Muurahais ongelma

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja snippi, 25.03.2006.

  1. Johto

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2001
    Viestejä:
    922
    Huh? Tajuatko, että usein jos muurahaisten pesä on kerrostalon rakenteiden SISÄLLÄ, ei paljoa vaikuta jos ulkona on vielä kevät-talvi. Siksi ne juuri heräilevätkin ja vipeltävät sisällä eivätkä ulkona koska ulkona on vielä kylmä. Kyseisissä tapauksissa juuri kesällä muurahaiset eivät ole sisällä vaan ulkona.
     
  2. snippi

    Rekisteröitynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    43
    Sisäseinässä niitä vipeltää. Vessan ja keittiön välisessä seinässä eniten, ei niitä juuri ulkoseinien lähettyvillä ole.
     
  3. Fin-E

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2003
    Viestejä:
    129

    Hellurei. Oon samaa mieltä. Ei tuo sittenkää oo kovin hvyä idea. aika hölmön näkönen otus, mahtaisko sopia sisustukseen...
    [​IMG][signature]P4N 3GHz, asus m6726ne-bp + kasa jämiä [/signature]
     
  4. Nacher

    Rekisteröitynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    281
    Itselläni oli joskus kämpässä ihan helvetillinen muurahais-invaasio. Toiselta puolelta taloa tuli koko seinän mitalta isoja jättimurkkuja sisään, toiselta puolelta taas miljoonittain niitä pikkup*askamurkkuja, joita meni mustana vanana pitkin keittiön listoja ja lattioita. Suolat, teippailut jne eivät vaikuttaneet mitään, joten hain Raidin muurahais-aerosolia (ei siis mitään perus hyönteismyrkkyä, vaan nimenomaan tota murkuntappoa) ja suihkutin sillä kaikki listat ihan pituudeltaan. Ei tullut koko loppuvuonna yhtään uutta muurahaista taloon. Todellakaan eivät yritä enää siitä, mihin tuota myrkkyä on kunnolla sprayatty. Oli myös hauska suihkaista tuota vähän muurahaisporukoiden suuntaan, kun teho oli samaa luokkaa kuin BFG:llä doomissa perusgruntteihin. Melkoista lakoamista tosiaan.
     
  5. Tiputtaja

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2002
    Viestejä:
    281
    Toi raidin muurahais-aerosoli on täälläkin havaittu tehokkaaksi. Noin kerran vuodessa muurahaiset yrittää invaasiota. aluksi kokeiltiin niitä pahvistydeemejä jotka muka tuhoaa koko pesän, mutta yhtään muurahaista en sellaiseen nähnyt menevän.

    Aerosoli olikin sitten toista luokkaa. Muutama suihkaus sopiviin paikkoihin eikä muurahaisia ihan heti näy...[signature]Nyt loppuu se alituinen surina!

    Säästä vettä, juo olutta.[/signature]
     
  6. Deus Ex Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    19.09.2004
    Viestejä:
    2 101
    Itselläni oli edellisessä kämpässä sokeritoukkia. Sellaisia pienä vikkeliä paskamatoja. Baygone tappoi nekin.[signature]In some ancient Greek drama, an apparently insoluble crisis was solved by the intervention of a god, often brought on stage by an elaborate piece of equipment. This [/signature]
     
  7. jshell32

    Rekisteröitynyt:
    07.03.2003
    Viestejä:
    284
    Jos tulevaisuudessa ilmenee lapsettomuutta niin kirjaa tämä hetki.
    Kunnon myrkky on aina kunnon myrkky.

    Vai mitä Myrkky?
    (osoitettu toiselle nickille)
    [signature]And if you think the use of the word fuck denotes a lack of intelligence, then there are a lot of us dumb mother fuckers around.[/signature]
     
  8. teppemies

    Rekisteröitynyt:
    07.04.2005
    Viestejä:
    2 410
    Joskus sirottelin vähän - siis tosi vähän - valkopippurijauhetta murkkujen kulkureitin varrella olevan kynnyksen eteen. Ne ei siitä enää tykänneet mennä ja hävisi ihmeen nopeasti kokonaan. Kai ne meni jonkun naapurin kiusaksi :)
     
  9. Quantum

    Rekisteröitynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    2 430
    Itse kokeilin samaa ainetta, mutta aina vaan uusi armeija tuli esille. 15min se ehkä hidasti niitä ja sitten tulivat taas. [signature]Merilappi[/signature]
     
  10. Kajahtaa

    Rekisteröitynyt:
    22.03.2009
    Viestejä:
    88
    Nostellaas... elikkäs näitä mustia pikkupaholaisia on taas pesiytynyt sokkelin vierustaan. Mikä on tämän päivän paras torjunta-aine?
     
  11. SundeR

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    3 870
    Bayerin vihreä pyydysrasia, ainoa mikä täällä auttoi.
     
  12. Sirpale123

    Rekisteröitynyt:
    23.04.2013
    Viestejä:
    540
    Itse tuhosin keväällä heränneet muurahaiset Cooperin "muurahaisten kasteluaine" nimisellä myrkyllä. Sitä sekoitettiin veteen ja kasteltiin sitten muurahaisten kodit ja kulkureitit. Maa oli mustanaan muurahaisruumiita ja muutaman kerran jälkeen (ensin tein 2x päivä, sitten päivän välein pari kertaa, lopulta pari kertaa viikossa kahden viikon ajan) ei muurahaisia enää näkynyt.
     
  13. -ATE-

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2003
    Viestejä:
    3 070
    Paras tapa hävittämiseen mikäli mahdollista on ihan pesän fyysinen poistaminen. pikkulapiolla vain sokkelin vierustasta pesämaa ja munat pois ja kuskaat parinkymmenen metrin päähän. Parin litran verran maansiirtoa pitäisi riittää.
     
  14. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929
    Muurahaiset saa helposti, vaarattomasti ja edullisesti tapettua tekemällä itse muurahaismyrkkyä.

    Tarvitset kahta (tai kolmea) ainetta:

    (siirappia, hilloa, juoksevaa maapähkinävoita, tai jotain muuta makeaa tahmeaa nestettä kaupasta)

    pölysokeria kaupasta

    booraksia esim. maalaustarvikekaupasta tai netistä tilaamalla 7 euroa kilo.

    Sekoita kaksi osaa booraksia ja viisi osaa pölysokeria hyvin.

    Tarjoile murkuille matalareunaisesta astiasta, jonne on helppo kiivetä (voit kaivaa astialle pienen kuopan, ettei sinne tarvitse edes kiivetä)

    Halutessasi voit lirutella vähän sokerivettä johdattamaan murkut astialle.

    Muurahaiset vievät sokerit kuningattarelleen, ja tappavat sen. Ne syövät myös itse sokeria, ja kuolevat.

    Booraksi on luokiteltu myrkylliseksi, älä syö äläkä anna kotieläimille tai lapsille.

    Kahden vuorokauden päästä ei enää muurahaisia.
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2013
  15. savuläski

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2009
    Viestejä:
    155

    Varoitus: on melkoista myrkkyä. Ja tuo sokeriliuos pitäisi toimittaa Ekokemille....

    Jos kuitenkin löytyisi joku kaupallinen, tutkitusti turvallinen aine.
     
  16. Dervish

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2001
    Viestejä:
    2 484
    Itse hain Baition Quickiä 400 gramman purkin Terrasta, Maksoin 12,90 tjms.
    Tuota veteen lantrattuna ja kastelukannulla levittelin eilen klapien hakkuupölliin ja ympäristöön -> murkut poistui ja pöllillä oli töistä tullessa tänään iso läjä kuolleita/kituvia muurahaisia.
    Nyt ne oli sitten siirtynyt talon edustan laatoitukselle -> kastelu sinne ja nyt ne menee jo sorapihaa pitkin koht nurmikkoa, siitä kun vielä huomenna hoitelisi niin ne oliskin jo kohta omalta tontilta pois :)

    Samoin kuin klapipaikalla olevan nuoren pihjalan juurelta katosi kusiaisten meri kun sinne roiski lantraamattomana tuota quickiä, eipä näy mitään liikettä sielläkään enää, mitenhän ne kirvat siell puussa nyt jakselee :)
     
  17. Rassa

    Rekisteröitynyt:
    07.03.2010
    Viestejä:
    109
    Noista muurahais rasioista sen verran, että tein itse testin keväällä, kun muurahasia alkoi änkeä reilumminkin sisään. Testasin RAIDin ja Baygonin syöttejä.

    Aloitin testin Raidin tuotteella, mutta muurahaiset eivät näyttäneet mitenkään kiinnostuneelta syötistä, eikä mitään näkyvää parannusta tilanteeseen näkynyt parin viikon sisään. Sitten laitoin Baygonin tuotteen tulille ja melko nopeasti muurahaiset alkoivat ramppaamaan syötissä sisällä. Jo muutaman päivän sisällä kuolleita murkkuja näkyi rasian luona, eikä muistaakseni viikkoa mennyt kunnes kaikki muurahaiset olivat tipotiessään.

    Baygonin syötin tehosta innostuneena koitin laittaa sellaisen myös ulos terassille, mutta hyvinkin pian selvisi ettei ulkotiloissa sillä ollut mitään vaikutusta.

    Joten sisätiloissa tapahtuvaan muurahais torjuntaan minulta ääni Baygonin syötille, ensi keväänä tulen ostamaan niitä.
     
  18. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 929
    Tuota booraksia käytetään aivan yleisesti muurahaismyrkkynä, ja muurahaiset itse hoitaa sen hävityksen, ei tarvitse Ekokemiin sitä sokeria kuskata.

    Hieman hysteeriseltä vaikuttaa tuommoinen.

    Booraksia käytetään joissakin maissa elintarvikelisäaineena (E285). Suomessa sen käyttö on sallittu vain sammenmädin (aito kaviaari) säilöntäaineena[9]. Yhdysvalloissa booraksin käyttö elintarvikelisäaineena on kielletty kokonaan. Tämän johdosta maassa myyty kaviaari sisältää usein säilyvyyden takaamiseksi enemmän suolaa[10]. Kiinassa booraksia on löydetty lamian-nuudeleiden lisäaineiden joukosta.

    Booraksi on luokiteltu Suomessa kesäkuusta 2009 lähtien myrkylliseksi yhdisteeksi.[13]

    Booraksi ei ole kuitenkaan erityisen myrkyllistä[14]. Sen LD50-arvoksi (annos, joka tappaa puolet koe-eläimistä kokeen aikana) on saatu rottakokeilla 2,66 g/kg[15]. Sitä on siis nautittava huomattava määrä ennen merkittäviä komplikaatioita tai kuolemaa.[15] Turhaa booraksipölylle altistumista on kuitenkin vältettävä[15]. Esimerkiksi Yhdysvalloissa teollisuuskäytössä suojavarusteet ovat pakollisia, kotitalouskäytössä ei[16]. Pienimuotoinen altistus aiheuttaa ensioireina ärsytystä ja ihottumaa. Boorihappopohjaiset silmähuuhteluaineet ja desinfiointiaineet ovat haitallisia pikkulapsille, etenkin jatkuvassa käytössä, sillä aine poistuu elimistöstä hitaasti[17].
     
  19. Kajahtaa

    Rekisteröitynyt:
    22.03.2009
    Viestejä:
    88
  20. mansikki

    Rekisteröitynyt:
    14.03.2013
    Viestejä:
    636
    Kiehuvaa vettä ja chiliä pesään. Hyvin on toiminut. Myös sokkelin vierestä.
     
  21. Niamu

    Rekisteröitynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    2 084
    suola toimii myös hyvin.
     
  22. joenssen

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2012
    Viestejä:
    745
    Vessanpöntöstä tulee muurahaisia?? Miten tuo voi olla mahdollista, lattianrajassa niitä ei näy mutta pöntön ympärillä ja jalassa kiipeilee sillon tällön muutamia, alkoi viikko sitten. Mistähän nuo tulee?
     
  23. Noppa

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2006
    Viestejä:
    1 971
    Itellä kans murkku ongelmaa rivari kämpäs, mut niistä pääsee aika hyvin eroo ku myrkyttää 2-3 kertaa vuodes talon perustukset ja sisältä kaikki seinän vierustat / pesukoneen / uunin takaa ym(kunnon myrkyillä, ei millää raidilla).

    Siihen päälle vielä pari KUNNON muurahaisrasiaa reiteille ni lähtee kyl aika nopeesti pois.

    Ite esim ostin 2 kunnon rasiaa täs vähä aika sitte ni muurahaiset hävis 3 päiväs kämpästä taas, jotaa satunnaisia vielä löytyy mut ei sen kummemin, ulkoaki myrkytin samalla.
    (nää rasiat on peltisiä, ja periaatteena on et ne vie pesään sitä paskaa sieltä ja tappaa pesän sitte, näytti toimivan)
     
  24. teho75

    Rekisteröitynyt:
    28.03.2011
    Viestejä:
    394
    Omassa kämpässäni oli vuosi sitten muurahaisongelma. Keittiöön tuli muurahaisia.
    Asunnossani oli vuokralaisia ennen kuin muutin takaisin tähän ja ilmeisesti he eivät siivonneet kunnolla.
    Keittiön tasolle oli roiskunut jotain makeaa lientä jolle muurahaiset ovat persoja.
    Kaupasta Neudorf muurahaisspraytä kulkureiteille ja keittiön perusteellinen siivous voimakkailla aineilla.
    Ei ole ainuttakaan muurahaista enää näkynyt.
     

Jaa tämä sivu