Pintaremontoinnin ABC

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja phis_ak, 24.02.2010.

 1. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 695
  No tottakai, mutta mistä minä tiedän tekeekö kysyjä pienen keittön itselleen ilman rahaa, vai tekeekö hän urakka palkalla 10 keittiötä päivässä.

  Mutta jos siis ei ole paljoa rahaa ja ei ole mikään valtava halli se keittiö niin tolla kuvailemallani tekniikalla homman voi todistetusti tehdä. Aikaa varmaan palaa, mutta tuo ei maksa mitään.
   
 2. tuplis

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  337
  Muovimaton päällä oli suht kulahtanu laminaatti. Kävi niin että "tein itse ja säästin" eli sekoittajan helmiliitoksesta oli ~viikon tiputtanut vettä allaskaapin alle ja siitä sitten pienenä norona muovimatolle jota ei siis ollut kaapin alla ja se karvahan imee kuin sieni.

  Olen siis sitä liitosta väijynyt lähes aina roskia viedessä eli kovin pitkään ei ole vuotanut...

  Eipä tuota karvaa ole kuin parissa kohtaa isompana kerroksena..

  edit: Ja keittiössä pintaa n. 9m2. Mites tuollainen ruhkakivi tms? [​IMG]
   
 3. Jukin

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  252
  Kyllä se liima tuollaisella rahinalla lähtee, aikaa ja voimia vie ja tuottaa hikeä. Mitään jyrsintäkonetta ei kyllä kannata vuokrata, lattiahiomakone hiomakivellä korkeintaan ja imurikauluksellinen sellainen. Tekee saman kuin tuo rahina, mutta ilman hikeä. Jos sellaisen vuokraat, niin kannattaa olla tarkkana kun ensimmäistä kertaa pistät päälle, tai hiomakone saattaa löytyä kaapin/seinän sisältä.
   
 4. tuplis

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  337
  Kauppareissulta tarttui mukaan teräsharja(2.50e) jolla karva lähteekin ihan mukavasti. Ohuenohut liimakerros siis enää jäljellä mikä ei kyllä laminaatin laittoa estä, vaikka kivahan sekin olisi pois saada
   
 5. Bronn

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2010
  Viestejä:
  34
  Lattiahiomakoneella saa parhainten kaiken moskan pois. Hiomapaperia tai sitten kivillä. Sanoit että pinta-alaa on 9m^2 eli ton vetäsee keposaan tuntii, korkeintaan 2h. Pölyä ja meteliä tulee mutta kun miettii että kun aamulla alotat niin iltapäivästä pääset jo vetäsemään laminaattia lattiaan.
   
 6. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Itse olen juuri remontoinut koko asunnon, tosin pelkästä pintaremontista ei ollut kyse koska uusin koko keittiön, lattiat, kaadoin 3 seinää ja rakensin yhden uuden. Maalasin katot ja seinät.

  Mielestäni paras vaihtoehto on repiä vanha tapetti seinistä ns. vittuun, tasoittaa seinä ja maalata. Pohjat jos tekee kunnolla niin ei sinne mitään lasikuitutapettia tarvitse tunkea. Maalauksessa ylivoimaisesti paras juttu on värin vaihtamisen helppous. Myös kuvionti onnistuu, mutta vaatii jo jonkin verran kokemusta.

  Lattiaksi valitsin saarniparketin. Syynä puuvalintaan oli kaksi isoa koiraa, jotka eivät ainakaan kovin helposti saa naarmutettua kovaa saarnia. Toinen syy parketille on se, että laminaatti ei kestä kosteutta yhtään - jos laminaatti alkaa jostain kohtaa irvistämään (ts. vesi menee saumoista ja turvottaa) niin se ei koskaan palaudu. Parketti puolestaan palautuu kuivuttuaan käytännössä entisellensä. Parketti on myöskin hiottavissa toisin kuin laminaatti, kunnollisen parketin voi hioa 3 kertaa, eli hyvä parketti kestäisi noin 15-20 vuotta jos sen hioo ~5 vuoden välein.

  Keittiön lattiavalinta on kivilaatta, jonka alle laitettiin lattialämmityskaapelit, jotka mahdollistavat pienen mukavuuslämmön ylläpitämisen talvisaikaan. Kesäaikaan laatta pysyy mukavan viileänä ja viilentää tehokkaasti koko alakertaa. Seuraavaksi on todennäköisesti vuorossa kylppäriremontti, jonka aattelin teettää ammattimiehillä :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2010
 7. zakk

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2003
  Viestejä:
  1 295
  Vituttaa kun nykyiseen asuntoon tuli laitettua keittiöön/eteiseen laattalattiat ja muualle laminaattia, sitten kun uusi koiranpentu saapui taloon ja kuukausien aikana lorotti kusta sen tuhat litraa pitkin laminaatteja, niin nythän ne narisevat ja rätisevät kävellessä. Olisipa ollut viisas ja olisi laatoittanut kaikki lattiat niin kyllä olisi säästynyt hermojen menetykseltä, muutenkin aina himoinnut että olisi kaikki lattiat laatoitettu, niin miksi en tajunnut sitä tehdä.

  On se vaan kumma että dogi ei koskaan onnistunut kusemaan sanomalehdille, taikka sitten tosiaan keittiöön tai eteiseen.
   
 8. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Tästä syystä parketti, ei laminaattia :)
   
 9. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 060
  Ei kun laatta. Ruman näköistä vuosien päästä kun parketti kustu ja mustunut sen seurauksena. Hienosti saumatkin mustina.
   
 10. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Parketin voi sitten vuosien päästä hioa, laatta on varsin kylmä .. juuri laitoin laatan keittiöön ja sinne se kyllä sopii hiton hyvin.. Eteiseenkin piti alunperin laatta laittaa, mutta suunnitelmat muuttuivat.. Olohuoneessa mielestäni ehdottomasti parketti..

  Meillä kesti edellisessä asunnossa parketti vallan mainiosti pentukoiran kuseskelut, eikä sitä ollut hiottu vielä kertaakaan siihen mennessä, eikä tarvinnut hioa senkään jälkeen. Laminaatti ei kestä kosteutta nimeksikään, vaikka kulutuskestävyys siinä muuten on erinomainen.
   
 11. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  928
  Tästä syystä ei piskejä :)
   
 12. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Niinno onhan niitä muitakin syitä miksi se lattia voi pilalle mennä.. Tupareissa joku tipauttaa pullon viiniä johonkin lattialle ja siihen jää sekä kolo että kosteuden aiheuttama "turvotus" :)

  Lattia on kulutustavaraa eikä sitä kannata niin älyttömästi vaalia - koirat ja lapset aiheuttavat toki paljon jälkiä siihen, mutta ennemmin tai myöhemmin lattia alkaa näyttää kuluneelta. Tästä syystä parketti on hyvä vaihtoehto, koska se on helppo ja nopea hioa täysin uudenveroiseksi, laminaatti on aina pakko vaihtaa.
   
 13. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  928
  Mutta jos ei hanki sitä nurkkiin kuseksivaa piskiä, niin voi hankkia sen laminaatin :) Meillä on pulloja tipahdellut lattialle ja juomalaseja ja vaikka mitä, ja taloudessa asuu myös kaksi villiä lähes täystuhoista pikkupoikaa. Silti on laminaatit säilynyt ehjinä ja se peloteltu laattalattia keittiössäkin säilyi ehjänä. (nykyisessä kämpässä on laminaatti keittiössäkin).

  Mutta joku nurkkiin kuseksiva piski voi tosiaan olla aikamoinen lattiantuhoaja, varsinkin jos kusia ei siivota pois ajoissa. No onneksi en rakeista paljoa perusta. :)

  Laminaatti on niin helppo ja halpa lattia materiaali, että täytyy ihmetellä miksi muunlaisia onkaan :) No olihan se laattakin ihan kiva keittiössä.
   
 14. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 695
  Itse laitoin laatat keittiöön koska kun kokkailen niin on aina koko keittiö märkä ja likainen. Muutenkin on helpompi pitää puhtaana keittiön lattia kun voi kunnolla vedellä pestä sen.

  Muualla sitten laminaatti, tosin itsekkin ennen luulin, että se menee vedestä pilalle heti, mutta uskomattoman hyvin se on kumminkin vettä kestänyt.

  Ja tapetit on kyllä viimeinen asia jonka laittaisin. Kun tein remppaa niin revin parista seinästä semmosen 4-5 kerrosta vanhaa tapettia pois ja tasoittelin seinät ja maalasin. Muut seinät olivat onneksi ennestäänkin jo vain maalatut niin riitti tasoitus ja pari maalauskertaa.
   
 15. Ahmulivälihuuli

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  62
  Hiki/ihosolu/päänahkakertymä tapetissa, eli sellaiset mukavan tummat läntit. Maaliako tapetin päälle? Uusia tapetteja ei kiinnosta alkaa väsäämään.
   
 16. iirai-kiip?r

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2005
  Viestejä:
  191
  Itellä on nykyisessä vuokrakämpässä lasikuitutapetit seinillä ja makkarissa oli todella pahat tummentumat ja ihorasvat seinillä. Yritin kloorilla putsata, mutta tuloksetta, joten vedin siihen uuden maalin vaan päälle.
   
 17. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  359
  Öö? Ei sitä hiomaan/jyrsimään kannata lähteä. :D

  Kokeiles jotain petkelettä/terää siihen liimaan jos alla oleva betonilattia on tasainen.

  TERÄSKAAVIN 100MM - Biltema

  Tommosella ainakin viimeksi kävin yhden lattian läpi nurkista ja semmosella pitkävartisella petkeleellä isot alueet.

  Sitten kun on isoimmat liimat pois voi lattian tasoittaa jos osaa/haluaa. Itse kyllä pistäisin vaan suoraan aluseristeen ja laminaatti siihen päälle jos alusta on riittävän suora/tasainen (laminaattipaketissa on se minimisuoruus ilmoitettu).

  Vittuako sitä hioo puhtaaksi jos kerran pistää laminaatin päälle? Ei sitä liimaa kukaan laminaatin alta näe. :D

  Lasikuitutapettia vai tavallista tapettia? Kyllä jotkut tapetit voi päällemaalata. Kokeile johonkin kaapin taakse, pitääkö maalia. :D Jos lasikuitutapettia meinailet, niin sen asentaa 15min. per seinä ja maksaa 15€ liimat ja tapetti jotain parikymppiä rulla jolla tekee varmaan yhden huoneen joten..
   
 18. BASpencer

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  6
  sossupummilla hyvä tulevaisuus pintakäsittelijänä kun noin joutuisesti seinän lasikuitutapetilla liimailee, urakan jälkeen tilipussi kittää. Vaikka ite muutaman kämpän tapiseerrannu niin ei perus 5-6 metristä seinää vartis tee, vaikka nopeaa sitä lemookiin. Normaaalitapettia on rullassa noin 11m eli 2 metriä pääsee rullalla. 12m2 huoneeseen 7 rullaa, a-hinta 10e-aivan saatanasti -> 70e - perkeleesti e.
  Lasikuitutapetti jotain 1.5 e/metri eli 12m2 on noin 50e
   
 19. iirai-kiip?r

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2005
  Viestejä:
  191
  Tai sitten tässä meni lasikuitukangas ja lasikuitutapetti sekaisin :eek:
   
 20. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  nykyaikaiset lasikuitutapetit voi maalata suoraan seinään kiinni niin ei tarvitse edes läträtä liimojen kanssa :)

  mun mielestä laminaatti on aika ruma lattiaratkasu .. kunnon merbau/saarni/tammi -parketti on huomattavasti mukavamman näköinen .. toki hinta on vähän eri luokkaa, hyvä laminaatti lähtee helposti 20e/m^2, kun taas hyvästä (3-sauvasesta) parketista maksaa helposti sen 45-50e/m^2.. et äkkiä hinta kaksinkertaistuu kun vaihtaa laminaatin parkettiin..
   
 21. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  359
  No ok, ok. Ei ihan, mutta sinne päin. :D Itse ostin toistakymmentä metriä alle kolmen kympin tovi sitten ja kyllä sen seinän varttiin sutii ja taputtelee vuodat paikalleen eli jos nyt sitten laskis tapetin leikkuut sun muut vielä mukaan ja tuplaa kuluvan ajan, niin neljän seinän huoneeseen ei kuitenkaan paria tuntia enempää mene jos nyt ei jää hieromaan niitä saumoja kohdilleen. Esim. sikabond550:llä kun voi kastella koko seinän kerrallaan eikä lasikuitutapetti vaadi vettymisaikaa.

  Paperitapetti on sitten laulu erikseen. Siinä voi mennä helposti koko päivä vaikka olis miten proo. Niitä kun on miljoonaa erilaista ja paskimman pään rullat on äärimmäisen vittumaisia laittaa paikalleen koko seinän kuvatapeteista puhumattakaan.

  EDIT: niinjuu! Mites olis laminaatin tilalle muovimatto tai vinyylilattia joka näyttää laudalta? Ei paljoa eroa laminaatista ja on lämpimämpi jalan alla.
   
 22. Glengoyle

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2002
  Viestejä:
  334
  Vanha paskapönttö kannattaa säästää jos ehjä. Uudet pöntöt on poikkeuksetta paljon huonompilaatuisia kun ennen. Itellä tuli laitettua ido kylppäriremontissa ja vanha kaatikselle. Ei mitään järkee vanha ois ollu paljon parempi :)
   
 23. zakk

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2003
  Viestejä:
  1 295
  Eihän siitä tosiaan ole haittaa jos sitä karvaa vähän jää sinne laminaatin ja solumuovin alle, mutta jos sen tosiaan haluaa pois, niin hiomakone ja karkea paperi toimii parhaiten! Ihan turha alkaa tuntitolkulla kaapimella raapimaan, kokemusta on.
   
 24. tuplis

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  337
  Puolisen tuntia käytin lattian hankaamiseen teräsharjalla näyttää nyt tältä
  tuplavee.kuvat.fi
   
 25. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  359
  Meillä taas kylppäriremontissa tehtiin just päinvastoin eli joskus 80-luvulla asennettu "uudehko" pytty heitettiin mäelle ja haettiin kierrätyskeskuksesta huomattavasti vanhempi arabian posliini tilalle. Jos vaan pinnat on kunnossa, niin täytyy myöntää, että wanha on parempi. Tuplamäärän vettä tuo vie (9l vs. n. 5l), mutta huomattavasti parempi muuten joka suhteessa!
   

Jaa tämä sivu