Nokia N9

Viestiketju alueella 'TaskuMuro: Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Kusari, 26.08.2010.

 1. kipposeta

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  341
  Mulla kuuluu joka kerta kun tarkentaa niin pientä rutinaa.. kannattaa varmaan sitä juurikin tarkkailla tässä.

  Pelkästään se kuorien narina on ilmeisesti hyvä peruste huollolle, jos nyt tämän threadin jutuista mitään on oppinut. Mulla noi oikean laidan napit helisee jonkin verran.
   
 2. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 044
  Sen verran tuli vielä katottua noita ottamiani kuvia, niin keskiviikkona otetut kuvat näkyi mukavan terävinä, kuten pitääkin, mutta perjantaina ja tänään otetut kuvat olivat kaikki sumeita, eli joskus keskiviikon ja perjantain välillä tuo autofocus lakkasi toimimasta.

  Natisevat kuoret ei niin paljoo haittaa, että sen takia kiikuttaisin luuria huoltoon, mutta viallisen kameran takia saatan jopa vapun jälkeen kiikuttaakkin Jumbon (tai oikeastaan Flamingon) Mobile Spahan, kun tuon palvelua on tainnut joku kehua. Kun on tullut tuota developer modea käytettyä, niin oisko ennen huoltoon kiikuttamista syytä flashata firmware uudestaan?
   
 3. UnSeeN

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2004
  Viestejä:
  21
  Se surina on "tarkennusääni" jonka puhelin toistaa äänitiedostosta tarkennettaessa. Eli voi olla, että sitä ei ihan jokatilanteessa toistetakaan. En ihan tarkkaan enää muista miten se käyttäytyi.. itse epäilin että laitteessa on jotakin vikaa kun ensimmäisiä kertoja kuulin sen "tarkennusäänen". No, onneksi sen äänen voi poistaa käytöstä :D

  Kannattaa tarkistaa ettei kameran linssissä näy kosteutta tms., joka voisi nuo tarkennusongelmat aiheuttaa.. sehän ei nimittäin takuuseen menisi.
   
 4. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 213
  Monessakin paikassa on väitetty että Sonera myisi N9:aa 199 eurolla tms halvalla hinnalla, mutta ainakin heidän verkkokaupassaan hinta on aivan jotain muuta ja Gigantin 299 tarjous on tällä hetkellä halvin ja sitten DNA Pro:n 329 euron (liittymän kanssa) .. onkohan tuo 199 hinta joku urbaani legenda ja ollut voimassa hetken jossain liikkeen avajaisissa tms?
   
 5. mof

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  1 456
  Ainakin itse näin Soneran liikkeessä N9:n 64Gt version hintaan 249e. Nimenomaan liikkeessä siis, ei verkkokaupassa.
   
 6. Stouni

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  3 426
  Liikkeessä näin sen itsekin (16Gt-malli 199€ + 24 kk pakollinen Sonera-liittymä, Kauppakeskus Mylly, Raisio). Eikä laite ole sim-lukittu ainakaan myyjän mukaan. Verkkosivuilla vastaavia mainoksia ei ole, joten hinnat varmaankin vaihtelevat myymäläkohtaisesti.
   
 7. kipposeta

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  341
  Ennen tuota feikkitarkennusääntä kuuluu se oikea tarkennuksen ääni, joka on pientä ropellusta, kun on pieni linssikin. Macrokuvauksessa sen kuulee ainakin useammin, kun kameralla on vaikeuksia tarkentaa lähelle.

  Kosteus ja lika linssissä tosiaan aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.
   
 8. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 044
  Linssissä ei kyllä näy yhtään mitään vikaa ja kosteus vaurioitakaan ei pitäisi olla tullut. Laite nyt noin muutenkin on vasta vajaan kuukauden ollut käytössä.
   
 9. paff

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2007
  Viestejä:
  1 186
  Mites arvon murolaiset kaipailen mielipiteitä kannattaako vaihtaa nykyinen android luuri n9 luuriin? Kauan olen tuota katsellut, mutta kaipailisin vielä hieman käyttäjien mielipiteitä (mitä hyvää mitä huonoa). Myös tuon spotifyn toimiminen kiinnostaa.
   
 10. River Hudson

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2011
  Viestejä:
  241
  Itse laitoin Galaxy S2:n jäähylle ja otin N9:n käyttöön jota kesti n. 2kk. Sitten oli pakko palata S2:n pariin kun ei vaan kestänyt sitä jatkuvaa hitautta ja nykimistä ennenkaikkea. Toki se näyttökin oli pienempi ja sovellusvalikoima kehno S2:n rinnalla. Ilman syytä yhtäkkiä lakkaavat syncit maileille yms. bugit kiristi kanssa väkisin. Oli siinä tokii hyvätkin puolensa, istuu käteen todella hyvin ja käyttis itsessään on ihan kiva kosketuseleineen. Akkukin kesti ihan sopivasti raskaampaa käyttöä. Lisänä vielä ilmainen navigointi ja hyvä gps nopeudeltaan ja signaaliltaan. Kartat sovellus oli kyllä muuten kohtuu kankea käyttää.

  Nykyhinnalla tuo N9 on toki oikein hyvä ja raikas tuulahdus käyttiksiin mutta en nyt sitä miksikään jeesuspuhelimeksi ristisi. Nämä uudemmat ja tehokkaammat android puhelimet vain ajaa yli tuosta N9:stä käyttömukavuudessa. Ja omalla kohdalla toimintavarmuudessa. Tyttöystävä tuota N9:siä edelleen käyttää viimesimmällä päivityksellä enkä minä siihen enää takaisin vaihtaisi.
   
 11. myrsky

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2003
  Viestejä:
  19
  Muilla ongelmia, että tekstiviestit tuppaavat menemään välillä vääriin keskusteluihin? Puhelin kyllä ilmoittaa lähettäjän oikein kun viesti saapuu, mutta kun viestiä menee lukemaan niin se onkin pompannut väärään keskusteluketjuun.. Melko raivostuttavaa.
   
 12. Coldcash

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  1 816
  Sellaisen mielenkiintoisen jutun olen huomannut, että tätä ei tarvi kovin useasti käynnistellä uudelleen. Tällä hetkellä uptime 55 päivää.
   
 13. Frank Provo

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2010
  Viestejä:
  2 361
  Mikä on vikana kun yrittää PC:ltä siirtää puhelimeen tiedostoja, niin nopeus on järjettömän hidas?

  Puhelin menee kyllä massamuistitilaan, mutta siirtonopeus on naurettava. Yksi kuva kestää yli minuutin siirtää. Ensin siirtoruudussa näkyy "kohdetta haetaan tms" vaikka kuinka kauan ja sitten kun siirto alkaa se on hidasta.

  Alkaa palaa hermo tämän vehkeen kanssa, vaikka kuinka haluaisin tästä pitää.
   
 14. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 044
  Kumma juttu. Mulla ainakin menee jopa hämmentävän nopeasti isommatkin tiedostot luuriin.
   
 15. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 528
  En N9:ä omista, mutta yleisesti ottaen tuo kuulostaa media-modelta (tms). Hitaampi kuin massamuistitila (mutta käytettävä muisti jää laitteen itsensä hallintaan)

  Media Transfer Protocol - Wikipedia, the free encyclopedia

  En sitten tiedä, onko N9:ssä ylipäätään vaarana, että käyttää tuota. (Jos käytät Windows seiskaa ja siirrät videoita, ehdotteleeko conversiota?)
   
 16. tmbl

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2009
  Viestejä:
  93
 17. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  955
  Oma N9 on nopein flash muisti mitä koskaan ollut. Edes suht uusi 16GB tikku ei siirrä kamaa yhtä nopeasti tietokoneelta tai koneeseen.

  Onko käytössä sync tai joku muu turha härpäke?
   
 18. n9toope

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2012
  Viestejä:
  1
  Voiko seuraavat syyt vaikuttaa Meegon N9 lopettamiseen?

  1) Se on aivan liian hidas alusta kehittää (tämän myönsi Nokian entinen kehitysjohtajakin)
  2) Se näyttää halvalta iPhone kopiolta (kuten Android)
  3) Meegon ympärillä ei ole minkäänlaista ekosysteemiä, joka on aivan välttämätön jenkkimarkkinoilla
  4) Meego ei ole Tablet- eikä PC-käyttöjärjestelmä, toisin kuin Windows 8.

  :confused:
   
 19. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  3 528
  En tiedä onko kyseessä trolli(altteri), vai toimittaja
  [*], mutta... otetaan tuosta vaikka tuohon neloseen quote Meegon sivuilta.

  "The MeeGo project provides a Linux-based, open source software platform for the next generation of computing devices. The MeeGo software platform is designed to give developers the broadest range of device segments to target for their applications, including netbooks, handheld computing and communications devices, in-vehicle infotainment devices, smart TVs, tablets and more – all using a uniform set of APIs based on Qt."

  [* 'Meegon N9' + trollahtava lista]
   
 20. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  955
  Vaikuttaa että valittu nimimerkki on ajatuksella valittu.

  Missä tällaista on myönnetty? Viimeiset vuodet Nokia on pikemminkin toitottanut kuinka nopea alusta Qt on kehittää. Jos tarkoitat ettei Nokia ehdi tuoda tarpeeksi nopeasti eri puhelinmalleja MeeGolla, niin kyseessä on vain nykyisen toimitusjohtajan tarve puolustaa WP:n valintaa (mille ei ole vieläkään kuin yksi rauta-alusta mahdollisuus).

  Oletko edes nähnyt N9:ä tai sen käyttöliittymää? Se on todennäköisesti parhaimman näköinen käyttis tällä hetkellä.

  No ei ole ehkä "enää" koska Nokia itse kuoppasi oman ekosysteeminsä n. 14 kuukautta sitten. Mutta yllättävän paljon "ekosysteemiä" on silti vielä jäljellä.

  Olet selkeästi elänyt pullossa, tai haluat olla yksi suurimmista trolleista tässä ketjussa. Ensimmäiset julkastut MeeGo laitteet olivat nimenomaan tabletteja. Samoin joillekin markkinoillekin on julkaistu läppäreitä misä on on MeeGo esiasennettuna (Samsun n100 ja Asus x101).

  Missä v..ssa ne Windows 8 tabletit ja PC:t viipyvät?
   
 21. Coldcash

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  1 816
  usb 1.1 portissa piuha?
   
 22. kipposeta

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  341
  No päivän naurut ainakin nämä syyt aiheuttaa :D

  Onhan tätä jo monta kertaa jauhettu, mutta kai pääsyy on siinä että Nokia päätti laittaa kaikki munansa samaan koriin (WP). Jos Samsungilla on varaa ja ilmeisesti hyviä syitäkin kehittää omaa käyttistä, en näe mitään syytä etteikö Nokiakin olisi voinut näin tehdä.

  Qt-kehitys on muuten helppoa, itsekin on tullut huvikseen kokeiltua, vaikka enemmän tuota webbipuolen koodailua vaan osaankin.
   
 23. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 044
  Nyt on oma N9 toimitettu kameran takia huoltoon ja hetken aikaa se myyjä siinä sitä testaili ja vertaili omaansa ja totesi, ettei se tosiaan toimi niin kuin pitäisi. Viikon verran sanoi, että tuossa menisi.
   
 24. Stouni

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  3 426
  Pienenä sivuhuomautuksena - RIM on esitellyt uutta BB10-käyttistään viime päivinä, ja kanukit satsaavat nyt erittäin paljon Qt-tukeen. Ensimmäiset teknoblogiarviot olivat hyvin positiivisia, joten saattaa olla että RIM iskee takaisin ja nappaa sen kolmannen ekosysteemin paikan MS-Nokian nenän edestä.

  Ja loppuvuodesta kehittäjät vääntävät innolla softaa Blackberryille Nokian omalla Qt:lla... :D
   
 25. kipposeta

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  341
  Tämä on todella hyvä uutinen, mikäli paikkaansa pitää (lähde?). Qt:lla tehdyt softat ovat inhimillisellä työmäärällä käännettävissä eri alustoille, mikä povaisi symbian- ja meegoluureille siten myös lisää sovelluksia.
   

Jaa tämä sivu