Oletusohjelmat

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Pera123, 21.02.2013.

 1. Pera123

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  201
  Nyt lähtee järki!

  Win 7 pro

  Esimerkki.

  Toistan .avi tiedostoa. Ohjelma avautuu aina Windowsin mediaplayerillä vaikka olen laittanut hiiren oikealla että avaa sovellus VLC oletuksena. Ei auta.

  Löysin tuohon ratkaisun ja poistin media playerin koneelta.

  Nyt siis VLC toimii, mutta sitten .mp3 tiedostoa avatessa se avautuu VLC:llä vaikka oletukseksi koitan tarjota Foobaria.

  Deafault Programs kohdassa VLC:lle ei ole ruksattu .mp3 eikä myöskään Foobarille. Jostain syystä se ei tallenna niitä muutoksia.

  Nyt apuja kiits.
   
 2. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Mene satunnaisen .mp3-tiedoston ominaisuuksiin hiiren oikealla. Sieltä oletusohjelma-kohdasta VLC. Kaikkien tiedostotyyppien kanssa sama laulu.

  Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
   
 3. Pera123

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  201
  Ei se vaihda sitä oletusohjelmaa.
  Foobarilla saa aukeaamaan kun menee avaa sovelluksella foobar, vaikka on täppä että avaa jatkossa nämä tiedostot tällä valinnalla silti tuo VLC tuntuu väkisin haluavan mp3 tiedostotkin avata.
   
 4. MythBuster

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2011
  Viestejä:
  342
  Oletko ohjauspaneelin kautta yrittänyt vai ohjelmien pelkästään. Pitäisi kyllä toimi hiiren kakkosnapillakin.

  Control Panel\Programs\Default Programs\Set Associations
   
 5. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 955
  Kyllä täällä toimii.
   
 6. Pera123

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  201

  Olen koittanut myös ohjauspaneelin kautta, sen lisäksi myös tuota suoraan hiiren oikealla painikkeella.
  Kyllä itsellänikin normaalisti tuon defaultin vaihto on onnistunut heittämällä, mutta jostain syystä tällä koneella ei onnistu.

  Edit. Mielenkiintoinen havainto. Poistin VLC:n ja menin katsomaan MP3 tiedostoa. Oletuksena ei ollut foobar vaan joku microsoft shell... klikatessa tiedostoa kone sanoi että ohjelmalla ei voi avata tätä valitse ohjelma listalta. Sieltä sitten foobaria klikkailemaan. Edelleenkään en voi vaihtaa tuota foobaria oletukseksi... vaan joudan joka kerta valitsemaan sen erikseen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2013
 7. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Voih. Tappelin samantyylisen ongelman kanssa joitain kuukausia takaperin. Oli nimittäin VLC, Windows 7:ssa, muuttamassa hiuksia harmaiksi ja tuntuvasti. Molemmat, WIn 7 ja VLC, ovat yksiä murheenkryynejä juuri noiden tiedostoassosiaatioiden kohdalla, eli taistelet oikeastaan kahdella rintamalla. Muistaakseni päädyin poistamaan ja asentamaan VLC:n useita kertoja, ja viimeisen asennuksen yhteydessä valikoin huolellisesti mitä tiedostoja VLC käyttää, enkä sen jälkeen koskenut asetuksiin enää. Kannattaa tietenkin varmistaa että haluttu tiedostomuoto on oletuksena tietylle ohjelmalle MOLEMMISSA sekä Win 7:n asetuksissa että itse ohjelman asetuksissa. Sitten jos tulee mieleen joitain muita asennettuja ohjelmia joihin sama formaatti saattaisi olla liitettynä, niin sitten SEN ohjelman asetukset olisi hyvä tarkistaa. MP3-formaatinhan voi varastaa itselleen vaikka Windows Media Player, WinAmp, BSPlayer... mikä tahansa mediatoistaja. Viimeisenä vinkkinä annan vielä että kun haluaa muuttaa noita tiedostoassosiaatioita ohjelmien sisällä, kannattaa ajaa se ohjelma admin-oikeuksilla, eikä minään piskuisena peruskäyttäjänä, userina.
   
 8. MythBuster

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2011
  Viestejä:
  342

Jaa tämä sivu