Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

 1. Stukat Turun yllä

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  17
  Tuli muuten mieleen tämä Lobor Sir Lorenzo 18 laatukello joka oli taannoin huuto.netissä kaupan. Kellotaulussakin on kirotusvirhe :D
  [signature]"Sitä paitsi juna tuo rikollisuutta ja huumeita." Nurmijärven kunnanjohtaja Kimmo Behm[/signature]
   
 2. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 108
  Huuto.net-huumorissa kun ollaan:

  NYT VITTU HUUTAMAAN! http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=96675803
   
 3. MinniR

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  0
  Vaikka tässä on heitetty huumoriläppää Bondille sopivan kankaan tiimoilta, asian takana oleva teema on mielestäni mitä kiinnostavin. Tietoni ovat peräisin tv-dokkarista. (Moni on sen varmaan nähnytkin.) Siinä esiteltiin erilaisia materiaaleja, jotka on tehty luonnossa esiintyviä mekanismeja hyödyntäen. On havaittu esim. että kirkkaansinisen, trooppisen perhosen siivissä ei itse asiassa ole väriä ollenkaan vaan siipien rakenne on sellainen (biologi voi tarkentaa, millainen), että se heijastaa tietyn aaltopituuden valoa. "Tietyltä aaltopituudelta" tuleva valo on sattumoisin taivaalta tuleva sininen. Niinpä erilaisiin, värittömiin kankaisiin voidaan lisätä näitä "aaltopituushileitä", ja kankaat toistavat aina valossa haluttua väriä. Hyöty piilee siinä, että väri ei koskaan haalistu.

  Valtava termiittikeko siivuttiin, skannattiin ja siitä tehtiin 3D-mallinnus. Tarkoituksena on tutkia termiittien rakennustekniikkaa, josko sitä voitaisiin hyödyntää energiatehokkaassa ekorakentamisessa. Termiiteillä on kuulemma kyky rakentaa tehokas ja tarkoituksenmukainen ilmanvaihto, joka toimii tuulen avulla, eivät siis tarvitse keinotekoista.

  Kastumaton kangas kuuluu samaan ekosarjaan. Ainakin jotkut japanilaiset yritykset ovat alkaneet tuottaa pienimuotoisesti näitä uusia kankaita. Kankaan voi tosiaankin upottaa neljäksi päiväksi veteen, ja vedestä pois nostettaessa se on edelleenkin kuivaa. Viisi päivää vedessä nujertaa sen jo ja se kastuu. En tiedä sitten, miten kangasta voi hyödyntää, mutta mieleeni tuli lähinnä Bond, joka tuppaa sukeltelemaan ahkerasti ja joka on aina niin tyylitietoinen. Tässäpä hänelle siis mainio pukukangas yhtäjaksoiseen käyttöön; voi käydä dippautumassa välillä ilman aikaavievää vaattenvaihtoa.

  Luonnosta löytyvät mekanismit olivat impponeeraavia (selvisi, että hämähäkin verkkokin on suhteessa terästä vahvempaa, mutta ihminen ei tiedä, miten elukka sitä valmistaa). Maailma voidaan ehkä vielä pelastaa kääntymällä luonnon puoleen näissäkin asioissa!
   
 4. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 108
  Eikö se että joku materiaali heijastaa tietyn aallonpituuden tarkoita juuri samaa asiaa kuin että se on tietyn värinen? Ei värille abstraktina käsitteenä ole muuta selitystä. "Aaltopituushileet" ovat yhtä kuin väripigmenttihiukkaset. Haalistuminen johtuu sitten niiden muuttumisesta tai kulumisesta pois. Ei kaikki väriaineet haalistu.

  Mutta kun nouset vedestä pois olet kuitenkin itse kuivine pukuinesi veden peitossa eli kansantajuisesti märissä vaatteissa. Ei tavallinenkaan vaate sinänsä kastu siinä mielessä että vesi jotenkin sen kuitujen kanssa reagoisi. Vedellä vaan sattuu olemaan pintajännitys jonka ansiosta se pisaroina jää iholle ja vaatteisiin.
   
 5. MinniR

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  0
  Jätän nämä kangas- ja värinheijastusasiat viisaampien pohdittavaksi. Niissä perhosissa ei todellakaan ole mitään väripigmenttiä. Mun biologis-tekninen tietotaito on sillä tasolla, että pystyn kommunikoimaan vain termistöllä tyyppiä "värihile" - jonka varsinainen merkitys on aika joustava.

  Heitin vain tuon kastumattoman Bond-kankaan dzoukkina väliin, kun keskustelu kävi niin kuumana sukelluskellojen ympärillä. ;-)
   
 6. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 108
  Tuli noista S.U.F:eista ja muista mieleen: On mielestäni todella mautonta laittaa lähemmäs kaksi tonnia maksavaan nahkarannekkeiseen kelloon perinteinen solki rannekkeeseen. Menee joku alligaattorisuikale alta aikayksikön paskaksi kun sitä saa tuollaisen soljen läpi rassata ja uusi alkuperäinen maksaa sitten sen yli 300? ja toisen merkkisestäkin saa pulittaa puolet siitä.

  Tag, Omega ja IWC, muutamia mainitakseni, ovat ymmärtäneet asian laidan ja nahkarannekkeissa on taittuva solki vakiona. Monet kalliimmat merkit eivät tunnu piittaavan asiasta.
   
 7. Breitag

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2008
  Viestejä:
  0
  Latautuu kyllä, mutta auringon valo on paljon, paljon tehokkaampaa.
  Minulla on kaksi EcoDrive Citizeniä ja toista olin säilyttänyt yöpöydän laatikossa sen verran pitkään, että siitä oli akku tyhjentynyt täysin.
  Kun kaivoin sen jälleen esille ja totesin tilanteen, päätin elvyttää sen valohoidolla. Pitelin sitä piiiitkään halogeenilampun alla ,mutta ei heränyt. Olin jo varma, että akku on vaihtokunnossa.
  Kunnes eräänä päivänä paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta. Laiton kellon ikkunalle auringon valoon ja noin 10 minuutin jälkeen sekuntiviisari lähti liikkeelle.
  Nyt se on käynyt moitteettomasti pari kuukautta sen samaisen halovalon lataamana ja valo palaa vain muutaman tunnin vuorokaudessa. Muu valo huoneessa on ikkunasta tulevaa epäsuoraa hajavaloa.
   
 8. nouneim

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2008
  Viestejä:
  375
  Minulla on ollut n.8 vuotta Eco drive krono, joka ilmoittaa akun varaustilan pienenemisestä suunnilleen 2 kertaa talvella. Herätystoimintoa ainakin tulee käytettyä melko ahkerasti, joka lisää virran kulutusta. Sekuntiviisari pysähtyy, ja herätys ja muita ylimääräisiä toimintoja ei pääse käyttämään, mutta kello näyttää oikeaa aikaa muuten. Ongelma ratkeaa sillä, että laitan parina iltana kellon roikkumaan kattolamppuun taulu valoa kohti pariksi illaksi. Näyttää siihen toimivan sekä tavallinen hehkulamppu, että energiansäästölamppu. Päivänvalo aurinkoisella säällä on paljon nopeampi, joten ikkunalaudalle vaan, jos aurinko paistaa edes pari tuntia.
   
 9. Harrows

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  7
  Näin on. Ja se on kanssa hyvä että alkuperäisen linkkusoljen saa siirretty uuteen rannekkeeseen, näkkyypi merkki. :)
   
 10. Jao

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  0
  Maksoin S.U.F. Paronin uudesta rannekkeesta 40 ?, eli se nyt ei tässä tapauksessa ole taloudellisesti niin merkityksellistä.

   
 11. HMD1

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  0
  Joo... toimi puoli vuotta kuin enkeli, vaikka oli hieman hämärissä. Tuli kaamos ja pimeys ja yhtenä päivänä jolkotteli 2 sekuntia kerrallaan ja latauken merkki tosi alhaalla. Olen ladannut sitten samoin valon alla, mutta ei tuo keinovalo aurinkoa kyllä voita. Täytynee kokeilla tehokkaampaa valoa. Nimimerkillä "Kesäaurinkoa odotellen".

  Kello on tarkka ja sisältää paljon "turhaakin" tavaraa, mutta ol sellainen ns. "pakkosaada" ostos ;-) ostin sen Virginiltä koneesta palatessani Amerikasta. Hinta oli edullinen viime kesänä, nyt vielä edullisempi kun punta on alhaalla.
  Niin ja olen tyytyväinen sekä ulkoasuun että muuhunkin. Hinta-laatusuhde oli kohdallaan.

   
 12. Qristian

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  1 350
  Terve kaikille kelloilijoille!

  Tätä ketjua nyt viikon verran läpi kahlanneena ja seuranneena laitoin ilolla merkille, että täältä Suomestakin löytyy asiallinen keskusteluketju kellofanaatikoille, jollainen itsekin olen. Laitoin oheen muutaman kuvan vuosien varrella minulle kertyneistä kelloista.

  Eivät ne mitään Patek Philippejä tai Voutilaisia ole, mutta kuitenkin omaavat jonkinlaista muistoarvoa ja ovat ihan mukava keräilyn kohde. Tämmöisiä siis tällä hetkellä löytyy piirongin laatikosta:

  1. Rolex GMT-Master, ref 16700, vm. 1990 (ostettu kymmenisen vuotta sitten),
  2. Rolex Oyster Perpetua Date, ref 15200, vm. 2000 (ostettu pari viikkoa sitten),
  3. Omega vintage Seamaster Chronometer, vuodelta n. 1950 (saatu lahjaksi),
  4. Seiko 7A48-7000 Moonphase chronograph (saatu rippilahjaksi 1980-luvulla),
  5. Omega naisten pieni korukello (ehkä 1950 luvulta, äidin vanha),
  6. Cyma Autorotor kultakello (ehkä 1960-luvun lopulta, isoisän vanha),
  7. Miljonär vedettävä kello (ehkä 1970-luvulta, isoäidin vanha),
  8. Citizen Ana-Digi Temp (todellista vintagekellojen aatelia, oma katseidenkerääjä peruskouluajoilta).

  Mitä tulee tulevaisuudensuunnitelmiin kellojen suhteen, niin tavoite olisi hankkia kokoelmiin Rolex Submariner (16610). Ottaen huomioon ko. kellon arvon, joutunen varmaan tuosta GMT-masterista luopumaan (myynnissä/vaihdossa). Ainakin tuon GMT 1:sen hinnat kyllä näyttävät kellosivustoilla (esim. chrono24) olevan aika korkeat ilmeisesti niiden valmistamisen lakkaamisen myötä, että myyntihinta varmaan 3:sella alkaisi... Submarinerin haluan siksi, että se on mielestäni todellinen sukelluskellojen klassikko.

  Jännityksellä seuraan myös, onko tuosta Omegan Planet Oceanissa Submarineriin rinnastettavaa klassikkoainesta. Tässä viestiketjussa huomasin ainakin yhden Submarinereiden ystävän "kääntäneen takkinsa" ja päätyneen ko. kelloon. Itse suhtaudun hieman varautuneesti näihin Omegan Seamaster-malleihin, kun ne näyttävät uudistuvan tai ainakin niihin tehdän faceliftejä kovin nopealla tahdilla. Rolexissa sen sijaan ei paljoa uudistuksia ole nihin perusmalleihin tehty; ilmeisesti rannekkeen päätypalat ovat muutuneet kiinteiksi (ns. solid end links) ja rannekkeen solkea on parannettu. Sinänsä ulkomaansivustoilla tuo PO on voittanut kyllä "arvosteluissa" Subin aika kirkkaasti erityisesti laadukkaan viimeistelynsä takia.


  t. Qristian

  [​IMG]  [​IMG]
  Saa kommentoida ja arvostella!
   
 13. j-roc

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2007
  Viestejä:
  1 545
  Pixmania on alkanut myymään seikoja. Ei ole ainkaan ennen osunut silmään. Harmi vaan että ovat aivan noita halvimpia malleja. Jonkun vähän kallimmaan Japanissa kootun seikon voisi ostaakkin "paremmaksi" kelloksi.
  http://www.pixmania.com/fi/fi/kellot/miesten-kellot/2084/52/categorie.html
  [signature]When masturbation's lost its fun...you're fucking breaking....[/signature]
   
 14. tahvoo

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  9
  Milläs hintaa olette Suomesta saaneet kivijalkaliikkeestä Omega seamaster PO:n kannettua ulos ? Joku 20-25% tuntui parisen vuotta sitten hinnoista nopeastikkin tippuvan kun edellistä kelloani ostin.
   
 15. Qristian

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  1 350
  Vastauksena edelliseen, en tiedä noiden ovh-hinnoista, mutta ainakin Helsingin Aleksilla on yhdellä kelloliikkeellä muuttomyynti (en mainosta, joten en sano nimeä) ja sieltä kuulemma Omegasta lähtee 30 pinnaa pois ovh:sta ja Tagista jopa 40 pinnaa. Noin 30 metrin päässä kyseisestä liikkeestä sijaitsevassa kolikkoja, mitaleja ym. vanhaa korutavaraa myyvässä liikkeessä oli ainakin muutama päivä sitten näyteikkunassa yksi oranssilla "bezelillä" varustettu pre-owned Planet Ocean (xl-kokoa), jonka hintalapussa mainittiin sen olevan "käyttämätön" ja hinta oli muistaakseni n. 2200 euroa...
   
 16. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 108
  Mihin Osk. Lindroos (mainitsin nyt sen nimen) muuten muuttaa? Katselin itsekin teippejä ikkunassa yksi päivä tuossa mutta ei ne hinnat edelleenkään vähän käytetyille pärjää.
   
 17. capa

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2008
  Viestejä:
  11

  Löysin taas tänne palstalle. Käytin kelloani Rovaniemellä Zenith-sepällä. Kyseessä oli vasta korjaus arvio. Se sano, että bezeliä ei löydy edes Zenithin tehtaalta joten en edes sitten huollattanut koko kelloa. Tunnearvoa kellolla on kylläkin sen verta paljon, että nyt pitäis löytää jostain kelloon bezel niin sitten vois huollattaa kellonkin. Jollakin norjalaisella käytettyjen kellojen palstalla oli myynnissä vastaava kello. Hinta pyynti oli n. 1000 euroa, joten en vitsinyt ostaa kelloa varaosiksi. Pitäisi löytää joltain ulkolaiselta foorumilta joku keräiliävelho kellä olisi Zenithin varaosia. Siitä pääsis asiassa eteenpäin.
   
 18. jartima

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2007
  Viestejä:
  2
  Ehkä kannattaisi kuitenkin pysytellä silkkipuseroiden pesussa....
  Vetoakselin voi poistaa koneistosta löysäämällä yhtä ruuvia tai painalla tirettihaan nastaa, jolloin vetoakseli voidaan poistaa vetämällä koneistosta. Ruuvia ei kannata kiertää liikaa auki, jos sen tekee niin silloin joutuu irroittamaan viisarit ja taulun jotta osat saa takaisin paikoillee. Tämä ohje pätee suurimpaa osaan mekaanisistä kelloista, koskee myös automaattikoneistoja. Vetokoneiston päällä olevaa vetoratasta ei kannata poistaa ennenkuin kellosta on löysätty "veto pois" eli jousi vapaana. Ps. ruuvvissa saattaa olla myös vasenkätinen kierre eli kannattaa olla varovainen. Jos ruuvi katkeaa niin sen poistaminen onkin sitten toinen juttu.
   
 19. -Ova-

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2008
  Viestejä:
  0
  Entäs tämä "laatukello":

  http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93688707

  ja oli ihan pakko heittää myyjälle pari kysymystä tästä kaikkien tuntemasta laatukellosta:

  http://www.huuto.net/fi/askseller.php3?itemid=93688707

  Ja kyseinen kello näyttää olevan edelleen myynnissä huutiksessa... vit**

  [signature]Mieluummin liikaa kuin liian vähän.[/signature]
   
 20. BlackPowerBill13

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  237
  Tuotteen sijainti Geneve, New York tai Kärsämänkylä

  :D
  [signature]Maistun suolaiselle maidolle ja kolikoille.[/signature]
   
 21. -Ova-

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2008
  Viestejä:
  0
  Osk. Lindroos ja myös A.Tillander muuttaa Mikonkadulle tässä kuussa. Se Aleksin kiinteistö menee täysremonttiin n.vuodeksi, eli ainakin sen aikaa ovat evakossa.


  Edit: Mikonkadusta tulee kunno kello- ja kultakatu, kun siellä on sitten A.Tillander, Mikonkulta 5, Osk. Lindroos, 2 x Suomen Kultakello, Tarkiainen ja Westerback[signature]Mieluummin liikaa kuin liian vähän.[/signature]
   
 22. Gaastra

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2008
  Viestejä:
  5
  Kyseessä siis feikki? No huumorinsa kullakin - varsinkin asiantuntijoilla (heille se suotakoon). Kyllä tuo teksti minusta (kelloamatööristä) suht aidolta kuulosti, muutamaa kirjoitusvirhettä ja tuplasafiiria lukuunottamatta. Pystyn hyvin kuvittelemaan, että joku asiaan vihkiytymätön hankkii tuosta kellon itselleen.

  No, mitä tästä opimme. Tietämättömiä on helppo kusettaa, jos ei ole asiantuntija. Pätee niin moneen muuhunkin asiaan...
   
 23. MinniR

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  0
  Murrrrrr...

   
 24. MinniR

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  0
  Kärsämänkylästä kajahtaa! Onko hän siis hukannut kellon, kun ei tiedä sen tarkkaa sijaintia? Ilmeisesti joillekin myyjille näiden hömppäilmoitusten maalailujen laatimiset tuottavat iloa puhtaimmillaan.

   
 25. BlackPowerBill13

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  237
  http://www.uhrenhandel.de/images/wv211b-fc6202_2.JPG

  Perfection. Vähän samaa tyyliä kun vanhoissa re-edition Heuereissa.
  [signature]Maistun suolaiselle maidolle ja kolikoille.[/signature]
   

Jaa tämä sivu