Poliisit ja turvamiehet käyttävät tarpeetonta voimaa jenkkityyliin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Miikka M, 15.03.2010.

 1. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 008
  Ja jos ei tykkää CCW:stä (concealed carry weapon), niin aina on open carry.

  [​IMG]
  Kuvassa on AR-15 PISTOL. Eli AR15 Rynnäkkökivääri, 223 luodeilla, mutta ase pienennetty niin voi käyttää open carrynä.
  Mielestäni open carry on parempi. Voi aina verrata varusteiden kokoa vastaantulijoihin.

  Tässä video tosta masinasta: YouTube - AR15 pistol

  GO Usa!
   
 2. JL79

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  2 290
  Toisaalta toi open carry olisi luultavasti parempikin, mutta veikkaan että mielisairaat asehullut ei ikinä tuollaista hyväksyisi.
  Olisi kyllä näppärä tuollainen AR15 Pistol, ehkä turhan kookas vain päivittäiseen kantoon.
   
 3. maype

  Rekisteröitynyt:
  22.08.1999
  Viestejä:
  1 248
  Se, että julkisuuteen tapahtumia putkahtaa harvoin, ei kerro todellisuutta. Tiedän pari tapausta, jossa poliiseja vastaan hangoitellut kaveri viedään laitokselle, jossa sopivassa kulmassa tuleekin pamppua enemmän kuin riittävästi. Ja sellaisessa tilanteessa, jossa "asiakas" on jo saatu taltoitettua. Toisin sanoen poliisi on kostanut aikaisemman riehumisen. Tälläinen käyttäytyminen poliisilta ei eroa millään tapaa tilanteesta, jossa kostetaan kaverin kimppuun käyminen monin kertaisella väkivallalla. Virkavallan tulisi olla tämän kaltaisen käytöksen yläpuolella. Näin ei valitettavasti todellakaan aina ole.
   
 4. rodder

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  2 307

  Oisko jotain faktoja heittää tästä kun tuntuu tietoa löytyvän? Tosin kauhean usein on aika suhteellinen käsite.
   
 5. maype

  Rekisteröitynyt:
  22.08.1999
  Viestejä:
  1 248
  Kerrotko koska hamppuaktivistit/hipit ovat ryhtyneet väkivallan tekoihin? Pääasiassa ne ovat ihan normaaleita suomalaisia miehiä alkoholin vaikutuksen alaisena, joilla ne nyrkit heiluvat.

  Yhdysvalloissa on käytössä huomattavasti kovemmat ja herkemmät tuomiot. Onko auttanut väkivaltaan? On olemassa jatkuvasti uusivia väkivalta rikollisia, jotka puolestani voisikin laittaa pidemmäksi aikaa häkkiin, mutta tällä hetkellä Suomessa tuo rikoksen uusimisprosentti ei taida järjettömän korkea olla? Vankiloita kutsutaan tuon alan ammattikouluisiksi ja jos luulet että laittamalla ihmiset sinne herkemmin ja pidemmäksi aikaa rikollisuus laskee, taidat olla hieman erehtynyt.

  Jos tilanne on se että kiinnijäädessäsi saat elinkautisen/kuoleman tuomion, luuletko että antaudut ilman äärimmäisiä toimia? Kovemmat tuomiot sekä sosiaaliturvan puute ajaa yhteiskunnan tuohon Yhdysvaltojen kaltaiseen tilaan.
   
 6. maype

  Rekisteröitynyt:
  22.08.1999
  Viestejä:
  1 248
  Off-topic: "It is alarming and also nauseating to see Mr. Gandhi, a seditious middle temple lawyer, now posing as a fakir of a type well known in the east, striding half-naked up the steps of the viceregal palace, while he is still organizing and conducting a defiant campaign of civil disobedience, to parley on equal terms with the representative of the king-emperor."
  -Winston Churchill, 1930

  “History will be kind to me for I intend to write it”
  -Winston Churchill


  Gandhin ja Churchillin ero on se, että herra Gandhin ei tarvinnut itse kirjoittaa historiaa.

  "Gandhi is the greatest Indian since Gautama Buddha and the greatest man since Jesus Christ." -- J. H. Holmes

  Näiden lainauksien sekä yhteiskunta näkemysten kautta on helppo nähdä kumpi muistetaan vielä satojen vuosien päästä(ja missä valossa). Olettaen, että Churchillin kaltaiset väkivaltaa tukevat imperialistit eivät ole maapalloa siihen mennessä tuhonneet.
   
 7. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  5 050
  Kukakohan näissä on ollut se todistaja? Se vastaan hangoitellut kaveri? Varmaan kertonut täysin objektiivisesti siitä kuinka hangoitteli poliiseja vastaan ja sitten tuli aivan liian hurjaa voimankäyttöä.
  Nyt kaivattaisiin niitä oikeuden katsomia tapauksia eikä niitä kaverin kertomia juttuja, kun varmaan jokainen juopunut joka hangoittelee vastaan on sitä mieltä, että nyt ei mene nallekarkit tasan.
   
 8. maype

  Rekisteröitynyt:
  22.08.1999
  Viestejä:
  1 248
  Lienee selvää ettei kaverit ole alunperin kamalan fiksusti toimineet?
  Senkin tosin pitäisi olla selvää, että oikeudessa 4 poliisia vs 1 putkaan viety känniääliö on oikeuden kannalta aika selvä peli. Btw. yhdeltä poliisilta murtui rytäkässä pikkurilli ja tästä kaverille koitui joitain tuhansia markkoja vahingonkorvauksia maksettavaksi.

  Tiedän muuten tapauksia joissa ihminen on pahoinpidelty pahasti ilman syytä ja vahingonkorvaukset ovat jääneet pienemmiksi kuin tämän murtuneen pikkurillin tapauksessa.
   
 9. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 008
 10. bexxx

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  372
  Columbia Mo - Swat Raid

  This video shows a search warrant served by the Columbia Mo. police department. The cops bust in this guys house in the middle of the night and shoot his two dogs (one a pit bull that was caged in the kitchen and the other a Corgi) with children in the home.

  It turns out that rather than a big time drug dealer, this guy had a small pipe with some resin in it, a grinder, and what the cops here call "a small amount of marijuana" (meaning less than a few grams). We here in Comlumbia want everyone to know what kind of police department we have here, check out our "finest" in action.


  NEWS
   
 11. ezux

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  748
 12. Turmiola

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  316
  Kun jenkkilässä saa reseptillä marijuanaa, niin miksi niitä jotka käyttää sitä ilman reseptiä pidetään vaarallisina rikollisina?
  Rikos tuossa oli se että ei ollut lääkärin reseptiä.
  "OMG! Sillä ei oo reseptiä astmalääkkeeseen tai resepti on menny vanhaksi! AMPUKAA SEN KOIRAT!"
  Olis ton voinu asiallisemminkin hoitaa jos on huoli vaikka huonon esimerkin antamisesta lapsille tjms.

  ps. en puolusta huumeiden käyttöä, viittaan vain sen vakavuuteen lainsäätäjien silmissä suhteessa lääkelaitoksen näkemyksiin.. jotenkin noin.
   
 13. stimbe

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  123
  Jos on joutunut virkavallan kanssa tekemisiin kännissä riehumisen takia, jokainen voi tajuta että onko "asiakas" mitenkä fiksu tai viaton tyyppi. Sietääki saada vähä "kaatumisia" matkalla putkaan jos vastaan on hangannut.
   
 14. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  En ole teini, mut meikäläinen on kerran viety putkaan ilman mitään syytä. Eniten ampuu yli, koska en ollut edes kännissä. Tapahtuma meni siis näin: Poliisi huutaa 50m päästä että mites menee, huudan takaisin "Ei kuulu sulle" ja putkaan.

  Edellisin vittumainen tapahtuma poliisien kanssa suomessa on viime joulukuulta, jolloin olin täysin selvinpäin kävelemässä keskustaa kohti ja yht. äkkiä kiilasivat maijallaan sekä kyselivät henkkareita, kyselin ennen sitä että mitä vittua ja taas meinasivat olla kopittamassa, mutta eivätpä sitten järkevinä kehdanneetkaan.

  Eräs kaveri, normaali työtä tekevä ihminen, ei narkkaa tai muutakaan epäilyttävää, on saanut yhden poliisin 3v sitten viraltaan, koska tämä ylitti valtuutensa eli suosittelen kaikkia ajamaan valituksia kusipäisistä poliiseista.

  Onneks valtaosa poliiseistakin on toki mukavia, mutta kun fakta on että eipä poliisikouluun tarvita minkäänlaista älykkyyttä, niin tottakai se kerää apinoita ihan uskomattomissa määrin verrattuna muihin aloihin.
   
 15. -Namon-

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  39
  Et pidä poliiseista, pidät heitä tyhminä ja vittuilet päin naamaa. Ei tuon perusteella pitäisi ketään putkaan heittää, mutta etpä varmaan itsekään kiistä sitä että kerjäät verta nenästäsi. Kertoo kyllä myös sinun älystäsi aikalailla.
   
 16. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  Kyllä minä pidän poliiseista. Ymmärsit ihan täysin väärin, kuten sanoin niin valtaosa poliiseista on mukavia mutta kyseinen ammatti sattuu muuten vain keräämään luusereita, jotka luulevat olevan jotakin virkansa takia.

  edit. Itse vaikutat ihan samalta tyyliin "Mää oon poliisi, mää oon kingi!!!11!"
   
 17. Hetzer

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  1 358
  Itse olen sitä mieltä asiasta että jos alkaa perseilemään niin turha sitten itkeä jos saa hiukan piiskaa. Tottakai räikeimmät ylilyönnit ovat tarpeettomia, mutta tosiasia on näin että jos ei ole seuraamusten pelkoa niin kynnys kaikenlaiseen teinix-angstailu-paikkojen sotkemiseen on aika matalalla.
   
 18. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  270
  On se kumma kuin joiltakin ihmisiltä puuttuu terve maalaisjärki. Ensin kaivetaan verta nenästä ja sitten ihmetellään huuli pyöreänä ja ollaan niin närkästyneitä, kun sitä sitten saadaan. Eli ensin vittuillaan poliiseille ja sitten ihmetellään että miks ne alko vittuileen takaisin.

  Itse olen ollut poliisien kanssa harvakseltaan tekemisissä, mutta on minut kerran tai kaksi putkaankin kärrätty ja saman verran kotiakin liiallisen kännin takia kaupungilta viety. Olen käynyt epäiltynä kuulusteluissa sekä asianomistajana ja oikeudessakin istunut syytettynä kuittaamassa sakot nuoruuden hölmöilyistä, joskus ollut kolarissa todistajana ja niin edelleen. Aina on ollut kohtelu asiallista kun ei ole alkanut vittuilemaan eikä vääntämään turhasta.

  Jos ei vittuile eikä riehu niin mikäs siinä. Tavan kansalaiselta voi saada turpaankin jos suutansa soittaa liian kännissä. Jos taas mulkuttaa ja saa samanlaista kohtelua takaisin niin turha siitä on nokkiinsa ottaa. Mitäs läksit.
   
 19. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  Et vittuile. Okei. Mutta alatko alistumaan vai vittuilletko takaisin, jos sulle vittuillaan?
   
 20. DeltaEcho

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2010
  Viestejä:
  46
  Ihan ensinnä haluan muistuttaa, että suurin osa noista tilanteista EI yllätys yllätys mene ihan oikeasti niinkuin iltapaskat teille osaavat kertoa. Useimmiten tällaiset "kävelin ihan muuten vaan paikoilla ja sitten stevarit tuli hakkaamaan mua patukoilla" tilanteet ovatkin menneet niin, että sankari on poistettu kolme kertaa ja vieläkin tulee haastamaan "apinoita painimaan". Sitten kun ollaan solmussa kopissa aletaan itkeä niiden omien oikeuksien perään. Rosiksessahan sitten 95% noista syytteistä raukeaa, kun tallenteilta paljastuukin sankarin pakottaneen stevarit poistamista kovempiin toimenpiteisiin. Olen itse ollut rosiksessa muutamaan otteeseen ja siellä kyllä käsitellään tällaiset tapaukset varsin tarkkaan ja tuomiot ovat aina oikeudenmukaisia, kavereilta on lupia lähtenyt ylimääräisestä solmuttamisesta ja vastaavasti nistit ovat saaneet tuomioita.

  Ihmisiltä meinaa unohtua, että varsinaisissa tilanteissa ei ole montaa sekuntia aikaa miettiä, mitä tekee. Putatiivinen hätävarjelu pätee monissakin tilanteissa, jos nisti yrittää kaivella taskujaan kiinniotettuna on aina oletettava että sieltä tulee neulaa tai puukkoa esiin. Tämän takia aika helposti pääsee kokeilemaan naamallaan lattian kovuutta, kukaan ei halua ottaa riskejä. Kuinka montaa teistä murovinkujista on yritetty lyödä teräaseella ilman ennakkovaroitusta, eli niin että puukko tulee taskusta parin metrin päässä ja hyökkäys alkaa heti? Hauskaa on myös valittaminen, itse olen ollut 190cm pituisen korston päällä painaen polvella setää maahan samalla kun tämä huutaa tappavansa meikäläisen ja viereen ilmestyy joku (muro?)vinkuja pihisevällä äänellään ja 40kg varrellaan kyselemään, onko nyt tarpeellista käyttää voimaa. Vittuillaksenihan sitä setää maahan painoin, ei se yrittänyt käydä päälle tai mitään.

  Ylilyöntejä tottakai tapahtuu ja niille ei vain voi mitään. Joskus tilanteet vaikuttavat huomattavasti vaarallisemmilta kuin ne oikeasti ovat (kohdehenkilö vaikka laittaa käden taskuun ja sanoo, että siellä on veitsi) ja voimankäyttö porrastetaan sen mukaan. Tuomioita annetaan ja selkeistä tarpeettomista voimakeinoista ainakin yksityisellä puolella saa herkästi tuomion. Näistä ei vaan uutisoida, kun iltapaskoilla on tärkeämpää kerrottavaa vaikka Tuxusta tai Masasta. Media on kuitenkin valikoivaa, harvoinpa saa lukea siitä, kuinka vartija esisammutti uhkaavan tulipalon, elvytti sairaiskohtauksen saanutta henkilöä tai esti pahoinpitelyn. Edellä mainittuja tapauksia on enemmän kuin väitettyjä voimankäytön ylilyöntejä, mutta jostain syystä ne eivät ole Case Kontulan jälkeen kiinnostaneet mediaa.

  En muuten tiedä millaisia häviäjiä siellä on nykyään kentällä, mutta ainakin tuossa viitisen vuotta taaksepäin aika iso osa meistä oli opiskelijoita, jotka tarvitsivat rahaa opiskeluiden ohessa. Jos tilanne on sama edelleen, voidaan siis olettaa että suurin osa vartijoista onkin korkeammin koulutettuja kuin perusmurodatanomi, joka rastapäissään käy vinkumaan sinikettujen ja porkkanoiden oikeuksista.

  EDIT: Unohdin sanoa, että menen tarkotuksella tähän provoon ja vastaan niin, että degaussitkin saattaa ymmärtää jotain.
   
 21. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  Mutta sallitaanko ylilyöntejä tapauksissa, joissa on pieni paikkakunta ja molemmat osapuolet varmastikin tietävät toisensa ja virkamerkin omaavalla osapuolella sattuu olemaan henkilökohtaisia antipatioita toista osapuolta vastaan?

  Oli se sitten vaimon paneminen perseeseen tai klamydian tartuttaminen tytölle
   
 22. DeltaEcho

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2010
  Viestejä:
  46
  Omat kokemukseni rajoittuvat stadiin ja sielläkin oli tiettyjä vakinaamoja, joiden kanssa taidettiin painia joka kerta kun toimenpiteitä jouduttiin tekemään. Eipä siinä ainakaan henkilökohtaiset vitutukset vaikuttaneet voimankäytön määrään, melkein jo rutiinilla menivät muutamien pirisankareiden niputukset.

  Ylilyöntejä ei tietenkään tulisi sallia ja kuten toin esille, niistä kyllä tulee tuomioita tarpeen mukaan. Pointtina oli enemmänkin se, että tilanteet elävät ja ylilyöntejä tulee tapahtumaan tulevaisuudessakin. Niin kauan kun jollain osapuolella on oikeus käyttää fyysistä voimaa ei voida tällaiselta välttyä. Tietysti täydellisessä Suomessa kenelläkään ei tulisi mielenkään käydä turvallisuuspuolen henkilön päälle, eihän?
   
 23. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  270
  Juu eli noissa sunkin jutuissa oli "yllättäen" jäänyt jotain mainitsematta.

  "On ne vittu poliisit tosi mulkkuja kun toi yksikin hakkas multa nenä poskelle ja vei putkaan, kun satuin saapumaan paikalle just silloin kun panin sen muijaa"
   
 24. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  Poliisin ammatti on kuitenkin vastuullisuutensa puolesta sellainen, että se vaatii äärimmäistä kärsivällisyyttä sekä tietenkin malttia olla sotkematta omia henkilökohtaisia asioitaan työhön.

  Sitähän minä olen täällä koko ajan kailottanut, että epäonnistuneet tapaukset on karsittava pois, jotta yleinen palvelutaso paranisi.

  Maailmassa on toki aina ihmisiä, jotka eivät tule juuri toistensa kanssa toimeen, mutta väärinkäytöksen raja ylitetään siinä kun käytetään omaa asemaa toiselle vittuiluun.
   
 25. Sindrom

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  965
  Kaksi sanaa teille vitun hipeille.

  Eräänä iltana töissä sain vaivoikseni pari pirinistiä, selkeästi kiinni itse teosta. Kaverit rautoihin ja pihalle odottamaan poliisia. Tilanne etenee siihen pisteeseen, että toinen kiinniotetuista yrittää potkia työkaveria ja purra minua kaulaan. Samaan aikaan ituhippikaverit tulevat kännyköillään kuvaamaan koko tilannetta ja perinteinen "onko tarpeen?/Et ole saanut koulutusta"-mussutus alkaa.
  Eipä tuota videoa ole ainakaan vielä netissä näkynyt, että ei tainnut "ylilyöntejä" löytyä nauhalta. Tehkää pieni palvelus ja painukaa vittuun mussuttamasta tilanteesta, jossa toiset tekevät työtään. Turha häiriö on aina tarpeetonta :|
   

Jaa tämä sivu