Nielurisaleikkaus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Lukez, 18.04.2006.

 1. Ertzie

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2003
  Viestejä:
  649
  Itse olin leikkauksessa viime torstaina. Alkuun kivut kovia mutta eilen ja tänään lääkitys aika minimaalista, 2 panacod poretta ja 2 ketorinia päivässä. Mieli tekis syödä tuo maailman paras hammapari -hesen pekonituplajuusto. Mut ei viitte jos alkaa vaikka vuotaan kurkku. Miten nopeasti peitteiden lähdön jälkeen pääsee syömään kiinteätä ruokaa? Sillain miltein normaalisti. Itellä niin hyvältä tuntuu kurkku että taitaa kohta olla peitteet siinä kunnossa että irtoavat.
  [signature]AMD64 3700+/A8N-SLi Premium/OCZ 3700EB 1GbTwins+Buffalo 1GbTwins/Gigabyte x800xl -passiiivi/Zalman7000AlCu/[/signature]
   
 2. KidneyBean

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2003
  Viestejä:
  70
  Itsellä kaksi viikkoa nyt leikkauksesta ja nyt alkaa elämä voittamaan. N. 10vrk meni ennen kuin söin lämmintä ruokaa, varovaisuus kannattaa. Itselläni muodostui öisin katteiden irtoamisen jälkeen ISOJA verihyytymiä nieluun, pidemmän päälle tuo veren maku suussa rupeaa tympimään.
  [signature]Selkäranka ei kasva takaisin.[/signature]
   
 3. sam100

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  70
  Itselläni oli maanantaina eli eilen aamulla nielurisaleikkaus. Aika kipeä on olo nyt toisena päivänä, ja pikkukieli on turvonnut melko möykyksi. Mutta ei silti häiritse hengittämistä onneksi.

  Lääkkeitä otan 4 tunnin välein, joka toinen on panacod ja joka toinen sit ketorini. Ehkä pitäs hieman useammin ottaa koska kivut ei pysy kunnolla poissa.

  Mehujäitä syön ja normaalijäätelöä ja sit jotain jugurttia/vanukkaita. Suolasta syömistä haluttaa välillä aika voimakkaasti mut eipä auta ku kärsiä ilman. Sitte 2vk päästä pääsee nauttimaan kunnon liharuoasta. :P

  Onhan tämä aika kärsimistä mutta ehkä tämän kanssa silti helpommin pärjää kuin 40 asteen kuumeessa sängyn pohjalla, nimittäin ennen leikkausta oli monta kertaa vuodessa viikon kuumeilu ja aina kurkussa tulehdus/peitteet. That's why I took this operation. :P
   
 4. Whelibob

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2006
  Viestejä:
  411
  *took

   
 5. Ertzie

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2003
  Viestejä:
  649
  Mulla nyt kuudes päivä rupee oleen voiton puolella ja voin todeta että alkuun ne "kivut" eivät olleet juuri mitään mitä nyt 2 viimistä päivää ollut. Ja annostus sulla muuttuu sellaiseksi että otat muutaman tunnin välein panacodia ja sen 3 ketorinia päivässä lisäksi. Onneks kurkkusta alkaa valkonen väri oleen kadonnut aika hyvin, niin voi todeta että paranemin etenee hyvää vauhtia. Ja onneks lääkkeet tehoo hyvin mutta syöminen on kyllä aika tuskaa nyt. Edeleen himoitsen niitä pirun Pekonituplajuustoja :)

  [signature]AMD64 3700+/A8N-SLi Premium/OCZ 3700EB 1GbTwins+Buffalo 1GbTwins/Gigabyte x800xl -passiiivi/Zalman7000AlCu/[/signature]
   
 6. sam100

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  70
  Kolmas päivä takana. Ei tämä hauskaa ole. Kaksi paahtoleipää olen syönyt sillätavalla että kuorin ne ensin ja söin pehmeät keskustat pehmeän kinkun ja juuston kera. Aika tarkkaan piti pureskella että kesti kurkku nielaista.

  Ja löytyi yksi "suolainen herkku" mitä kurkku kestää hyvin. Nimittäin juustonaksut sulavat aika hyvin suussa ja sen jälkeen ne onkin helppo nielaista. Ainakin itselle ihan mukavaa vaihtelua jäätelöiden seuraksi. :)

  Lääkkeitä olen joutunut syömään tasaisesti noin 4 tunnin välein tabletti, välillä vähän useamminkin. Saattaa vähän mennä annostus yli (ketorin max 3kpl/vrk ja panacod 3krt 1-2kpl/vrk)mutta jospa se ei kovin vaarallista olisi.

  Odotan innolla sitä päivää kun pääsen syömään normaalisti, aattelin heti keulille vetäistä vaikkapa kebabranskalaiset. :)
   
 7. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 680
  Näin se tehdään. http://www.youtube.com/watch?v=0HCdO2Gyb3U
  [signature]Kahta en vaihda: Neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.[/signature]
   
 8. Ertzie

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2003
  Viestejä:
  649
  Noniin alkaa oleen lopuillaan seitsemäs päivä, tai no oikeastaan kahdeksas aluillaan. Mutta mutta kivut edelleen kurkussa aika helvetilliset. Saa vetää max annosta lääkkeitä, eikä siltikään syömisestä taho tulla mitään. Onneks saa ihan ok hyvin nukuttua. Katteista on ylhäältä jo kaikki irronnut että ihan normi punaista on näkyvillä, mutta alempana ja jotenkin sillasessa pienessä kuopassa olevat valkoset läiskät ovat vielä tallella. Toivottavasta huominen toisi jo jotain kivun lievitystä :P


  Noniin nyt kaheksas päivä jo vauhdissa ja yllättäen ei ole tarvinnut syödä särkylääkkeitä. Kurkku on kipeä mutta ei pahasti. Otan tosta lääkkeet vasta kun tarvii alkaa syömään. Eiköhän perjantaina pääse jo heselle :P
  [signature]AMD64 3700+/A8N-SLi Premium/OCZ 3700EB 1GbTwins+Buffalo 1GbTwins/Gigabyte x800xl -passiiivi/Zalman7000AlCu/[/signature]
   
 9. Ertzie

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2003
  Viestejä:
  649
  Yllättäen yhdeksäs päivä on tuonut kipuja takaisin pikkasen. Ei oikeen pääse syömään ja joutuu ottamaan lääkkeitä. PRK
  [signature]AMD64 3700+/A8N-SLi Premium/OCZ 3700EB 1GbTwins+Buffalo 1GbTwins/Gigabyte x800xl -passiiivi/Zalman7000AlCu/[/signature]
   
 10. sam100

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  70
  Itsellä 8. vuorokausi lähti aamulla käyntiin, hyvin menee, eilen söi jo oikeaa ruokaa, peitteistä osa lähtenyt, kipulääkitys minimaalista verrattuna alkuun, pari-kolme tablettia/vrk.

  Että täällä alkaa olla jo voiton puolella. Sairaslomaa kuitenkin vielä tämä viikko niin ihan mukava lomailla kun olo kuitenkin jo ihan siedettävä.
   
 11. ilmavasara

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  173
  Leikattiin pentuna, pari päivää nielu kipeä muttei mitään isompaa.
  [signature]Menneisyyttä ei enää ole, ja tulevaisuutta ei ole vielä.[/signature]
   
 12. se7en

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2004
  Viestejä:
  524
  En oo varmaan kertaakaan ollut kuumeessa ton 2005 leikkauksen jälkeen. Sais kyllä kohta jo tulla jotain, että sais saikkua, kun ei kuitenkaan pelkän flunssan takia viitti töistä pois olla. No, silti suosittelen leikkausta kaikille, jotka kokevat nielussa olevan häiriötekijöitä. Kaks viikkoo leikkauksen jälkeen on kyllä melko perseestä, mutta jo 3kk jälkeen voi sanoo, että jepjep hengissä pysyttii ja paskaaks tässä.

  Hyvä, että joku nosti tän threadin ylös. Muistuttaa tänä surkeena maanantaina, että asiat vois olla huonomminkin ja ovat olleet huonomminkin. Which is nice.
  [signature]It's easier to just slip away / than to try and fight my way / out of this state of half existence..[/signature]
   
 13. Mameluukki

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2001
  Viestejä:
  33
  Nostetaas tämä ylös.
  Itsekin kävin leikkauksessa reilu 2 viikkoa sitten ja eihän se mitään mukavaa ollut. Sairaalassa kaikki vielä oli kivun puolesta ok, verta tosin tuli oksenneltua siihen malliin että jäin yöksi vielä sinne lepäilemään. Pari ensimmäistä päivää kotona oltiinkin aika horroksessa tramal + burana 800 yhdistelmällä, jäätelön ja piltin syönti meni ihan ok. Mutta sitten alkoikin vasta vaikeudet. Aftat, nuo kirotut rakkulat, iskivät suuhuni kuuden-seitsemän iskujoukkona ja kun kivutkin kurkussa lisääntyi niin muutama päivä oli erittäin vaikeata saada syödyksi mitään. Kun aftojen valtakausi päättyi niin oli kurkkukin kerennyt jo parantumaan siihen malliin, että jo vähän kiinteämpääkin pystyi syömään ja enää lähinnä yöksi otin tramalin, muuten pelkkä burana riitti jo kivunlievitykseen.

  Sitten itse syy miksi tämän nostin: Onko teillä muilla ollut tuolla ihan kielen takaosassa tunne kuin siellä olisi jokin karva? Koko ajan tuntuu joku "nirhaavan" ihan kielen takaosaa jolloin on oksennusreaktio aika lähellä. Tämän huomaa erityisesti hampaita pestessä, jolloin joutuu tosiaan keskittymään ettei laatta lennä. Itselleni jouduttiin laittamaan itsestään sulavia tikkejä muutama, joten voisikohan ne jotenkin aiheuttaa tuollaista tunnetta? Erittäin ärsyttävää, jos tämä ei kohta mene ohi.

  Muuten olo onkin jo hyvä, vain jossain ääriasennoissa kuten haukotellessa tuntuu enää hyvin pientä kipua. Kai tässä uskaltaa kohta ruveta jälleen urheilemaankin kunnolla. Kahden viikon sairasloma ei missään tapauksessa kyllä ollut liiottelua, vaikka etukäteen vähän sellaista ajattelinkin.
   
 14. Wailah

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2001
  Viestejä:
  207
  Mulla mennyt nyt 8pv leikkauksesta. Tuntus että kivun kärsiessä sais ehkä jotain kiinteetä menemään kurkusta alas. Mutta kysymys kuulukin, uskaltaako vielä syödä kiinteetä ruokaa ettei ne haavat aukea?
   
 15. Yuqqa

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  212
  Tuntuu, että näin aikuisiällä varsinkin, nielurisaleikkauksen jälkinen tila vaihtelee hirveästi. Itselläni leikattiin nielurisat keväällä 2005. Leikkauksen jälkeisen yön olin sairaalassa, oksensin läpi yön, pahoinvointilääkkeetkin tulivat suoraan ulos, olotila hirveä. Leikkauksen jälkeen tulehdusarvot 170. Risat olivat kuulemma aivan mädät lääkärien mukaan. Angiinat ja vastaavat taudit onneksi loppuivat siihen. Itselläni 2 seuraavaa viikkoa leikkauksesta yhtä piinaa. Särkylääkkeet oli kuitenkin tukena, mutteivat kuitenkaan olleet mikään suuri helpotus. Lähinnä vedellä ja joillain todella laimeilla keitoilla meni tämä aika. Verenvuotoa tuli ajoittain. Sänkypotilaana jouduin kuitenkin olemaan. Taisin olla vain hankala tapaus. Wailahin kysymykseen: Kannattaa yrittää pienin askelein siirtyä kiinteeseen. Haavojen aukeaminen ei ole sinällään vaarallista, mutta tietysti tätä tulisi välttää.
   
 16. El Chapo

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1 131
  Kyl sitä voi syödä, mut älä mitään näkkäriä vielä kuitenkaan. Se tuntu pitkään pahemmalta ku mitä se nielu oikeasti kestää. Kuhan on sopivan lämpöstä.
   
 17. Wailah

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2001
  Viestejä:
  207
  Okei pitää kokeilla jollain pehmeellä. Alkaa pää hajoo ku joutuu mäkkäris kattoo ku frendit vetelee purilaisii, ja ite joutuu joka kerta tyytyy siihe pelkkää pirtelöö =)
  Ja alkaa toi nälkäkin olee aika kova, kun nyt 9pv jälkeen syöny sen verran mitä normaalisti syö päivässä.
   
 18. Perse_Arska

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2002
  Viestejä:
  88
  Toissapäivänä raapastiin nielurisat pois. Ei muuten pahat kivut, mutta nieleminen tekee aika kipeää. Kieli on toiselta puolen kipeä ja turvonnut vieläkin. Millä lie sitä murjoneet? :D
   
 19. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 469
  Itseltäni lähti nielurisat tuossa yhtenä päivänä. Oli jo 2,5 viikkoa jatkuneet karmeat kurkkukivut/turpoaminen, aluksi kun alkoi ihan kuumeella ja kurkkukivulla olin 3 päivää saikulla kun ajattelin, että ihan normi kuume kyseessä. Noh siinä sitten tuli oltua muutama päivä töissä ja vapaalla kun hakeuduin lääkärille kun kurkku oli käsittämättömän kipeä.

  Verikokeiden yms mukaan olin terve, mutta lääkäri epäili pusutautia joten sain 800mg Buranaa ja viikon saikkua lisää, no aluksihan ne Buranat auttoivat pikkuisen mutta parissa päivässä olin melkeinpä "immuuni" niille. Noh kivut pahenivat vain, päätä särki, hampaita vihloi, korviin sattui, suuta ei saanut kunnolla auki ja puhuminen tuntui kuolemalta. No eräs yö sitten tuli kurkun turvotuksen takia lähtö Oulaisiin Oulaskankaan sairaalaan, jossa todettiin, että kurkkupaise sinne oli tullut. Sitä yritettiin puhkaista, mutta ei onnistunut koskan nielirisatkin olivat niin turvonneet ja edessä sen takia tjs.

  Noh ei siinä, ambulanssillan OYS:siin ja siellä todettiiin heti, että risat on leikattava. Ja kun risat leikattiin ja paise poistettiin niin huomattiin, että siellä oli vielä alempana toinen paise jota ei edes nenätähystyksellä (btw oli oikein mukavan tuntuista) oltu havaittu. Eli onni oli ettei Oulaskankaalla puhkaisu onnistunut, koska silloin olisi toinen paise jäänyt.

  Kipua nyt on kovasti, mutta kun yli 2 viikkoa kärsin aivan käsittämättömiä kipuja niin ei nämä vielä tunnu niin pahalta. Koko reissu kesti noin parisen päivää jonka ajan makoilin tiputuksessa. Painoa lähteny ~10kg tämän aikana pois.

  Nyt tässä elellään ruokavaliona V-Pen, Ketorin ja Panacod. Ja epätoivoisesti yritän vellejä yms saada alas.

  Itse nielurisa leikkaushan oli oikeastaan nautinto, koska en ollut 3 päivään nukkunut tuntiakaan kipujen takia ja siinä sai rauhassa kuorsata nukutuksessa. :)
  Kauheinta voisi sanoa oli se, kun yritettiin puhkoa paisetta. Istua tuolissa kun suuhun tökitään kirurginveitsellä ja jollakin saksien tapaisilla ja puudutus auttaa vain osittain eli kipua sai tuntea ihan urakalla, ja myöhemmin kun aloin oksentelemaan niin tuntui että kurkku repeää kun haavat aukesivat.

  Nyt tässä siis parisen viikkoa taas saikulla. Saa vain olla kaiken kanssa niin varovainen, jopa suun aukaisu tai pään kääntäminen pitää olla tarkoin harkittua ellei tahdo tuntea niitä ihania "kipuaaltoja" jotka kulkeutuvat kurkusta korviin ja sieltä koko pään alueelle. :)[signature]DFI LanParty UT P35-T2R | E6750 + Ultra-120 eXtreme | 2x 1Gt Corsair XMS2 DDR2-800 | Asus GeForce 7900GTX | HDD: 1T | Antec P182 | Corsair HX620 | ViewSonic VX922[/signature]
   
 20. d0se

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  277
  On kyllä yhtä helvettiä tämä, leikkauksesta on nyt 5 päivää ja edelleen tulee yöllä heräiltyä helvetilliseen kipuun. (lääkkeitäkään ei enää tehokkaammaksi saa)
  Alkaa vituttamaan, toivottavasti ei ole mitään paisetta kehittynyt. :|

  Taitaa mennä useamman viikon päähän ennen kuin pääsee taas käsiksi normaaliin safkaan
   
 21. Jannu_vaan

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  369
  EIköhän se siitä rupee helpottamaan. Kivasti sillon säikäytti kun joskus viikon jälkeen irtos sitten se arpikudos(?) vai mikä se oli ja sit tuli verta ihan kunnolla.
  Sen kyllä huomas sillon, että kannattaa ottaa ne särkylääkkeet vaikka just sillon ei koskekkaan... Menee muuten aika kipeäksi.
   
 22. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 924
  Kyllä tää elämä tässä voittaa hiljalleen.
  26.2 leikattiin ja 2 vuotoa tuli viikon jälkeen leikkauksesta parin päivän välein ja piipaalla meilahteen. ekalla kerralla tuli varmaan litra tunnin aikana verta ja tajukin lähti pikkasen ennen sairaalaa. Nyt on taas pysynyt ok suoni kiinni, kun pari kertaa sen polttivat.

  Ekan viikon ja pari päivää päälle sai vetää panacodia poreena n.3h välein, niin kivut pysy poissa. Jos tuli läpi, niin vedin kefexinin päälle. Kipujen kanssa ei ole ollut kyllä mitään ongelmia. pore-Panacodeja jäi vielä varmaan parikymmentä ylikin 60kpl paketista ja tabuja en päässyt vielä edes aloittamaan, niitäkin määrättiin 50. Kefexinejä jäi ehkä kymmenkunta.
  Hassu kontrasti mua ennen leikkausjonossa olleeseen jannuun, joka oli lääkäriltä pyytänyt vielä jo annetun 100kpl päälle 50kpl lisää. Kovin on kivut yksilöllisiä.
  Syötyä on tullut hieman liian vähän, kun vituttaa kaiken mauttomuus. Makuaisti ei ole vielä täysin toipunut ja limaa tuntuu vieläkin erittyvän liikaa ja puheääni on noussut hieman (duunikaverit kuittailee). Mun puhelinääni on mennyttä :(
   
 23. The User

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2001
  Viestejä:
  658
  Mitenkäs teillä joilla jälkivuotoa on esiintynyt, miten ne risat leikattiin? Onko keneltäkään leikattu jollain high-tech menetelmällä kuten ultraäänellä tai lämpöhitsauksella?
  [signature]Pokeritarvikkeet edullisesti - http://www.artofcards.fi[/signature]
   
 24. Moosed

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  10
  Menetelmästä en tiedä millä leikattiin, mutta päivä leikkauksesta jokin haava aukesi eikä verentulo meinannut kotikonstein loppua. Lopulta piti ambulanssi soittaa ja sen verran verta vuoti, että hemoglobiini tipahti 90 paikkeille ja kuukauden päivät sai popsia rautaa anemiaan.
  Leikkauksesta on nyt noin pari kk ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen - ei proppuja ja joka aamuiset kurkkukivut poissa. Suosittelen leikkausta lämpimästi niille, jotka kärsivät kyseisistä vaivoista.
  Onko muilla kokemuksia, että ääni olisi muuttunut leikkauksen myötä? Omalla kohdalla jotkut ovat huomauttaneet ääneni madaltuneen selvästi.
   
 25. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 924
  Ultraääniveitsellä lähti multa. ja tosiaan jälkivuotoa kahdesti. Sama suoni aukes.
  Mitenköhän paljon noita tehdään cryolla, siinä kun on työkykyinen jo seuraavana päivänä.

  Ite sain toisella kerralla vuodon tyrehdytettyä jääpussilla niskan takana ja pitämällä jääpaloja läjän suussa...ekalla kerralla tosiaan ei tyrehtynyt millään, tunnin varmaan vuosin ennen sairaalalle pääsyä.
   

Jaa tämä sivu