Punaiset hintalaput ovatkin laittomia – ruoka-ale loppuu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja nepax, 07.09.2009.

 1. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 350
  Mä kyllä katon aina jos ei oo menossa pakkaseen. Maitoakin menee niin vähän että jos ei osta sitä kaupan isoimmalla päiväyksellä olevaa niin menee auttamatta vanhaks.
   
 2. a1m

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  4 635
  Kuten tuli tuossa vitutus-ketjussa todettua, on tämä suorastaan ihan vitun perseestä. Aivan käsittämätöntä haaskausta, en voi ymmärtää mitä noiden päässä liikkuu.

  Onko joku oikeasti tämän kannalla? Voiko joku tulla ja sanoa, että joo onhan tuo aika vaikeaa laskea 30% tai 50%, että ihan hyvin ne siellä pyöreän pöydän äärellä taas toimi. Ei vittu mitään järkeä. Kyllä ollaan taas niin Suomessa.

  Aivan sama onko kanava kuluttajaviraston palauterasia, mutta laitan palautetta asiasta ja toivottavasti muutkin tekee saman.

  Kerro mielipiteesi - Kuluttajavirasto
   
 3. DenieD

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  555
  "Vaikka ruoan arvonlisävero laskee, emme voi laskea hintoja koska myymättömien tuotteiden hävikki on kasvanut dramaattisesti."
   
 4. rogerpe-

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  339
  Kaupathan joutuu veroalen takia hinnoittelemaan tuotteet uudestaan muutenkin. Hintalappuihin sitten vain kylkeen tuo topsin hieno idea = problem solved ja lait kätevästi kierretty.
   
 5. noupain

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2008
  Viestejä:
  200
  toisaalta eipä prismoissa oo tähänkään asti ollut mitään punaisia lappuja. Ja hyvihän tuolla on kauppa käynyt.
   
 6. SloBo

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2000
  Viestejä:
  857
  Mitä jos olisi sellainen e-paperihintalappu, johon voisi ohjelmoida usemman hinnan? Sitten tietyllä signaalilla saataisiin hinta vaihtumaan automaattisesti - esim. kaupassa lähetetyn kellonajan mukaan. Kaikki tämä voisi olla automaattista sen jälkeen, kun tuote on kerran hinnioteltu.

  Jos vaan jostain saisi teknologiaa niin mikä ettei. Siirtymäaikaa vaikka 5 vuotta, jotta systeemit ehtivät valmistua.

  Samalla voi kehitellä fiksumman yksittäishinnoittelukoneen, joka käyttää samaa tekniikkaa, jotta voidaan puolittaa sen hintalappuja lätkivän työntekijän hommat.

  Topsin ideallakin voidaan toki mennä, jos se on laillista.
   
 7. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 993
  Jaa, kyllä Tampereen Prismoissa noita lappuja ainakin näkee. Kangasalan Prismassa on lihaosastolla lisäksi oma koppa johon ne vie noita aletuotteita, sieltä on helppo poimia lihat ja kanat kerralla kyytiin :rolleyes:.
   
 8. P.a.s.i

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2003
  Viestejä:
  453
  Hyvin niitä ale lihoja löytyy jyväskylänkin prismasta oikee päivä kun sattuu kohalle niin hyllyt oikeen notkuu niitä.
   
 9. TonyM

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 016
  Palautetta lähti, meni sitten oikeaan tai väärään paikkaan. Eiköhän se tieto tuoltakin kulje sitten eteenpäin.
   
 10. Yaamboo

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2003
  Viestejä:
  341
  Nyt iskee taas raget päälle. Viime aikoina ei ole tullut mitään muita lihoja ym. ostettua kuin alennettuja johtuen rahan vähyydestä, ja nyt nekin viedään pois jonkun typerän pilkunviilaamisen takia. Ärh.
   
 11. Arriolla

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2006
  Viestejä:
  528
  Vasemmistolaisuutta. En kannata. Tässä taas esimerkki kuinka valtion laitokset ovat haitallisia useasti.
   
 12. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  270
  Kyllä se kilohinta tippuu aika radikaalisti, jos pois heitettävän ruoan määrä nousee. Veikkaan että suurin osa noista kustannuksista on kiinteitä, eikä ne juurikaan nouse, vaikka hävikkiin menisi 10 kg enemmän päivässä.
   
 13. Pääkäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2008
  Viestejä:
  1 508
  Hyviä uutisia dyykkareille. Om nom.
   
 14. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 803
  Jätemylly tai sakset ratkaisevat dyykkariongelmat. Leipien päällä voi vaikka hyppiä ettei kukaan hyödy niistä.
   
 15. Maaster-

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  1 309
  Itse pistin Kuluttajavirastolle vihaisen palautteen. Kyllä pitää saada jatkossakin ostaa "Leimapullia" yms halpoja elintarvikkeita :)
   
 16. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 993
  Jaa, myllyynkö meinaat ne dyykkaajat pistää, tai munat leikata? :D
  Työntekijät voi käydä kusella siellä mistä ne hakee safkat. Voi siinä nälkä lähteä kun leipä vähän urealta haiskahtaa.
   
 17. en oo ilmottamassa

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 349
  Demari menoa, ku pitää typeriä kansalaisia paapoa.
   
 18. Mövenpick

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2007
  Viestejä:
  357
  Juu palautetta lähti täältäkin - tosin sisältö taisi olla hieman toinen, kuin teillä muilla. Jaksamisia lähettelin ja toivoin että negatiivisien palautetulvan keskellä muistavat, että myös meitä muitakin löytyy, vaikka aina ei jaksetakaan sitä vastakkaista palautetta niin tarmolla lähetellä. :D (ikuinen vastarannan kiiski)

  ---

  Tässäkään asiassa ei ole mitään ongelmaa kaupan tai kuluttajien puolesta, asiaa on vaan paisuteltu kauppojen taholta ja kansa lähtee tähän mukaan, kuin Audi-mies Kiesin lynkkaukseen konsanaan. Niitä vanhaksi meneviä tuotteita on varsin pieni määrä ja suuressa osassa pakkauskoko on vakio. Eli kun se maito, pitsa, lihapullat tmv. menee vanhaksi, niin siihen voidaan edelleen lätkäistä punainen lappu "-50 %", mutta tämän lisäksi hyllyn reunassa pitää olla yksikköhinta sekä litra- tai kilohinta tuolle alennustuotteelle. Lisätyö edelliseen, eli vaikkapa niiden maitotölkkien laputtamiseen punaisilla, on yhden (!) paperilapun kiinnittämisen verran.

  Tämä nk. ongelma koskee vain niitä muutamia pakkauksia, lähinnä lihapakkauksia, joissa pakkauskoko ei ole vakio. Periaatteessa tuohonkaan ei tarvita kuin viivakoodinlukija (löytyy jokaisesta kaupasta), tarrakirjoitin (löytynee sekin jokaisesta kaupasta) ja kannettava tietokone (jos ei löydy, niin miniläppäri muutamalla satasella). Tuon sitten lastaa vaikka tarjoilukärryille ja ajelee myyntihyllyt läpi, kun ennen kuljettiin pelkän hinnoittelulaitteen tai tarrarullan kanssa. (Eli siis viivakoodinlukijalla luetaan tuotteen tiedot, jolloin tarrakirjoitin autoomaattisesti tulostaa uuden hintalapun valitulla alennusprosentilla, mikä liimataan pakkaukseen.) Ja mikäli näitä laputettavia tuotteita on niin paljon, että tämä on ylivoimaista, niin jossain ihan muulla on vikaa, kuin lainsäädännössä.

  Mikäli hävikki ja tappiot nousisivat näiden "punaisten hintalappujen" poistumisen takia siihen mitä kaupanala tiedottaa, niin - kuten äsken jo sanottua - vikaa on turha etsiä siitä, että iät ja ajat voimassa ollutta lakia ruvetaan myös noudattamaan. Monet kaupathan ovat luopuneet tuosta vanhaksi menevien tuotteiten punalappuhinnoittelusta jo aikoja sitten, koska se on huonoa bisnestä kauppiaalle. (Asiakkaat suosivat niitä ja niistä jää pienempi kate.)

  Lisäksi en ymmärrä näitä "se 50 % on niin helppo laskea" -kommentteja. Entä jos alennus onkin 30 %, kuten useasti nytkin on, tai jokin muu? Siellä sitten taskulaskin kädessä vertaillaan 50 %:n alennuksessa olevaa 300 g:n 18,90 €/kg pakettia 30 %:n alennuksella olevaan 250 g:n 14,90 €/kg -pakettiin ja tehdä ostopäätöksiä. Ja vaikka se joiltain ihan päässälaskuna onnistuukin, niin ei kaikilta, ja ainakaan itseäni ei kiinnosta jokaisen tuotteen kohdalla ruveta laskemaan päässä, että mitä tämäkin nyt taas oikeasti maksaa. Se takia ne kilohinnatkin on velvoitettu tuotteisiin merkitsemnään, että vertailu olisi kuluttajan kannalta mahdollisiman helppoa (=kuluttajan etu), vaikka ihan samalla tavalla ne voisi "kätevästi" päässään pakkauksesta löytyvästä pakkauskoosta ja tuotteen yksikköhinnasta laskea.
   
 19. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  7 001
  Vuoden idioottimaisin päätös. Arvakkaas ketä tuon hävikin joutuu nyt maksamaan?
  No mepä tietty... Lisääntynyt hävikki ja jätemaskut tulevat suoraan hintaan. Voi vittujen vittu.
   
 20. TonyM

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 016
  Maailmasta kun löytyy monenlaisia ihmisiä, niin etkö todellakaan usko että sellainen aiheuttaisi mitää ongelmia jos hyllynreunassa on "-50%, hinta x,xx euroa" -ilmoitus sen normaalin hinnan vieressä? Voin lyödä vetoa että löytyy ihmisiä jotka kassalla ihmettelevät kun tuote ei ollutkaan tarjouksessa (eli tuotteessa ei ollut sitä punaista/keltaista/vihreää... hintalappua).

  Ja kuinka moni ihan oikeasti laskee sen elintarvikkeen hinnan mitä se maksaa jos on alennettu? Varmaan niitäkin on mutta en tunne henkilökohtaisesti ketää. Enemmän noita kassalla näkee jotka ihmettelevät kun tuote ei ollutkaan alennuksessa (ihan vain siitä syystä kun olivat lukeneet jostain lehdestä ilmoituksen väärin, katsoneet väärää hintalappua hyllynreunassa jne.)
   
 21. en oo ilmottamassa

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 349

  Tuollaset ihmist pitäis saada holhoukseen, miten ne ees voi konkoilla tuolla liikenteessä vapaana, ikinä tiiä loikaako tollanen auton eteen ku missään ei oo erikseen kielletty auton eteen loikkimis kylttiä.
   
 22. BigBoss

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2008
  Viestejä:
  41
  Voin vakuuttaa että näitä on hyvin paljon..
   
 23. mikon

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2005
  Viestejä:
  528
  No minä ainakin lasken. Ihmetyttää kyllä ihmiset jotka ostaa tuotteen vain koska se on alennuksessa. Voihan sitä saada vaikka eri valmistajan tuotteen halvemmalla vaikka se ei olisikaan tarjouksessa.
   
 24. spugge

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  137
  lopettakaa persaukiset se itkeminen
   
 25. galamare

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1
  Adressi alennettujen hintojen puolesta!

  Viimeisen käyttöpäivän alennukset säilytettävä


  Olkaa hyvät ja käykää allekirjoittamassa adressi.

  Säilytetään alennetut hinnat yhdessä!

  Ps. Adressista voisi mainita tutuille ja käyttämissänne palstoilla. Kiitos!
   

Jaa tämä sivu