen alle.

    [​IMG]
    337-IMG_1697 by kansalainen, on Flickr
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2012
  23. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929

Jaa tämä sivu