Shisha eli vesipiippu (ei bongi)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Seeker, 18.11.2006.

 1. anagram3

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  503
  Ilmeisesti. Ja mitäpä sitä maksamaan moisesta värkistä kun Puuhapete värkkää paremman laitteen hetkessä -> waterfall. Samalla tulee säästöä kun aromatoppa saadaan riittämään pitemmäksi aikaa.

  http://www.youtube.com/watch?v=2lAdN2SARFI

  Joku oli näköjään värkännyt samanlaisen mutta juomavesiautomaatin pullosta. Kätevä peli jos koko suku vetää röökiä.
   
 2. Tretjakov Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 184
  Kerrataanpa vähän asioita. Nimimerkki Seeker on käynyt Tunisiassa ostamassa vesipiipun. Kuvauksesta päätellen kyseinen piippu on hookah, eli egyptiläistyyppinen vesipiippu. Hookah on osa pohjoisafrikkalaista ja turkkilaista seurusteluperinnettä. Hookahissa poltetaan shishaa, joka on tyypillisesti kuivatulla hedelmällä ja melassisiirapilla jatkettua tupakkaa. Shisha on tahmeaa stuffia ja sen yleisin mauste on omena. Hookahin ostava turisti saa usein mukaan topan tai pari omenatupakkaa. Itse olen toistaiseksi pitänyt kirsikasta eniten.

  Noissa youtube-linkeissä esiintyvät lasiset tai muoviset viritykset ovat bongeja. Bongilla on hookahin kanssa varsin vähän tekemistä muuten, kuin että molemmat toimivat vesipiipun toimintaperiaatteella. ("Waterfall bong" ei edes ole vesipiippu, koska savu ei kulje veden läpi.) Bongissa poltetaan tyypillisimmin kuivaa kannabista ja hookahissa taas tahmeaa hedelmätupakkaa, joten niistä ei välttämättä tarvitse puhua edes samassa threadissa. Shisha ei ole narkoottista sen enempää kuin tupakka muutenkaan.

  Hookahissa on savinen pesä, johon tahmea shisha ladataan. Pesä peitetään foliolla (joka on hatusta jäänyt yli), folio rei'itetään kevyesti ja sen päälle asetetaan palava hiili. Hehkuva hiili höyrystää shishasta aromia, joka imetään hookahin vesipullon lävitse letkusta keuhkoihin. Veden läpi kulkiessaan savu viilenee ja siitä suodattuu tervaa yms. myrkkyjä pois. Siinäkin on silti nikotiinia, joten shishan poltto ei ole hirveästi sen terveellisempää kuin muiden tupakkatuotteiden. Hookahin käyttö on kuitenkin sen verran vaivalloisempaa kuin savukkeiden ketjupoltto, että yksinään se ei ole kovin huono tapa, vaan pikemmin hauskaa ajanvietettä turkkilaisessa katukahvilassa tai jossakin sen vapaasti sovelletussa suomalaisessa vastineessa...

  [​IMG]
  [signature]Oderint dum probent.[/signature]
   
 3. Seeker

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  90
  Juuri näin kuten Tretjakov asian ilmaisi. Kyseessä on juurikin samanlainen vesipiippu kuin kuvassa vain letku puuttuu. Tuo letku pitäis jostain saada ja onhan se totta että sen voisi itsekin tehdä mutta nyt ajattelin ihan ostaa sen. Sellaisen vihreän puutarhaletkun imeminen ei oikein kiinnosta.
   
 4. MainMan

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2003
  Viestejä:
  291
  Mistäs tuota shisha sais ostettua? Kaveri joskus sai ko. tavaraa jostain aliali-maasta, makuja ainakin omena ja kirsikka, jotain muitakin oli. Erinomaista polttoa täytyy sanoa. Muutama vuosi aikaa viime kerrasta ja savuhammasta kolottelis kovin, antakaahan linkkejä asiantuntijat :)
  [signature]F-S Amilo M3438G[/signature]
   
 5. Athlotic

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  3
  Minkälaisilla hiilillä polttelette omia savupiippujanne? Mulla on Tsekistä ostettu söpö sininen hookah ja paria eri makutupakkaa, mutta polttelu on jäänyt ihan pariin kertaan kun grillihiilet sammuu niin kovin äkkiä ja rauhallinen piiputteluhetki kärsii jatkuvasta hiileen puhaltelusta/sytyttelystä. Lisäksi pitää aina olla se grilli tms. jossa hehkutella hiilet. Liian vaikeaa, soveltuu vain grillauksen jälkilämmöille. Jos jollain on hyviä vinkkejä niin ilomielin otan vastaan.
   
 6. Seeker

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  90
  Joo nyt tuossa nettiä selatessani löysin pari kivaa linkkiä.

  http://www.saharasmoke.com/
  http://www.hookahhookah.com/store/customer/Accessories.php
  http://www.southsmoke.com/cat_hookah_accessories.cfm
  http://www.fumari.com/hookah-hoses/fumari_hose.html
  http://hookahkings.com/

  Tuolta olis ilmeisesti mahdollisuus tilata kaikkea tuohon hookahiin liittyvää. Vois pimpata oman hookahin ja laittaa tollanen välikappale johon voi laittaa 4 letkua eli hosea kiinni :)
   
 7. fotomik

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  957
 8. Seeker

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  90
  Tuolla sikaritalossa en huomannut olevan noita imuletkuja myynnissä, mutta muutenhan tuolta sitä vesipiipputupakkaa saa tilattua
   
 9. ODI

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2000
  Viestejä:
  750
  Juu, afrikan puolella tuota kutsutaan nimellä hookah, ja aika monissa arabimaissa nimellä argile. Oikeastaan ainoa ero mitä olen huomannut (yleensä), niin on tuo pesän kiinnitys (Libanonissa/Saudi Arabiassa savinen pesä menee piipun "varren" sisäpuolelle, kun aikamonissa törmäämiini hookaheissa se savinen pesä on varren ulkopuolella. Tiedä sitten onko tuo vain sattumaa).

  Yleensä niissä poltetaan maustettua tupakkaa, jossa ei ole nikotiiniä juuri nimeksikään. Ja illan aikana joutuu polttamaan normaaliakin tupakkaa. Oma lempi maku on perinteinen Double Apple.

  Leppävaaran Sellosta sai vielä reilu vuosi sitten halvalla tuota vesipiipputupakkaa, kun toivat sitä itse maahan ja myivät hintaan 2 eur per toppa. Tosin taisi verottaja puuttua tuohon kun lopettivat myynnin. Hiiliä sieltä saa edelleenkin, tai ainakin viimeksi kun kävin siellä.
   
 10. Ruff

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2003
  Viestejä:
  15
  Hienoa! Et sattuisi muistamaan, minkä niminen liike oli kyseessä?
  [signature]Athlon XP 2200+@3200+, 6600 GT @ c572/m1005, Epox 8RDA+, 2 GB[/signature]
   
 11. ODI

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2000
  Viestejä:
  750
  En muista nimeä,mutta se oli se itämainen ruokakauppa siinä kävelykujalla joka menee niiden ostoskeskuksen osien välissä. Eli ei ostoskeskuksen sisällä, vaan käynti on ulkokautta.

   
 12. senefisti

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  453
  Ihan perinteisessä "mehumaijassa" on tuon näköistä letkua. Veikkaisin, että lähimmästä etolasta löytyisi sopivaa kamaa tuommoisenkin piipun letkuksi..
  [signature]"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith, I am nothing."

  The Hitchhikers Guide to the Galaxy, Douglas Adams[/signature]
   
 13. Antti Alien

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  2 061
  Tässä threadissa on jo annettu linkki kauppaan, josta letkun saa. Hintaa kaksi euroa ja kauppaan kuuluu suukappale.
  http://piippu.com/catalog/product_info.php?cPath=99&products_id=561

  Piippu.comilta löytyy lisäksi kaksi myymälää, joista sopii mennä varaosia kyselemään, Helsingistä ja Tampereelta.

  edit: Ja jos tuommoinen tylsän näköinen läpinäkyvä letku ei tyydytä, niin siihenhän voi omilla kätösillään väkertää nätin väristä pehmeää narua tai paksua lankaa ympärille.[signature]Yksirivistä ajatusta ei voi lukea rivien välistä.[/signature]
   
 14. Seeker

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  90
  Niin tuo siis käy kaikkiin hookaheihin? Tarkoitan kaikilla niitä kolmea kokoa, kun ilmeisesti näitä hookaheita on pieni, keskikokoinen ja iso. Itsellä on keskikokoinen hookah. Ja se kohta mihin tuo letku tulee kiinnittää on standardi jokaisessa näissä kokoluokassa? Eli tuo 2? paketti riittäis, jos ei halua sellaista pimp mallia jossa on jotain röyhelöitä ja eri värejä.
   
 15. Antti Alien

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  2 061
  Näkemissäni vermeissä on nähdäkseni ollut semmoinen V:n muotoinen juttu johon letku tulee kiinni, joten ei luulisi ihan millin tarkkaa olevan tuon läpimitan kanssa. Saatan tietysti olla väärässäkin, ei ole koskaan tullut moista ongelmaa henkilökohtaisesti eteen.
  [signature]Yksirivistä ajatusta ei voi lukea rivien välistä.[/signature]
   
 16. Tretjakov Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  1 184
  Vilkaisin tuota Sikaritalon (myymälät näköjään Töölössä ja Skattalla) sivustoa ja siellä kuvatut hookahit olivat pieniä, lähinnä koriste-esineiden näköisiä kapistuksia. Sellainen toimii kyllä, mutta isompaa (litran astia riittää hyvin) on mukavampi käyttää, kun vesi ei heti kuumene.

  Suomessa harva liike tuo ompputupakkaa, kun tupakkaveron byrokratia vie oman vaivansa. Nakhlan paketit on ihan ookoo, mutta selvästi parasta kirsikkatupakkaa olen ostanut irtotavarana Camdenista (Lontoosta), jossa on muutenkin erinomainen alan valikoima (valitettavasti sekaisin pilvikulttuurin kanssa). Myyjä usutti ostamaan koko kilon, kun se on niin hyvää. En uskonut, ostin vain varttikilon, ja loppuihan se sitten ennen pitkää kesken... (Joku Lontoossa käyvä tai asuva muro voisi hankkia tuliaisiksi.)

  Helsingissä joissakin egyptiläisissä ruoka- tai rihkamakaupoissa on näkynyt satunnaisesti hookaheja. Asiakkaina on kuulemma erilaiset teatteriproduktiot, eli rekvisiitaksi, ei käyttöön. Lähin tietämäni kelvollinen hookahien ja shishan myymälä löytyy Tukholmasta Söderin länsireunassa Långholmsgatanilla Hornstullin metroaseman vieressä. Se myy egyptiläistä roinaa ja ihan hienoja piippujakin. Laivalla isot piiput saa Suomeen ehkä helpommin kuin lentokoneen ruumassa lähi-idästä. Semmoinen puolentoista metrin messinkikoristeinen piippu on jo aika näyttävä sisustuselementti.

  Isoja piippuja tosiaan saa moniletkuisena, mutten suosittele niitä käyttöön. Haaraletkut lisäävät falskaamisen riskiä. Tiivistä piippua on kivempi käyttää kuin vuotavaa monihaaraista. Hieno hapsupäällystetty letku tuo oman fiilislisänsä omenan poltteluun, mutta toimii se etolan silikoniletku tai piippu.comin kahden euron letku ihan yhtä hyvin ja kätevä tuunaaja vaikka virkkaa siihen kivanvärisen suojuksen. Letkun voi tiivistää runkoon vaikka elmukelmulla, jos ei muuta keksi.

  Hiilinä olen käyttänyt mm. kolmioprofiilisia "egyptiläisiä lehtipuuhiiliä", joissa on oma sytyttämisen riesansa verrattuna ns. itsesyttyviin pyöreisiin hookah-hiiliin, joita saa erilaisista nettiliikkeistä ja alan kaupoista. Suosittelen pieniä pyöreitä kiekkohiiliä, joissa on sytytysaineraita. Ne on tarkoitettu hookahiin.
  [signature]Oderint dum probent.[/signature]
   
 17. beta

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2003
  Viestejä:
  44
  Näin tupakkia sivuavaan ketjuun voisin laittaa kysymyksen, että kun murot tilaavat kaiken mahdollisen netistä, niin onko joku tilaillut sikaareja/piipputupakkaa jostakin päin eurooppaa?
  Laajemmat valikomat ja halvempi hinta houkuttelisivat, eikä tarvitsisi tehdä nykyisiä tupakanhakureissuja Helsingin keskustaan.

  Sikaritalon foorumilla joitakin mainintoja kaupoista on, ja joitakin linkkilistoja löytyy googlellakin, mutta kuulisin mielelläni omakohtaisia kokemuksia.
   
 18. Voffe

  Rekisteröitynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  1 084
  Ainakin noista joutuu maksamaan tupakkaveron (ja jäävät kohtuullisen usein siis tulliin, eli se pitää oikeastikin melko usein maksaa), jolloin ei hinta enää välttämättä ole kovin halpa.

  [signature]Näin puhui Voffe[/signature]
   
 19. Athlotic

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  3
  Miten olet sytytellyt nuo hiilet, jotka ei ole "itsesyttyviä"?

  Jossain päin intternettiä kerrottiin, että sytytysainehiilistä hengittelee sitten niitä sytytysaineen jäämiä keuhkoihinsa. Tuolla ei tosin liene paljoa väliä, jos piiputtelee muutaman kerran vuodessa...

  Mistä noita kiekkohiiliä saa?

  Edit: piippu.comista löytyikin jo noita hiiliä.
   
 20. maz

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2000
  Viestejä:
  40
  Blow Torch / siniliekki-tohottimella luulis hiilien hehkuvan nopsaan.

  Kuvittelisin, että on terveellisempää tuo shishalla/hookahilla höyryttely kuin bongilla/piipusta/savukkeena, sillä hookah ei sitä matskua nimenomaan "polta" vaan se hiili höyrystää aktiiviset aineet ja aromit. Häkää ja savua alkaa muodostumaan sitten kun matsku alkaa olemaan tarpeeksi kuivaa ja hiiltyy itsessäänkin. Eikö?
  Tervaahan noissa molasseissa ei ole?
   
 21. Poro-

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2003
  Viestejä:
  373
  Viitsisitkö Tretja laittaa tuosta hookah vempeleestäsi tarkempia kuvia? Lähinnä itseä kiinnostaa tuo letkun kiinnityskohdan vastapuolella oleva "venttiili".

  Toisessa vempeleessäni siinä on joku palloventtiili ja toisessa vain sormella peitettävä reikä. Reiän tukkiminen sormella on vittumaista puuhaa joten ajattelin teipata sen umpeen aina polttelun ajaksi ja sitten lopuksi vasta avata... :)

  Tunisiasta tuli noita vempeleitä raahattua, ja tupakkaa reilu lasti myös. Hiiliä täytynee ostaa jostain lisää kun en tajunnut tuoda niitä riittävästi. Shishan etuna on kieltämättä se ettei asuntoon jää minkäänlaista tunkkaista hajua polttelun jälkeen.
  [signature]http://gastronautti.blogspot.com - Nautiskelua
  http://www.veljesseura.org[/signature]
   
 22. WonderC

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  624
  Eikös siellä ollut jopa neljää erilaista letkua? Vai onko noi jotain muita letkuja?

  [signature]Amis on myös olotila.[/signature]
   
 23. TERRE

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  27
  Itsekin sattumoisin ihastunut polttelemaan shisaa/huble bublea/narqhuilaa etc. Eritoten perinteinen tuplaomena-maku höystettynä aniksella maistuu erityisen hyvältä. Korkkasin eilen uusimman piipun jonka toin Jortsusta. Hiilien tulistelu on kohtuu työlästä kaupunkiasunnossa :(
  [signature]Kotona[/signature]
   
 24. D0sentti

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2007
  Viestejä:
  254
  Hablibabli :)

  e: Siis piti laittaa kyssäri. Kirjoittavatko ne sen noin kun laitoit edellä; "huble buble"? [signature]NZXT Adams, ASUS MF, E6850, Noctua NH, 4GB 1066, 8800GTS, 2x500GB[/signature]
   
 25. Poro-

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2003
  Viestejä:
  373

Jaa tämä sivu