Nopein selain - Opera vs Firefox?

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja Äijänköllykkä, 24.10.2005.

 1. Äijänköllykkä

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  472
  Onko kukaan muu viime aikoina tehnyt testejä Firefox vs Opera välillä? Aiheesta on tehty ainakin 1 laajahko testi http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html ja Opera lienee nopeampi renderöinnissä vai mitä onkaan mutta ite ränkänny kaiken maailman sivuja ilman ja tämän kanssa > http://www.numion.com/Stopwatch/ parin viime päivän aikana jonnin verran ja suurimmassa osassa sivuista Firefox (1.0.7) on nopeampi. Silmämääräisesti myös ilman tuota kelloa Firefox tuntuu myös vilkkaammalta. Isoin ero tulee siinä kun Opera alussa yhdistää kohteeseen..hakee yhteyttä sivuun ja asettaa salauksia tms.. Noihin ei näytä verkkoasetuksien säätö vaikuttavan mitenkään, vain itse sivun latautumiseen ja siihen latautuuko koko sivu edes loppuun (kun asettaa liian isot yhteysmaksimit). Myöskään mitkään muut Operan säädöt mitä kokeillu ei oo vaikuttanu tuohon yhdistämisen ""hitauteen"". Ff:ssa on perus about:configgiin aikoinaan tekemäni tweakit edelleen toiminnassa. Testejä tein sekä ilman välimuistin käyttöä käynnistäen ja tyhjentäen välimuistin testin jälkeen, että cacheä käyttäen. Molemmilla tavoin; etenkin välimuistia käyttäen, Ff pesee yleensä Operan. Harmi siksi että ykkösselaimenani on ollut Opera jo jonkin aikaa.

  Mielipiteitä/kokemuksia? Pidättäydyttäisiinkö tosiaan nopeuden käsittelyssä tässä topikissa ettei aihe rönsyile tuhanneksi selainsotatopikiksi :)...

  [Edited by: Äijänköllykkä on 24.10.2005 23:18]
   
 2. Äijänköllykkä

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  472
  Adblockit sun muut on sitten off laitettu jokin aika sitten, itse en koe tarvitsevani niitä 4Mbit yhteydellä..näkyypähän kaikki, ja AdMuncher Operan kanssa kaiken lisäksi hidasti netin käyttöä. 2Mbit kanssa vielä toimi, ei eroa huomannut mutta tällä yhteydellä ero täysin selvä, sääti muncheriä miten päin tahansa.
   
 3. Wahit

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  847
  Omien kokemuksieni mukaan Opera on ollut nopeampi, tosin käytettävyydeltään (ja Adblockin ansiosta) olen mieltynyt Firefoxiin. Operan nopeutta ovat puoltaneet nuo testitkin joita olen aiheesta nähnyt. Firefoxiani en ole muuten ""tweakkanut"" kuin disabloimalla sen IPv6 tuen.

  Operan suurin saavutus omalla kohdallani on ollut Verkkokaupan uuden avaijaisen aikana tilaamani 1e ruuvari (1000 ensimmäisen verkkotilaajan etu), sivut olivat aivan tukossa ja yritin päästä sisään kaikilla kolmella selaimella (Firefox, IE ja Opera) ja Opera oli ainoa jolla hommasta tuli yhtään mitään.[signature]Boikotissa: kaikki Sony BMG, myös muut kopiosuojatut levyt
  Katso: Uusi Murobbs haku Firefoxiin[/signature]
   
 4. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  921
  En ole sivujen latautumisen nopeudessa juuri eroja huomannut, mutta Operan käynnistäminen ensimmäisen kerran on selkeästi Firefoxia nopeampaa. FF kestää joku 5-7 sekuntia, Operalla vain pari. Ekan käynnistyksenkin jälkeen Opera tuntuu käynnistyvän Firefoxia nopeammin, ja tässä pitää vielä ottaa huomioon, että Operassa on e-mail clientit ja kaikki.

  Toivottavasti FF 1.5 käynnistyisi nopeammin ja sama Thunderbirdin kohdalla. Operassa on vähän enemmän sellaista pikkufibaa (tyhjiä ikkunoita, MIME-typejen käsittely kusee välillä jne.).

  Operassa on myös sivujen back/forward nopeampaa, 1.5 betoihinkin verrattuna. Tuntuu, että FF 1.5 betat joskus avaavat sivun uudestaan sen sijaan, että käyttäisivät jo cachetettua versiota. Erityisesti joillain forumeilla olen tällaista huomannut.

  PS. Onko joku saanut FF:ssa toimimaan tallennettujen profiilien käyttöönoton esim. WinXP:n uudelleen asennuksen jälkeen? Mulla aina tuppaa vaan ikkunan, jossa mikään ei toimi, eli toisin sanoen pitää hakea kaikki extensionit uudestaan jne.[signature]
   
 5. ddawg

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  1 507
  Sen kummempia testejä tekemättä, kunhan rupesin hatusta läiskimään saitteja tuohon stopwatchiin niin lähes poikkeuksetta opera oli nopeampi, joskus jopa puolet nopeampi. Adblock-säädöt ovat tuskin samanlaiset molemmissa selaimissa, mutta kummastuttaa näinkin suuret erot, ja päinvastoin sinun huomioitasi. Firefoxista oli käytössä uusin beta (ilman mitään tweakeja, aika monella extensionilla) ja Operasta 8.5.
   
 6. Äijänköllykkä

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  472
  Tweakit nopeuttaa Ff:ia huomattavasti, ja kun sinulla on noita adblokkeja päällä niin tuloksia ei valitettavasti voi verrata.. http://www.24fun.com/downloadcenter/benchjs/benchjs.html tuolla myös hauska testi. Ff:lla minulla tulee luokkaa 6.7-7.4, Operalla toptenissä nyt muita ookkaan kun minun tuloksia heh, poistaisivat huonommat :D..
   
 7. SuperD

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  4 560
  Itse olen betaversioista lähtien vertaillut FF:n ja Operoiden eroja ja olen tullut siihen tulokseen että erot eivät käytössä kovin hyvin näy. Opera lataa jotkut sivut nopeammin ja FF taas toiset.
   
 8. Xhawk

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2001
  Viestejä:
  421
  Mites tuon Test 2 ja 6 voi suorittaa nopeammin Operalla? Mitä pitää tweakata vai onko tää se salaista tietoa?[signature][mark=green]_[/mark][mark=blue] Xhawk [/mark][mark=green]_[/mark]
  Chickens facinate me. Bimmerparty05 auto nro. 113
  member of Team R&T, 1,803+ postausta[/signature]
   
 9. TonyM

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 016
  Vaikka meneekin vähän ohi aiheen niin NHL sivusto latautui:

  FireFox 5.640sek
  Opera 5.623sek
  Netscape 5.639sek
  Maxthon 3.713sek


  [Edited by: TonyM on 25.10.2005 16:24][signature]Toimiva MuroBBS haku[/signature]
   
 10. Äijänköllykkä

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  472
  Öö.. Eihän Operaa voi ""tweakata"" oikein ollenkaan. Mitä nyt ihan perussäätöjä jotka taitaa vakionakin olla jo valmiina. Noihin tuloksiin tietenkin vaikuttaa myös taustasoftat ja ennen kaikkea koneen teho.
   

Jaa tämä sivu