1. Kauppa-alueella otsikkoon on lisätty mahdollisuus muokata etuliite "Myyty", "Ostettu" ja "Lahjoitettu".

  Löytyy "Viestiketjun työkalut -> muokkaa viestiketjua"

  Poista ilmoitus

O: Radiotehnika S90/150/300/400

Viestiketju alueella 'Ostetaan tavaraa' , aloittaja wanhus, 16.07.2008.

 1. wanhus

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  17
  Moro,

  Ostan parin hyväkuntoisia, alkuperäisiä ja järkevän hintaisia Radiotehnika kaiuttimia. Asustelen Haapavedellä ja noudan mielellään n.100km säteellä, vähemmän mielellään vähän pidemmänkin matkan päästä.

  Tee tarjous osoitteeseen: wanhustuleeyksin (ät) gmail (piste) com tai tänne.
   
 2. Pultsari

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2000
  Viestejä:
  600
  Mitäänhän minulla ei ole myydä, mutta pakko kysyä että miksi haluat noita kaiuttimia? Ja oletko koskaan kuunnellut moisia? Itselläni on tuttavien kautta kokemusta kaksista eri radiotehnikoista ja voin hyvällä sydämellä sanoa että äänenlaadultaan ehkä paskimmat kajarit mitä olen tämä musalaiteharrastukseni aikana kuullut. Toiset olivat S-150 ja toiset jotkut 2x8" bassoilla.
  Hirveet kumpparibassot eikä mitään muuta.

  Ellet ole joku venäläisen hifin keräilijä, niin ehdotan laittamaan edes vähän lisää rahaa kiinni ja ostamaan oikeat kaiuttimet.
  [signature]Minä @ Huuto.net Mozilla Firefox
  Pentium-M 715@760, 2GB DDR2 533, Seagate 7200.1 80GB, 6600go, 15" SXGA+
  Acer Aspire Idea 510 ?T7600, Mirai 42" FULL HD, Behringer Truth B2031A[/signature]
   
 3. wanhus

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  17
  En halua, tarvitsen. (*tarpeesta huolimatta maksan enintään kurantin markkinahinnan)

  Kyllä olen.

  Parempaa äänenlaatua hyvin suurella todennäköisyydellä saa tuossa hintaluokassa esim. laajakaistaelementeillä. Lienee siis sanomattakin selvää, ettei tässä nyt hinta/laatusuhteeltaan lyömätöntä äänenlaatua, painetta, saati kaistan leveyttä haeta. USSR hifiäkään en keräile, vaikka ajatus moisesta kutkuttaa enemmän kuin pitäisi.

  Tämän haetun sarjan kaiuttimilla erottelukyky ei tosiaan ole mikään maailman mahtavin, diskantit ovat huomattavan seesteiset ja bassotkin ympäripyöreät, suorastaan hitaat. Siis kaikkea sitä, mitä minä etsin.

  Ei ole tarvetta, minulta löytyy jo kohtuullisen hyvät kaiuttimet, alapäänkin sain aivan vasta kohtuullisesti säätöihin ja vaikka huonekorostumat vieläkin tahtovat värittää menoa tietyillä taajuuksilla, ei enää tarvitse suoranaisesti basson puutteesta kärsiä. Vielä kun keksisi mihin pääasiassa pakattua dataa kuunteleva ihminen hifiä tarvitsee, olisi asiat hyvin.
   
 4. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 467
  Vähän ot:
  Löysin muutama vuosi sitten jäteasemalta jotkui erikoisemmat radiotehnikat. 2-tie pöntöt joissa oli se perinteinen 10" basso ja 1" diskantti, samat elementit joita on käytetty noissa melkein kaikissa radiotehnikoissa. Mitähän järkeä moisissa, kun tuo bassoelementti ei toista juurikaan yläkeskiääniä saatika se 1" kihinädiskantti..
  Paras näissä oli niiden jakosuotimet. Sellanen about 20x50cm pellistä prässätty alusta jossa oli "enemmän komponetteja kuin vanhassa putkitelkkarissa". Oikeasti, siitä löytyi n.10 kelaa, 10 kondensaattoria ja lukematon määrä tehovastuksia. Bassoelementille oli isoin kela sarjassa (halkaisija n.80mm ja korkeus 60mm) varmaanki 1mH ja elementin rinnalla 2 x 68µF paperikondensaattorit joka tarkoittaa käytännössä melko matalaa jakotaajuutta. Loput osat taisivat olla yksistään diskantille.
  Hirvittävä sätös se oli kyllä, osia sikinsokin kolvailtu ilmeisesti pienessä votkassa nippuun mitään järkevää ajattelematta..
  [signature]o_O[/signature]
   
 5. wanhus

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  17
  Olisikohan käynyt niin, että joku sankari on polttanut s90:sen keskiäänet ja siirtänyt elementit mielestään sopivampaan koteloon. Käytännössähän suomessa on liikkunut kahdella elementillä varustettua mallia S30B nimikkeellä, S90/150/300 ovat sitten yhden ja saman kolmitiekaiuttimen reinkarnaatioita eri nimellä. Niissä bassona toimii 75gdn, jolle luvataan 75w ohjelmawatin kestoa. Enemmän tai vähemmän amikset kyhäsivät niistä aikoinaan subbareita ja enemmän tai vähemmänhän ne siihen hommaan myöskin sopivat. Tarkkoja speksejähän noille elementeille ei saa vielä nykyäänkään, niitä haluavan pitää jokainen omistamansa elementti mitata erikseen ja jos parin kaiuttimia ostaa, pitäisi olla peräkkäiset sarjanumerot niissä. Sellaiset ovat huhujen mukaan ns. matched pari ja toiston pitäisi olla edes etäisesti samanlaista kummassakin kaapissa.

  Jakosuotimet näissä ovat kyllä täyttä kuparia ja rautaa. Se ilo 70-luvun rautaisesta suunnittelusta on, että kokonaisuudesta löytyy edes yksi osa joka kestää ns. isältä pojalle.

  Ei ole vielä kukaan kehdannut omiaan tarjota. Tämä on sääli, sillä mikäli vielä ensi viikon alussa henki pihisee, olisi tuolloin tarkoitus kaiuttimet noutaa. Eli tehkää lattioillenne palvelus ja vähentäkää niiden kuormaa 50 kilolla, tarjoamalla minulle kaiuttimianne! Maksan niistä kyllä ihan korrektin hinnan (huuto.netin mukaan vaihtavat omistajaa 40-65e hinnalla).
   
 6. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 467
  Kaverilla olis kyllä S90:t, voisin toki kysäistä joutavatko ne. Voisin vuorostani tyhjentää varastoani ja lahjoittaa sille eltaxin tornikaiuttimet tilalle. :)

  Mitä tulee niihin erikoisiin 2-tie tehnikoihin niin kyllä ne kovasti näyttivät aidoilta. Oli bassoelementin laipalle jyrsitty upotus ja etulevyssä oli myös se iso radiotehnikan tyyppikilpi kaikkine taajuusvastekäyrineen :D
  [signature]o_O[/signature]
   
 7. wanhus

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  17
  Hmm, mikä lie hirvitys ollut kyseessä. Tuoltahan niitä malleja löytyy useampia:

  http://www.radi0tehnika.narod.ru/go/akustika.html

  Ylipäätään baltlines, AC yms. nimillä näitä harvemmin suomessa näkee ja (maan) myydyin kaiutinhan tuo S90 oli aikoinaan. Wanhalla tonnilla kun sai parin, niin tosi helppohan niitä oli silloin myös ostaa, etenkin kun niitä vielä Tekniikan Maailmassa (tosi hifilehti :D) kehuttiin kilpaa. Nykyäänkin tuota mallia saa, tosin hieman uudistettuna, kolmella refleksiputkella ja todennäköisesti eri jakosuotimella:

  http://www.rrr.lv/p32.html?l=1

  Kysäise kaverilta, onko sillä myyntihaluja. Liikkuuhan nuo myös matkahuollolla, vaikka kulujen leikkaamismielessä niitä hakumatkan päästä tällä hetkellä (ilmeisen turhaan) etsiskelenkin. 40e/pari matkahuollossa on melko rankka hinta, kun paketit tulevat saksasta asti koosta riippumatta 12-20 eurolla :P
   
 8. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 467
  Hmm, mikäs toi VEF merkki tuolla on? Minulla kun sattuu olemaan vanha putkiradio 1940-luvun alusta joka on VEF ja latviassa valmistettu. Logokin on identtinen tuolla sivustolla olevaan verrattuna. Ja tää radio on kaikkea muuta kuin halvalla tehtyä paskalaatua.
  http://www.elisanet.fi/tonskulus/radio/vef2.jpg

  Offtopiciahan tämä taas mutta menkööt.
  [signature]o_O[/signature]
   
 9. wanhus

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  17
  Taitaa olla valmistettu (VEF) Radiotehnikan tehtailla, ennen kuin ne pilkottiin kuuteen osaan. Käsittääkseni tehtaan "tunnetuin" tuote oli noihin aikoihin autoradio, jota ei edes saanut ostettua ilman autoa.

  Hmm. Wiki näemmä muistaa minua paremmin:

  http://en.wikipedia.org/wiki/VEF

  Eipä tarvitse olla koko ajan nostamassa :)
   
 10. wanhus

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  17
  Viisi kymppiähän riittää, mutta kaiuttimet ovat Helsingissä. Eikö tosiaan löydy tältä alueelta..?
   
 11. HardTrance

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  3
  Hmm... 20v DJ hommia tehneenä EN yhdy sinun väittämään Radiotehnikoiden äänenlaadusta!! ... ne on kaiuttimet jotka vaativat ruokaa!! ... Siinä vaiheessa kun vastaavat OR, Jamo, Genelec-kaiuttimet alkavat huutaa armoa, niin Radiotehnikat alkaa vasta soimaan... Ja Basso on nimenomaan Basso, ei mikään kumppariefekti... Twiitteri toimii loistavasti kun on oikein säädetty... Nimimerkillä Vintage Kenwoodin perässä on S-150 & S-300 parit jo olleet pian 10 vuotta... Näitä ei voi soittaa alle 4 x 300W vahvistimella...
   
 12. Pultsari

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2000
  Viestejä:
  600
  Nyt on kysyttävä, että mitä yhteistä on äänenlaadulla ja DJ-hommilla? Mielestäni ei kerrassaan mitään ;)

  Sama juttu kaikissa yleisölle suunnatussa musiikissa: Voimakkuus peittää virheet joko musiikissa tai musiikkilaitteistossa.

  En kiellä etteivätkö toimisi mainitsemassasi käytössä, mutta eivät ole järkevä valinta tavallisen ihmisen olohuoneeseen.
   
 13. HardTrance

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  3
  Minä vaadin niin kotona kuin myös soittopaikalla äänenlaadun olevan kohdallaan... ja jos homma ei toimi keikalla niin sit säädetään tai haetaan uutta palikkaa et homma saadaan toimimaan niin et soundi on hyvä!! ... Valtaosalle discot on vain kovaa ja korkealta-meininkiä ... Minulle ei!!!! ... ja Radiotehnikat soveltuu olohuone käyttöön vallan mainiosti (vuosien kokemuksella tiedän sanoa!!) kun vain kaikki palikat on oikeat ... 95% Radiotehnikoiden kuuntelioista ovat kuunnelleen niitä alitehoisilla vahvistimilla ja säädöt päin sitä ... ... Suuri teho ei tapa kaiuttimia vaan pieni ... sen jo sanoo järkikin!! ... Tiedän, olen perfektionisti ja Camel-boots mies (mies joka kulkee omia polkujaan!!) :) ... Minä en kuulu siihen mainitsemaasi kategoriaan eli tavallisiin ihmisiin ... Tavallinen ihminen ei saa näistä herkuista mitään irti koska tietotaito puuttuu ... mutta yksi hyvä syy siihen on se et näistä on todella vähän tietoa missään... Yritä googlettaa Radiotehnikan historiaa ja/tai muuta tietoa niin on aikas pienet tarjoilut...
   
 14. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 467
  Bassoelementeistä pettää kalvon liimaukset, liittimen ja kalvon väliset johtimet ovat huonolaatuisia ja katkeavat.

  Muutaman kerran näin on minulle käynyt kun noita joskus jaloissa pyöri. Ja vahvistintehoa oli tarjolla noin 100Wattia, se riitti liikuttamaan radiotehnikan kymppituumaista niin paljon mitä ripustukset sallivat, varmaanki sen 30mm ;D
   
 15. JaRoDD

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  1 213
  Harvinaisen selkeää, ammattimaista tekstiä. Myöskin pisteitä on vähintäänkin riittävästi, ihan kuin wessa-threadissa aikoinaan. Mutta sori offtopic. Pakkohan tää oli tulla katsomaan, kun jaksaa juttujaan liekittää muihin ketjuihin.
   
 16. Pultsari

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2000
  Viestejä:
  600
  :D Liekkö tarvetta huolestua, mutta en yksinkertaisesti pysty vakavissani lukemaan tuota läpi. Olen muutaman kerran jo kokeillut :) Jokainen joka jotain tietää näistä laitteista ja yleensäkkin hifistä varmaan tajuaa tuon ylläolevan vitsiksi.

  Karvapehko vaan kajareitten takaa pilkistää ja näkyypä sieltä pari isoa korvaakin :) KYLLÄ! Trollihan se siellä :)
   
 17. käsikaasu

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  332
  Menee ihan OFFTOPIC-linjalle...mut pakko heittää väliin. Itellä noi S90K kajarit. Ollu jo varmaan yli 10 vuotta. Hyvin mun puurokorville kelvannu ja naapuritkin sen vissiin myös kuullu,kun häätövaroituksia tullu (ilmeisesti vaan niin huono soundi/musa) :D
  Myös hää/synttärijuhliin lainailtu. Joten tyytyväinen ollu hinta/laatu-suhteelta...
   

Jaa tämä sivu