1. Tänään aamupäivällä kuorman optimointia, sähköpostiliikenteessä hitautta (jos ei esim. salasanan nollauksesta tullut sähköpostia, kokeile uudelleen)

    t: Sysop
  2. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Pannupitsan ystävät

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja AlphaMuro, 25.07.2009.

  1. AlphaMuro

    Rekisteröitynyt:
    22.05.2009
    Viestejä:
    74
    Itse olen kyllä ehdoton pannupitsojen ystävä. Se makunautinto ja koko pitsa luonnistuu paremmin kun se on pannupitsa eikä semmoinen littana. Tuo makua paljon lisää.

    Siihen päälle on hyvä myös pistää paljon juustoa ja erilaisia kastikkeita. Barbequekastike on aina ollut suosikkini tuomaan makua juuston ja ananasten sekaan. Varsinkin rossossa ja näin lähemmin tampereen napolissa nämä ovat erinomaista. Harmikseni ei kuitenkaan läheisissä kebabpaikoissa tehdä kuin sitä normaalia pitsaa.

    [​IMG]

    Mutta onkos joku tehnyt pannupitsaa kotona? Miten siihen saa sen lisämaun ja korkeat reunat? Onko myös mitään erityisvinkkejä?

    Nuoruudessa tästä syystä tykkäsin pizzahutista enemmän kuin kotipitsasta, harmi että ovat vain kadonneet. Onneksi on kuitenkin yleistymässä, jopa jotkut karvakäsien paikat kuljettavat kotiin nykyään pannupitsoja. Eivät tosin ole lähelläkään samaa tasoa kuin nuo kotipizzan/rosson/napolin vastaavat.

    Mutta tosiaan, vinkit myös omatehtyihin pannupitsoihin ovat tervetulleita -- tänään pitäisi illemmalla treffien merkeissä tehdä pannupitsaa, joten mieluiten varsin onnistunutta :)
     
  2. Hewi

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    7 435
  3. Calle

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2003
    Viestejä:
    1 365
    Rosson pannupitsat on kyllä parhautta.
     
  4. AlphaMuro

    Rekisteröitynyt:
    22.05.2009
    Viestejä:
    74
  5. miqueelo

    Rekisteröitynyt:
    19.03.2008
    Viestejä:
    81
    Kannattaa käydä Pannussa jos tulee joskus Oulussa päin pyörähdettyä. Hemmetin hyvät ja ihan kohtuuhintaset pannupitsat.
     
  6. BaXteR

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2001
    Viestejä:
    474
    [​IMG]

    Nam nam tulee ihan vesi kielelle
     
  7. Larzes

    Rekisteröitynyt:
    04.12.2008
    Viestejä:
    1 704
    Hajosin aika pahasti :D
     
  8. Joni Kulkevainen

    Rekisteröitynyt:
    26.03.2006
    Viestejä:
    266
    Eilen kävin joensuussa jossain ihme pizzeriassa ja tilasin pannupizzan nimeltään Kettunen, oluen kanssa oli kyllä helvetin hyvä setti =)
     
  9. JohnyTheDude

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    119
    Fratelliin menisin silti :smoke:
    Paras pizzeria koko Suomessa.
     
  10. fLipster

    Rekisteröitynyt:
    06.09.2003
    Viestejä:
    329
    Täällä saa joistain kebabpaikoista pannupizzaa ja kerran jälkeen en ole uudestaan uskaltanut tilata. Oli sen verran epäonnistunut tekele :s Rossossa tulee melkeimpä aina otettua pannupizzaa jos pizzalle ollaan menossa.
     
  11. Paramedic

    Rekisteröitynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    345
    Rossosta Sienna.
     
  12. Ignorelista sigussa

    Rekisteröitynyt:
    12.04.2009
    Viestejä:
    761
    Turhan lämpöisiä ovat. Joutuu oottaan ennenkun alkaa syömään. Tavallinen pitsa viilenee nopeasti eikä ole liias kuuma.
     
  13. T0mi

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    4 583
    Kiireinen mies. :D

    Asiaan: Kotipizzan pannupizzat, kuten muutkin tuotteet ko. puljussa ovat iso vitsi. Rosson pannupizzoja en ole aikoihin maistellut, mutta aika pieniä muistaakseni olivat nekin, vaikkakin todella maukkaita. Mehevimmät ja suurimmat pannupizzat on Pizzataxissa silloin, kun taikinan on maltettu antaa kohota tarpeeksi. Paskimmillaan Pizzataxin pannupizzat ovat normaalin pizzan kokoisia ja paksuisia, mutta sitkeitä kuin perkeleet. Nykyään pannupizzat tulee syötyä käytännössä Pizza Hutin lounasbuffetissa, jossa tulee käytyä 2-4 kertaa vuodessa. Siellä on muuten enkka 10 siivua isoa pannupizzaa, eli 1 kokonainen iso pannupizza ja 2 slaissia päälle. Alle toki salaatit ja kyytipoikana litra Pepsi Maxia refillinä. Niin ja en ole läski. :D
     
  14. Intiaanipäällikkö Myski Härkä

    Rekisteröitynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    109
    Ainakin Veronassa torin laidalla tuon niminen tuotos on ollut niin kauan kuin jaksan muistaa. Sisältää mm. suolakurkkua.
     
  15. Arriolla

    Rekisteröitynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    529
    Pannupizza todellakin on nautinto. Se on nautinto, kuten kaikki muut pizzat, kebabit, hampurilaiset ja gourmeeateriat. Minä en ole mikään rehujen ystävä. Pannupizzan idea piilee siinä, että se on hyvää. Sellaisen syöminen on kuin jatkuvaa orgasmia, aivan kuten kebabin syöminen. Kiitän aiheen aloittajaa ja lähden pannupizzalle.
     
  16. Peridermal Jesus

    Rekisteröitynyt:
    01.02.2009
    Viestejä:
    2 409
  17. Perjeke

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2009
    Viestejä:
    19
    Kun tuon Napolin (pizzeria Napoli, Tampere?) mainitsit, niin olin siellä kauan kauan aikaa sitten yläasteen pakollisessa työharjoittelussa. Oli muuten paras työpaikka tähän mennessä, sai itse kasata pizzansa valmiiden pohjien päälle - niin paljon kuin jaksoi vain syödä ja tuolla on varmaan yhdet Suomen parhaimmista pizzoista! Ei se raha ole aina pääasia, vaan hyvä pizza :D

    No mut asiaan, eli siellä oli valmiita Fazerin toimittamia pannupizzapohjia. Niitä voisi jostain tukusta kysyä...itsetehtynä pohja voi olla aika hankala...
     
  18. MattiAP

    Rekisteröitynyt:
    30.05.2009
    Viestejä:
    136
    Kerran käynyt pannussa, enkä ymmärtänyt tilata pannupitsaa.

    Ja AlphaMuro taitaa pyttistellä nyt vähän kyllä.
     
  19. Eraa

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    350
    Eilen kun oltiin tässä muutaman kaverin kanssa istuskelemassa niin väänsin panupizzan johon, yllätys yllätys, tuli erittäin rapea pohja. Resepti oli suurinpiirtein näin;

    Laakeaan kulhoon 2,2dl lämmintä vettä, päälle reilu teelusikallinen suolaa, pussillinen kuivahiivaa ja jauhoja ~300g jolloin takinina on vielä hieman liian löysää. Sitten päälle reilu 2rkl rypsiöljyä, sekoitusta kunnes oljy on kadonnut takininan pinnalta ja tässä vaiheessa kaikki taikina on irronnut kulhon reunoista ja on yhtenä, hieman löysänä möykkynä keskellä kulhoa. Sitten päälle reilusti jauhoja, heiluttelee vähän astiaa jotta jauhoja menee möykyn allekin ja kulho mikroon nousemaan (mikroa ei päälle ;))

    ½h aikana taikina turpoaa about kolminkertaiseksi, sitten vaan leivinpaperi pöydälle ja kaataa taikinan siihen päälle. Tämän jälkeen levittää lusikalla sen mössön pitkin pelti about haluamansa kokoiseksi lätyksi (tuosta määrästä tulee yksi 60cm leveä pellillinen). Kun mössö on levitetty, ripotellaan päälle sopivasti jauhoja ja kaulitaan se tasapaksuksi ja reunat sen kokoisiksi kun haluaa.

    Sitten uuni päälle täysille (300c) ja pelkälle alalämmölle. Tätä odotellessa, taikina saa kohota vielä kaulittuna ~15min.

    Sitten täytteiden asennus jonka jälkeen uunista otetaan se 300c pelti jolle leivinpaperi pizzoineen liututetaan. Pizza uuniin 2. alimmalle tasolle (~7cm pohjasta) ja odotellaan 20-30min kunnes pinta alkaa ruskistua.

    Lopputuloksena pellillinen rapeaa pannupizzaa jonka pohjapaksuus about 1cm. Jotain kertoo että koko pellillisen pystyi nostamaan reunoista ilmaan eikä keskikohta notkunut kuin muutaman sentin.

    Ensimmäisen kerran tälläisen onnistuin itse tekemään mutta toivotaan että joku muukin samaan pystyy näillä ohjeilla
     
  20. äyräpää

    Rekisteröitynyt:
    14.06.2006
    Viestejä:
    254
    Ketä tietää mistä noita valurautapannuja saa ostaa mitä vaikka rossossa käytetään?
     
  21. AlphaMuro

    Rekisteröitynyt:
    22.05.2009
    Viestejä:
    74
    Kiitos tästä ohjeesta, kirjottelen muistiin ja koitan muistaa illalla :D Vaikuttaa hyvältä.
     
  22. a1m

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    4 591
    Ei helvetti oikeasti
     
  23. Joni Kulkevainen

    Rekisteröitynyt:
    26.03.2006
    Viestejä:
    266
    Juu, Veronahan se oli, ei vaan tuo nimi tarttunut päähän ku ekaa kertaa tuolla kävin vaikka monesti ohi kävellyt.
     
  24. JohnyTheDude

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    119
  25. Air_Duster

    Rekisteröitynyt:
    24.02.2009
    Viestejä:
    245
    Prkl, en muista koskaan syöneeni pannupitsaa, täytyy vaikka ensi viikolla käydä piruuttansa ostamassa sellainen.
     

Jaa tämä sivu