Shisha eli vesipiippu (ei bongi)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Seeker, 18.11.2006.

 1. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 952
  Miltä maistuu?
   
 2. Jorgos Skulas

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  169
  Orange love pääsi eilen testiin. Aika maukas.
   
 3. Nakkisormii

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2009
  Viestejä:
  29
  Vinkkiä piiputtelijoille:

  Monesta etnisestä kaupasta löytyy nykyään vesipiipputupakkaa, joka on vissiin ihan laillisin keinoin tuotu suomeen kun joissain paketeissa on ollut jokin tullin sinetti jossa lukee "valmistevero maksettu" tjsp, ja niissä on kaikissa suomen / ruotsinkieliset "rökin kan dööda :smoke:" lappuset liimattu päälle.

  Kerrotaanpa täälläkin mistä tätä saa jos vaikka kysynnän nousu toisi uusia makuja noihin kauppoihin. Ainakin alla mainittava mango tilasi pyynnöstäni vuosi sitten kolmea eri makua valikoimiinsa myytäväksi, eli kannattaa pyytää jos haluaa jotain tiettyä!

  Varmasti muuallakin suomessa on näitä kauppoja, mutta pääkaupunkiseudun ihmiset:

  Itäkeskuksen hesburgerin vieressä oleva pulju (se ihan pieni, jossa pähkinöitä irtona myyvät, ei hätiä, myyjä puhuu suomea) myy vesipiipputupakkaa kysyttäessä El Nakhla 250g bokseja hintaan 9,50 / kpl, makuina oli viikko sitten ainakin mm. Double apple, minttu, aprikoosi, persikka, mizo vesimeloni (ja tosikessuttelijoille Zaghloul :cool:)

  Ja ne joita ei se yläkerran minareettihoilotus pelota ja uskaltavat marssia puhokselle (Puotiharjun ostoskeskus, se vanha ostari itiksen vieressä jossa on hessumobiili) kävelkää sellaseen liikkeeseen kuin Mango (Allekirjoittanut suosittelee!) (katutaso, myös todella pieni etninen pulju, sen kristillisen mööpelikaupan vieressä), myyjällä on tiskin takana (pyydettäessä näyttää) myös vaikka mitä vesipiipputupakkaa, nakhlaa pääosin, hinta 8,5e / 250g jos oikein muistan.

  Ja siinä puhoksella on vielä yksi vähän isompi itämainen myymälä, niillä on hyllyssä Al Fakheria ja nakhlaa, MUTTA HUOM: ostin sieltä yhden kerran Al Fakher mansikkaa, purkki vuosi vähän, ja tarkemman tutkiskelun jälkeen tupakka oli joko a) monta vuotta vanhaa tai b) väärennettyä :eek: (sain myöhemmin käsiini aitoa al fakheria, täysin erilainen paketointi ja Al Fakherin oma sinetti!) Eli pyydä myyjältä saako paketin sisään kurkata, ja vertaa sitä netistä löydettäviin Al Fakherin kuviin!

  Kaikki nämä kaupat myös myyvät hiiliä, valmisfolioita ja piippuja, mutta niiden hinta/laatusuhteesta en osaa sanoa... Itsellä alla Khalil Mamoon Blue Pearl aidolla Nammorin sinisellä letkulla, eikä näiden korkea hinta harmita yhtään :kippis:... (tilattu shishabuzz.com)

  Ulkomailta tilattaessa ovat toki tupakat vielä halvempia (yleensä 10-15$/250g?) mutta postikulut kohottavat hintaa yli kaksinkertaiseksi pieniä määriä tilattaessa... Eli jos et halua/pysty tilaamaan jättimäisiä määriä kerrallaan, ovat edellämainitut liikkeet hyvä vaihtoehto.

  Ja Mangoon mentäessäsi, toivo että paikalla on se vanha viiksekäs mies (joka kohtelee sinua asiakkaana ja tyrkyttää sinulle maistiaisleivoksia ja karkkia) eikä se nuori kaveri... ymmärrät tämän kunhan asioit molempien kanssa ;)
   
 4. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
  Kiitoksia nakkisormelle, loistava vinkki jos sattuu joskus varastot ehtymään.

  9.5e/250g Nakhlasta on hinnaltaan varsin kohdallaan. Pitääkin joskus tehdä pyhiinvaellusmatka tuonne itään.
   
 5. Nakkisormii

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2009
  Viestejä:
  29
  Joo ainakin verrattuna sikaritalon hintoihin... 7-8e / 50g :rolleyes:...

  Yhtään siis sikaritaloa dissaamatta, muuten aivan loistava liike, mutta veikkaan että on vaan verojen suhteen sössitty jotenkin tuolla, foorumeilta löytyy meinaan vastausta kun on kysytty tupakan korkeaa hintaa:

  "Ei mahda kauppias todellakaan. Kerrataan taas kerran:

  50 g maksaa laillisesti tuotuna vähittäiskaupassa 7,90.
  Lastissa on arvonlisäveroa 1,43 eur
  Siinä on valmisteveroa 3,80 + 0,17, yht 3,97
  veroja yhteensö 5,40
  Raaka-aineen, rahdin ja myyntipalkkion (voiton) osuus on 2,50"


  (www.sikaritalo.fi • katso viestiketjua - Vesipiipputupakasta)
   
 6. JopeX

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2011
  Viestejä:
  8
  3e/125g nahklaa turkista ;)
   
 7. Milq

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  28
  Oma Egyptistä tuotu piippu hajosi joten nyt olisi uuden piipun aika. Onko porukalla kokemusta Turun tupakkakaupassa myytävästä halvasta 25cm korkeasta piipusta (Turun Tupakkakauppa - Vesipiippu - Vesipiiput). Tekeeko tuommoisella pienellä mitään?
   
 8. dih6

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  392
  Jos Turusta meinaat ostaa niin mee Eerikinkadun ja Anikaistenkadun kulmassa sisäpihalle. Sielt löytyy parikin kauppaa mistä saa tuota makutupakkaa ja hinta tais olla siin ~8e/250g + isojakin vesipiippuja 30e/kpl.
   
 9. Nakkisormii

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2009
  Viestejä:
  29
  Perjantaina tuli paketti, jossa 10 kpl guru tobacco sampleja. Todella voimakkaan mutta miellyttävän tuoksuisia, aromit vaihtelivat mauittain aina yskänlääkkeestä fairyn kautta tupakan aromiin.

  Nyt laitoin piippuun joko Tangieria tai Melon nectaria (meni paketit sekaisin, en tiedä kumpaa poltan :P!) mutta on kyllä todella maukasta. Savu on hieman väljempää kuin nakhlassa / Al Fakherissa joita normaalisti poltan, mutta jos tätä jatkossa voi tilata näillä hinnoilla, kyllä varmasti näin teen.
   
 10. jupstejuho

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2008
  Viestejä:
  217
  Itseltä löytyy nykyään 2 letkuportilla varustettu Khalil Mamoon Green Single Pear vesipiippu ja aidoksi mainostettu, joskin väärennökseksi paljastunut sininen Nammor letku josta ei tosin ole valittamista, on perhanan hieno, täysin samannäköinen kuin aito Nammor ja toimii kuin unelma. Tekisi kyllä mieli tilata Starbuzzia ja muita amerikantupakkeja vaan postikulut on melko korkeat. No kerran kait noita on ainakin maisteltava, kun niitä on niin kehuttu Hookahpro ja Hookah Forum palstoilla. Tangiers olisi myös kiva testata.
   
 11. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  180
  Espoossa on myös itämäinen kauppa josta saa erinäisiä piiputtelumakuja, Al Fakheria tais olla. Joku 10e pintaan tais olla 250g paketti. Sijaitsee Espoontorin ylemmällä tasolla apteekin vieressä.
   
 12. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 952
  Joo, kyllä Espoossa noita riittää. Hinnasta en ole täysin varma, mutta Espoon Keskuksessa löytyy yksi kauppa, Sellosta yksi.. :smoke:
   
 13. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
  Nyt on tullut polteltua Gurun tupakkeja, mutta myös Dubaista tuliaisena saatua Al Fakherin double applea. Ja ai ziisus, että tuo Al Fakher on loistava. Gurun hyvä maku on kieltämättä asiallinen, mutta Al Fakherin maku, pitkäkestoisuus, sekä vahvempi tupakan tuntemus saa tämän nousemaan jälleen oman listan kärkipäähän. Nyt on tullut noin 10 piipullista pulputeltua tuota ja edelleen, aivan loistava.

  Huomenna lomamatkalle turkkiin, jospa sieltä löytyisi jotain sopivia tuliaisia autotallin pimentoihin.

  Eli Guru on hyvä, mutta vahvempaa makua toivovalle Al Fakher tarjoilee paremman lopputuloksen.

  Tuliaisina sain myös paketillisen hopeisia hiilipötköjä, jotka voi sytyttää vaikka hellalla (jos ei olisi induktiota). Smokers Coal on merkki, enkä usko että enää muita hiiliä kelpuutan.
   
 14. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
  edit: viesti ja kuva poistettu tilaa viemästä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2011
 15. Mii-ka

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  483
  Moro,

  kyllä kiitos, käytkö ikinä helsingissä ?

  Miika

   
 16. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
  Mii-ka, heitin juuri yksityisviestillä
   
 17. RokkiKarhu

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  254
  7 dollaria maksoi mun bongi. Kesti vaan pirun kauan tulla Kiinasta.
   
 18. RokkiKarhu

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  254
  Kannabis auttaa skitsofreniaan :)
   
 19. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
  edit: quottasin vahingossa. Viesti poistettu
   
 20. Ondiiish

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2011
  Viestejä:
  56
  Nakkisormi, myydäänkö puhoksella tai Itiksessä alaikäsella tupakkaa tai hiiliä?
   
 21. orrabi

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2011
  Viestejä:
  3
  pistäkäähän joku viisas lyhyt tiivis paketti vesipiippuilun saloista! Olisi mukava tietää perus ohjeet polttamiseen (hiilien ja folioiden kanssa pelaaminen), mistä kannattaa piippu ostaa (minkä kokoinen yhdellä piipulla?) sekä mistä makutupakoita saa Helsingistä.

  Jääkö haju pahasti kämppään jos sisällä silloin tällöin polttelee?

  Kiitoksia etukäteen ohjeista tulevat tarpeeseen!
   
 22. Dwarf

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 497

  Tupakit siihen kuppiin, leikkaa foliosta neliö, joka on tarpeeksi iso tullakseen sen kupin reunoille.. pistä folio kupin päälle ja purista se tiiviiksi reunoja vasten. Ota esim. hammastikku ja töki folion pintaan jonkin verran reikiä.

  Pistä pikahiili folion päälle, sytytä ja pistä räiskintä suoja jos sellainen tuli piipun mukana..

  Noista pikahiilistä sen verran että yleensä syttyvät nätisti ilman mitään kipinöintiä, mutta vanhentuneet (Kostuneet) hiilet ampuu tulipalloja pitkin kämppää

  Itse poltan ~kerran kuussa tai vähemmän, niin ei ole kämppään jäänyt mitään hajua polttelusta.

  Veden määrästä:
  Enempi parempi, mutta jos sitä tulee polttaessa suuhun, on sitä liikaa :)

  Ostaessa:
  Jos pystyt niin tarkista tiivisteiden tuoreus (Pullo-kaula lähinnä)... jos se on kovettunut se tulee halkeamaan kohta...

  Siin kaikki mitä nyt äkkiseltää keksin..

  Ainiin, Kirsikka tupakki on parasta :)

  Edit:

  Ainiin. itseasiassa se hiili kannattaisi sytyttää muualla kuin siinä piipun päälllä... silloin ne sen syttymis käryt ei vaikuta siihen tupakin makuun... itse olin viimeeksi laiska ja sytytin sen siinä päällä ^^
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2011
 23. Viriili Ville

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2008
  Viestejä:
  20
  Kuukausi sitten hankin ensimmäisen piippuni ja täytyy myöntää, että sekä hookahin tupruttelu että uusien makujen kokeileminen on vallan mukavaa puuhaa - varsinkin seurassa. Niin paljon kuin sitä kehuttiin, (Nakhlan) two apples ei pettänyt. Nyt on kokeilussa appelsiini, joka on hieman ällöttävän imelä tapaus. Mitä suosittelisitte omenan kaveriksi seuraavan kauppareissun ostoslistalle? Paikallisessa on tarjolla vain Nakhlaa. [​IMG]

  Täällä on enää yksi itämainen kauppa nimeltään Alan Shop, josta itse hankin noin 38cm piipun 19 euron hintaan. Isommat (noin 45cm) olivat muistaakseni 29€. Nakhlat 11,90€/250g ja 3,90€/50g. Pikahiilet 1€/10kpl:n pötkö.
   
 24. alter_ego

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  826
  Niin Turussa vai? Ite tuolla kulmilla ja sisäpihoilla kävin kesällä kierteleen mutten löytänyt mitään siihen viittaavaa, voi olla että olin ihan väärällä kulmallakin, paha sanoa kun en Turkua niin tunne.
  Viittitkö heittää googlemapsista tms. tarkan kohdan jossa toi kauppa on :D
   
 25. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  180
  Pro tip: Kaasuretkikeitin on oiva väline normi piippuhiilien kuumennukseen.
   

Jaa tämä sivu