Prosentti bensamittari?

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja JasonVonBates, 15.02.2012.

 1. JasonVonBates

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2011
  Viestejä:
  739
  Olisko tuommoinen prosentuaalinen kolme merkkisestä lcd:stä oleva bensamittari kovin vaikea tehdä autoon? Ei mielestäni tuo viisarimittari ole tarpeeksi tarkka, vai pystyisikö prosenttiluku olemaan sen tarkempi tuossa tilanteessa?
   
 2. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  605
  Tuskinpa se %-mittari sen tarkempi ole kuin perinteinen viisarimittari, numeromittaria on helpompi tulkita.

  Loppupelissä se anturi siellä polttoainetankissa määrittelee lopullisen tarkkuuden. Jos se anturi mittailee omia ei mistään huipputarkasta osoitinlaitteesta ole iloa, koska se vain näyttää anturin mittauksia.
   
 3. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 403
  Jep, anturistahan se on kiinni joten aivan sama mikä sitä määrää näyttää kabiinin puolella.
  Miten tarkka sen bensamittarin on sitten oltava? Bensavalo syttyy niin menee tankkaamaan, wheres teh problem?
   
 4. Bowtie81

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2002
  Viestejä:
  6 501
  jos tiedetään tarkka litramäärä tankissa ja auton keskikulutusnäyttö on tarkka, voisi sen perusteella saada laskettua tarkan prosentin. Mutta se vaatisi laitteen, joka lukee obd väylästä nämä tiedot ja sen pohjalta näyttää paljonko kakkua on jäljellä, joku nörde tollasen varmaan voisi vääntää? Mutta miksi, kauhee vaiva. Itse nollaan aina tripin jolloin tiedän siitä melko tarkkaan koska joutuu tankkaamaan. Tai sitten käytät jotain ohjelmaa jolla hallitaan autoilun kuluja, kuten a-car androidille, joka ennustaa millä mittarilukemalla seuraava tankkaus pitää tehdä, kun tuohon saa vähän dataa pohjalle se on aika tarkka ennuste.
   
 5. JasonVonBates

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2011
  Viestejä:
  739
  Jep tätä minä ajattelinkin.
   
 6. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  151
  Mahdollisimman korkea ja tasakylkinen bensatankki loiskelevyillä takaa tarkan tuloksen.
   
 7. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  14 116
  osta ajotietokoneellinen ford scorpio, niin näät yhden desimaalin tarkkuudella tarkan tankissa olevan pa-määrän
   
 8. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  605
  Olisihan se ihan kiva, ettei se mittari nyt ainakaan liikaa näyttäisi.

  Omakohtaisiakin kokemuksia siitä, kun anturin tunnit alkavat tulla täyteen ja polttoaine tankissa loppuu vaikka mittari koetaulussa näyttää tankissa olevan tavaraa. Siinä ei pahemmin naurata tyhjän "jerry"-kannun kanssa tienreunassa vaikka tietäkin, että se lähin huoltoasema on vain parin kilometrin matkan päässä.
   
 9. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 403
  Tässäkin triidissä jo mainittu tapa nollata trippi joka tankkauksen yhteydessä ei ole ollenkaan huono idea. Ite harrastanu sitä aikojen alusta saakka ja jos ei ole bensavaloa niin kyllä tripin avulla viimeistään aletaan saamaan melko tarkasti tankki tyhjiin.
  Olettaen siis että tuntee autonsa edes sen verran hyvin että tietää kulutuksen eri olosuhteissa.
   
 10. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 295
  Saahan sen anturin uusittua tankista. Viimeinen homma kyllä lopussa olevaa anturia alkaa keinotekoisesti korjaamaan.

  Mutta eipä toi prosentti näyttö mahdoton olisi anturin jännite esim. arduinon ad-muuntimella josta muunnos taulukolla joko näytölle tai da-muuntimella viisarille oikea arvo. Pikku säätämisellä moisella saisi yksinkertaisesti auton alkuperäisenkin mittarin näyttämään oikeata kunhan taulukossa korjataan anturin virhe ja osoittimen virhe.
  Itsellä ei kyllä moista autoa ole ollut joissa bensamittari olis ongelma ollut. Toisaalta mietin että mistä tässä päätellään tankin olevan huolestuttavan tyhjä ilman valon palamista? Monen auton tankki kun on ollut isompi kuin sen mainittu kapasiteetti. Polttoaineen riittäen sen 50-100 km valon syttymisestä vaikka tankkiin meniskin se tankille ilmoitettu kapasiteetin verran.

  Mutta miksi se tankki pitää ajaa aina niin tyhjäksi että huoli on riittävyydestä? Ei sitä bensaa kulu enempää eikä vähempää jos vaikka jo 1/4 tankilta käy tankkaamassa. Rahasta tiukkaa oleminenkaan ei voi olla selitys koska mitä tyhjempänä tankki on sitä tiukempi hetki se sitten tulee kun tankki on tyhjä ja olisi pakko saada tankkiin jotain hetkellä jolloin ei todellakaan voisi. "Säästäminen" pakollisissa menoissa lykkäämällä viime hetkeen kunnei auta vaan pahentaa vähentämällä puskuria.
   

Jaa tämä sivu