onko kännykän jäljittäminen mahdollista?

Viestiketju alueella 'TaskuMuro: Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja härski, 31.01.2007.

 1. Ashlak

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2008
  Viestejä:
  2 410
  Tuossa on yksi huonosti ajateltu juttu tuossa Anti-Theftissä... Nimittäin kun tekee puhelimen paikannuksen niin se ei anna puhelimen etsiä omaa sijaintia tarkemmin vaan se heittää heti ekan tuloksen takaisin, kun kokeilin tuota niin se näytti koordinaatit ihan jonnekin kilometrien päähän oikeasta kohdasta. Jos se olisi antanut puhelimen tarkentaa sijainnin niin olisi varmaankin näyttänyt oikean paikan. Aika paha jos puhelin varastetaan/häviää ja kun tuolla koitat paikantaa niin good luck vaan.
   
 2. Kenzy

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  4 667
  HTC:n luureissahan on tuo HTCSense.com, jolla pystyy hyvin paikantamaan, etäsulkemaan luurin, pistämään sen hälyyttämään, tehdä etänä wipen sun muuta... eli teknologia on olemassa.
   
 3. jyp

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  1 169
  Kannattaa antaa tuosta palautetta F-Securelle. Itse en ole tuota testannut, mutta kerran oli jossakin televisio-ohjelmassa juttua tästä F-Securen softasta, niin sen tuon mainitsin täällä.
   
 4. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  7 902
  Joo paitsi toi sense kusee jatkuvasti. Parempi melkein käyttää kolmannen osapuolen ratkaisuja. Monilla esimerkiks on jääny puhelmeen sense "looppaamaan" ku ei oo saanu yhteyttä ni on imeny akun kuiviin nopeesti. Joskus itekkin sitä kokeilin mut tietokone jäi vaan loading ruutuun.
  AVG Android versiossa FindR toimii sen sijaa luotettavasti ja voi netissä seuraa puhelintaan. Puhelin lähettää uudet koordinaatit joka kerta kun se käynnistetään ja jos sim vaihtuu voi puhelimen käskyttää etänä kertomaan olinpaikkansa, samoinkun pyyhkiä ja lukita ja poistaa sovelluksia.
   
 5. Kenzy

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  4 667
  Jeps, asensin tuon AVG Freen luuriin eilen, mistään en löytänyt mitään nettisivua, josta voisi luuria jäljittää, eikä ohjelmakaan sen kummemmin asiassa avustanut, vaikutti ihan vain virusskannerilta, joten poistin sen luurista. En tiedä sitten, onko tuo jäljitys maksullisen version ominaisuus, vai enkö vain löytänyt? Senseäkään en ole käyttänyt, puhelimen paikannus-prosessi muutenkin suljettuna luurista, ettei akku hupene turhia :)
   
 6. hesee

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2007
  Viestejä:
  333
  Mulla on anti-theft n8:ssa. Mitä kerran testasin niin antoi kyllä ihan tarkan sijainnin. Ehkä tuuria, pitää kokeilla lisää.
   
 7. Kenzy

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  4 667
  Antaahan se, jos sulla oli GPS jo valmiina päällä. Itselläni ainakin HTC:ssä GPS aina oletuksena pois päältä, jolloin sijainti perustuu tukiasemien kautta kolmiomittaukseen, jolla on n. 2km toleranssi..
   
 8. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  7 902
  Mikähän luuri ja OS kyseessä? Kyllä ainakin tuossa Androidin AVGssä on ihan selkeä nettiseuranta kun sen asetuksia plärää. Siellä rekisteröidään luurin ID ja sitten sitä voi FindR sivuilta seuraa. Toki puhelimessa pitää olla GPS.

  E: eli vissiin Desire Z. Tutkihan nyt tarkemmin sitä AVGta. Kyllä siellä on etäseuranta.
   
 9. hesee

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2007
  Viestejä:
  333
  Testasinpa nyt kun oli sopivasti kaksi luuria käsillä. Edellinen testaus siis joskus syksyltä. Viimeksi GPS käytetty päällä pari viikkoa sitten egyptissä. Kun laitan locate-SMS:n, n8:ssa käy GPS päällä (kuvake näkyy hetken ylälaidassa). Ja antaa ihan tarkan tuloksen, sanoisin vähintään kymmenen metrin tarkkuus, varmaan tarkempikin.
   
 10. Kenzy

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  4 667
  Jep, android-luurissa tuo ei toimi noin, koska android-luurilla täytyy olla root-oikeudet, jotta sille voidaan antaa tommosia etäkomentoja kuten "kytke gps päälle" jne. Roottaamattomalla luurilla täytyy gps olla valmiiksi päällä..
   
 11. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  936
  Kyllä ainakin mun Z:ssa kytkeytyy GPS päälle, jos painan htcsense.comissa refresh location.

  Eikä ole rootattu.
   
 12. Kenzy

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  4 667
  Ok, en tiedä onko tuo sensen ominaisuus sitten vaiko ei... ainakin noiden 3rd party-softien tiedoissa kerrotaan, että toiminto vaatii roottauksen (Ei AVG:ssä tosin).

  HTCSense.com ei ole näyttänyt sijaintia n. kuukauteen itellä ja tosiaan tuo HTCSense-palvelun sync jää aina jumiin, syö akkua. Eipä ole Sense-tiliä sen koommin ollut... hienoa, kun hommat toimii ;)
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2011
 13. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  928
  Voihan sitä paikantaa myös tunnettujen wlan-verkkojen avulla
   
 14. Kenzy

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  4 667
  Voi, mutta tunnetun wlan-yhteydenkin paikannustoleranssi on luokkaa kilometri, mutta antaahan se osviittaa kyllä. Itse poistin nuo kaikki etäpaikannushärpäkkeet, jos puhelin varastetaan, on siinä kuitenkin suojakoodi, pin-koodi, ja näytön lukitus omalla gesturella, on siinä aikaa sitten sulkea jo sim ennenkun voro ehtii mitään luurilla tekemään... vakuutuksista sitten uutta rautaa alle ;)
   
 15. Raappa

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  40
  Ehkä joskus vielä puhelimet saa olla baarin pöydällä rauhassa tai ne voi vaikka löytää kun sattuvat taskusta tippumaan :D
   
 16. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 565
  Riippunee aika paljon WLAN-yhteyksien tiheydestä. Esimerkiksi Helsingin keskustassa tuo meitin iPod Touch, jossa paikannus perustuu vain WLANiin, osaa arvioida sijainnin muutaman kymmenen metrin säteellä ja lähes aina osuu sen veikkaus todellisesta sijainnista oikeaan muutaman metrin säteellä.
   
 17. Jago

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  727
  Tässä operaattorin näkökulmasta:

  Puhelimen jäljittäminen on täysin mahdollista ja myös (operaattorille) helppoa. Jokaisen verkkotapahtuman mukana kulkee kyllä puhelinlaitteen yksilöintitunnisteet, joten esim. poliisi voi pyytää operaattoreita skannaamaan logejaan sen suhteen että millä liittymällä on jotain tiettyä puhelinlaitetta käytetty. Sitten kun on tiedossa liittymän numero niin on vielä helpompaa selvittää liittymän käyttäjän henkilötiedot ja vaikka olisi prepaid niin kyllä tukiaseman verkkotietojen perusteella pystyy suht. hyvin paikannuksenkin tekemään.

  Kuitenkin näitä asioita on poliisin mahdollista käyttää vain ja ainoastaan vakavampien rikosten selvittelyyn, joihin ei lukeudu puhelimen varastaminen. Se mitä varastetulle puhelimelle yleensä tapahtuu on se että laitteen IMEI päättyy ns. mustalle listalle, joka päivittyy ajan myötä kaikille suomalaisille operaattorille. Tämän jälkeen operaattorin verkossa ei enää voi kyseistä laitetta käyttää (ellei sidden lähde haksoroimaan puhelimeen uutta IMEI:ta).
   
 18. lestat

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2004
  Viestejä:
  433
  Ohjelmien poisto salasanan taakse, kuin myös näppäinlukko.

  Edit : enpäs saanu qootea mukaan...
   
 19. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  4 933
  IMEI mustalistahan on juuri sellainen, että puhelinta ei voi käyttää enään missään.

  Puhelin sekkaa ihan ensimmäisenä tämän listan, jos puhelin on siinä listalla, eipä sillä tee mitään enään sen jälkeen.
   
 20. Waudaa

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2008
  Viestejä:
  979
  Pystyykö IMEI-suljettua luuria käyttää muissa maissa normaalisti?
   
 21. Viiltävä vihannes

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  363
  Ei, mikäli verkossa on käytössä IMEI tarkistus/listat.

  Intiassa/Afghanistan ja Pakistan taisi olla niitä maita jossa taitaa toimia mutta muistaakseni jossain noista maista otettiin osittain käyttöön tuo IMEI sydeemi että tuntemattomat puhelimet eivät enään päässeet verkkoon . :smoke:
   
 22. Waudaa

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2008
  Viestejä:
  979
  Jos näin tosiaan on, niin eihän varkaat hyödy puhelimista yhtään mitään :confused: Vai eikö puhelinta saa sulkuun, jos ei ole muistanut kurkata puhelimesta IMEI-numerosarjaa ja näin ollen ei pysty sitä kertomaan operaattorille?  Varastettuja puhelimia ei ilmeisesti lähdetä sen kummemmin jäljittämään, olisiko se edes kuinka helppoa? Eli ainoa asia mitä anastetulle luurille käytännössä tehdään, on IMEI-sulku plus tietenkin liittymän sulkeminen?:smoke:
   
 23. Viiltävä vihannes

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  363
  Kyllä ne hyötyy, vanhemmissa puhelimissa pystyy IMEI koodin vaihtamaan, ja kun jotkut idiootit omien puhelimiensa IMEI koodeja nettiin postailee niin siitä saa itselleen toimivan IMEI koodin. Näin mä oon käsittäny.

  Toisekseen, todella harva ilmoittaa puhelimensa varkaudesta tai häviämisestä poliisille / operaattorille niin siksi ne pysyy toimivina. :smoke:
   
 24. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 565
  Suuri osa kyllä tekee molemmat jos kyseessä on varkaus, mutta sitä viimeistä vaihetta - rikosilmoituksen toimittaminen operaattorille - moni ei näe enää vaivanarvoiseksi. Kun oma perse on suojattu, annetaan asian olla.
   
 25. Waudaa

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2008
  Viestejä:
  979
  Siis tä, jos puhelimesta ei toimita rikosilmoitusta operaattorille, niin silloinhan IMEI-sulkua ei tehdä?


  Poliisi ei varmaankaan lähde jäljittämään varastettua puhelinta vaikka se taitaakin olla mahdollista? Ilmeisesti puhelinta jäljitetään vain jos epäillään jotain vakavaa, esim henkirikosta.
  Käytännössä varas voi huoletta käyttää puhelinta ilman kiinnijäämisen pelkoa niin kauan, kunnes omistaja pistää puhelimen IMEI-sulkuun jolloin varas todennäkösesti heittää puhelimen menemään hyödyttömänä :confused:
   

Jaa tämä sivu