sähkötupakka

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja retro, 18.01.2008.

 1. Zakhal

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  2 055
  Tuota lukiessa saa käsityksen että sähkötupakka ei ole normitupakkaa terveellisempi.

  Saakos tuollaisia valeita julkaista "uutisina" ilman että on edes mitään tutkimusta johon pohjata väitettä? Ja uutistorvena vielä yle jonka tulot otetaan pakkoveroina jokaiselta kansalaiselta. VMP.

  EDIT:

  Kaivelin vähän tietoja vastaavasta tutkimuksesta jossa sanotaan että "mainitut haittavaikutukset on samat kuin normitupakassa mutta muuten sähkötupakka on normitupakkaa terveellisempi":
   
 2. NakuAnkka

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2004
  Viestejä:
  249
 3. Miku1

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  701
  Mulla eGo-T alotus kitti ja PG nesteet vuotavat ulos niistä alk.per.takankeista, löytyykö tohon kohtuu hintaisia tankkeja jotka eivät vuoda? Easy E-Liquid - Eliquid Fluid - Nachfüllflüssigkeit - EGO - JOYE - serie by TCT <- tuolta olis tarkoitus tilata muutakin niin vois laittaa samalla tilaukseen.
  Kiitos vastauksista!

  E:Olisko tollanen hyvä(Vuotaako noikin noilla PG nesteillä), pitäs pari aloituspakkausta ostaa lahjaksi?
  http://www.easy-eliquid.com/original-ego-cotton-joyetech-set-a-serie-by-tct/
   
 4. LadyNicotine

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2003
  Viestejä:
  40
  Health Cabiniltä saapui nämä


  Boge 510D Soft Cap Empty Cartomizer

  1kpl
  Charger(with cable) for JOYE510

  [Joyetech] 90mm (Long)Joye 510 Auto/Manual Mega Battery with Logo

  ...mutta nyt tuli ongelmia. Olen tähän asti käyttänyt DSE-901T sähkötupakkaa, jossa on akku+atomizer+cartridge ja sen kanssa on pärjännyt ihan ookoo kun on oppinut sillä pelaamaan.

  Ajattelin nyt ystävän suosituksesta siirtyä cartoihin. Täyttelin eilen illalla yhden carton ja annoin nesteiden vaikuttaa siellä yön yli, mutta nyt kun löin akun kiinni ja yritin sauhutella niin ei tästä kyllä mitään kunnon sauhuja saa. Ainakaan nestettä ei cartoon voi enää yhtään laittaa enempää, vanu on sen verran märkä. Mikä voisi mättää ?

  Ihan aavistus savua pöllähtää kun tuota yrittää käyttää, ja kuuluu sellainen "kurluttava" ääni. Nestettä laitoin mielestäni ihan maltillisesti.

  MUOKKAUS: Nestettä laitoin kartoon "kuin olutlasiin" eli reunoja pitkin valutin vanuun. Nesteenä hyväksi havaittu Choc Vanilla Fudge, maistuu kartolla ihan järkyttävältä. Eikä ainakaan näissä Joyen akuissa toimi tuo 5 painalluksen lukitus ?
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2012
 5. Miku1

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  701
  Mites jos tollasen laittas väliin niin varmaan loppuu vuotaminen?

  Puff Tank
   
 6. Uula

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  456
  En usko että kukaan tupakoitsija uskoo nikotiinin olevan terveellistä. Enkä myöskään usko että kukaan tupakoitsija uskoo sähkötupakan olevan terveellistä.

  Mutta uskon myöskin että jokainen parikymmentä vuotta polttanut huomaa sähkötupakkaan siirryttyään kuinka hengitystiet aukeavat ja tarve polttaa tupakkaa lakkaa tai vähenee. Minulla halu polttaa lakkasi kokonaan ja astma piippua en koira-allergiankaan takia tarvitse enää kymmentä kertaa vuorokaudessa (1 imaisu aamulla ja 1 ennen nukkumaan menoa, kun höyryttelen e:llä).

  Olen koittanut kaikenlaisia laastareita, pillereitä ja inhalaattoreita. Inhalaattorilla olin vuoden 2008 polttamatta, mutta koko ajan oli alakuloinen olo ja tunne että jotain puuttuu. E:llä tuota samaa tunnetta ei ole tullut ja odotukseni ovat todella positiiviset laitteen suhteen.

  Tutkimuksia e-savukkeista tuskin helposti ilmaantuu kuten nikotiinikorvaushoidoista on tehty. Korvaushoitolääkkeiden takana on iso raha lääkeyhtiöiden muodossa, kun taasen e-savukkeita ja aineita valmistavat pienet firmat joilla ei ole samanlaista tutkijoiden ja lakimiesten armeijaa tekemään positiivista taustatyötä tuotteen myymiseksi.
   
 7. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Laita paperi karton akkupäähän ja puhalla hennosti ylimääräiset nesteet ilmaputkesta pois. Kartosta pitää voida pystyä katsomaan läpi valoa vasten. Kuivaa vielä akkukierteet kartosta sekä akun napa paperiin.

  Imaise rauhallisesti suu täyteen höyryä 6 sekuntia, sisäänhengitys ja ulos. Koska nuo on normaalivastuksella niin ne lämpenee hitaasti perusakuilla. 5V laitteella nuo rokkaa kuin tuhat jänistä.

  Perusakulle olisi tehokkaampi matalavastus eli low resistance versio mutta sitten akkukin pitää olla isommalla kapasiteetilla eli yli 250mAh ettei se hajoa parissa päivässä, virallinen suositus on 600mAh tai isompi.

  Ja karton päässä olevan valkoisen donitsin voi korvata 510 drip tipillä jos sellainen löytyy. Näin ei huulet pala kun karto lämpenee eikä karto sylje kuumaa nestettä suuhun niin herkästi. Jotkin kartot tuppaa vähän sylkemään eli noin joka 30. omien kokemusten perusteella.
   
 8. Miku1

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  701
 9. Lobo_Earthworm

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2000
  Viestejä:
  380
  Mulla alkuperäinen Joyetekki ja ei mitään vuotoja pg nesteillä.
   
 10. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Ikävä kyllä olet onneksi väärässä. Täältä löytyy tieteellisiä tutkimuksia ihan Harvardin Yliopistolta lähtien:

  CASAA | The Consumer Advocates for Smoke-Free Alternatives Association

  Esimerkkejä:
  Myrkkyjen määrä tupakka vs höyryttely: http://www.healthnz.co.nz/DublinEcigBenchtopHandout.pdf

  Höyryttely ja savuttomuus käytännöt

  http://www.casaa.org/files/Ecigarettes_and_Smokefree_policies%281%29.pdf
  Oletteko muuten noissa uutisissa löytäneet linkkiä tieteellisiin tutkimuksiin missä todistetaan että jokin väite pitää paikkansa? Tämänpäivän ilttiksen etusivulla uutinen perustuu saksalaiseen asiantuntijaan. Haluaisin kovasti lukea tämän henkilön tekemän tutkimuksen aiheesta. Tupakkafirmat voi lyödä mille tahansa lääkärille mynttiä kouraan ja laittaa paperit kouraan että julkaiseppas tuollainen. Tällaiset uutiset vaatii sitä medialukutaitoa.
   
 11. Arnoldi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  381
  Onko VG-nesteet turvallisempi vaihtehto kuin PG-nesteet?
   
 12. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Molempia käytetään ruokateollisuudessa.

  Mutta ero on siinä että VG nesteellä saadaan muhkummat vesihöyrypilvet ja PG:llä pienemmät. Toisaalta maut erottuu PG nesteestä paremmin. Kaupalliset valmiit nesteet ovat monesti esimerkiksi 70%PG + 30%VG jolloin saadaan molempien hyvät puolet samaan nesteeseen.

  Jos ostat pelkkää PG pohjaista nestettä ja tykkäät isoista höyrypilvistä niin todennäköisesti petyt vaikka maku olisikin ok. Eli ihan riippuu mistä tykkäät.
   
 13. LadyNicotine

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2003
  Viestejä:
  40
  Täytin jo toista cartoa siltä varalta ettei kyseessä olisi viallinen carto, mutta sama tulos. Tein ohjeiden mukaan, enkä saanut puhaltamalla kuin pari halkaisijaltaan alle puolen millin pisaraa talouspaperiin. Kuivasin myös akkukierteet ja akun.

  Eniten kummastuttaa maku, tuo Choc vanilla fudge kun atolla ja säiliöllä tosiaan oli vaniljainen suklaa, kartolla mausta ei ole tietoakaan, eikä juuri savusta.
   
 14. Miku1

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  701
  Mulla on kans aito, mutta pikkasen liian kovaa ku imasee niin nesteet tulee suuhun:( VG nesteillä moista ei ole tapahtunut....mitä avuksi riittäskö tommonen Drop Tip systeemi vai olisko muita ideoita?
   
 15. Arnoldi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  381
  Ymmärrän kyllä noiden nesteiden erot käyttäjälle höyrystellessä, mutta nimenomaan turvallisuusnäkökohdasta katsoen, onjko jompi kumpi nesteistä selkeästi terveellisempi vaihtoehto?
   
 16. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Ota se karto ja akku ja mene peilin eteen ja tosiaan rauhallinen pitkä imaisu (6-10 sek) suu täyteen. Siinä peilin edessä kun aukaisee suun niin näkee tuleeko höyryä vai ei. Hyvä paikka harjoitella höyryrinkuloitakin. Jos neste on PG pohjainen niin siitä ei välttämättä mahdottomasti höyryä irtoakkaan varsinkaan sisäänhengityksen jälkeen jolloin höyry jo haihtuu keuhkoissa näkymättömiin.

  Hankalaahan se perusakulla ja normivastuskartolla (boge) on saada höyryä mutta ei mahdotonta. Kyse on vaan siitä millä tekniikalla imaisee höyryt. Kartosta pitäisi kuulua tasainen ritinä tai sihinä kun se höyrystää.
   
 17. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Jaa. No kai minä mieluummin joisin lasillisen PG:tä kun VG:tä. Tuo VG kun on paksua kuin siirappi. Nuo ovat molemmat ihmiselle vaaratonta suun kautta nautittuna. Kuitenkin PG:tä käytetään enemmän ruuassa, shampoossa, hammastahnassa, käsirasvoissa ja meikeissä.
   
 18. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 946
  Jeeps, joululahjaksi marraskuussa tilattu sähkötupakki saapui vihdoin.

  Paketti on pelkistetty, sisältää 2 "patruunaa" ja akkupuoliskon + laturin. Lukee vain "Sähkötupakka" ja "Polta koska vain ja missä vain!", takana "tuoteseloste" eli mitä patruunat on syönyt ja mainos "Osta lisää sauhuteltavaa osoitteesta www.kansantukku.fi"
  Menttolimaku, ei nikotiinia on tässä paketissa, pitää etsiä minkä merkkistä/näköistä patruunaa tähän sitten tilaisi ja mistä.

  Itse sähkötupakka on musta, vihreällä teksti kansantukku.fi, en tiedä mistä mallista klooniversio. Omaan makuun positiivisena puolena akku aktivoituu imusta, ei tartte painaa nappia.

  Sauhuttelusta jäi heti "mixed feelingsit", eli tuntuu ettei savua tule edes lähelle oikean tupakan vertaa, eikä "potki" tässä mukana tullut menttolimix yhtään, maun kyllä jättää, mutta sekin on hyvin mieto.
   
 19. LadyNicotine

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2003
  Viestejä:
  40
  Mulla on tässä vertauskohtana tuo DSE901 jossa samalla nesteellä saanut hyvän maun ja ihan normisti höyryä. Peilin edessä tulee kyllä höyryä, mutta mausta ei tietoakaan - siis hyvästä mausta ainakaan. Ja siis tismalleen samalla tavaralla, mutta atomisaattorilla ja cartridgellä homma toiminut ok. Jätän nyt vielä päiväksi noi cartot imemään nestettä, saa nähdä mitä huomenna sanovat.
   
 20. Slami

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  269
  PG nesteet kuitenki aiheuttaa joilleki ihmisille allergisiareaktioita. Itelläki on alkanu tulemaan jonku näkösiä kutiavia näppyjä ymäri kehoa. Vielä en osaa sanoa johtuuko ne PG nesteistä, mutta nyt ku oon jonku aikaa höyrytelly pelkästään VG nesteitä tuntuu kutina vähentyneen ainaki. Pitää vielä jatkaa testejä.
   
 21. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Joo PG voi aiheuttaa allergisia oireita. Mutta ne helposti sekoittuu tupakkamyrkkyjen puhdistusoireisiin mikä aiheuttaa näppyjä ja finnejä myös.

  Testaamalla selviää kumpi on parempi vai onko mitään väliä. Oli prosentin luokkaa mitkä saa PG:stä oireita, taisi olla. Suomessakin se tekee jo viitisen tuhatta henkeä.
   
 22. Nikotiini

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  211
  Olen jo koko viime vuoden ihmetellyt lehdistön ja THL:n ristiretkeä sähkötupakkaa vastaan. Ilmeisesti sitä yritetään saada huumausainelainsäädännön piiriin, ja ehkä nikotiinipurkkaa tuottavat lääkeyhtiöt ovat järjestäneet saunailtoja.
   
 23. Slami

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  269
  Jostain luin että jopa 1/5 voi olla allergisia PG:lle. Tiedä sitte, mutta jotku kuitenki on.
  Ite en oo tupakkaa polttanu moneen vuoteen joten niistä näpyistä tuskin on kyse. Vai tuleekohan nuuskasta samanlaisia oireita? Saattaa tosin johtua pakkasilman kuivattamasta ihostaki nuo jota kaveri valitteli samanlaisilla oireilla
   
 24. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 616
  Jos väitän että noiden sähkösavukeuutisten takana on yksi asia: raha, niin uskotko?

  Suomen valtio häviää päivässä miljoonia euroja veroja kun tarpeeksi porukkaa lopettaa tupakoinnin tai siirtyy höyryttelyyn. Tämä on fakta.

  Ja vuositasolla päästään puolesta miljardista miljardiin euroon verotuloissa. Nyt hallitus on hyvin lyhytnäköinen kun mitataan terveyshyötyä ja tulojen tippumista.

  Tuloja saadaan helposti ja nopeasti lisää kun vapautetaan nikotiinipitoiset nesteet myyntiin ja eritoten ulkomaanmyyntiin. Suomessa on vahva osaaminen ruoka- ja elintarviketeollisuudessa. Suomalaisella laadulla tuotetut e-nesteet olisi lyömätön hitti globaalisesti. Meillä on suuria brändejä jotka voivat helposti tuottaa huippulaadukkaita e-nesteitä vanhojen tietojen pohjalta. Fazer, Panda yms karkkivalmistajat käyttää tasan samoja keinotekoisia makuaineita mitä on e-nesteissä tälläkin hetkellä käytössä. Samat reseptit sovitetaan PG/VG nesteeseen ja lisätään ripaus nikotiinia sekaan niin saadaan huippulaadukkaita tuotteita vientiin.

  Myös laitteita voidaan suomessa suunnitella ja myydä ulkomaille. Akkutekniikka on sama kuin kännyköissä eli Li-Ion. Nokian työttömät insinöörit vaan suunnittelemaan ja rakentamaan suomen seuraavaa höyrystintä niin varmasti alkaa kohina käymään ECF foorumilla. Ja ihmiset jotka ostaa kaikki uusimmat modit ei ole 18 vuotiaita teinikloppeja. Ne on 35-45 hyväpalkkaisia töissäkäyviä harrastajia. Ja kaikki modit, höyrystimet ja e-nesteet joissa on suomileima menee kaupan nopeampaa kuin mistään saat tavaraa ulos. Suomella on vahva brändi laadukkaiden tuotteiden maana. Me ollaan niin noloja ettei kehdata myydä skeidaa, toisin kuin no.. kiina.

  Kyse ei siis ole loppujen lopuksi siitä että valtiolta puuttuisi verotuloja. Sen sijaan voidaan suomen hallituksen kautta saada suomeen uusia teollisuushaaroja jos vain halutaan. Ja jotenkin minusta tuntuu että tässä asiassa suomalaiset on pirun hyviä. Kyllä me se työ tehdään ja loistetaan kansainvälisesti kun annatte vaan luvan!

  Siinä minun lyhyt katsaus maailman menoon ja suomen tilanteeseen. Mahdollisuuksia on mutta.. tää on niin tätä.

  Loppukevennykseksi Uusi-Seelanti kannustaa tupakoitsijoita siirtymään höyrykkeeseen jos lopettaminen ei muuten onnistu. Tämä on siis terveysministeriön virallinen kanta!
   
 25. Saiso

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  162
  Tämä tupakoinnin lopettamista haluava/harkitseva ryhmä on Suomessa ja maailmalla varmasti aika helvetin iso markkina, jolle varmasti saataisiin myytyä se laadukas Suomihöyrystin (TM). Se tosin vaatisi ensin kunnollisen tutkimuksen höyryttelyn vaaroista vrt. analogiseen, ja THL:n hyväksynnän jne jne jne.. Joten ei varmaan pelkoa, että tulee koskaan tapahtumaan...
   

Jaa tämä sivu