Rasittava musiikki - Keskustelua musiikkityyleistä, joita ette voi sietää

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Craptor, 20.08.2011.

 1. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 617
  Örinä
  örinä
  örinä
  ja vähän kevyempi örinä.

  Yleensä noissa örinäbiiseissä se soittokin on paskaa. Liimapunk menee samaan kasaan.
   
 2. nKulkuri

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2006
  Viestejä:
  1 298
  Jostain syystä haluaisin ensin kuulla, millä tavalla se ei ole teknistä. Ja juurikin tuon "yleensä" sanan järjettömän viljelemisen takia. Ilmeisesti jotkut osaavat erittäin rajallisten kuuntelukertojen perusteella leimata koko genren paksuksi sopaksi, jonka päälle oksennetaan. Kertoo aika paljon.

  Alalajeja on monia. :) Mutta kyllä usein musiikki on nopeatempoista, muttei ehkä kuitenkaan aivan noin nopeaa.

  Anteeksi.. Soitto paskaa?

  Mistä näitä revitään? Kyllä ymmärrän ettei pidä genrestä, mutta suoranainen pohjattomien yleistyksien heittely on turhaa.
   
 3. Aran

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  384
  Örinähevi, jos sanoista ei saa selvää ja musiikki on vain sitä että testataan kuinka paljon ääntä soittimista lähtee. Onneksi on muuutamia poikkeuksia joissa taustan melodia on toimiva, kuten esimerkiksi Shade Empire.
  Perus räppi, tässäkin ainakin Eminem piristävänä poikkeuksena.
  Iskelmä, pieninä annoksia voi selvitä ilman terapiaa mutta ei kyllä uppoa mitenkään.
   
 4. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  8 960
  Örinähevi, mitä rankempaa sitä nopeammin se alkaa vituttamaan.
  Räp, pahimpana sellainen jossa ei varsinaista "musiikkia" ole kuin jonkun 5 sekunnin loopin verran ja sitten joku neekeri lausuu riimejä päälle.
   
 5. Noobeista

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  76
  [näsäviisastelua]Ruotsalainen "kirkonpolttohevi" on kuitenkin ihan ok?[/näsäviisastelua]
   
 6. Alceste

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  1 334
  Kas siksipä se oli lainausmerkeissä :)
   
 7. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 403
  Jos musiikki on kaunista, se on myös yleensä tunteisiin vetoavaa ja sielukasta.
  Sielukas sikäli että kaunis biisi tuntuu tuolla jossain sisällä niin voimakkaasti että menee ihan kylmät väreet.
  Klassinen musiikki ja hyvä leffamusiikki saa tuon efektin aikaan helpostikin.

  Mikkiin oksentamisessa ne väreet menee lähinnä puistatuksen ja ahdistavan olon takia.. :rolleyes:

  Ja joo ei tarvitse pitää mutta vaikka kuinka yritän, en löydä mitään hyvää örinähevistä.
   
 8. serlokki

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2007
  Viestejä:
  982
  Itseä ei kiinnosta pätkääkään kuinka suosittua/epäsuosittua musiikki on, jos se kuulostaa omaan korvaan hyvälle niin se on hyvää. Mielipiteeseeni ei vaikuta kappaleen suosio, ainakaan suoranaisesti. Tietenkin suosittuihin biiseihin törmää useammin ja täten ehkä jopa oppii pitämään. En nyt välttämättä puhu mistään radio popista. Vaan että näitä suosittuja kappaleita käytetään useammin myös erinäisissä videoissa ja niitten kautta tulee monesti tykästyttyä johonkin biisiin.

  Kyllä se örinä ja muu raskasmetalli on inhokki numero yksi. Kyseinen genre alalajeineen aiheuttaa aitoa vitutusta. Käytännössä raskaampi metalli on aina rumpujen paukutus + kitaran vingutus + (örinä). Vaikka kuinka olen availlut noita raskaan metallin "helmiä" lukuisista ketjuista niin ne kaikki kuulostaa aivan samalta. Aina kun kuulen jonkun kuuntelevan jotain tommosta niin tulee vain yksi ajatus "Miksi noi metallimiehet kuuntelee tota yhtä samaa biisiä?".

  Se on myös mukavaa jos pitkälle bussimatkalle sattuu metallin kuuntelija niin sitä samaa vingutusta/paukutusta saa kuunnella ilman varianssia sen tunnin verran. Melusaastetta, omaan korvaan siis.
   
 9. Satai Vesa Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 250
  Suosittelenkin siis teikäläiselle ranskalaista blackgaze-tyylisuuntauksen (black metallin ja shoegaze-poppailun sekoitus) edustajaa Alcestia.

  Alcest - Percées de lumière - YouTube

  Niin kutsuttu örinähän voidaan jakaa useampiin suuntauksiin, kuten matala murina, röhkiminen, röyhtäilyn kaltainen äännähtely, karjuminen sekä kirkaiseminen - kukin näistä vaatii melkoisesti enemmän fyysisiä ponnisteluja vokalistilta kuin ns. normaali laulu. Instrumenttina örinävokaalit ovat kuitenkin vähemmän alttiita selkeille amatöörivirheille kuten epävireisyydelle, joten aloittelijamainenkin örinävokalisointi on huomattavasti siedettävämpi häiriötekijä kuin keskinkertainen kliini laulu, joka on äänimaiseman luonnissa huomattavan tärkeä elementti.

  Örinää vastustavat tahot usein vetoavat siihen, ettei sanoituksista saa selvää - pulmahan on siinä, että heidät lienee kasvatettu/ohjattu semmoiseen vakio-oletukseen, että sanoituksilla olisi ylipäätään jotain merkitystä, sillä melodia itsessäänhän on jo voimakas tarinankerronnan väline. Toki itsekin arvostan örinävokalistissa selkeää artikulaatiota ja perinteistä laulutaitoa (kuten vaikkapa Opethin Mikael Åkerfeldt tai ex-Scar Symmetryn Christian Älvestam), mutta mikäli sellaista ei taiteellisista syistä tai harjoituksen puutteen vuoksi vokalisti kykene tuottamaan, niin silloinhan nämä vokaalit voi A) ottaa komediallisena elementtinä (sillä musiikinhan ei oletusarvoisesti tarvitse olla vakava asia) tai B) vaimentaa mielessään äänimaisemaa rosoistavaksi taustahälyksi tai rytmittäväksi elementiksi ja keskittyä itse musiikkiin.

  Näistä kun pääsee yli, niin avautuu huomattavan laaja valikoima nykymusiikin kirkkaimpia/sameimpia helmiä. Selkeästi isompi kynnyskysymys musiikin kuuntelussa tuntuukin vaitettavasti olevan keskittymiskyvyn puute, mikä hankaloittaa moniulotteisten progebiisien kokonaisvaltaista hahmottamista...
   
 10. zyph

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  181
  En voi sietää reggaeta, koska se aiheuttaa mulle masentavia mielikuvia. Reggaesta tulee aina mieleen köyhät ja likaiset hipit kommuuneissaan. Inhoan myös dubsteppiä, hardstyleä, hardcorea, jumpstyleä jne. Kaikki samanlaista paskaa jumputusta tyhmille teineille.

  Kuuntelen lähes ainoastaan shoegazea, folkkia, folk rockia, math rockia, post-rockia, ambienttia ja amatöörimaista indie rockia (lähinnä slowcorea) :smoke:
   
 11. Mr_Palikka

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2011
  Viestejä:
  40
  Aika kova väite, että KAIKKI raskaampi metalli on täysin samaa örinä + soittimien raiskaus -settiä, eikä biisejä pysty erottamaan toisistaan. En nyt itsekkään ole mikään death metallin tai grindcoren fani, sillä itselle nämä "örinägenret" ovat aika puuduttavia, mutta kyllä joka genrestä löytyy ne omat helmensä, jotka erottuvat joukosta. Voitko ihan tosissasi väittää, että esim. seuraavia biisejä ei pysty erottamaan toisistaan:

  daemonicium confession full - YouTube
  death crystal mountain - YouTube
  Wintersun - Battle Against Time - YouTube
  Slayer - Raining Blood - YouTube
  Opeth - Bleak (Roundhouse Tapes) - YouTube

  Yksikään näistä ei kyllä edusta sitä puhdasta death metallia, mutta kuuluvat silti tähän " örinä ja muu raskasmetalli" -käsitteen alle.

  Aika harmi että porukka heittää vain jotain "norjalainen kirkonpolttohevi eli örinä", vaikka nämä asiat eivät liity kuin hyvin etäisesti, jos ollenkaan, toisiinsa. Panostakaa vähän siihen mitä kirjoitatte, niin ehkä teitä voisi ottaa jotenkin vakavasti.

  Itsellä ei ole mitään genreä, mitä en voisi sietää. Monenlainen tavara uppoaa ihan klassisesta rapin kautta tähän "norjalainen kirkonpolttoheviin". Itseä nyt lähinnä ottaa päähän autotune, joka tuntuu olevan nykyään aivan liian suosittu. Lisäksi kaupallisuus ja pinnallisuus ovat kyllä piiiitkä miinus.
   
 12. nKulkuri

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2006
  Viestejä:
  1 298
  Samaa pötyä kuin aikaisemmissakin (muiden) kommenteissa. Myönnä nyt ettet ole metallia juuri ollenkaan kuullut. Jos et eroja metallipuolen biiseissä erota, niin suosittelen vahvasti lääkärissä käyntiä.

  Vaikka joku nyt sellaisen käsityksen tästä saakin, niin en tullut puolustamaan mitään genreä. Ainoastaan esittämään kritiikkiä perättömille paskapuheille, joilla ilmeisesti halutaan vain vahvistaa omaa inhoa tiettyä musiikkityyliä kohtaan.

  (kuunnelkaa nyt joku tämä)
  Tristania "Wormwood" - YouTube

  (taikka hieman helpompi)
  Sirenia - Sundown - YouTube

  Ja vertailukohdaksi voi ottaa minkä tahansa Dark Funeralin kipaleen. Jos eroa ei huomaa, on satavarmasti kuuro, eikä näihin musiikkithreadeihin juurikaan kannata paneutua. ;)
   
 13. strummer

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2002
  Viestejä:
  2 930
  Kun täällä mainittiin "lady gagat" ja "lady gagat ja kumppanit" niin mikä tyyli se sitten on? Sellainen joka myy tällä hetkellä yli kymmenen levyä? Vai joka soi paljon (sitten gagoihin kuuluisi myös nää Radio Rockin ärsyttävät biisit, ainakin kun muutama vuosi sitten kuuntelin niin sama biisi soi päivässä 30 kertaa).

  Tuli tosta Henkka77:n jutusta mieleen että kun örinässä ei saa sanoista selvää mutta leffamusa kelpaa, sanoisin että leffamusassa löytyy kans paljon sellasta jonka sanoista ei ota selvää ;) Joku kuoro laulamassa taustalla latinan tapaista.

  No, en kyllä örinästä itse niin välitä, paitsi Opeth on parhautta. Kyllä Heir Apparent, Bleak, Blackwater Park yms on kovia biisejä.
   
 14. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 796
  Kaikki "rakkauslaulut" genrestä riippumatta. Eikö sitä muuta jakseta kuin vinkua ja itkeä naisten perään. Jotkut bändit ovat niin monipuolisia, että koko tuotannossa ei muuta olekaan...

  Örinähevi ei myöskään uppoa, itse musiikki voi olla varsin laadukasta mutta sitten joku alkaa "oksentamaan mikkiin" heh...Tasan yhdestä kiinnostuin ja se oli Eluveitie - Thousandfold biisi, missä piti ihan sanakirjan kanssa katsoa sanoitusta ja se olikin varsin näppärä. Sai vielä jotenkuten selvääkin laulusta.
   
 15. Korppikuningas

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  4 947
  Rap ja sen ala- ja ylälajit ja siihen liittyvät jutut. Yäk.
   
 16. Zyrppa

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  2 782
  Itse en varsinaisesti mitään genreä vihaa, mutta suomiräppi on sellaista mitä en mielelläni kuuntele, kaikki muu menee klassisesta mörkö-örinään. Ja sitten nämä "huippubändit" ac/dc, slayer, metallica, iron maiden jne. joiden biisit koostuu yhden ja saman lauseen hokemisesta sen 10min biisin ajan ja välissä pientä kitaran vingutusta, ai että mitä paskaa suoraan sanottuna.
   
 17. WonderC

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  624
  Täällä näyttäisi olevan kaksi ääripäätä ja itse kuulun toiseen. Räp, R&B ja muu hipidihopidi nostaa kyllä vitutuskäyrän korkealle. Jos kappale alkaa sanoilla "aha, aha" tai "yea, right" (sillai kun löysä paska sen sanoisi) niin tietää että nyt on tulossa maksimaalista paskaa. Olen joskus jopa kuunnellut räppiä, vaikken mitenkään hirveän kauaa ja aika valikoiden. Mutta en vaan voi nykyään sietää sitä uhoamista ollenkaan (lieveilmiöistä nyt puhumattakaan).

  Blackmetal oli pitkään omalla huumorilistalla, eli en sitä ole ikinä inhonnut mutta arvostus on ollut melko lähellä nollaa. Jostain syystä vuosia sitten hain vaihtelua ja kuuntelin Immortalin Pure holocaust:in olin sen kyllä kuullut jo 90-luvun alussakin, mutta ei oikein napannut. Oikeastaan nytkin kuuntelin sen aika huumorimielellä, mutta jotenkin se jäi soimaan päähän ja palasin levyn ääreen uudelleenkin. Siitä se idea sitten lähti ja nyt tulee kuunneltua hyvin paljon juuri Norjalaista metallia, vaikkakin hyvin harvoin black metallia.

  Aika harvalle taitaa nuo rankimmat metallin muodot iskeä kuin salama kirkkaalta taivaalta, mutta kun ne vihdoin uppoaa niin edessä aukeaa aika helvetin laajan musikkikirjaston ovi. Sama pätee muuten elektroniseen musiikkiin, jota hyvin moni ainakin jokin aika sitten vielä väheksyi.

  Edit: lisätään vielä olen allerginen ihmisille jotka eivät osaa sanoa, saati sitten kirjoittaa kirjaimia ER peräkkäin vaan sanovat A. Jenkeissähän noi kaverit ei teholle ikinä pääse, kun kaikki kattoo että mitä helvettiä toi oikein änkyttää "take me to a".
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2011
 18. Meteora

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2009
  Viestejä:
  75
  Itse olen melko kaikkikuulevainen musiikin suhteen, mutta kyllä R&B jumputus ja ganstarap menevät vitutuslistassa ykköseksi. Niissä se musiikin perimmäinen tarkoitus eli ainakin minun mielestäni tunne ja itseilmaisu on jätetty seksin ja rahan alle.

  Toisaalta vaikka metallia enimmäkseen kuuntelenkin niin myös juurikin se "norjalainen kirkonpoltto- ja kissantappomusiikki" on aika ärsyttävää
   
 19. SAATANA666

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2010
  Viestejä:
  61
  Musiikkia harrastaessa tulee kuunneltua hyyvin laajasti musiikkia:metallia ja sen alalajeja, kone musaa ja muita tekno jumputukksia, rappia rajallisesti, elokuva/trailerimusiikkia, lähes kaikkea. Musiikki ilman melodiaa ei iske, kuten suomiräppi. Kone musiikistakin splittercoret sun muut menevät yli. Järjetöntä blast black metalliakaan ei jaksa millään kuunnellaa eikä ambienttia
   
 20. bugmenot

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2006
  Viestejä:
  100
  Suomalainen iskelmä-rock. Amerikkalainen autotuneballadi-rnb. Onnela-"klubihitit". Tuskin kaipaa selittelyä. Pelkästään myymään tehtyä, tylsää, mitäänsanomatonta, valmiiksipureskeltua musiikkia ihmisille jotka eivät ole kiinnostuneita musiikista.

  "Eeppinen" metallimusiikki.. en tiedä miksi tätä genreä kutsutaan -- Nightwishit ja muut. Voi Jeesus. Niin käsittämättömän kliseistä paskaa musiikkia, ettei mitää rajaa. Sama touhu ärsyttää konemusiikkipuolellakin, eli se TiestöTrance..

  Dream theater ym. soittotaitolesoilu-tiluttelu. Yhtä jännittävää kuin linux-komentorivi tai joku asuntolaina. Naurattaa ajatuskin ihmisistä, jotka oikeasti pitävät tällaisesta.

  Dubstepit ja tämä nuorten suosiossa oleva "blog house" fidget jynssäys. Jokainen kappale kuulostaa aivan samalta. Kuultu jo niin miljardi biljardia kertaa ne bassolinjamodulaatiot tai ekstreme kreisit breakdownit. Haluaisin polttaa nämä pikkuhinttariSkrillexit ja muut deadmoussebeetrootsit elävältä.

  Hipstereiden särökitarataidebändit. Post-jotain. Hyvä puoli on se, ettei ainakaan jää päähän soimaan. Harmaata mautonta lobotomiaselluloosakaurapuuroa mielialalääkkeitä syöville tylsille narsistiblogaajille. Soundtrack maalin kuivumiselle.

  ps. Kaikkien aikojen paskin kappale on se joku missä hoetaan miten poika on kotona ja ui ja saunoo tjsp. Itse kuuntelen musiikkia melko laidasta laitaan rekkakuskicountrystä kirkonpolttohevisuhinaan ja 60-luvun soulista synth-poppiin.
   
 21. M3TAL_L0RD

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  2 547
  Jopa se on parempi kuin reggaerekka :D
   
 22. Kyljysv

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2009
  Viestejä:
  751
  Melkein kaikki menee tietyssä mielentilassa, mutta reggaeta, räppiä tms ei kyllä tule koskaan kuunneltua. Dubstep on ihan mukavaa kuunneltavaa vielä, mutta yleensä vaadin kuitenkin tuplabasaria ja sähkökitaraa. :)
   
 23. Straiffi

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  3 341
  Iskelmä. Hyi saatana.
   
 24. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 479
  Piti hieman lainailla tummennettua kohtaa.

  Kyllä, itseäni myös ärsyttää muutamat Tiëston uudet featit esim: Tiësto feat. Nelly Furtado - Who Wants To Be Alone - YouTube

  Taas vahempi tuotanto esim:
  Tiësto - Adagio For Strings - YouTube
  on ihan eri Tiëstoa.:)


  Itse en tykkää mistään räppi, r&b ja muusta "bling bling" musiikista.:smoke:
   
 25. shepherde

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  1 558
  Teen lisälainauksen samasta aiheesta ja paheksun tuota Tiëston version palvontaa. Kun se aikoinan julkaistiin, 90% eri foorumiväestä mukaanlukien itseni, pitivät sitä surkeana uudelleenlämmityksenä ja pelkkänä rahastuksena. Ja onhan se edelleen aivan kamala teos. Pahoittelen offtopicia.
   

Jaa tämä sivu