Rypsiöljyä auton tankkiin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Yes Sir, 16.02.2008.

 1. Yes Sir

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  116
  Lidlissä myytiin tänään rypsiöljyä hintaan 1?/litra. Tuoteselosteen mukaan ihan puhdasta kamaa: 100% rasvaa. Voisikohan tuota tuotetta kaataa dieselin tankkiin? Siinähän säästäisi parikytsenttii. Mikähän olisi moottorille ja tiivisteille siedettävä seossuhde? Pekkarinenkin olis tyytyväinen.


  [signature]XP+ 1900@2000 Ghz Arkua Jäähylllä
  Nvidia FX 5800 Abit NF7-S
  Akasa Power Plus 650W Godegen kopassa
  + korvatulpat[/signature]
   
 2. Tive

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  274
  Anna mennä!
   
 3. m0use

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  109
  sinne vaa johan mythbusters testas homman käytetyllä/suodatetulla öljyllä
   
 4. tupito

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2002
  Viestejä:
  182
  Kyllähän ne dieselit tuollakin toimivat, mutta ruiskutuspumppu ei varmaan tykkää pidemmän päälle tuosta. Sen verran paksumpaa tavaraa varsinkin pakkasilla, että luulisin että pumppu on aika kovilla ja käynnistysvaikeuksia ilmenisi.
   
 5. Se kaupan rypsiöljy on ihan paljaaltaan pikkasin liian jäykkää tavaraa. Jos käyttää pelkästään sitä pidemmän aikaa dieselautossa, niin kuulemma tukkii suuttimet yms. Dieselin jatkeena varmaan menee. Koita goolettaa tuota sekoitussuhdetta. Kai sitä rypsiöljyä pystyi jotenkin kotikonsteinkin jalostamaan vähän juoksevammaksi. En tiedä onko poliisilla laitteet millä testata rypsiöljyn käyttöä. Polttoljyähän ne kyttää. Grillin tuoksu saattaa paljastaa. Vissiin samalla lailla matkäisevät sakot ja verot, kuin polttoöljyllä ajelusta. Älä jää kiinni ja onnea matkaan.
   
 6. Olli Kalma

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2003
  Viestejä:
  262
  Rypsiöljyä kannattaisi käyttää talon lämmitykseen polttoöljyn sijasta.
  Kattila on ok, ainoa mikä tarvitsee vaihtaa on suutin.

  Kai se olisi tulevaisuudessa kannattavaa..
  [signature]What doesn't kill you, makes you stronger.[/signature]
   
 7. Jakartti

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2007
  Viestejä:
  70
  On meillä viikonloppu! Hei rallanllanlaa nyt kaikki mukaan tassimaan! On meillä viikonloppu! Hei rallanllanlaa nyt kaikki lisää threadeja tekemään! On meillä..
   
 8. humsteri

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  277
  Kattelkaa uusin GarageLondon nii rakensivat semmosen EkoPajeron joka kävi diiseli/ruokaöljyllä..
   
 9. Bladetus

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2004
  Viestejä:
  35
  Ilokaasua vaan tankkiin niin johan lähti. Vitun kovaa kulkee auto kun polkee kaasua, tosin suunta saattaa olla ylöspäin ja pelkästään moottorin palaset liikkuvat.


  Edit: Suomi on muuten Kekkoslovakia.[signature]01001100011011110110110000101110[/signature]
   
 10. KaleviR

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  1 058
  Mitä nyt sitten nimenomaan on muuta kielletty kaataamasta tankkiin kuin polttoöljyä?
  [signature]"Palvelimen sisäinen virhe" oh noes.
  "Palomuuri - Pysy ajan hermolla Soneran Tietoturvapalveluilla."[/signature]
   
 11. NenäHerne

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  221
  Sen mitä tiedän niin jenkeissä minun tietynsortin hengenheimolaiset ajavat dieseleillään käytetyllä nestemäisellä uppopaistorasvalla. Tietynsortin = ns. viherpiiperot (en ole kuitenkaan niin extreme viherpiipertäjä kuin nämä jenkit olivat). Siis ne suodattavat ne mäkkäreistä yms hakemansa öljyt ja käyttävät polttoaineeta nokipyssyissä. Ainoa apu mitä ne siinä käyttivät oli joku hämärä esilämmitysjärjestelmä, joka lämmitettiin tavallisella huoltisdieselillä, rasvan notkistamiseen samoihin lukuihin kuin diesselin viskositeetti on. Tuo järjestelmä oli vielä käsikäyttöinen mutta eiköhän tuommoisen joku Pelle peloton helposti automatisoi.
  [signature]------
  He has no life. How can we kill someone who has no life?
  ------[/signature]
   
 12. Käsittääkseni dieselautolla ei normaalisti saa ajaa muulla polttoaineella kuin dieselillä. Jos ajetaan jollakin muulla polttoaineella, niin siitä polttoaineesta pitää maksaa litran mukaan polttoaineveroa valtiolle. Sitten jos narahtaa poliisille verot maksamatta, niin sapiskaa saa ja ankarasti. Eli käytännössä jos haluaa ajella laillisesti kaupan rypsillä, niin tulee kalliimmaksi kuin dieselilöljyllä ajaminen. Jos tuon rasvan saa ilmaiseksi jostain burgeripaikasta ja jalostaa itse, niin silloin pitäisi tulla halvemmaksi. Ihan mutua, mutta tällainen käsitys minulla on.

  Täältä voi kysellä asiantuntijoilta: http://www.biopolttoaineet.com/

   
 13. karhuroope

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  355
  Nii lain mukaan auton tankkiin ei saa laittaa ku polttoainetta joka on sen autonveroluokan mukaista, eli bensa-auton pa:n bensaverot maksettu ja dieselisä diesel. Tuskimpa tuota ees tutkitaan ja voiko sitä ruokaöljyä ees erottaa siitä öljystä jota sielä dieseli seassa on jo mittarilla
   
 14. Valtteri Ekola

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  201
  Mites on tuon rypsiöljyn energiapitoisuuden kanssa? Jostain muistan lukeneeni, ettei siitä saa samaa energiamäärää kuin dieselistä (75% ??), eli ei ole noin pienellä hintaerolla välttämättä taloudellisesti kannattavaa.
   
 15. osku p

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2003
  Viestejä:
  118
  Äkikseltään tuntuisi, että suodatettavuus ja viskositeetti eivät ole ihan kohdallaan puhtaalla rypsiöljyllä autokäyttöä ajatellen.
  [signature]Suomi on paska maa. Täällä on kaikki ihan perseestä.[/signature]
   
 16. Mihinkä mahtaa muuten nykyään mennä ravintoloiden käytetyt paistorasvat? Ilmeisesti jätteeksi? Siinä olisi kyllä asiallinen kierrätyksen paikka. Uusimmassa Fifth Gearissa (s13e03) esittelit tuollaisen kotikäyttöön tarkoitetun kompaktin jalostuslaitteen. Siihen vain laitettiin yhteen suppiloon jotain kemikaalia (metanolia?) ja käytetty paistorasva isoon tankkiin. Ajan kanssa sitten hanasta tuli automaattisesti polttoainekelpoista bioriisseliä. Käytännössä siis pystyisi laittamaan illalla rasvat jalostumaan ja aamulla saisi tankattua päivän ajoihin tarvittavan polttoaineen suoraan tuosta jalostuslaitteesta. Laitteen nimi on FuelPod2 ja hintaa ilmeisesti jotain 2000£ (n. 2600?). Lisätietoja http://greenfuels.co.uk/news.htm . Tuommoisen hommaisi kaveriporukalla ja kontaktit kuntoon alueen ravintoloiden kanssa, niin johan passaisi ajella.
   
 17. Sasi

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2006
  Viestejä:
  96
  Luin vasta tutkimuksesta, jossa traktoreilla ajettiin rypsiöljyllä. Aika paljon oli ongelmia. Lehtijutussa oli hyviä kuvia mm. venttiilien karstoitumisesta.
  http://www.kaytannonmaamies.fi/arkisto/km-107/biopolttoaineet-ovat-kasvattaneet-markkinoitaan-saksassa
   
 18. osku p

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2003
  Viestejä:
  118
  Ainoa ongelma on se, että kun joku toinenkin kaveriporukka hommaa samanlaisen, niin paistorasva muuttuu hyvin äkkiä maksulliseksi. St1:llä on ainakin visio alkaa tuottamaan Suomessa etanolia kaikenlaisista jätteistä. Ja onhan moinen jo Lappeenrantaan kyhättykin.
  [signature]Suomi on paska maa. Täällä on kaikki ihan perseestä.[/signature]
   
 19. lharg

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2003
  Viestejä:
  204
  Itseasiassa tuo toimii vallan mainiosti diesilissä jos saat sen esilämmitettyä +60*C tms. Johan tuosta joutu joku vuos sitten juyväjemmari oikeuteen veronkierrosta ku kauppas tommosta systeemiä.
  [signature]Mieluummin kuitenkin purjehdin...[/signature]
   
 20. triniemi

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2001
  Viestejä:
  102
  Kannattanee aloittaa kokeilut kevveemmällä kun se rypsiöljy on vähän juoksevampaa lämpimällä. Jopa 50-50 seos voi toimia, haisee paistetulle munkille kun ajelee! Mutta verothan tosta tarvis maksaa, ei siis kannata mainostaa nimismiehelle.
   
 21. Ja niin alkoi Suomen Suuri Dieselsota, jossa ei verta säästelty. Kukin vannoi uskollisuutta vain automerkilleen. Mersumiehet jyräsivät massallaan, volvomiehet tehokkailla turbokoneillaan. Armoa ei annettu, eikä pyydetty. Luoja meidät armahtakoon.
   
 22. osku p

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2003
  Viestejä:
  118
  Eiköhän ennemmin kannata ajella ihan surutta polttoöljyllä, joka on vielä halvempaa kuin rypsiöljy. Ja josta myös kannattaa pitää melkoisen matalaa profiilia...
  [signature]Suomi on paska maa. Täällä on kaikki ihan perseestä.[/signature]
   
 23. Carl0s

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  826
  Broidi ajeli jokunen vuos sitten jonkin aikaa tolla omalla tojotallaan ilmeisesti just ravintolasta saadulla "romu"rypsiöljyllä ja löpön sekotuksella. tiedä sen tarkemmin seoksista tai muusta mutta ihan hyvin se tuntui sillä kulkevan.

  Johan tosta oli Autobildistä juttua (1-2v sitten), kun testasivat uudella diesel golffilla mites käy kun ajaa rypsiöljyllä... Muuten oli pelittänyt ihan hyvin, mutta ajan saatossa "palamaton" rypsiöljy oli jumittanut muuttuvageometrisen turbon lavat, jonka seurauksena turbo meni paskaks. Samassa artekkissa mainittiin että vanhoilla, täysin mekaanisilla dieseleillä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. ja putken päässä haisee samalle kun tekis rasvakeittimessä munkkeja, tuli nälkä aina kun istu kyydissä :)
   
 24. Rusikko

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2002
  Viestejä:
  2
  Ravintoloiden paistorasvat haetaan pois ja viedään Venäjälle, ja niistä tehdään polttoainetta. Näin ainakin pääkaupunkiseudulla.

  Saattaa tietysti jotain poikkeusravintoloita olla, mutta bisnesideana tämä idea vastaa pyörän keksimistä uudestaan.[signature].[/signature]
   
 25. triniemi

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2001
  Viestejä:
  102
  Polttoöljyssä on se väriaine joka ei lähde vitullakaan polttoainejärjestelmässä, rypsiöljyt häviää nopeasti jättämättä jälkiä. Kai.
   

Jaa tämä sivu