Project CARS (pc/xone/ps4/wiiU/steamOs) 11/2014

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Raiggu, 12.10.2011.

 1. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  8 953
  Joo korjaan itseäni ja totean että onhan tuossa liikaa pitoa varsinkin nopeammassa vauhdissa, hitaissa mutkissa saa vielä perän alta mutta liian puskeva nopeassa vauhdissa. Setuppeihin en kyllä ole vielä koskenut ollenkaan mutta odotellaan rauhassa kun kyseessä kuitenkin vasta alpha vaihe.
   
 2. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  Muistaakseni viimeisimmän buildin julkaisun yhteydessä sanoivat, että ratti pitää määritellä aina täysille ja peli säätää sitä sitten tarvittaessa itse. Minulla ei ole G27:aa, joten en voi testata, mutta ainakin Fanatec GT3RSv2:lla näyttäisi toimivan hienosti, kunhan vain muistaa kalibroida ratin pelin valikoista.

  Edit.
  Tässä linkki siihen ketjuun, jossa on käsitelty tuota aihetta --> WMD Forum
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2012
 3. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  En ole seurannut keskustelua, mutta en siltikään oikein usko, että ihan pelkästään tuon videon vuoksi ketään potkittu pihalle. Voisin kuvitella, että sitä on edeltänyt ja/tai seurannut muroluokan vänkkäys foorumilla.

  Peli on joka tapauksessa vasta alpha-tasolla rämpivä raakile, joten noiden "pCARS on paska, kun siinä ei toimi se ja tämä" -videoiden tekeminen ja levittäminen ei hyödytä ketään, pikemminkin päinvastoin.

  Btw. Tästä on kuulemma apua autojen asetusten säätämisessä --> Setup developer tool // Sim racing // Race2Play Multiplayer Online Racing
   
 4. Henrizio

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2007
  Viestejä:
  399
  Ei taida olla ihan ainutkertainen tapaus.

  Kaveri oli antanut rakentavaa palautetta FFB:stä. Vastaus oli kovin hyökkäävä ja vähän siihen tyyliin, että meitä ei sinun palaute kiinnosta. "Community Assisted Race Sim" palaute kelpaa kunhan on samaa mieltä heidän kanssaan. :rolleyes:
   
 5. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  Linkkejä ketjuihin? Ei muuten, mutta kiinnostaisi lukea mitä siellä oikein on höpisty ja millä tasolla...
   
 6. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 378
  Viimeksi muokattu: 15.02.2012
 7. Makikou

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  1 794
  Miks mä nään tossa counter-steeringiä?
  Eipä sillä että kumpikaan osapuoli ois asiaa tosissaan ottanut mut silti?
   
 8. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  En nyt sano, että siellä on mennyt kaikki ihan parhaimman mallin mukaan (varsinkaan kun piti oikein banhammeria alkaa heiluttamaan), mutta tässä pitäisi nyt kuitenkin muistaa huomioida, että jokainen sai tähän "kehitysprojektiin" liittyessään viestin, jossa sanottiin aika selväsanaisesti näin:

  Porukka tuppaa tuosta huolimatta WMD:n foorumille niiden "tää on edelleen ihan perseestä, kun tälläkään viikolla ette laiskat paskiaiset korjanneet niitä vikoja mitkä viime viikolla ilmoitin" -kommenttiensa kanssa, joten eipä ole ihmekään jos kehitysporukkaa vituttaa. Valmiin tuotteen kohdalla ja julkisella foorumilla kritisoiminen on ihan eri asia kuin tuolla nillittäminen.
   
 9. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 378
  Noo, kyllä pelinkehittäjän pitää kestää kritiikkiä, vaikka se oliskin täysin luokatonta. Tuo koko pelistudio sai nyt melkosen kusipäämaineen, paras tapa olis ollu olla välittämättä noista turhista nillityksistä.

  Ja sitten tietty kun aletaan jakelemaan banneja sillä perusteella että tykkäät jostain kommentista niin voi sanoa melko suoraan että Ian Bell on melko heikoillla hangilla.
  Ite en ainakaan aio moista pelikehittäjää tukea ja harkitsen vakavasti rahojen pyytämistä takas.

  Ian Bell tuossa paskamyrskyketjussa:

  :D
   
 10. Makikou

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  1 794
  No meikän arvostus heitä kohtaan ei liikahtanut niin ylös kuin alaskaan. Tuli muuten huomattua kun Andrea oli taas tehnyt hyvää tuota California Racewayn assettien kanssa.
  Ian Bellistä vielä sen verran että ko. jannu vaikutti sen verran idiootilta avatarissaan että oma mielipide oli sellanen että en vaan välitä.
   
 11. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  No jaa, eiköhän sinne kritiikkikin lopulta uppoa, mutta vielä ei ole sen aika ja perustelematon "vänkytys" juuri tuolla nimenomaisella projektityökalukokoelman pikkuroolia tekevällä foorumilla ei nyt vaan ole muutenkaan sallittua.

  Niihin alkuperäisiin väitteisiinhän oli vastattu useampaankin otteeseen, mutta vastaukset eivät niiden esittäjää (joka oli kuulemma jäänyt pelintekijöiden mieleen vastarannankiiskinä heti ensimmäisistä postauksista lähtien) tyydyttäneet, joten tämä jatkoi ja jatkoi varoituksista huolimatta.

  Siitä tykkää-klikistä bannaaminen oli ylilyönti (vaikka tosin niistäkin oli varoitettu aiemmin) ja Mr. Head of Officen (Ian Bell) kommentit ovat monin paikoin muutenkin sellaisia, että heppu ei selvästikään ole mikään pr-osaaja, mutta toisaalta ymmärrän kyllä turhautumisen jos ja kun porukka ei osaa keskustella sivistyneesti foorumilla, joka sitä tosiaan edellyttää heti alusta lähtien.

  Tuo sinun lainaamasi teksti oli muuten tarkoitettu edeltävän lauseen kanssa sen tappelun päätepisteeksi:
  Ketju on edelleen olemassa sellaisenaan täällä: WMD Forum

  Tuolla on myös Ian Bellin tiivistelmä mitä tapahtui ja miksi -->
  Ja jatkoa toisessa postauksessa -->
  Yksi olennaisimmista perusteluista banneille oli juuri tuo julkinen ja muualle linkitetty video sarkastisella otsikollaan -->
  Että silleen. Ei se ole tälläkään kerralla ihan niin yksiselitteistä, että banneja olisi jaeltu ihan vaan mielipiteiden vuoksi, kuten monet kuvittelevat.

  Bellin Avatarissa oli alunperin hänen itsensä kuva, mutta tuon väännön myötä siihen vaihtui Chewbacca.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2012
 12. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  Autojen säädöistä sen verran, että näillä näkymin mukaan on tulossa jossakin vaiheessa sekä "turvalliset" perussäädöt sekä yksi tai useampia vaihtoehtoisia "nopeita" setuppeja -->
  Monet ovat toivoneet että peliin implementoitaisiin jonkin sortin virtuaalinen varikkotiimi, jonka esittämiin selkeisiin kysymyksiin vastaamalla autoa voisi säätää sen lisäksi että räplää asetuksia itse manuaalisesti.

  Tuo olisi ihan hieno ominaisuus, eikä välttämättä edes mahdottoman hankala toteuttaa, sillä tekstimuotoisena tuollaisia on jo olemassa.

  Kaikki kuitenkaan jaksa opetella mitä kaikki erikoistermit alustan säätämisessä tarkoittavat ja mihin kaikkialle ne vaikuttavat, mutta useimmat kohderyhmään kuuluvat osaavat kuitenkin vastata yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten "ali/yliohjaako auto mutkissa", "pitäisikö vaihdetta x pidentää/lyhentää", "riittääkö huippunopeus suorilla" jne jne.
   
 13. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 378
  Noh, en nyt tarinaa jatka enempää, mutta kyllä niitä mukasarkastisilla otsikoilla väritettyjä videoita iRacingistakin on Youtube pullollaan, eikä siellä staff ala bannaamaan jengiä videoiden takia.
   
 14. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  Miten tämä nyt taas on niin vaikeaa? pCARS on edelleen pahasti keskeneräinen tekele, eikä sitä sen vuoksi haluta esitellä julkisesti sen kummemmin hyvässä kuin huonossakaan valossa kenenkään muun kuin SMS:n PR-porukan toimesta. Videoiden julkinen levittäminen on siis kielletty. Videoita foorumilla käytävää keskustelua tukemaan voi kyllä tehdä, mutta ne eivät saa olla julkisia.

  Mikään ei estä valittamasta sydämensä kyllyydestä vaikka kaikista pelin ominaisuuksista videoiden kanssa sen jälkeen kun se on julkaistu, mutta siihen saakka jokainen on sitoutunut noudattamaan niitä löyhiä sääntöjä, jotka pitää hyväksyä ennen kuin maksaa pelin testijäsenyydestä (tasosta riippumatta).
   
 15. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  8 953
  Mistä lähtien, tuollahan on foorumeilla vielä erillinen topicci youtube videoille, tuskin siellä sellaista olisi jos se kiellettyä olisi.
  WMD Forum
  Kyseisessä topicissa vielä developereiden viestejä.

  Vai meneekö taas niin että kehua saa mutta jos negatiivista on niin vasara heiluu.
   
 16. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 379
  En minä muista oliko sitä itse asiassa suoranaisesti kielletty, mutta mm. tuossa nimenomaisessa ketjussa se itse pääpiru (Ian Bell) totesi, että videoita saa kyllä tehdä ja linkittää sinne WMD-foorumille keskustelun tueksi, mutta niitä ei kuitenkaan saa listata julkisesti esim. Youtubessa.

  Ja vaikka videoita kuinka julkaisisikin avoimesti kaikkialle, niin niihin tuskin puututaan ennen kuin se oikeasti säännöissä oleva pykälä, eli hyvän maun ja sivistyneen keskustelun raja ylittyy. Tuo ketjuhan meni täältä murostakin tutuksi lapselliseksi inttämiseksi heti alkumetreillä, eikä sitä tuolla juurikaan suvaita ja hyvä niin.

  Taas?

  Onko siellä sitten joku mukamas saanut kenkää jostakin muusta syystä kuin omasta perseilystään? Mielipidebanneja ei ole ainakaan minun silmiin osunut ainuttakaan kappaletta.

  Edit.
  Mainitaan tähän samaan syssyyn vielä, että porukka vissiin kuvittelee jotenkin kieroutuneesti, että sillä 10-25€ maksulla voi nyt tehdä ja vaatia peliin aivan mitä tahansa, mutta ei se nyt ihan niin mene kuitenkaan. Kaikkien eritasoisten yhteisöjäsenten tuoma osuus on rahallisesti aivan naurettavan pieni (jotain luokkaa 240 000€), eikä sillä vielä kuuhun mennä tällaisessa projektissa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 17. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  8 953
  Lähinnä yleisesti tarkoitin kun näitä vastaavia tapauksia on nähty muidenkin pelien kohdalla että kritiikkiä ei saa esittää. Ja myös seuraava lause ei oikein kuulosta hyvälle.

  Joo kyseessä on alpha versio mutta joko niitä videoita pitää pystyä jakamaan julkisesti oli kyse sitten positiivisesta tai negatiivisesta asiasta tai sitten ei ollenkaan. Antaa ulospäin väärää kuvaa jos vain "hehkutushypeparasparas" videot sallitaan. Negatiivisten yhteydessä riittäisi kunhan mainitsee että kyseessä on alpha peli eikä valmis tuote.

  Ja jos tuo riittää bänniin niin aika hiljaa saa olla foorumeilla ettei banneja saa.


  Jep jep :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 18. Unwe

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2006
  Viestejä:
  603
  No ei se todellakaan ole hankala toteuttaa, koska sellainen oli jo 90-luvulla Microsoftin Cart Precision Racing pelissä/simussa, joka keskittyi Indy sarjaan.

  Tuo SetupDeveloper on aika samanlainen kuin silloisessa pelissä ollut innovaatio, joka oli melko toimiva systeemi säätöjen suhteen siihen aikaan. Kun ekan kerran aikoinaan kokeilin tuota SetupDeveloperia, tuli heti tuo Cart mieleen siitä.
  Periaatteessa sellaista olisi toivonut monenkin simun kohdalla, kun ei aina jaksa pähkäillä eri juttuja kun ei niitä kunnolla kuitenkaan perusteiden ulkopuolelta hallitse.
   
 19. InTerms

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  2 303
  Voihan se engine olla hyvä, mutta se miten Shift 2 sitä väärinkäyttää on eri asia. En sitten tiedä onko se enginekään hyvä..

  Totta, ja järkevintä onkin olla heittämättä mitään kritiikkiä, tai oikeastaan mitään foorumeilla joilla pyörii firmojen omia ihmislukutaidottomia psykopaatteja ja egoja. Tämä on tietysti vähän poikkeustapaus kun projekti on uuden trendin (ts. siinä on huomattu vaikutus rahan liikkumiseen) mukaisesti community powered. Tähän asti communityt ovat syntyneet viiveellä ja reaktiona hyvien softien ympärille, nyt niitä yritetään hyödyntää jo alpha-vaiheessa myynnin boostaamiseksi. Suunnitelma saattaa toimia tai kääntyä yrittäjäänsä vastaan.
  Lukaisin nuo tekstihistoriat läpi ja kyllähän se bannattu jätkä toisteli vaatimustaan samoin sanoin vähän turhan aspergerina siellä pari kertaa liikaa melkein kenelle tahansa vähänkin lyhyempipinnaiselle. Ja siellä selvästi oli niitä lyhytpinnaisia, admin-oikeuksilla. Sympatiat tietysti underdogille.

  Odotan kyllä sivusilmällä mitä tästä tulee. Toivottavasti uusi kiiltävämpi GTR/Race.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 20. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  8 953
  Lopulta sillä ei ole mitään väliä miten hyvä engine on jos joku palikka välissä pilaa sen täysin, ei se pelaajaa paljon siinä vaiheessa lohduta. :p

  En vielä ole kaikkia viestejä tuosta lukenut mutta tulee itselle kyllä aika ohutnahkainen & ylimielinen fiilis noista Ian Bellin viesteistä. Tai jätän wmd foorumit kokonaan lukematta ja odotan että pääsen itse testaamaan tuota 149 buildia, tai uudempihan sitten 3.3.2012 on käytössä. :smoke:
   
 21. superkickstart

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  1 363
  Tämä on totta. Vaikka videossa oli varmasti ihan asiaakin niin olisi sen voinut tuoda esille hieman eri tavalla ja asiallisemmin. Oikeita kanavia ja sääntöjä noudattamalla asiaan olisi voitu vaikuttaa paljon paremmin. Minusta näyttää että sensuuri iski juurikin lähinnä tämän takia ja ei siksi että sieltä tuli kritiikkiä itse peliä kohtaan.

  Perusreinot ja kotikuskit eivät ymmärrä oikean pelinkehityksen päälle yhtään mitään ja tämäntyyppisissä projekteissa se on iso ongelma.
   
 22. brr

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  265
  Käsittääkseni "community" haalittiin mukaan hätäratkaisuna. Ian Bell mainitsi jossain että studiolta meni alta joku oikea projekti ja olisi pitänyt potkia jengiä pihalle kunnes saadaan uusi projekti sovittua. Myymällä pre-alphaa saadaan edes jotain rahaa kassaan nopeasti. Useimmissa sivistysmaissa suurelta yleisöltä ei saa kerätä rahaa sijoituksina ihan tuosta vaan, vaatii melkoisen byrokratian ja tiukat ehdot miten asia on hoidettava jos pysytään lain oikealla puolella. On olemassa tiettyjä tapoja kiertää ongelma, esim. Yhdysvalloissa sijoitukseksi luokittelu vaatii että mahdolliset sijoittajille jaettavat tuotot syntyvät jonkun muun työn tuloksena. Siksi pCARS edellyttää sijoittajien (ts. members) tekevän edes jonkinlaisen kontribuution peliin. Tähän riittää jopa se, että vaan lataa jonkun buildin ja ajaa hetken. Ilmeisesti softa lähettää jotain dataa SMS:lle joka sitten teoriassa on osallistumista pelin kehittämiseen. En usko että SMS pitää communityn panosta oikeasti minkään arvoisena, paitsi selkeiden bugien tms. raportoinnin osalta. Tämä asia on kyllä tullut harvinaisen selväksi tuolla foorumilla.
   
 23. superkickstart

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  1 363
  Tämän takia siellä on selkeät rajat ja säännöt mitä kukakin voi tehdä. Ei siitä hommasta muuten mitään tulisi jos kaikkien ehdotukset otettaisiin tuosta vain vastaan. Mitä enemmän panostaa projektiin, sitä enemmän voi siihen myös vaikuttaa. Bugien etsintä ja raportointi riittää suurimmalle osalle yhteisöstä.

  Projekti on tietääkseni edelleen community assisted eikä community developed :kippis:
   
 24. brr

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  265
  Tuskin sellaista kukaan on odottanutkaan, mutta ei tuosta hommasta myöskään tule mitään (paitsi arcade racer) jos perusteltuja kommentteja fysiikoiden puutteista ei haluta ottaa vastaan.
   
 25. superkickstart

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  1 363
  Kehittäjät ottivat kommentit vastaan mutta kommentoija esitti asiansa täysin epäammattimaisesti ja hyökkäävään sekä arvostelevaan tyyliin jota on varmasti vaikea ottaa vakavasti.
   

Jaa tämä sivu