Omaan asuntoon ennen vai jälkeen armeijan?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Talotaikuri, 09.02.2010.

 1. Talotaikuri

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2009
  Viestejä:
  9
  Onhan tätä aihetta varmasti sivuttu aiemminkin..

  Omaan asuntoon tekis mieli, armeijaan lähtö 2011 tammikuussa. Hyvin olisi siis aikaa hommata asunto ja pistää valtio maksamaan palveluksen ajan vuokrat Olikos se nykyisin 6 vai 3kk aiemmin pitää muuttaa?

  Mutta tuo toimeentulo. Säästöjä nyt on viimekesältä vielä muutamia tonneja, todennäköisesti myös olen töissä kesäkuusta aina palvelukseen saakka. Mitä tukia saan jos olen tosiaan töissä? Pelkkää asumistukea?

  Onko sinun mielestä taloudellisesti turvallista muuttaa tässä vaiheessa vai siirtäisinkö tätä palveluksen jälkeiseen aikaan, toisaalta viikonloppulomat äitin hoivissa ei paljon innosta.

  Muiden kokemuksia olis mukava kuulla.
   
 2. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 692
  Miksi saisit mitään tukea jos olet töissä? Armeijan ajan saat kyllä vuokran maksatettua valtiolla.
   
 3. FuLL

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  3 842
  Tuet jää haaveeksi jos jo viimekesältä jäi takataskuun "muutamia tonneja"

  asumistukea saat siinä tapauksessa jos tulosi jäävät johonkin alle 800-900e nettona kuussa.. (suurinpiirtein)
   
 4. äyräpää

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2006
  Viestejä:
  254
  Kannattaa mennä sivariin, saat jopa asua asunnossasi.
   
 5. Talotaikuri

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2009
  Viestejä:
  9
  No oishan tuon nyt pitänyt järjenkin sanoa.

  Itsellä tuli tuo muuttaminen jo ennen palvelusta mieleen, koska jos nyt töihin pääsen 8kk ajalle, niin kyllä siinä vaiheessa antaisi lompakko periksi sen verran että pitäisi vanhempia avustaa tämän huushollin vuokrassa. Aikuinen mies ja työssäkäyvä, kyllä silloin mielestäni pitää miettiä osallistumista vuokraan jos perheen varallisuus ei päätähuimaava ole. Samahan se raha olisi maksaa omasta asunnosta.
   
 6. FuLL

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  3 842
  Kaikki sivarit taitaa olla "hieman" kehitysvammaisia? onneksi en tunne ainuttakaan!
   
 7. a1m

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  4 635
  Tuo lause taas osoittaa, kuinka "kehitysvammainen" sinä olet. Onneksi olkoon.
   
 8. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  218
  Olipa älykäs ja rakentava postaus. Tällaisista on hyvät keskustelut tehty.

  Varsinaiseen asiaan, jota helvetin fiksusti kommentoit: Voi olla vaikeaa löytää palveluspaikkaa, joka maksaa asumisen omassa asunnossa. Usein halutaan tarjota majoitus omasta takaa, esimerkiksi koulu asuntolassaan. Tässä tapauksessa toki kela maksaa sivarin oman asunnon vuokran, mikäli palveluspaikka on eri paikkakunnalla. Samaan tapaan kuin varusmiehellekin siis.

  Valitettavasti myös usein halutaan sivareita jotka asuvat vielä vanhempiensa luona, jotta ei tarvitse maksaa mitään.

  Vieläpä offtopicin päätteeksi varsinaiseen aiheeseen. Kai aloittaja nyt itse osaa laskea, mikä on "taloudellisesti kannattavinta" asumista. Sitähän on nysvätä vanhempiensa luona mahdollisimman pitkään, vaikka sitten 35-vuotiaaksi. Omilleen muuttaminen on monilla muilla tavoilla kuin rahan puolesta yleensä paras vaihtoehto. Kysymyksessä ei ole minusta mitään järkeä, ellet tarkenna.
   
 9. Vin

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2010
  Viestejä:
  129
  Omilleen vaan jos kerran duunipaikka valmiina. Inttiajalta saat tuet vuokranmaksuun ja eipä tartte äidin hoivissa viettää lomia. Kotoa muuttaminen nuorena on hyvä vaihtoehto, oppiipahan elättämään itsensä ja hoitamaan perusasiat kuntoon. Itse muutin kun olin 18 ja nyt 21 vuotiaana ei ole harmittanut päivääkään että tuolloin muutin.
   
 10. Miikka M

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  5 320
  Kaksi kuukautta aiemmin pitää olla oma asunto niin sossu maksaa vuokran kun olet armeijassa ja sitten päivärahaa saat joka on kyllä aivan liian pieni, muttei sitä rahaa tarvitse kun suoritat palvelustasi. Miksi 2 kk ennen? - Koska sun pitää näyttää sun rahatilanne kahden kuukauden ajalta. Rahat vanhempien tilille (toivottavasti ei pölli rahojas). Sitten pidät vaan lukua rahoistas kun haluut ostaa niin vanhemmat ostaa. Yli 50 euron panot luetaan tuloiksi. Yli 100 euron veronpalautuksen katsotaan tuloiksi.
   
 11. temh

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2001
  Viestejä:
  152
  Itse muutin 2vk intin jälkeen ja ai että parani suhteet vanhempiin hetkessä :)
  Nykyään nähdään kyllä vähän turhan harvoin, mutta suhteet on kunnossa silti ja omillani olen asunut nyt kuitenkin jo 7 vuotta..
   
 12. äyräpää

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2006
  Viestejä:
  254
  Sivarissa asia on yleensä hoidettu niin, että palveluspaikka "tarjoaa asunnoksi" minkä tahansa huuhaa-osoitteen. Sivari sitten "asuu" täällä ja kela maksaa oman kämpän vuokran. Kukaan ei käy kotona tarkistamassa vaikka sivari sattuisikin yöpymään omalla kämpillään.
   
 13. Talotaikuri

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2009
  Viestejä:
  9
  Mulla on duunipaikka vain palveluksen alkuun, sen jälkeisestä ei ole varmuutta. Sikshän tuo huoletuttaa hieman josko jää sitten tyhjänpäälle.
   
 14. Miikka M

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  5 320
  Tuli vähän sekavasti kirjoteltua, mutta oleellisin on tuo että 2kk ei saa olla rahaa tai isoja siirtoja tilillä näkyvissä ja sama se tais päteä asuntoonkin että 2kk pitäs olla alla. Ainakin niin mulla viimeks 2008 heinäkuussa.
   
 15. Vin

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2010
  Viestejä:
  129
  No kannattaa nyt ainakin kysyä että onko mahdollista jatkaa samassa hommassa intin jälkeen. Ja eiköhän tuolloin ole jo pahimmat lamat kärsitty kun aamus loppuu kesken niin saattaa uusi homma löytyä helpommin.
   
 16. äyräpää

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2006
  Viestejä:
  254
  Tai sitten jätät väliin koko roskan ja jatkat töissä. Sanot ettei kiinosta. Armeija on muutenkin aika homohtavaa hommaa.
   
 17. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  218
  Mitä ihmeen sekavuuksia täällä lauotaan? Kyllähän Kela maksaa asumiskulut palvelusajalta ihan normaaleille ihmisille ilman mitään tuollaisia selvityksiä. Tuskin sen takia kannattaa alkaa sossun asiakkaaksi.
   
 18. FuLL

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  3 842
  Kiitos. Hermot hieman kireällä ja joku idiootti kirjotti sen punasen sanan niin oli pakko kuitata..eikä kyllä haittaa henkilökohtaisesti vaikka teksti koskee ~10% suomalaisista miehistä.. :D

  asiaan..

  Suosittelen ottamaan kelasta selvää asioista. kovasti tuo intin jälkeinen rahantulo riippunee myös koulutuksestasi. onko sinulla ammatti vai oletko lukion käynyt? mikä on karenssiaika intin jälkeen näille? jne..

  melkein sanoisin että pysyt ne viikonloput siellä äites helmassa ja pistät niitä intinsäästöjä talteen kun niillä saattaa vielä joutua elään pitkän aikaa ;)
   
 19. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  218
  Minä taas en suosittele ottamaan Kelasta selvää yhtään mistään. Pääsääntöisesti siellä joko ei tiedetä tai valehdellaan. Kelassa asioidessaan pitää etukäteen tietää mitä haluaa ja mihin on oikeutettu sekä toimia päättäväisesti.
   
 20. FuLL

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  3 842
  Kai ne nyt sivareille valehteleekin.. eikös sivarit ole vähän niinkun tekevinään niin kai se kela voi olla maksavinaan?

  Voin sanoa entisenä kelan asiakkaana että hyvin sujuu. Jos osaat keskustella asioista normaalisti niin sinua kuunnellaan. Jos sinne joku sivari menee katselemaan omia kenkiään ja jauhamaan partaansa niin ketä kiinnostaa palvella? ei ketään.
   
 21. villey

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2003
  Viestejä:
  943
  voi tulla yllätyksenä pienille sisäsiittoisille aivoillesi, mutta kaikki ihmiset eivät suinkaan ajattele sivareista samoin kuin sinä. aika monille sillä ei ole paskankaan väliä.

  ja kyllä niissä kelan akkojen tietotaidoissa on huomattavan paljon eroa joten en yhtään ihmettele että jollain on huonoja kokemuksia.
   
 22. barbarian

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2002
  Viestejä:
  405
  En tiedä ymmärsinkö väärin mutta ensinnäkään sossuhan ei maksa armeijan ajalta vuokraa vaan kela. Ja kelasta saa armeijan aikana sen asumistuen vaikka olisi tuloja eikä haittaa vaikka olisi tilillä rahaa.

  Itellä oli intin aikana oma kämppä vaikka taisin sielä käydä 2 viikonloppua olemassa. Muuten asuin viikonloput kavereilla/porukoiden luona. Ei vaan viitsinyt laittaa kämppää pois koska opiskelut jatkui intin jälkeen. Niin ja tilillä oli rahaa ja satunnaisia tuloja päivärahan lisäksi ja kelalta asumistuki siihen päälle. Säästöjä kannattaa olla inttiin lähtiessä koska sillä sadalla eurolla kuussa on aika ankeaa elää vaikka valtio tarjoaakin ruuan 4 kertaa päivässä. Tietenkin asiaa helpottaa huomattavasti jos et juo alkoholia etkä polta tupakkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2010
 23. Vin

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2010
  Viestejä:
  129
  Taaai ajaa lomareissuja omalla autolla reilua 200 km suuntaansa. Näin jälkikäteen ajatellen eihän siinä mitään järkeä ollut mutta saipahan pitää taukoja mielensä mukaan. Ja ei tarvinnut odotella julkisia. Sitäpaitsi ajaminen on sata kertaa mielekkäämpää kuin bussissa kyyhöttäminen.
   
 24. Borra

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2009
  Viestejä:
  18
  Tosin se dokaaminen lomilla oli kiva alottaa heti kun pääsi varuskunnan porteista ulos!
   
 25. barbarian

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2002
  Viestejä:
  405

  Tätä tuli harrastettua. Valtio maksaa viikonloppua kohden noin 25e niin jos satut saamaan 20 eurolla laatikon kaljaa niin 5 eurolla voi sitten koittaa syödä vkl. :eek: Yks hyvä vaihtoehto on opetella pelaamaan pokeria, ite olin jo vuoden pelannut pokeria netissä ennen inttiin menoa niin sai siitä sopivaa lisätienestiä. Joka päivä pelattiin tuvassa 5/5snt blindeilla holdemia, siinä vei helposti sen 5-10 euroo päivässä ja sitten sillon tällön netissä hakkas pokeria kun jaksoi :)
   

Jaa tämä sivu