Näppis- ja hiiriarvosteluja

Viestiketju alueella 'Käyttäjien tuotetestit' , aloittaja Tronic, 14.09.2009.

 1. vä1sk1

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2003
  Viestejä:
  3 664
  Logitechin G11 on kyllä sitkeä sissi mitä tulee roiskevesikestävyyteen. Kaksi vuotta sitten kaadoin näppikselle puoli litraa maitoa, ja windows sanoi samantien USB-laitteen olevan vikatilassa. Eikun suihkuun huuhtomaan näppiksestä maitojämät runsaalla vedellä, päällyskuori ylös ja saunaan yöksi kuivamaan. Aamulla oli kyllä hieman wtf-olo kun näppis toimi laakista.

  Muutamia pienempiä roiskeita on lisäksi näppikselle kaatunut ja aina on alkanut viimeistään muutaman päivän kuluttua toimimaan kun nesteet ovat haihtuneet pois. Viimeisin kunnon kylpy tuli annettua päärynäjuissilla noin viikko sitten. Tämän seurauksena ESC, §123, F1-4 toimivat hieman virheellisesti; välillä jäi napit pohjaan ja välillä ei ottanut ollenkaan. Nyt näyttäisi ongelma olevan taas poissa ja homma toimii niinkuin pitääkin :kippis:
  Ei tätä kehtaa vaihtaa pois ennen kuin lopullisesti hajoaa.

  Jep, pitäisi hieman rajoittaa syömistä/juomista koneen ääressä :D
   
 2. YingYang

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  498
  Ei siinä muuta vaadita kuin vähän varovaisuutta ;) Itse syön nopeasti arvioiden n. 75% aterioistani sekä suurimman osan virvoitusjuomista koneen äärellä, mutta en ole koskaan mitään näppikselle läikytellyt. Helppo ratkaisu on pitää nesteet ja muut hieman kauempana näppiksestä kuin juuri sen vieressä.
   
 3. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 592
  Minkäslaiset nuo Cherryn kytkimet (ruskeat) on tuntumaltaan? Tässä TrulyErgonomic.com-Features, Benefits & Advantages - the only Truly Ergonomic Computer Keyboard on the planet saattaisi mielestäni olla paras näppäimistö mitä tällä hetkellä löytyy kohtalaisen järkevään hintaan, ainakin suurimmat perinteisten näppäimistöjen idioottimaisuudet on karsittu. :) Tarvitsee tosin selvittää mitä tuo ohjelmoitavuus käytännössä tarkoittaa.

  Näköjään kytkimiksi saa valita joko siniset tai ruskeat Cherryt.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2010
 4. Tesno

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  86
  Itse pidän kovasti matalaprofiilisista läppärityylisistä näppiksistä. Vuosien varrella eteen on eksynyt

  Ultra Flat Keyboard/FlatX tjs. Logitech (Harmaa, mustat nappulat)
  +Hinta, Tuntuma

  Tästä näppäimistöstä ei käytön aikana tullut mitään pahaa sanottavaa. Pidin aivan mielettömästi tuntumasta kirjoittaessa. Pelatessa nappulat eivät ole ihan parhaasta päästä, koska nappeja oli hieman hankalaa erottaa toisistaan sormituntumalta. Lisäksi liikerata tuntui vähän omituiselta, oli näppis sitten kulmassa tai ilman jalkoja.

  Ultra Flat Keyboard, Logitech (Musta pianolakka)
  -Vähän kaikki
  +Hinta käytettynä

  Tämän valkkasin edellisen näppiksen jälkeisten hyvien kokemusten pohjalta, kun toi harmaa versio vaihtoi nimeä tjs. ja vaihdoin koneen väritystä mustaan. Ajattelin näppiksen olevan jokseenkin vastaava ja riskitön valinta, mutta pieleen meni. Tuntuma on kuin eri valmistajalta, näppäinsijoittelu perseestä. Nappuloita on kutisteltu ja siirrelty aika levottomasti ja lopputulos on niin kauhea, ettei siitä pidä edes äitini. (Tykästyi tuon jälkeen edelliseen Flat X:ään, nykyään hänellä Dinovo for notebooks)

  Dinovo for notebooks, Logitech
  +Ulkomuoto, tuntuma, langattomuus, hinta alennusten jälkeen
  - Langattomuus, hinta ennen alennuksia, toimintasäde

  Edellisen kokemuksen jälkeen aloin etsimään tarkemmin vastaavuuksia tuolle ensimmäiselle FlatX:lle, mutten oikein Logitechilta löytänyt sellaisia. Tuolloin Dinovosta oli markkinoilla noi aiemmat versiot, joiden hinta ei laskenut ikinä siedettävälle tasolle. Myöhemmin Logitech julkaisi uudet Dinovot, ja sen premiumin ollessa järjettömän kallis kiinnostus siirtyi tähän halvennettuun versioon, joka on oikeastaan kokonaan oma tuote.

  Hankin tämän ensisijaisesti mediakoneen näppäimistöksi, mutta kantama oli kuitenkin todella huono. Tätä ei käytännössä voi suositella kuin työpöytäkäyttöön. Pelikäytössä ilmennee myös pientä lagia. Näppäimistön tuntuma on hyvä, kuten FlatX:ssä. Näppäimistö on melko painava ja on vähän siinä ja siinä jaksaako sitä yhdellä kädellä laidasta nostaa. Tästä ominaisuudesta en oikein pidä itse mediakäytössä.

  Hinta oli aiemmin jossain 100e kieppeillä, joka on aika överi tästä, vaikka näppäimistö onkin toimiva. Nykyään näitä on näkynyt jo n. 30e hintaan, joka alkaa olemaan inhimillinen. Jos et kuitenkaan tarvitse langatonta näppäimistöä, suosittelen FlatX:ää, sillä se on halvempi ja varmempi toimimaan.

  S510 cordless desktop, Logitech
  Tämä päätyi mukaan joskus alekorista mediakoneen käyttöön. Hiiri on tollanen perusvehje, samoin näppis. Tuntuma on jotain norminäppiksen ja matalaprofiilisen väliltä. Itse pidän enemmän FlatX-Dinovo akselista. Kantamaa ei näissäkään kovin paljoa ole, mutta vastaanottimen tarkalla sijoittelulla ja kärsivällisyydellä näitä voi kuitenkin käyttää n. 2 metrin etäisyydeltä. Paljon kaikkia hilavitkutusnappeja, kevyt muovinen rakenne ja kiinteä rannetuki.

  Arc keyboard, Mikkisoft
  Tämä oli tällainen kokeiluluontoinen ostos myös mediakäyttöön. En ole Mikkisoftan näppistuntuman fani, mutta tämä on parempi kuin ne kaljaisen nihkeät jostain 5-10 vuoden takaa. Näppis istuu käteen ja on kevyt, jonka vuoksi sitä on miellyttävämpi käyttää sohvalta. Näppäimistösijoittelu on kompakti ja liikeradat melko pienet. Tuntuma on erilainen kuin Logitechin näppäimistöissä, joko siitä tykkää tai sitten ei. Funktionapit ovat tuntumaltaan erilaisia kuin norminapit, itse en tästä pidä. Lisäksi F7-F12 sijaitsevat F1-F6 kakkostoimintoina, joka on esim. pelikäytössä aika perseestä. Hinta oli jossain 30e paikkeilla, joka on ihan ok tästä.

  Kantama on mediakäytössä edelleen heikko, mutta hieman parempi kuin Logitechin kilpailevissa malleissa. En kuitenkaan voi suositella varauksetta muuhun kuin työpöytäkäyttöön.

  VX Revolution, Logitech
  Ostin tämän hiiren kokeiluluontoisesti, koska en ole pitänyt logitechin hinnakkaampien hiiristä laser-aikakauden alusta lähteneiden muotoilusuuntauksien vuoksi. Hiiri on jonkin sortin läppärilisuke, mutta toimii itsellä työpöytäkäytössä hyvin verrattuna vastaaviin isompiin malleihin. Muotoilu on kevyempää ja ei siten pakota kättä epämukavaan asentoon. Tätä voi käyttää periaatteessa myös sormenpäillä, mutta tähän hiiri on kuitenkin vähän turhan iso.

  Kantamaa hiirellä on jonkin verran enemmän kuin tuolla S510-kombinaation hiirellä, joten tätä voisin kuvitella käyttäväni myös sohvalta käsin. Koska tekniikka ei kuitenkaan eroa edukseen aiemmista, voin suositella mediakäyttöön vain varauksella.

  Bluetooth Comfort Laser Mouse, Targus
  +Kantama, hinta
  - vähän halvan oloinen/tuntuinen
  Tämä iski silmään jostain, kun etsin halvinta mahdollista Bluetooth-rottaa. Kantama on luonnollisesti hyvä. Laser on vähän turha ja jopa hieman häiritsevä sohvalla, koska ainakin meidän sohvan kangas saa kursorin tärisemään kuin kehitysvammainen. Konffailu saattaisi auttaa tähän, mutta ongelmaa ei ole ilmennyt muilla pinnoilla.

  Hiiri on tollanen pieni, munan muotoinen. Tämä ei herätä mitään erityisen hyviä fiiliksiä, mutta ajaa asiansa. Hiiri on aika kapea, ja kapenee hieman pohjaa kohti, joten pehmeällä pinnalla tuntuma on hieman kiikkerä. Kiiltävä musta pinta istuu moneen kotiteatteriympäristöön ihan mukavasti, mutta sivusta pilkistää harmaata kumia, joka pilaa vähän näköä.

  Hiiren mukana ei tule Bluetooth-donglea, eli tämä on ilmeisesti tarkoitettu läppärin kaveriksi. Itseltä kuitenkin löytyi laatikosta käyttämätön dongle, jonka kanssa hiiri on toiminut ongelmitta. Herääminen vie kuitenkin pari sekuntia ylimääräistä aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2010
 5. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 592
  Läppärimäisistä näppiksistä puheenollen onkohan tuo verkkokaupassa myytävä Lenovon usb-näppis sitä uudempaa T400S:ään pohjautuvaa mallia? Tollaisen haluaisin ja nyt sen hintakin on jo "halpa", alle 80e. :)

  Lenovo ThinkPad USB Keyboard Review
   
 6. YingYang

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  498
  Saatetaan pieni hiljaisuus tässä threadissa päätökseen, sillä kirjoittelen tätä viestiä uudella Ducky 1087 näppäimistöllä. Ducky 1087 on Taiwanissa valmistettu mekaaninen näppäimistö, jota on tarjolla erilaisilla kytkinvaihtoehdoilla. Oma näppäimistöni on varustettu Cherry MX Brown -kytkimillä.

  [​IMG]

  Ducky on hyvin samankaltainen näppäimistö, kuin Filco Tenkeyless, mutta Duckyssa on muutamia ominaisuuksia, joita ei Filcosta löydy. Tässä niistä muutamia:
  -Integroitu numpad
  -Mahdollisuus lukita windows näppäimet
  -Irroitettava kaapeli
  -Caps lock ja Num lock ledit ovat integroitu näppäinten sisään

  Duckyn mukana toimitettiin myös kaksi erilaista punaista (esc) näppäintä, violetin väriset WASD-näppäimet, sekä näppäinten irroitamiseen työkalu.

  Duckyn varustelu ja ominaisuudet ovat siis kunnossa, mutta eihän toki näin halpa mekaaninen näppäimistö voi kaikilla alueilla voittaa kalliimpia kilpailijoitaan. Vertailen näppäimistön rakennetta lähinnä Das Keyboard Model S:n rakenteeseen, koska se on ainoa oikea vertailukohde itselläni tällä hetkellä. Ducky on selkeästi kevyempi kuin Das, ja vaikka Duckysta puuttuukin numeronäppäimistö, on se silti vain noin puolet Das:n painosta. Kuitenkin Duckyn ulkokuori on sen verran kestävä, ettei se taipuile suuntaan eikä toiseen.

  Tilasin oman Duckyni PChome-verkkokaupasta (Taiwanilainen), josta näppäimistö saapui suomeen mukavassa kolmessa virkapäivässä. Kiinnostuneiden kannattaa harkita nopeaa tilaamista, sillä PChome tarjoaa rajoitetun ajan 20$ maailmanlaajuista toimitusta. PChome käyttää kuitenkin pakkaukseen aina vakiokokoisia laatikoita ja omassa tapauksessa laatikko oli aivan liian iso, joten sinne jäi tyhjää tilaa. Tämä tyhjä tila laatikossa otti vastaan lommoja varmaan pienemmistäkin iskuista, mutta näppäimistö pysyi onneksi kunnossa. Tässä vielä havainnollistava kuva:

  [​IMG]

  Itse näppäimistö on siis kuitenkin hyvässä kunnossa ja tähän mennessä olen tykästyny numeronäppäimistön puuttumiseen suurin määrin.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Yhteenvetona plussia ja miinuksia:

  Plussat:
  +++ Mekaaniset Cherry MX Brown kytkimet
  +++ Windows -näppäinten lukitus
  +++ Irroitettava kaapeli
  +++ Erillisen numeronäppäimistön puute
  +++ Täysi NKRO (PS2:n kautta)
  +++ Hinta ennen veroja ja postikuluja noin 70€

  Miinukset:
  --- Rakenne tuntuu hieman heikommalta kuin kalliimmassa Das Keyboardissa
  --- Saatavana ainoastaan US ANSI -layoutilla
  --- Tulli ja postikulut toivat näppäimistön hinnan hieman päälle 100€

  Miinuksia on vaikea keksiä, sillä tykästyin tähän näppikseen heti sen saatuani. Tähän asti täytyy sanoa, että tykkään Cherryn MX Blue -kytkimistä enemmän niiden äänen takia, mutta mitkään mekaaniset kytkimet eivät silti yllä miinukseksi asti :)

  Edit: Lisätty miinus
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2011
 7. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  16 389
  Entä mikä oli hinta niiden kanssa?

  Olisi kyllä kiinnostanut testata, mutta tuon layoutin vuoksi en viitsi alkaa tilaamaan.

  Toinen syy on siinä, että en varmaan saisi tilausta edes hoidettua tuon mandariirikiinaa pullottavan webbisivuston kautta. :-)
   
 8. Illotus

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  424
  Harmi, että noita mekaanisia pikkunäppiksiä on lähinnä tuolla US ANSI:lla. Toisekseen mitä joskus noita Duckyjä kattelin, niin hintaero Filcoihin on aika pieni, kun joutuu tullit ja verot maksamaan.
   
 9. YingYang

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  498
  Lisäsin tuohon edelliseen viestiin hinnan tulleineen ja posteineen.

  Tilasin tuon kuvassa näkyvän rannetuen samalla, ja näiden yhteishinta toimituksineen ja tulleineen oli noin 125 euroa (rannetuen osuus oli noin 20 euroa). Hintaeroa euroopasta tai jenkeistä tilattuun Filcoon on siis suurinpiirtein 50 euroa, mikä on kuitenkin 50% tämän näppiksen hinnasta ;)
  Taiwanista tippuu kuitenkin Filconkin näppäimet muistaakseni vaan noin 20 euroa kalliimmalla, joten hintaero tuolla päin ei ole kovinkaan kova.

  Tämän layoutin kanssa voi käyttää ihan hyvin windowsista FI-asetusta, jolloin ainoastaan <>| näppäin vasemman shiftin oikella puolella jää puuttumaan. Muuten kaikki näppäimet löytyvät suunnilleen sieltä mistä pitääkin.

  Mandariinikiinakin kääntyy suhteellisen selkeäksi Chromen kääntäjällä.
   
 10. qReon_

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2007
  Viestejä:
  1 475
  Varsin mielenkiintoinen vaihtoehto tuo ducky saisko tuosta duckysta sivuprofiili kuvaa? tyyylin tämmöistä kuten hhkb pro:sta.. omasta en nyt jaksanu ruveta ottaa :d... Ainakin vaikuttaisi aika litteältä nuo Duckyn näppäimet?[​IMG]
   
 11. Varapolttimo

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  572
  Sekundaattorin Steelseries 6Gv2 arvostelu oli aika hyvä, voisi jopa harkita tuon näppiksen ostoa, nuo mekaaniset muutenkin alkaneet kiinnostaa
   
 12. YingYang

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  498
  Näppäimet ja niiden profiili on matkittu hyvin pitkälti Filcolta, ja tietääkseni itse näppäimet tulevatkin samasta muotista. Tässä nyt muutama kuva tuosta sivuprofiilista:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Huom! Älä välitä punaisesta esc-näppäimestä, sillä sen profiili eroaa muista ylimmän rivin näppäinten profiileista.
   
 13. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  6 488
  Jooh, samaa mieltä täysin.
  Itsellä ollut käytössä sellainen 8kk tämä näppis ja en kyllä aio vaihtaa ennenkuin hajoaa käsiin.
  Kaljat o pari kertaa levinny tuohon mutta hyvin on kyllä saatu puhdistettua, ainoastaan § nappi jumittaa, ja sitä en melkein ikinä edes käytäkään..
  Itse en käytä myöskään täydellistä kymmensormi järjestelmää.
  Jos halpaa näppistä hakee niin tässä ihan hyvä vaihtoehto, voisinpa jopa suositellakin tätä.
   
 14. Vorsplummi

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  202
  Mitenkäs tuolla ääkkösten kirjoittelu onnistuu? Voiko käyttää ihan suomenkielisellä asettelulla?
   
 15. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  6 488
  Jees
  Kolmannen kerran juomat kaatunu tähän :D
  Tällä kertaa saavillinen kuumaa teetä ja mikäs siinä, ruuvari käteen ja kraanan alle huuhtelemaan.
  Toimii vielä ja on kyllä aika jännä kirjottaa tällä kumimatolla kun yläosa vielä kuivuu tossa patterin vieressä :smoke:
  On kyllä paras näppis mitä olen omistanut.
  Mistään paremmasta (ja kalliimmasta) minulla ei tietenkään mitään hajua, koska ei ole sellaiset tulleet tarpeeseen.
  Ja muutenkin kun näppis tuppaa oleen erittäin tapaturma altis kuten ylhäältä näkee niin aika turha sijoittaa pientä omaisuutta johonkin näppikseen.
   
 16. Galaxy

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  1 859
  Ostin Logitechin Marathon Mousen (M705) koska olin lähdössä työmatkalle kuukausiksi enkä halunnut ottaa mukaan langallista hiirtä enkä vanhaa omalle kädelleni liian pientä ”kannettavan” hiirtä. Olen ollut todella tyytyväinen Logitechin tuotteisiin tähän saakka, joten merkin olin valinnut suoraan.

  Kriteerini olivat:

  -[FONT=&quot] [/FONT]Paristokäyttöinen
  -[FONT=&quot] [/FONT]Isohko koska pientä hiirtä on yksinkertaisesti huono käyttää jatkuvasti
  -[FONT=&quot] [/FONT]Peukalonappi (tästä hiirestä niitä löytyy 3)
  -[FONT=&quot] [/FONT]Pienikokoinen lähetin/vastaanotin jonka voi jättää koneeseen.

  Näillä kriteereillä päädyttiin siis Marathoniin jossa paristojen mainostetaan kestävän jopa 3 vuotta! Hiiren hankin verkkokaupasta: 44305 - Logitech Marathon Mo - Verkkokauppa.com


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]  En muista tuliko paketissa muuta kuin hiiri ja vastaanotin, mutta hiiri toimii plug & play periaatteella ja Logitechin sivuilta saa viimeisimmät ajurit. Ohjelmiston avulla voi seurata mm. akkukestoa sekä ohjelmoida nappien toimintaa. Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut hiiren yhdistyksen kanssa koneeseen tms.. Pohjakuvassa näkyvään koloon saa kannen alle lähettimen piiloon kuljetusta varten tarvittaessa.


  Käyttötuntuma:

  Kotikäytössä pidän G5:sta, johon verrattuna M705 on selvästi pienempi, mutta tuntuu käteen lähes yhtä miellyttävältä. Peukalo asettuu miellyttävästi syvennykseen ja napit ovat luonnollisesti sijoiteltu ja niitä on helppo painaa. Ainoa nappi joka vaatii hieman käden asennon muuttamista on etummaisin peukalonappi (forward). Huomatkaa myös että peukalolla on nappi alareunassa missä on tuo pieni harmaa viiva. Sanoisin että tarkkuudessa häviää ihan minimaalisesti G5:lle jos täytyy jotain pientä piperrystä tehä. Tuota pientä eroa ei tosin enää huomaa, mutta alussa kiinnitin tähän huomiota.

  Akkukesto:

  Tuote on nyt ollut käytössä aika tarkalleen 3kk ja paristot loppuivat ensimmäisen kerran viime perjantaina. Vaikka mainostetusta ajasta jäätiin aika paljon, pitää ottaa huomioon että varovasti arvioiden hiirtä on käytetty viimeisen 3kk aikana keskimäärin 8h päivässä joka ikinen päivä. Yritän muistaa tulla lisäämään kommentin kun paristot seuraavan kerran hyytyvät.

  Rulla:

  Rullassa on kaksi moodia, joita vaihdellaan rullan takana olevasta napista. Perusmoodissa rulla on ihan tavallinen (Pyöritys, sivuttais tilttaus sekä nappi). Painamalla moodinappia rulla vapautuu ja kulkee ilman pykäliä nopean pyöräytyksen jälkeen helposti vaikka 10 sekuntia. Tottapuhuen tällä vapaarullauksella ei tee oikeastaan mitään. Olen yrittänyt sitä käyttää, mutta turha mikä turha. Lisäksi voisin sanoa että rullan nappia (keskinappi) on vaikeampi painaa kun hiirissä normaalisti. Tuntuu että rulla yrittää pyöriä tai kääntyä painettaessa.

  Kokonaisuudessaan olen kuitenkin tyytyväinen ostokseen.
   
 17. Marder

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  357
  Itse en enää ostaisi hiirtä missä tuota vapaarullausta ei ole. Ainakin itselle ihan hemmetin kätevä ja usein käytetty ominaisuus :)
   
 18. Vault

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  667
  Samaa mieltä. Vapaarullaa en enää vaihda. Niin paljon parempi selata sivustoja ja tekstejä. Rullanapin painamine vaatii ehkä vähän harjoittelua ettei samalla pyöräytä, mutta siihen tottuu. Ei voi ymmärtää miksi joku haluaa vierittää pitkää nettisivua pykälittäin kun saman voi tehdä portaattomasti. Vapaarulla on paras keksintö hiiriin sitten itse rullan keksimisen.
   
 19. arara

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2010
  Viestejä:
  1 335
  Microsoft Sidewinder X4

  Tässä ajankuluksi ajattelin kirjottaa arvostelua omasta näppiksestä, joka tuli ostettu pari kuukautta sitten.

  [​IMG]

  Näppäintuntuma:
  Kun aloin käyttämään tätä ko. näppistä niin alussa näppäimet tuntuivat ikävän liukkailta, mutta kun vähä aikaa tätä tuli käytettyä niin pelkästään sormien rasvaisuus teki näppäinten pinnasta tahmeammat. Tosin toivoisin parempaa tuntumaa, mutta kyllä kaikkeen tottuu :)

  Makrot:
  Tässähän on siis kuusi (6 x 3) makronäppäintä, joiden tilaa voi vaihtaa lennosta. Erilaisia tiloja on siis kolme. Perustila ja kaksi pelitilaa. Pelitilojen ollessa käytössä Windows-näppäin on disabloitu, joten peliä ei tule laitettua alas kesken tiukkojen taistelujen.
  Makrojen tallentaminen on nopeaa ja helppoa, ja niitä pystyy hienosäätämään ms:n sivuilta ladattavalla ohjelmalla. Makronäppäimiin voi myös tallentaa ohjelmien käynnistämiskäskyjä.

  [​IMG]

  Muuta:
  Näppäimistön taustavalossa on kolme erilaista kirkkaus-vaihtoehtoa. Mielestäni punainen valo on parempi verrattuna esim. G11 siniseen, jossa väriä ei tahdo erottaa mustista näppäimistä.
  Erilaisia multimedia näppäimiäkin löytyy, kuten Play-pause napit, äänenvoimakkuuden säätö yms. jotka toimivat Windows Media Playerissa ja Media Centerissa. Numpadin yläpuolella on myös näppäin joka vakioasetuksena käynnistää laskimen joka on yllättävän hyvä idea tämän kehittäjiltä ^^

  Tämä oli siis ensimmäinen arvosteluni, sanokaa mielipiteenne ja jos joku haluaa arvostelua vaikka Siberia V2 tai Sidewinder hiirestä niin pyynnöt otetaan vastaan (=
   
 20. YingYang

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  498
  Jälleen kerran pienimuotoinen arvostelu uudesta näppäimistöstä. Tällä kertaa esittelyssä on näppäimistö, josta ei ole muutamaa lausetta enempää kirjoitettu suomeksi - Noppoo Choc Mini, Cherry MX Blye -kytkimillä varustettuna.

  [​IMG]

  Noppoo Choc Mini on erittäin pieni näppäimistö, sillä perinteisen numpadin puuttumisen lisäksi navigointiosa on kutistettu, sekä F1-F12 näppäimet on sijoitettu aivan kiinni numerorivistöön tilan säästämiseksi. Pienestä koostaan huolimatta Noppoosta löytyy hienoja ominaisuuksia, kuten integroitu numpad ja medianäppäimet. Näppäimistöstä voi myös vaihtaa Caps lockin sekä L-Ctrl näppäinten toiminnot keskenään. Itse pidänkin tästä ominaisuudesta hyvin paljon sillä olen tehny tämän vaihdon windowsin rekisterissä jo pidemmän aikaa. Windows-näppäimen disablointi onnistuu myös. Oikean windows-näppäimen tilalla on FN-näppäin, jonka avulla medianäppäimiin pääsee käsiksi.

  [​IMG]

  Toinen asia mihin kiinnittää nopeasti huomion, on näppäintekstit. Tämän näppäimistön näppäintekstit ovat heti paketista lähes näkymättömät, sillä ne ovat hyvin tummanharmaat mustalla taustalla. Itseäni tämä ei haittaa, vaan on jopa plussa, sillä näyttäähän näppäimistö hyvinkin komealta tällaisilla teksteillä. Näppäintesktit on laseroitu POM-muovista valmistettuihin näppäimiin, joten ihan heti näiden tekstien ei pitäisi kulua poiskaan. Näppäimet ovat hyvin tukevan tuntuiset, ja ne ovatkin erittäin paksusta muovista valmistetut, sekä lisäksi huomattavasti matalampiprofiiliset, kuin Ducky-Filco-Steelseries-Razer-Rosewill-Das näppäimistöjen näppäimet.

  Das Keyboard vasemmalla - Noppoo Choc Mini oikealla
  [​IMG][​IMG]

  Tässä vielä geekhack -sivustolta lainattu kuva näppäimistön sivuprofiilista
  [​IMG]

  Näppäimistön kirjoitustuntuma on jostain syystä huomattavasti erilainen, kuin samat MX Blue -kytkimet omaavassa Das Keyboardissa. POM-materiaalista valmistetut paksut mutta matalaprofiiliset näppäinhatut ovat siis varmastikin syynä tähän. No mitä erilaista tässä nyt on? Mielestäni huomattavan paljon helpompi olla lyömättä näppäimiä pohjaan, vaikka en sitä itse yritä vältellä yhtään. Toinen huomattava asia on selkeästi vaimeampi ääni, joka kytkimistä lähtee. Paksut näppäinhatut vaikuttavat siis vaimentavan kytkinten ääntä suhteellisen paljon. Noppoossa käytetään samanlaisia metallisia näppäintenvakaajia pitkissä näppäimissä, joten tästäkään ei eroa pääse syntymään.

  Näppäimistön neljä näppäimiin integroitua lediä ovat hyvinkin himmeät, eivätkä onneksi häikäise päällä ollessaan yhtään.

  [​IMG]

  Näppäimistön paketissa mainostetaan NKRO-ominaisuutta USB:n kautta, joten pitihän sitäkin testailla. Nopeiden testien perusteella käsiä läiskimällä mahdollisimman monen näppäimen päälle ominaisuus toimii täysin kuten luvataankin. Jokainen näppäin, johon on ylettyny on rekisteröitynyt Aquakeytest:ssä.

  Yhteenvetona:

  Plussia:
  +++ Hinta - Ostin näppäimistön Taobao:sta käyttäen Obook -agenttia ja näppäimistö maksoi kaikkineen kuluineen karvan verran päälle 71€ (Ilman kuluja näppäimistö n.40€)
  +++ MX Blue kytkinten vaimeampi ääni
  +++ Fyysinen koko (Tämänkokoisia näppäimistöjä saisi olla markkinoilla enemmänkin)
  +++ NKRO USB:n kautta - Ei kovinkaan moni näppäimistö pysty tähän
  +++ Laseroidut (tummat) näppäintekstit
  +++ Kirjoitustuntuma parempi, kuin muiden MX Blue näppäimistöjen

  Miinuksia:
  --- Ei irroitettavaa kaapelia (Tekisi tästä näppäimistöstä täydellisen läppärin kaverin)
  --- Ei toimi millään keinolla Mac OS X:ssä (toimii täydellisesti windowsissa ja linuxissa)
  --- Fyysinen koko - Miinuksena sen takia, että ei todellakaan sovellu jokaiselle
  --- Saatavana ainoastaan Kiinasta ANSI US -layoutilla, joten saatavuus on huonoa / ostaminen vähintään hankalaa
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2011
 21. Jago

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  727
  Nyt oon ehtiny käyttää Filco Majestouch:ia vajaa 2 viikkoa ja ajattelin kirjoittaa muutaman kommentin.

  On tullut jo pitempään harkittua mekaaniseen siirtymistä ja tuli tutkittua käyttäjien testejä, luettua erliaisia artikkeleita, foorumeita ja arvosteluita varmaankin toistakymmentä, kunnes päädyin siihen että itselleni sopivin ratkaisu olisi Filco Majestouch ruskeilla kytkimillä. Tämä on niitä harvoja mekaanisia näppäimistöjä, joita saa ihan suoraan suomi-layoutilla. Vaikka itse olen jo vuosikausia osannut kirjottaa sokkona ja minun puolesta olisi voinut olla vaikka blank näppäimistö ilmaan mitään kirjaimia, on tämä suomi-layoutin saatavuus silti mukavaa jos vaikka joku toinen ihminen sattuu käyttämään joskus konetta. Filcon suosio on viimeiset 6kk aikana kasvanut aika räjähdysmäisesti, joten jos sen jostain tilaa, voi sitä kyllä hetken joutua odottamaan. Itse tilasin The Keyboard Company:sta, niille saapui erä varastoon noin 3 viikossa ja briteistä tuli paketti Suomeen muutaman arkipäivän sisällä.

  Kirjoitushetkellä tätä samaa näppäimistöä on vielä varastossa: The Keyboard Company's FKBN105M/SWB - Swedish/Finnish Filco Majestouch, NKR, Tactile Action Keyboard ja alla on muutama Nokia N8 kameralla otettu kuva:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ensituntuma on: onpas tää painava ja laadukkaasti rakennettu. Painoa näppäimistöllä löytyy 1,25kg, mikä on positiivinen asia: pysyy nimittäin painonsa ja kumitassujen vuoksi pöydällä todella hyvin paikallaan. Pohjasta löytyy myös 2 jalkaa joita voi ottaa käyttöön jos haluaa että näppäimistön etuosa on hiukan kohotettuna.

  Itseltäni näppäimistö vaatii noin 2 tuntia totuttelua, jonka jälkeen niin kirjoittaminen kuin pelaaminen sujuivat täysin ongelmitta. Tuntuma on tässä kieltämättä aivan uskomaton, kallishan tämä on, mutta täytyy kyllä sanoa että joka ikisen sentin arvoinen. Ruskeissa kytkimissä on "tactile feedback" ominaisuus, mikä tarkoittaa että kun näppäimen matka pohjaan on 4mm, näppäin rekisteröityy jo 2mm kohdalla, jolloin sekä kuuluu selkeä ääni, että myös siitä rekisteröintikohdasta pohjaan asti näppäin menee todella helposti:

  [​IMG]

  Tässä video josta kuuluu selkeä, ruskeille kytkimille ominainen ääni: YouTube - mechanical keyboard

  Näppäinten hatut tuntuvat hiukan pehmeiltä, eikä sormet väsy pitkienkin sessioiden jälkeen. Saattaa ehkä jonkun mielestä kuulostaa perverssiltä, mutta ennen tätä näppäimistöä en olisi osannut kuvitella että kirjoittaminen / pelaaminen voi olla sormille näin miellyttävä kokemus. Nimittäin nyt kun tätä on käyttänyt vajaa 2 viikkoa niin vakavassa harkinnassa on toisen Filcon hankinta - työpaikan konetta varten. En vaan ole vielä päättäny olenko todellakin niin porvari että kehtaan hankkia 2 kpl 150euron näppäimistöjä. Miinuksia tästä on aika hankalaa löytää. Oikeastaan yksi ja ainut asia mitä keksin on se, että USB johto (1,5m) saisi olla pidempi.
   
 22. Phixion

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2010
  Viestejä:
  869
  En varsinaista arvostelua aijo kirjoittaa mutta aattelin vain sanoa että jos "perus" hiirestä aikoo siirtyä ns "peli" hiireen niin tuo logitechin mx 518 on aika hyvä valinta ainakin ensimmäiseksi ns peli hiireksi". Itse aina käyttänyt perus hiiriä ja ostin tuon mx 518 mikä on suht perus hiiri eroo vain noilla lennosta vaihettavilla dps painikkeilla. Simppeli hiiri mutta seuraavaksi tuommoinen roccatin terminaattor 3:sesta otetun näköinen mad catz hiiri : P
   
 23. YingYang

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2009
  Viestejä:
  498
  Hyvä arvostelu noin muuten, mutta haluan korjata hieman tätä. Ääni ei tule ollenkaan itse kytkimestä, vaan siitä kun näppäin lyödään pohjaan asti, jolloin tulee vastaan metallilevy, mihin kytkimet ovat kiinnitettyinä. Tätä ääntä kutsutaan *clack* -ääneksi, ja se kuuluu jokaisesta Cherry MX kytkimiä käyttävästä näppäimistöstä, jossa on metallilevyyn kiinnitetyt kytkimet. Voit kokeilla painaa kytkintä ainostaan aktivointikohtaan (n.2mm) asti, niin huomaat hyvin ettei siitä kuulu minkäänlaista ääntä.
   
 24. Nathorr

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  1 216
  Päätin tilata YingYangin ja muiden nettiarvostelujen innoittamana Noppoo Choc Minin Cherry MX Brown -kytkimillä Taobaosta. Kiinalaiset palaavat 9. päivä helmikuuta lomilta, joten silloin vasta suoritan tilauksen. Alustavan kyselyn tein jo obook-agenteilta.

  Noppoo Choc Mini84 »úе¼üÅÌÎÞ³å ºÚÖá/ÇàÖá/²èÖá ´øƱȫ¹ú°üÓÊ-ÌÔ±¦É̳Ç

  Tuosta näyttäis saavan ~52&#8364; + kuljetukset, verot ja tullit.

  Kesti hetken tajuta tuon sivuston toiminta, selvennyksenä nyt muille, että &#33590;&#36724; meinaa Browneja.
   
 25. Anigamu

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2010
  Viestejä:
  3 444
  Olet kirjoittanut ties kuinka monta viestiä tähän aiheeseen etkä edes tuota tiennyt. Kyllä blueissa se ääni lähtee jo siinä 2mm kohdalla. Se myös tulee juuri siitä kytkimestä, eikä mistään metallilevystä. Browneissa on hieman samantapainen tactile feedback, mutta siitä ei kuulu lähes ollenkaan kytkimen ääntä. Blackeissa, redeissä ja muissa täysin lineaarisissa kytkimissä ei puolestaan ole minkään laista ääntä tai tactile feedbackkia. Kaikissa kyllä saattaa olla tuon lisäksi vielä pohjassa joku metallilevy, josta kuuluu oma äänensä jos painaa tarpeeksi voimakkaasti.
   

Jaa tämä sivu