1. Palvelin on nyt päivitetty ja hidasteluita ei pitäisi enää esiintyä.

    t: Sysop
  2. Bugiraportit ja palaute XenForo-MuroBBS:stä tähän viestiketjuun

    Tuliko vastaan englantia tai huonoa suomea, raportoi tähän viestiketjuun

Pakurikääpä

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Espoorican, 23.07.2010.

  1. 23.07.2010 klo 12:04
    #1

    Espoorican

    Rekisteröitynyt:
    17.05.2000
    Viestejä:
    1 215
    Mitä mieltä murot ovat tästä Suomen metsien superyrtistä?
    .: Pakurikääpä

    [​IMG]


    Ainakin "tikka-tee" on tuttu käsite isälle ja papalle.

    "- Herblisti David Winston on yksi aikamme kuuluisimmista "yrttiguruista". Winstonin mukaan pakurikääpä on kaikkein voimakkaimmat anti-syöpä-ominaisuudet omaava, koskaan löydetty lääkinnällinen sieni."

    Onkohan tätä kuinka tutkittu ulkomailla?


    Tänään pitäisi teetä keitellä, ilmoittelen vaikutukset sitten tänne.
    Jos en ole postannut sunnuntaihin mennessä, neuvon välttämään.. :D
     
  2. 23.07.2010 klo 17:23
    #2

    Capone

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    1 826
    Suosittelen!
     
  3. 24.07.2010 klo 17:03
    #3

    Wromthrax

    Rekisteröitynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    488
    Ei tarvitsisi mennä kuin takapihalle, niin johan törmää yhteen tuollaiseen. Enpä vielä ole jaksanut repiä irti, mutta voisi jossain vaiheessa murskata jauheeksi ja testata, millaisia tehoja tuosta saa irti. Metsästä en ole vielä onnistunut bongaamaan. :/
     
  4. 24.07.2010 klo 22:23
    #4

    Espoorican

    Rekisteröitynyt:
    17.05.2000
    Viestejä:
    1 215
    Maku hieman kahvimainen, mutta laiha. Jos terveysvaikutukset pitävät paikkaansa niin voisin juoda vaikka joka päivä..

    Eli säilyin hengissä eikä mainittavia oireita.
     
  5. 25.07.2010 klo 11:48
    #5

    kautium

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    13 325
    Herblisti? Yrttiguru?

    On siinä sedällä melkoiset tittelit höpinöidensä tueksi...
     
  6. 25.07.2010 klo 19:59
    #6

    Espoorican

    Rekisteröitynyt:
    17.05.2000
    Viestejä:
    1 215
  7. 25.07.2010 klo 21:59
    #7

    kautium

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    13 325
    Ja kuuluisuus hörhöjen piirissä on siis tae mistä?

    En sano etteikö joissakin jutuissa voisi hyvinkin olla perää, mutta ei noihin kannata kyllä sokeana uskoa.

    Tieteellisesti tutkittua ja todistettua tietoa tuskin tulet mistään löytämään.
     
  8. 26.07.2010 klo 00:48
    #8

    Espoorican

    Rekisteröitynyt:
    17.05.2000
    Viestejä:
    1 215
    :confused:
    Et sitten lukenut tuota linkkiä?
    - Sisältää 215 erilaista fytoravinnetta (mm. 29 polysakkaridi- tai beetaglukaani-johdannaista, joilla voimakkaita immuno-stimulantin ominaisuuksia).

    - Voimakas adaptogeeni ja ns. "tonic herb", jota voi käyttää suurissakin määrissä, pitkiä aikoja, ilman minkäänlaisia haitallisia tai epätasapainottavia sivuvaikutuksia

    - Viimeisen 40 vuoden aikana tehty yli 1600 tieteellistä tutkimusta, mukaan lukien esim. Tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 tekemät tutkimukset, jotka osoittivat pakurikäävän anti-virus, anti-sieni, anti-syöpä ominaisuudet. Lisää tutkimuksia voit lukea täältä.

    - Toisin kuin monet muut lääkinnälliset sienet, sisältää pokkeuksellisen suuria määriä superoksididismutaasia (SOD) (25-50 kertaa enemmän kuin muissa lääkinnällisissä sienissä), joka on ehkäpä yksi kehomme voimakkaimmista antioksidanteista.

    - Pakurikäävän ORAC-luku on korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52,452). Kun vertaat lukua esimerkiksi mustikkaan (2,400) ymmärrät ehkä nopeasti kuinka käsittämättömän voimakkaasta antioksidantista on kysymys!

    - Pakurikäävän betuliinia ja betuliinihappoa käytetään vaikuttavana ainesosana 46:ssa eri lääkkeessä.

    - Hyvä lähde mm. B-ryhmän vitamiineille (tiamiini, riboflaviini, niasiini)

    - Kokonainen proteiinin lähde (sisältää kaikki välttämättömät aminohapot)

    - Sota-aikana pakurista valmistettiin Suomessa teen korviketta, joka tunnettiin "tikka-teenä"

    - Vaikuttavat lääkinnälliset ainesosat: triterpeenit (pääasiassa lanosterili-tyypin tripeenit (esim. inotodioli)), betuliini, fenolit (hispidini, hispoloni) polysakkaridit ja liukoiset lingiinit

    - Pakurikäävän DNA-rakenne on 30% lähempänä ihmisen DNA:ta kuin esimerkiksi kasvien DNA:n.

    - Pakurikäävän on osoitettu lisäävän NK-tappajasolujen aktiivisuutta 300%

    - Suojelee tehokkaasti solujamme vapailta radikaaleilta ja lisää interferonien tuotantoa, mikä taas vaikuttaa positiivisesti DNA:mme korjaamiseen.

    - Japanissa pakurikääpä on saavuttanut valtavan suosion kosmetiikkatuotteena (ihon pigmenttivirheiden korjaamiseen ja ihon eheyttämiseen)

    - Tiettyjen auktoriteettien mukaan pakurikääpä sisältää NGF-yhdisteitä (nerve growth factor), eli hermoston kasvua ja uusiutumista tukevia ainesosia.
     
  9. 28.09.2010 klo 22:15
    #9

    benji

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    71
    Ite oon käyttäny pakuria jauheena säännöllisen epäsäännöllisesti. Tiedäppä kuinka placeboa, mutta 3 kertaa ollut kurkku sen tuntuinen, että yleensä seuraa kuume, mutta kiskomalla pakuriteetä flunssa jäänyt väliin. Pakuria tai placeboa, ihan sama kun terveenä ollut :) Löytyipä tänään 1,8kg ja 400g sekä 150g pakurikäävät. Ite tykkään laittaa jauhetta, tummaa luomukaakaota ja luomuhunajaa kaikkia reilun teelusikallisen kuumaan veteen niin hyvä juoma tulee.

    [​IMG]
     
  10. 28.09.2010 klo 22:37
    #10

    Jakkii

    Rekisteröitynyt:
    24.02.2007
    Viestejä:
    850
    Jaha täytynee lähteä... käävästämään? :kippis:
     
  11. 28.09.2010 klo 23:23
    #11

    jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    11 694
    Kuuluuko käävästäminen jokamiehen oikeuksien piiriin?
     
  12. 29.09.2010 klo 07:30
    #12

    Chaos__AD

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2004
    Viestejä:
    3 508
    Miten tuon tunnistaa parhaiten? Kasvaako vain koivussa ja on lähes musta väriltään?
    Vai onko joitain oikein tarkkoja tuntomerkkejä, ettei mitään kuivunutta karhunpaskaa ala kaapimaan puunjuurelta?
     
  13. 29.09.2010 klo 07:37
    #13

    Bone

    Rekisteröitynyt:
    25.07.2001
    Viestejä:
    56
    Kannattaa muistaa että noiden irti repiminen ei sitten todellakaan kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan vaatii maanomistajan luvan. Lisätietoa pakurista saa vaikka metlan tuho-oppaasta.
     
  14. 30.09.2010 klo 00:32
    #14

    #1

    Rekisteröitynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    721
    Ehkä siitäkin löytyis jotain terveysvaikutuksia... :p
     
  15. 20.10.2011 klo 02:28
    #15

    Sergei

    Rekisteröitynyt:
    24.02.2000
    Viestejä:
    118
    "niiden poimiminen on periaatteessa jokamiehenoikeutta"
    ylitarkastaja Pekka Tuunanen
    ympäristöministeriö

    Saako kääpiä poimia? - ymparisto.fi

    ---------------------------------------------------------------------------
    Niin ja se puu jossa tuo kasvaa, kuolee kuitenkin, ottaa tai jättää sen pakurin siihen.

    Tilasin itse jauheena kaupasta, kun en jouda metsissä pyörimään. Testaan miten vaikuttaa kun vaihtaa kaljan tikka-teehen. :D
     
  16. 20.10.2011 klo 20:30
    #16

    ipaa

    Rekisteröitynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    306
    Viime talvena parin kaverin kanssa etsittiin metsästä pakurikääpää, jota lopulta löysimme koivun rungosta. Tuolla sitä on vieläkin kaapissa jauhettuna ja kuivattuna. Harvoin tulee juotua. Maku on aika mieto, mutta miellyttävä. Maistuu kevyen sienimäiseltä ja hitusen puumaiselta, mutta ei pahalla tavalla.
     
  17. 21.10.2011 klo 08:41
    #17

    bias

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2011
    Viestejä:
    114
    Tuli itekkin tollanen napattua mukaan, kun olen sitä lenkkipolun varrella jo pidempään himoinnut. Eikös tuo ole nimestään huolimatta lahottajasieni, eikä kääpä? Toi pakuri tappaa isäntäpuunsa muutamassa vuodessa, joten sen kerääminen periaatteessa voi pelastaa sen puun varmalta tuholta. En kyllä tiedä jatkaako se pakuri kasvamista, kun siitä on hakannut osan irti.

    Duunasin jonkun nettishamaanin ohjeen mukaan kunnon tinktuuran 80% viinaan. En oo vielä maistanut, mutta täytyy kokeilla jos alkaa nokka vuotaa. Kyllähän tolla tavaralla aika vakuuttava maine on perinteisessä lääketieteessä. Itse ainakin haluan uskoa, että tuolla olis jotain parantavia vaikutuksia. Riippuu tietty, että mistä noita kerää. Oman löysin järven rannalta kaukana kaikenlaisista kaupungin saasteista.

    Jos joku innostuu näitä keräämään, niin kannattaa suosiolla jättää ne suurimmat puihin. Ihan hirvee homma tossa pilkkomisessa ja jauhamisessa. Jos ton kuivaa uunissa pieninä paloina, niin sitä on aika mahdoton enää sen jälkeen jauhaa pienemmäksi. Muuttuu kivikovaksi kuivuessaan.

    Netistä ostettu jauhe ei muuten välttämättä ole suomalaista pakuria. Eviran jonkun hullun säädöksen mukaan suomalaista pakurikääpää ei saa myydä. Tai ainakaan elintarvikkeeksi, ehkä tuota kiertämällä muuhun käyttöön saa myydä.

    Laitetaan vielä tieteellistä pohjaa keskusteluun ennen kuin joku toteaa tämän kovaan ääneen humpuukiksi: Chaga mushroom extract inhibits oxidative DNA dam... [Biofactors. 2004] - PubMed - NCBI

    Laitetaan vielä toinen kun osui silmään: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20607061

    Tossa jälkimmäisessä linkissä on valokuva, josta näkyy miten pakurista tehdyllä extraktilla hoidettujen hiirien kasvaimet ovat jääneet pienemmiksi, kuin hoitamattomat.
     
  18. 14.11.2011 klo 22:16
    #18

    Valkoinen Peura

    Rekisteröitynyt:
    14.11.2011
    Viestejä:
    1
    Onkohan kellään tietoa pakurikäävän vaikutuksesta reumaan tai tietoa tehdyistä tutkimuksista? Voisi ainakin kuvitella, että vähentäisi tulehduksia...
     
  19. 14.11.2011 klo 23:17
    #19

    Ormu

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    3 543
    Muistelisin, että isoäitini kertoi joskus jostain kaukaisesta sukulaisesta, joka oli parantunut syövästä saatuaan pakurikäävästä tehtyä teetä. Ilmeisesti tarinassa voi jotain perääkin olla...
     
  20. 18.11.2011 klo 15:25
    #20

    JMlie

    Rekisteröitynyt:
    09.08.2009
    Viestejä:
    301
    Mietin hetken aikaa, että missä mä tähän nimeen olen törmännyt aikaisemmin. No nyt se muistui mieleen. Eräs tuttava mixaili vodkaan tätä jauhetta. Tai ei se kyllä jauhetta ollut vaan ihan kokonaisia pakurikäävän paloja/murusia mitä olivatkaan.
    En suosittele.
     
  21. 20.11.2011 klo 11:34
    #21

    Jäck

    Rekisteröitynyt:
    Viestejä:
    0
    Mitenkäs tuota tulee kuivatella/käsitellä? Eli kuivatuskoneeseen tai uunissa kuivatus ja sitten jollakin jauhetaan?
     
  22. 20.11.2011 klo 16:09
    #22

    suspect

    Rekisteröitynyt:
    24.01.2007
    Viestejä:
    708
    Kohta poruka on ihan matkoilla täällä foorumilla ku kiskoo noita sieniä. :D Näyttää meinaan aika härskiltä.
     
  23. 26.11.2011 klo 17:48
    #23

    Espoorican

    Rekisteröitynyt:
    17.05.2000
    Viestejä:
    1 215
    Vanhanaikaisella kahvimyllyllä olen noita jauhanut.
    Löytyy kirppareilta.
     
  24. 27.11.2011 klo 16:43
    #24

    Zaba

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2011
    Viestejä:
    3
    Ite kuivattanut pieninä, about 4x4cm, paloina uunissa (luukku raollaan obv) +50 asteessa. Pari kertaa jauhanut ihan blenderillä, mutta nykyään tykkään käyttää paloina niiden helppokäyttöisyyden takia. Niin ja millään muutaman kympin OBH Nordicalla ei kannata alkaa jauhamaan, on nimittäin nopeammin se blenderi jauheena kuin itse pakuri.
     
  25. 01.01.2012 klo 12:46
    #25

    Komikk

    Rekisteröitynyt:
    25.09.2000
    Viestejä:
    54
    Repasin eilen pakurikäävän pihakoivun kyljestä. Harmi vain etten viime kesänä ollut kuullut pakurikäävästä kun raivasin koivikkoa, oli niitä varmaan enemmänkin. Onko nyt pakko odotella sen kuivumista, vai voiko sitä käyttää tuoreena?
     

Jaa tämä sivu