Selain hidas

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja JouHou2, 26.08.2010.

 1. JouHou2

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  4
  Terve!
  Olen ollut isoissa ongelmissa tuon netin takia, ilmeisesti modeemi tosin oli ottanut ukkosesta nokkiinsa ja nyt tuntuu toimivan hyvin. Toisilla koneilla netti pelaa mainiosti. Kaikilla koneilla on Vista.

  No nyt uuden modeemin nopeus näyttää sitä 4 megaa, mutta Firefox hidastelee minkä kerkeää. Samaten tuntuu hidastelevan IE ja Safari. Kokeilin poistaa Firefoxin kaikkine lisähärpäkkeineen, mutta sama homma jatkui.

  Tutkiessani vikaa huomasin, että jostain kummallisesta syystä minulla oli Avast!-virustentorjuntaohjelman prosessi päällä joten poistin sen asianmukaisesti pikimmiten. Vuosia olen käyttänyt Aviraa. Poistamisella ei vaikutusta tähän ongelmaan.

  Samoin ajoin Ad-Awaren eikä senkään ajaminen tuonut tulosta.

  Tarvitseeko Firefox jonkin portin auki NAT:sta?

  Vikasietotilassa Firefox toimi niin kuin kuuluukin eli tarpeen nopeasti. Eli mistäs rupean ongelmaa etsimään?

  Edit. Eli hitautta kuvaa se, että Tietotekniikka-palstan lataaminen kestää puolikkaan minuutin.
   
 2. JouHou2

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  4
  Nyt pääsin jonkintasoisen läpimurron partaalle! Sääsin noiden virustorjuntaohjelmien kanssa ja poistin Aviran kokonaan ja asensin Avast!n. Jostain syystä windows kaatui aina tuohon tervetuloa-ikkunaan. Tällä hetkellä minulla ei ole ollenkaan vto:aa, mutta luultavasti asennan Aviran takaisin.

  Eli selain toimii hyvällä nopeudella vikasietotilassa, joten otin kaikki ohjelmat pois käytöstä msconfigista. Speedtest.netin mukaan 3,5 megaa sisään ja ping 18ms. Jossain testeissä pingini oli jopa yli 500ms->tuoko on se ongelma.

  No nyt testailemaan herättämällä ohjelmia yksi kerrallaan henkiin.

  Edit. Jahas, tämän postauksen aikana netti teki taas tenät eli sivut aukeavat hitaasti ja speedtestin ping 500ms. Ei ilmeisesti siis ohjelmallista ongelmaa.
   
 3. Moonshades

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 167
  Koita vaikka Linuxin live-Cd:llä tai Live-dvd:llä kuinka netti toimii, selviää onko laitevika vai käyttisvika.

  Download - Linux Mint

  Mikä vain noista, 32 tai 64bittinen cd tai dvd.

  Eli tuon poltat ja boottaat koneen sillä. (ei tartte asentaa). Tuossahan on kaikki ajurit ja Firefox valmiina kun vain koneen boottaa sillä.
   
 4. JouHou2

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  4
  Asensin koko Windowsin uudelleen->toimi mainiosti. Nyt pari päivää taas on tuntunut olevan hidas. 400 kt ottaa sekunnissa sisään, mutta selain lataa sivuja pitkään.
   

Jaa tämä sivu