Nokia Lumia 920/820 Nokian ensimmäiset WP8 laitteet

Viestiketju alueella 'TaskuMuro: Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Galibuli, 18.08.2012.

  1. Digihetki

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2012
    Viestejä:
    300
    :O Itse sain alle kahdessa viikossa, kun kävin varaamassa lähimmästä Soneran liikkeestä puhelimen. Nettiin niitä ei edes tullut tuolloin myytäväksi.
     
  2. Ghosti

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    1 427
    Facebook softaan tuli tänään mulle päivitys, nyt melkeen jo toimii. Lataa ainakin eventtien info sivun ja ehkä hivenen jouhevammin toimii. Silti kaatuilee usein, eli ei tuota vieläkään ihan käyttökelpoiseksi voi kehua. Enkä ymmärrä miksi uutisvirta ei ole sama kuin koneella webissä. Nyt puolet uutisvirrasta on jotain vitun Farmvilleä ja muita sovelluksia, jotka olen webissä blokannut.
     
  3. ocsid

    Rekisteröitynyt:
    24.11.2008
    Viestejä:
    210
    Kiitos asiallisista vastauksista itse kullekin! Paremmin mielin / eväin tästä etipäin.

    Latasin uuden fb apin sekä täytyy laittaa googlesta desktop aloitsnäyttöön.
     
  4. Oddis Slajos

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    234
    Gigantilta pitäisi saada -50% alennuksella tuollaisen DT-900 langattoman latausalustan, LUMIADT900 koodilla. Äsken ei gigantin sivut hyväksyneet tuota koodia mutta ehkäpä jossain vaiheessa toimii.
     
  5. Reiska-Setä

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2006
    Viestejä:
    2 417
    Gigantin Verkkokaupasta puhelimen oston yhteydessä Nokia DT-900 latausalusta puoleen hintaan 14.12 saakka alennuskoodilla LUMIADT900. Kertoo gigantti.
     
  6. Oddis Slajos

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    234
    Itse katselin siitä joulukalenterista ja siinä luki seuraavaa: - 50 % alennusta Nokian langattomista latausalustoista (DT900WHITE/RED/YELLOW) koodilla LUMIADT900. Voimassa 31.12.2012 asti.

    Eli ei ollut mainintaa tuosta puhelimen ostosta.
     
  7. Reiska-Setä

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2006
    Viestejä:
    2 417
    No niinpäs näyttää. Pitääpä kyttäillä josko tuo koodi toimisi jossain vaiheessa. :kippis:
     
  8. SliVe

    Rekisteröitynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    355
    En meinannut saada IM+ apsin kautta toimimaan GTalkkia vaikka kuinka olin mielestäni oikein kirjoittanut tunnukset. Katsahdin sitten pöytäkoneella GMailia ja ylärivissä oli punasta varotusta, että joku yrittää Amerikoista kirjautua tilillesi. Sen kautta sitten sai hyväksyttyä 10 minuutin ajan sisäänkirjautumiset häröpaikoista. IM+ käyttää ilmeisesti jotain proxya, joten Google ihmettelee yhtäkkistä Amerikkalaista kirjautumista. Tämä ei ole välttämättä ongelmasi, mutta kannattaa katsoa varmuuden vuoksi GMailin varoitukset.

    Käyttääkö kukaan GTalkkia? Olen IM+ ohjelmaa kokeillut ja nyt laitoin GChatinkin testiin. Harmi kun ei tue natiivisti GTalkkia. IM+ ei ainakaan näyttäisi päivittävän omia viestejä, jotka kirjoittelee vaikka pöytäkoneen kautta. En tiedä kauanko tuo IM+ hengittää taustaprosesseissa, jos niissä on joku rajoitus. Sain kuitenkin pusheina ainakin osan viesteistä.

    Sukkelastihan tämä WP8 pyörii, mutta nuo apsit on kyllä vielä tosi vajaita. Aiempi kännykkä oli SGS2. Facebook-softa on ainakin Androidilla paljon parempi. Tämän Facebook-softassa on semmonen hervoton fontti, että sokeatkin näkevät tekstin. Sais olla vähän pienempi fontti, että näkisi enemmän tekstiä kerralla.

    Kävin lenkillä testaamassa BT-kuulokkeet + TuneIN + Endomondo -komboa. Noin puolet ajasta toimi, kunnes yhtäkkiä ei kuulunut enää mitään BT-kuulokkeista. Musiikki näkyi soivan, mutta ei kuulunut kuulokkeiden eikä puhelimen ämyrin kautta. Meni jonnekin limboon koko ääni. Otin pari kuvaa lenkilläni ja Endomondo näemmä sulkeutuu tai menee pauselle. Pitää ottaa se aktiiviseksi ja jatkaa urheilusuoritusta. Harvemmin toki tarvitsee kuvia napsia, mutta hieman ärsyttävää, kun pitää ottaa aina takaisin aktiiviseksi Endomondo jos näprää jotain muuta. Androidissa ohjelmat vain hurrasivat kiltisti taustalla tekipä mitä vaan. Ääniongelma korjasin soft resetillä. Yhdessä vaiheessa katosi myös kentät kokonaan puhelimesta (Sonera + Helsinki). Tuli hetken päästä takaisin.

    Navigointi sujui hyvin Drive+ Betalla, mutta meno oli hyvin tökkivää ruudulla. Tästä taisi ollakin puhetta ja joku kait korjasi latamaamalla apsin/kartat uudelleen. Asensin ne uudelleen, mutta en ole vielä päässyt testaamaan pyörisikö se sulavammin.

    Onhan tässä WP8:ssa potentiaalia ja eiköhän kaikkeen tule aikanaan parannuksia. Eipähän ole vielä tökkinyt käyttis, kuten Android välillä jumittelee. Eniten ehkä kaipaan Androidin toimivuutta pikaviestittelyssä. Facebook + GTalk + Whatsapp toimivat niin nätisti ja esimerkiksi omat pöytäkoneella kirjoitetut viestit ilmestyvät myös kännykän keskusteluhistoriaan. Nämä WP8 viritykset eivät ainakaan sitä vielä osaa. Toinen on tuo kunnollisen moniajon puute.

    Itse L920 on kyllä mukava käteen ja laadukkaan tuntuinen. Ei paino ainakaan itseäni haittaa. Toivotaan vaan edistystä WP8:lle.
     
  9. Critter

    Rekisteröitynyt:
    03.01.2000
    Viestejä:
    494
    Hmm.. Siirsin skydriveen mp3:ia, mutta sieltä ei vissiin ainakaan tuo soitin osaaa suoraan soittaa niitä ? Siis skydrive applicaatiolla voi sieltä soittaa, mutta onko ainoa vaihtoehto siirtää ne fyysisesti puhelimeen, jos haluaa että ne näkyvät tuolla soittimessa ?
     
  10. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 125
    Saakohan youtube-videoita jotenkin rullaamaan niin että voisi niitä kuunnella vaikka pistää näytön lukkoon?

    Melkoisen ärsyttävää kun joutuu näyttöä pitämään päällä, pienikin hipaus ruutuun ja lentää pois videosta, eikä sitten pääse enää jatkamaan samasta kohdasta. Ei näyttänyt edes onnistuvan videon kelaaminen tiettyyn kohtaa.
     
  11. waagner

    Rekisteröitynyt:
    02.10.2010
    Viestejä:
    321
    En kyllä ymmärrä miten se puhelin pysyy tuossa puhelinta pienemmällä latausalustalla :D?
     
  12. lomppi

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    869
    Joo etpä ole ainoa, kohta pyörähtää viides viikko odotusta käyntiin kun julkistamispäivänä varasin. Soneralta aina samaa vastausta "emme voi tietää koska niitä tulee, etköhän viimeistään ensi vuonna saa" pla pla pla. No tällä menolla voi ostaa suoraan seuraavan lumian, kun 920 on jo poistettu myynnistä :smoke:
     
  13. Oddis Slajos

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    234
    Mitat (K x L x S cm) 12 x 6 x 1.1. Ei se nyt hirvesti pienempi ole.
    Sitä en kyllä tiedä onko tollasesta edes järkeä maksaa reilu 30 euroa. Samalla vaivalla sen piuhan laittaa puhelimeen kun asettelee tohon alustalle.
     
  14. Forssanmajuri

    Rekisteröitynyt:
    27.01.2011
    Viestejä:
    194
    No niin! Heti kun vähän manasi niin johan oli tänään laitettu postiin! Saunalahdelta tilasin keltaisena 28. marraskuuta.:)
     
  15. oolaspalmas

    Rekisteröitynyt:
    26.10.2008
    Viestejä:
    1 951
    Metro Tube tai Tubo Pro sovellus tukee toistoa näyttö lukittuna. Noista Metro Tube on se parempi softa tosin maksaa 0,99€, mutta pääsee kuitenkin kokeilemaan ensin. Tube Pro on ilmainen.
     
  16. MkH

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2001
    Viestejä:
    3 487
    Keltainen versio tilattu Soneran verkkokaupasta. Nyt sitten odotellaan ihan hiessä muutama päivä ja päivitetään tilausseurantaa.
     
  17. Ghosti

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    1 427
    Jahas, uusi vika tuli vastaan, ei mennyt näppäinlukkoon napista eikä aikakatkaisulla. Bootti korjasi tämän.

    Positiivisena huomiona selain käyttää nyt Googlen työpöytäversiota o.O tosin äsken taas IL:n sivua ladatessa jääty koko luuri -> soft reset. Voisivat kyllä MS/ Nokia hoitaa tän beta testauksen muilla kun asiakkailla...
     
  18. Jupetus

    Rekisteröitynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    642
    Haluaisitko mielummin että testaus tehdään varsinaisilla testaajilla ja saat luurin kolme kuukautta myöhemmin vai että se tehdään asiakkailla ja saat luurin käteen heti? Itse joutunut nyt kahden viikon aikana tekemään kahdesti soft resetin, toisella kerralla kamera otti vain vihreitä kuvia ja toisella jämähti nokia-logo ruutuun. Ikäviähän nuo on mutta ei ne maata kaada, mieluusti tuota puhelinta räplää :)
     
  19. kautium

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    16 256
    Siis tuohan on googlen tekosia, eli google yrittää tunnistaa käyttäjän selaimen/laitteen ja tarjoaa sille omasta mielestään parasta versiota hakupalvelustaan. Valinnan mobileversion ja perinteisen näkymän välillä voi tehdä myös manuaalisesti siitä hakupakin alapuolelta.

    Itse olen tehnyt aloitussivulle suoran linkin siihen googlen perinteiseen näkymään, kun ei mobile-versio tunnu aina toimivan erityisen fiksusti, varsinkaan kun se yrittää satunnaisesti muuttaa sen kautta avattavat muutkin sivut mobile-versioiksi.

    Noista muista ongelmista sen verran, että omalla kohdalla ei ole ollut mitään muuta valittamista kuin muutaman illan jumppaus akun keston parannuksen kanssa. Lisäksi sitten vielä puutteet itse käyttöliittymässä, mutta ne eivät ole mitään ongelmia, vaan lähinnä henkilökohtaisia mieltymyksiä ja/tai kehitysehdotuksia. Muuten luuri toimii jopa uskomattoman sujuvasti ja vakaasti.
     
  20. Ihqboltsi

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2012
    Viestejä:
    6
    Nyt toimii :)
     
  21. ^JJ

    Rekisteröitynyt:
    04.02.2005
    Viestejä:
    1 230
    Tämän takia käytin 800:ssa sitä bingiä koska se avasi sivut siinä muodossa kun asetuksista oli valinnut toisin kuin google johon piti sieltä sivuilta vaihtaa se asetus ja joka kerta kun poistit selaushistorian yms niin tietenkin se asetuskin unohtui. Ei siinä muuten mitään vikaa olisi käyttää sitä mobiili hakua mutta kun sen kautta hyvin harva sivu edes toimi tämän "mainion" automaattisesti mobiilimuotoon muuttamisen ansiosta.

    Mitä tuohon tilttailuun tulee niin itselläni on toiminut täysin moitteetta julkaisupäivästä saakka. Ei ole akku tyhjentynyt pikavauhtia eikä ole mitään boottailujakaan ilmennyt. :kippis:
     
  22. byrokraatti

    Rekisteröitynyt:
    16.08.2009
    Viestejä:
    1 097
    Nyt kun täällä kaikki kilpaa kehuvat Lumia 920 ulkonäköä, niin voin rehellisesti todeta että omaan silmään on kyllä aika onnettoman näköinen iso mötikkä. Kaupassa kun näitä ihmettelee, niin esim. S3 ja Note II ovat paljon tyylikkäämmän oloisia. Mutta nämähän ovat näitä mielipidekymyksiä...
     
  23. MiQueL--

    Rekisteröitynyt:
    24.09.2012
    Viestejä:
    151
    Olipas sen verran hyvä tarjous, että punainen latausalusta laitettu tilaukseen :) Mustaa ja valkoista olisi ilmeisesti saanut heti, kun taas punaista ja keltaista vasta ensi vuoden puolella. Eiköhän tässä malta sitä odottaa, kun ei mikään pakottava tarve sille ole ;)
     
  24. oldez

    Rekisteröitynyt:
    03.10.2000
    Viestejä:
    742
    Makuasioita... Toisilla on vaan parempi maku.
     
  25. MkH

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2001
    Viestejä:
    3 487
    Omaan silmääni Sampat noudattavat samaa muotoilukieltä, kuin korealaiset autotkin. Enkä nyt tarkoita mitään Kia Optimaa.
     

Jaa tämä sivu