Pizza reseptejä !

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja speedy_, 30.11.2005.

  1. speedy_

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    13
    Eli antakaas tulla kunnon pizzapohja ohjeita ja muitakin pizzoihin liittyviä juttuja..

    Tässä koittanu kunnon pizzaa tehdä, mutta pohjasta ei ikinä tule lähellekkään sellasta mitä haluaisi. Täältäkin varmaan joku ollut pizzeriassa töissä ja tietää valmistuksen salat!


    [Edited by: speedy_ on 30.11.2005 10:32]
     
  2. virtuaali

    Rekisteröitynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    2 039
    Neljän vuodenajan pizza

    Määrä Aines
    (16 annosta, á 100 g)
    n. 5 dl Pirkka-vehnäjauhoja
    1 ps Pirkka-kuivahiivaa
    1 tl suolaa
    2 dl vettä
    1/2 dl Pirkka-oliiviöljyä
    Täyte:
    1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
    pala (200 g) palvikinkkua
    1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja
    1 tlk (185/115g) Pirkka kokonaisia herkkusieniä
    1 1/2 dl Pirkka mustia oliiveja
    1/2 ps (à 500 g) Pirkka-emmental-mozzarellajuustoraastetta
    1 rkl pizzamaustetta
    Pirkka-valkosipuli-pippurisekoitusta

    Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.
    Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Aseta pizzapohja pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä. Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjan päälle. Ripottele päälle pari dl:aa juustoraastetta. Peitä kinkkukuutioilla puoli pizzaa, ja katkaravuilla toinen puoli. Ripottele oliivit ja herkkusienet toiseen suuntaan puoliksi niin, että täytteet menevät ristikkäin. (Näin saat pizzaan neljä erilaista lohkoa.) Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste (noin 3 dl). Paista 225 asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
    lähde:http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/neljan-vuodenajan-pizza.aspx

    ja söömään ;)[signature]virtuaali

    Minua ei k i i n n o s t a jos tekstissäni on typoja ;)...[/signature]
     
  3. Lokkizzz

    Rekisteröitynyt:
    20.04.2001
    Viestejä:
    148
    Ei semmoista kotona saakkaan tehtyä. Useiden yritysten ja selvitysten jälkeen voin todeta, että normaali uuni ei ole tarpeeksi tehokas siihen hommaan ja että ilman pitsakiveä on turha yrittää.[signature]Jawohl! Who uses windows anyway?[/signature]
     
  4. amiraali petterson

    Rekisteröitynyt:
    02.05.2004
    Viestejä:
    172
    Pohja:

    2.5dl vettä
    5dl jauhoa (lisää jos ei ole koostumus hyvä)
    öljyä

    Täyte:

    2prk tomattipyree (maustetaan oreganolla ja basillikalla), hieman vettä sekaan.
    400g jauhelihaa (paistetaan ensin pannulla)
    kinkkusuikaleita (maun mukaan)
    ananas
    jalapeno
    aurajuusto
    ja päälle paljon pizzajuustoraastetta
     
  5. Jano

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2000
    Viestejä:
    98
    Hintsusti offtopic, mutta laittaako immeisen tosiaan pizzaan juuston päällimmäiseksi? Onhan se kuorrutus kivaa, mutta ei se minusta pizzaan kuulu.[signature]Hei, olen idiootti. Mikä sinä olet?[/signature]
     
  6. PornReindeer

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2000
    Viestejä:
    4 583
    Minä laitan ainakin... ;)

    Niin ja paseeratusta tomaatista ja mausteista (chilikastike yms.) saa ihan asiallista ""tomaattikastiketta""...[signature]Humalassa kirjoittelemalla saa aikaan paljon paremmat kiistelyt... Ei kun siis keskustelut...[/signature]
     
  7. Noddy

    Rekisteröitynyt:
    12.01.2002
    Viestejä:
    2 896
    Kokeileppas pistää veden tilalla täysmaitoa. Minusta se parantaa huomattavasti makua.[signature][/signature]
     
  8. Seitan

    Rekisteröitynyt:
    10.07.2002
    Viestejä:
    5 145
    Laittaa. Kaikki kaverit, tutut ja sukulaiset keiden tiedän pizzaa tekevän.
    [signature]Apua anon kun sitä tahdon

    -Seitan-[/signature]
     
  9. hauki-kala

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    391
    Pohja niinkuin pohjat tehdään.

    Täyte:

    -Chilitomaattipyrettä, soseuta ja mausta vähän yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kiehauta pannulla turhat etikat ja happamuudet pois.
    -Kebab-lihaa, reseptin saat kebab-liha-threadista
    -Herkkusieniä
    -Sipulia (freesattua)
    -Juusto 1:1 edamia ja oltermannia. Tee kuutioita, jotka hakkaat sitten pienemmiksi. Raaste on huono vaihtoehto.

    Sitten uuniin.

    Pizzan päälle mietoja jalapenoja ja vaikkapa thousand island -tyylistä kastiketta loraus. Aika hyvä ""turkkilainen"" pizza tuosta tulee. Tunnelman vuoksi pizzasta voi tehdä jopa ""karjalanpiirakan mallisen"".
    [signature]Miksi vitussa mun pitää käyttää tällasia hanskoja?!? -Vinski-[/signature]
     
  10. Isnaknoviak

    Rekisteröitynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    25
    Nopea pohja:

    -4,5 dl vehnäjauhoja
    -2 kanan munaa
    -1 plo ykkösolutta

    Sekoita ainekset keskenään ja levitä uunipellille. Lisää täytteet pohjataikinan päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.

    Oikeesti helppo, hyvä ja nopea pizzapohja. Pyreen levittäminen on hankalaa sillä taikina on melko sitkasta. Mutta ei tarvii odotella taikinan nousemista tai kaulita taikinaa. Aineet sekaisin, levitä pellille, lisää täytteet ja lyki uuniin.
     
  11. sunäitis

    Rekisteröitynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    2
    Miten kotiuunilla pääsisi sitten mahdollisimman lähelle kunnon pizzapohjaa? Alalämmöllä? Mille korkeudelle pelti kannattaa asettaa?
     
  12. speedy_

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    13
    Porukka kellä ei oo tuollasta paistokiveä ilmesesti tekee pellillä leivinpaperinm päällä? Olisko parempi vetää suoraan pellille toi?
     
  13. Voffe

    Rekisteröitynyt:
    14.09.1999
    Viestejä:
    1 084
    Kantsii paistella sitä pohjaa hetken aikaa yksinään ennenku iskee täytteet päälle, niin ei jää ainakaan pohja raa'aksi samalla kun juusto kärventyy.

    Ja pohjan päälle ensin tomaattikastike, sitten ainakin osa juustosta, jonka jälkeen vasta loput täytteet. Voi siihen päälle sitten ne loput juustot ripotella, mutta jos kaiken laittaa päälle, niin ne täytteet vaan tipahtaa pöydälle, kun rupee syömään.[signature]Näin puhui Voffe[/signature]
     
  14. Monk

    Rekisteröitynyt:
    17.08.2000
    Viestejä:
    401
    Tuossa voisi olla ratkaisu:

    http://www.obhnordica.fi/Products/product.asp?ProductNo=7130
     
  15. virtuaali

    Rekisteröitynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    2 039
    ajattelinkin että millohan tuo tänne tulee =)...[signature]virtuaali

    Minua ei k i i n n o s t a jos tekstissäni on typoja ;)...[/signature]
     
  16. sherlock

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    18
    Äh, joku ehtikin ensin...

    Eli kenelläkään kokemuksia tuosta halvasta ""pizzauunista""?

    [Edited by: sherlock on 30.11.2005 11:50]
     
  17. jhu

    Rekisteröitynyt:
    25.07.2000
    Viestejä:
    670
    Ei mielestäni kannata edes yrittää matkia kotipizzoissa pizzerioiden lopputulosta, kun se on käytännössä kotioloissa todella hankalaa. Oikean pizzauunin lämpötila on jotain 350C, johon ei millään päästä kotioloissa. Tuollainen mainittu pizzakivi auttaa tietenkin siihen, että pohja muistuttaa hieman enemmän ""oikeaa"", mutta lämpötilan puutteeseen ei siitä tietenkään ole apua.

    Uusimmassa Tekniikan maailmassa testattiin tätä tulevan joulun hittituotetta, Pizza Pronto -pizzauunia, ja todettiin hyväksi. Toisaalta käyttö muuhun tarkoitukseen on aika hankalaa, enkä minä ainakaan halua yhtään enempiä sähkövimpaimia keittiöön tilaa viemään.

    Olen itse tehnyt aina suunnilleen yllä kuvattujen kaltaisella reseptillä (5 dl jauhoja/2 dl vettä/hiivaa/suolaa/öljyä) pizzapohjan ja kastikkeeksi vedellä jatkettua tomaattipuretta, ketsuppia, pizzamaustetta, valkosipulia (tai valmista tomaattipastakastiketta) - täytteet sitten vaihtelee, mutta useimmiten menee jauhelihaa, salamia, paprikaa, oliiveja (aurajuustoa, jos on) ja juustoksi valion mozzarellaraastetta pussista. Uuniin 250C 12 min ja se on siinä. Päälle oreganoa ja nautitaan.

    Lopputulos ei sellaisenaan muistuta paikallisen ählämin valmistamaa tuotetta, mutta sanoisin, että on melkein parempaa :D[signature]Dogs come when you call.
    Cats have answering machines.[/signature]
     
  18. jhu

    Rekisteröitynyt:
    25.07.2000
    Viestejä:
    670
    Uusimmassa TM:ssä on testi.[signature]Dogs come when you call.
    Cats have answering machines.[/signature]
     
  19. Bustis

    Rekisteröitynyt:
    08.11.2000
    Viestejä:
    1 500
  20. hynkel

    Rekisteröitynyt:
    11.01.2002
    Viestejä:
    388
    Kyllä meillä vaan pääsee, tuo leivinuuni nääs.

    Mainitsemasi Pizza Pronto kykenee 400 asteeseen, siihen oli linkki tässä threadissa, mutta laitetaan uusiksi:
    http://www.obhnordica.fi/Products/product.asp?ProductNo=7130. Tuolla 80e, saksasta varmaan halvemmalla ;)

    [Edited by: Hynkel on 30.11.2005 12:17][signature]TST-Läppäri (Armada 1560D) on iskussa. Onneksi ylipäällikkö vaihtuu jo vuonna 2012.

    Inttiblogi tjsp ehkä sitten joskus, WordPress pitäis saada asennettua ja säädettyä.
    // hynkel //[/signature]
     
  21. Takmo

    Rekisteröitynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    1
    Meat Lovers <3 4 lihaa ja uuniin
     
  22. Mistähän noita pizzakiveksiä saisi ostaa ja ovatko kovinkin tyyriitä?
     
  23. SundeR

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    3 846
    Halpahallista alle 70.[signature]??????????[/signature]
     
  24. hkultala

    Rekisteröitynyt:
    18.06.2001
    Viestejä:
    5 786
    vinkkejä pohjaan:

    veden sijasta maitoa
    kananmuna
    oreganoa

    maito ja kananmunat parantavat sekä makua että ravintosisältöä ihan kivasti,
    oregano vain makua.

    ja jos haluaa oikein kunnon bodaripizzaa tehdä, niin korvaa vielä n. 30-40% vehnäjauhoista soijajauhoilla.

    soijajauhojen kanssa tuollaisella pohjalla ja sopivalla täytteellä ( esim. jauhelihalla ja tonnikalalla ) saa pellilliseen pizzaa reiluisti yli 200g proteiineja, ja makukin on hyvä.

    vrt. esim. 350g kaupan uunipizza ""pizza restorante"" sisältää n. 30-38 g proteiineja.

    tosin on tuo oma pizza myös 4x painavampi.. mutta silti siis n. 1.6-1.8 kertaa parempi proteiinisuhde..

    [Edited by: hkultala on 30.11.2005 13:18][signature]Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi. [/signature]
     
  25. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929
    Ihan syötäviä """"pizzoja"""" saa myös kun ostaa kaupasta valmiita pizzapohjia ja laittaa täytteet niiden päälle. Myös voi käyttää esim. ohrarieskaa, ruisleipää yms littanoita halkaistuja tai revittyjä leipiä, ja laittaa pizza-ainekset niiden päälle. Ei sen pohjan kanssa kannata stressata, hyvää siitä tulee. Mitään pizzauuneja kannata ostaa...[signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
     

Jaa tämä sivu