Ongelma emolevyssä(?)

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Nagy13, 26.02.2011.

 1. Nagy13

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2008
  Viestejä:
  13
  Elikkä vikana on se,että kone lähtee käyntiin, kun virtalähteen virtakatkaisijan laittaa I-asentoon. Eli konetta ei saa sammutettua vaan se käynnistyy välittömästi uudelleen aina, kun yrittää sammuttaa. Ongelma ilmenee myös, vaikka kotelon virta- ja resetointikytkimien johdot eivät ole kytketty emolevyyn.

  Olen kokeillut kahdella eri virtalähteellä ja molemmilla sama ongelma. Kokeilin myös ottaa emolevyn kotelosta ja jätin vain prosessorin ja prosessorituulettimen sekä virtalähteen 24-pin ja 4-pin liittimet kiinni, jolloin edelleen ilmeni sama ongelma, eli kun virtalähteen kytki I-asentoon lähti prosessorituuletin välittömästi pyörimään.

  Eli onkohan vika rautapuolella (oikosulku jossain) vai onko mahdollista, että jokin bios-asetus auttaisi kyseiseen ongelmaan. Tai auttaisiko kenties bios-päivitys mahdollisesti asiaan.

  Kyseessä on siis täysin uusi kokoonpano ja vika on ilmennyt heti alusta lähtien. Kannattaako emolevy laittaa suoraan takuuseen vai yrittää bios-päivityksillä tai muilla konstein ensin?

  Emolevy on Asrock 890GM PRO3 ja prosessorina AMD Phenom II X2 555.
   
 2. tyyta

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  5 090
  Jokos olet kokeillut BIOSin nollaamista/resetointia? Voisiko outo käytös johtua siitä, että BIOSssa on Power Options valikossa päällä asetus, jolla kone boottaa automaattisesti virtakatkon jälkeen - muistaakseni Power Loss tms. nimellä
   
 3. Haips

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2010
  Viestejä:
  39
  Mulla oli sama ongelma EVGA nForce 680i SLI emon kanssa joku aika sitten, ongelma ei selvinnyt koskaan koska emo lakkasi toimista kokonaan piakkoin tämän ongelman alettua. Että luultavasti kyllä ongelma on emossa. BIOS päivitys ei ainakaan minulla auttanut, eikä myöskää CMOS:n resetointi.


  Muutama päivä sen jälkeen kun ongelma alkoi rupesi kone sammuilemaan joka kerta kun tarvisi vähän enemmän tehoa johkun esim 3d kiihdytys tai muuten vaan kova prossukuorma, hieman parannusta tapahtui kun vaihdoin heikompaan poweriin jossa oli vain 4-pin cpu poweri liitin. Kone pysyi päällä mutta vähempi virta tuntui selvästi haittaavan prossun työskentelyä.

  Oikkariakin mietittiin kaverink anssa, koska koneen rungosta tuntui selvästi olevan virtaa enemmän kuin normisti, ei sattunut olemaan yleismittaria käsillä mut selvästi enemmän kun normi 0.02 mA vai mitä niisä nyt yleensä on.
  Millanen johtosotku sulla sielä on? kaikki letkut yhessa jatkojohdossa? Voisi selittää hieman, niiden puhdistus välillä voi auttaa myös.
   
 4. Nagy13

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2008
  Viestejä:
  13
  BIOSin olen nollaillut ja biosin virta-asetuksia muutellut eikä vaikutusta ole. Konepaketin kaikki osat on siis virtalähdettä lukuun ottamatta täysin uusia ja olen kokeillut kahdella eri virtalähteellä ja molemmilla sama ongelma. Vika on siis ollut heti ensimmäisestä käynnistyksestä alkaen. Koneen virtajohto on suoraan seinässä eikä jatkojohdossa.

  Alkaa omat keinot olla vähissä, joten pitänee maanantaina laitella takuuhuoltoon menemään tuo.
   
 5. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  13 438
  Ehkäpä se ensimmäinen käytetty poweri poltti stand-by -linjallaan piirisarjan tuohon kuntoon.

  Mitäpä ne kokeilemasi powerit ovat? XYZ (eli käytännössä ei minkään merkkinen), "antec", delta, bestec, micro-one, KME, Max-US? Siinä listaa powereista, jotka varmasti kykenevät antamaan ylijänöä +5VSB:hen.
   
 6. Nagy13

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2008
  Viestejä:
  13
  Powerina oli ensin Corsair VX450 ja toisena kokeilin jotain Modecomin poweria.
   

Jaa tämä sivu