MpKK - Maanpuolustuskorkeakoulu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mutunen, 17.01.2006.

 1. Mutunen

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  339
  Terve! Jostain ihmeen syystä en löytänyt murohaulla mitään juttua mpkk:sta, ja olihan se oma threadi sitten pakko alottaa.

  Onko murossa ketään mpkk:laista tai sen suorittaneita? Koulussamme jonkin aikaa sitten mpkk:sta yksi kadetti kävi esittäytymässä, ja hänen pitämä esittelytilaisuus lisäsi kiinnostusta entisestään mpkk:seen. Olisi myös ihan kiinnostavaa tietää, että millainen prosentti hakijoista pääsee sisään, ja millainen se on opiskelupaikkana. Armeijaan menen vasta 8.1.2007, ja jos aukkiin en pääse, niin haaveet mpkk:sta varmaan kannattaa myös unohtaa. Mut jos tääl joku asiasta tietävä on, niin olis oikeesti kiva kuulla mielipiteitä![signature][/signature]
   
 2. Hörhö

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  74
  Intin kun suoritat niin voi olla ettei enää kiinnosta :)[signature]Katu-uskottavuuden respektonomi, ylempi amk

  Kellotusklubin virallinen jäsen.
  [/signature]
   
 3. Mutunen

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  339
  :D katotaa...[signature][/signature]
   
 4. javelin75

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  38
  Meillä ainakin Upinniemessä eräs kaveri teki heti alussa selväksi, että aikoo/yrittää jatkaa armeijan leivissä loppuelämänsä ja kadettikoulu ainakin aluksi olisi haaveissa, niin kyllähän skapparit antoi jätkälle niin suklaa kohtelua loppuajan ettei tosikaan.[signature]Elämä on ihmisen parasta aikaa.[/signature]
   
 5. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  1 798
  Itekin oon miettinyt hakemista, kun nyt on käynyt aika selväksi että tämä yliopisto-opiskelu ei paljon kiinnosta. Tosin samanlaista korkeakouluopiskelua luennoilla istumisineen sekin lienee? Vai miten on, mikä tuolla on teorian ja käytännön suhde? Onko pitkät päivät ja jääkö natsimeininki Haminaan vai paheneeko ko. paikassa? Kertoilkaas kadetit jos luette tätä :)
   
 6. Sit kerto viimeisellä viikkolla:""emmäviittikkää""?
  [signature]Maanantaina olen impressionisti, lauantaina surrealisti[/signature]
   
 7. javelin75

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  38
  Tiet erkani alokasajan jälkeen, eli ei tietoa kohtalosta,
  mutta kaverin käyttäytyminen antoi viitteitä että armeijan leivissä jatkaa.
  [signature]Elämä on ihmisen parasta aikaa.[/signature]
   
 8. höpis

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2003
  Viestejä:
  570
  En ole ollut kadettina, mutta töissä olin ko. talossa reilut pari vuotta. Luentoja on varsin paljon, mutta käytännöllä siivitettynä - tarkemmin en osaa sanoa, kun itse pidin vain pari opetustuntia töissä ollessani. En usko, että natsimeininkiä on, mutta tietysti opettajaupseerit ovat persoonia siinä missä kaikki muutkin. Aikuisiahan ihmisten tuolla jo pitäisi olla. Varsin tiukkaa linjaa pidetään opetukseen osallistumisesta. Eli akateemista vapautta ei ole siinä mielessä kuin muissa korkeakouluissa ehkä on.

  Nykyisellään laitos ei ole enää niin sisäoppilaitostyyppinen kuin ennen, koska asua saa muuallakin kuin Santahaminassa. Nettisivuilta varmasti löytyy tieto taas siitä vieläkö ensimmäinen vuosi menee Lappeenrannassa; itse en noista opintojen rakenteesta osaa sanoa enää juuta enkä jaata.

  Tällaista mutua tällä kertaa... :-)[signature]Asus A8V Deluxe, A64 3000+@9x265, A-Data 2x512MB DDR500@217MHz (2,5-3-3-5-1T), Sapphire Radeon 9800se@pro? (380/340), XP Home SP1
  Eipä tässä muuta[/signature]
   
 9. BoB0

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  88
  DOdii, pari selventävää kohtaa.

  Eli ensinnäkin MPKk sijaitsee Santahaminassa, eli Helsingissä, ei Haminassa. Eka puolivuotta vietetään maasikakoulussa, joka sijaitsee, olisikohan ollut, Järvenpäässä.

  Akateemisesta vapaudesta ei kannata haaveilla. Tunneilla on paikallaolopakko, kuria, pääasiassa vertaisten suunnalta löytyy, jne.

  Koska koulu tarjoaa majoituksen, ei sossulta saa asumistukea kuin aikaisemmin yhdessä asuneet avio/avoparit. Tukia ei muutenkaan pahemmin tipu kelalta, mutta päivärahaa maksetaan, josta tulee n. 450€ kuukaudessa.


  Trust me, käyppä eka intti, kokeile onko se suo varten tai sinä sitä varten ja koita vaikka viellä siihen kaupanpäälle jäädä soppariksi.

  On paljon näkynyt jengiä huutelemassa ennen inttiä, että ne tietää, että ne on luoto siihen hommaan jne. jne. Mutta yhtäkkiä löytävät itsensä AUK:sta metrinen kyrpä otsastaan ja pian sen jälkeen yksikköupseerin toimistosta itkemässä poispääsyä.

  Kun jossain vaiheessa löytää itsensä pimeästä metsästä Itä-Haminassa, paleltaa ja sataa sekä kaiken kukkuraksi maa johon kaivat poteroa on roudassa, niin voi vähän käydä mietityttämään.[signature]M3438G PM750 2*80G ja mukavasti hyrrää.[/signature]
   
 10. mauge

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  206
  Paljon lukemista, kokeita, jonkun verran urheilua, käytännön harjoittelua ja maastopäiviä. Monesti se käytännön harjoittelu tapahtuu ihan koulun takapihalla.

  Oppitunneilla on läsnäolopakko. Vaikka sotilaallisessa laitoksessa ollaankin, niin siellä ei kiihkoilijoita katsota hyvällä. Ilmapiiri on varsin hyvä, jos ei ala kikkailemaan tai olemaan ylimielinen muille. Natsimeininkiä on hyvin vähän. Suurin osa kouluttajista on varsin päteviä opettamaan. Toki joukossa on kovia luita...tai ainakin luulee olevansa. Harmikseen hekin aina huomaavat, että tuoreempi veri on kovempaa sorttia. (joka ottaa heidän luonnon päälle)

  Pääsykoe on varsin helppo, jos on yhtään peruskuntoa. Myöhemmässä vaiheessa fyysiset suoritukset tulee olemaan rankempia, mitä pääsykoevaiheessa. Haastattelut on sitä perinteistä, että sama mitä puhut, kunhan vaan puhut ja esität mielipiteitä. Palikkatesteissä joutuu jo olemaan oman nokkeluutensa varassa. Yö kannattaa nukkua hyvin, ettei ala tuntien lottokupongin täyttäminen väsyttämään. Varsin helppoa nekin.

  Ennen hakeutumista kannattaa selvittää itselleen, mitä uraltaan on haluamassa. Onko valmis asumaan autiolla saarella tms. Mitä muut perheenjäsenet on mieltä sinun urasta. Ovatko he valmiita asumaan eristyksissä jne. Tokihan palveluspaikkoja on kaupunkien lähelläkin.

   
 11. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 696
  Kai sinne pääsee jos tekee intissä selväksi että sinne haluaa, silloin ainakin pääsee aukkiin jne. Tosin kannattaa käydä se intti ensin ja sitten miettiä onko enää kivaa. Ja vaikka tuntuisi hienolta olla jonain päivänä se joka komentaa ja huutaa intissä olioille niin tusin sekään oikeasti niin ruusuilla tanssimista on.[signature]Epox EP-8RDA3I, AXP2500+@3200+, R9800SE@R9800Pro, 512Mb Dual DDR 400Mhz[/signature]
   
 12. Seniori

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2005
  Viestejä:
  158
  :D Repesin ihan totaalisesti. Ei se elämä tämän jälkeen todellakaan olisi ihan ruusuilla tanssimista,,, tai voihan rauhoittavissa oleminen kai ihan hauskaakin olla?
   
 13. consigliere

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  2 135
  Olisi ihan kiva, että nämä näitä faktoja laittavat kertoisivat ""statuksensa"" tai siis sen että mistä nuo tiedot on peräisin. Eli onko itse käynyt testeissä, opiskellut tuolla, kuullut kaverilta karaokebaarissa jne.

  Itse joskus yläasteella ""päätin"", että kyllä toi MpKK on se mun paikkani. Inttiin asti ja oikeastaan intissäkin olin vielä ihan hakemassa tonne, kun näki sitä touhua ihan läheltäkin, mutta sitten kun haku alkoi niin enpä hakenutkaan. Ei sitten kuitenkaan oikein kiinnostanut. Toisaalta olisi sinne testeihin silti voinut lähteä. Meiltä lähti hirveä porukka sinne testeihin, mutta vain osalla oikeasti oli tarkoitus tonne pyrkiä. Sai katsos pari vapaapäivää intistä ja porukka oli sitten ekana iltana tuhannen kännissä ja testeissä armottomassa krapulassa.

  Mutta nyt taas reilu puolitoista vuotta kotiutumisen jälkeen on alkanut pikkasen kiehtomaan tuo ja tässä pitää nyt vielä punnita vaihtoehtoja.

  Ja tosta AUK:n käymisestä niin voit aivan hyvin hakea tonne vaikka olisitkin käynyt vain AUK:n. Pääsykokeissa taitaa ainoa ero olla se, että AUK:n todistuksesta saa maksimissaan 30 pistettä kun taas RUK:n todistuksesta maksimissaan 40 pistettä. Jos sinut koulutukseen valitaan niin joutuu käymään sitten ennen koulun alkua jonkun lyhyen RUK-kurssin.

  Täällä foorumilla on vissiin ainakin kaksi MpKK:ssa opiskelevaa/opiskellutta. Janne R. Tapio (varmasti) ja Fahrenheights tms. (tästä en ihan varma ole, mutta tällainen muistikuva on).[signature]122 pistettä.[/signature]
   
 14. Krieg

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  537
  [offtopic]
  Ihan mielenkiinnosta, onko tämä joku murre tms.?
  [/offtopic][signature]Hyönteisiä voi rakastaa.[/signature]
   
 15. Swoosher

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2001
  Viestejä:
  1 751
  [offtopic]Muurame?[/offtopic][signature]
  A_A
  (o_o)
  (''''('')
  =""=""=
  <--- Muron hakupöllö (kiitti ideasta, Insight ;))[/signature]
   
 16. rooo

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  229
  MPKK:ssa on luentopakko, useimmissa korkeakouluissa ei taida olla? Päivystysvuorot, ilmoitusten teko ennen oppitunteja, harjoituksia taitaa olla ihan mukavasti opiskelun varrella, luonnollisesti kaikilla sama varustus oppitunneilla ja koulutuksissa, opintotuki on hyvä, asuminen onnistuu kotona missä lieneekin tai koulun asunnoissa Santahaminassa, kadettikellari on hieno vapaa-ajanviettopaikka, kalja virtaa. :)

  Kukaan ei ole väittänytkään, että MPKK olisi Haminassa. Eiköhän Kuningashillo^2 tarkoittanut ""jääkö natsimeininki Haminaan""-asialla, sitä että jääkö se runnutus ja natsimeininki RUK:iin. Mikään MPKK:hon kuuluvista puolustushaara- tai aselaji- ja toimialakouluista ei sijaitse Järvenpäässä. Maasotakoulu, jota luultavasti tarkoitit, sijaitsee Lappeenrannassa. (http://www.mpkk.fi/fi/upseerikoulutus/Opinnot/opiskelupaikat.html).

  Vanhalla systeemillä pääsykokeista rangottiin suoraan perusopinnot, kandin ja maisterin opinto-oikeudet saavat, joista perusopinto-oikeuden saavat käyvät vuoden Maasotakoulussa Lappeenrannassa ja sitten töihin vänrikkinä, 10 vuotta töitä ja sitten kolmikymppisenä on elämässä tyhjän päällä, kun on joku hikinen upseerin peruskoulutus eikä ole enää töitä. Sitten vain jatkamaan opintoja MPKK:lle. Kandit kolme vuotta opiskelua, ensimmäinen vuosi MSK:ssa, luutnanttina töihin. Maisterit sama juttu mutta neljäs vuosi vielä ja yliluutnanttina töihin. Molemmilla varma työpaikka tietääkseni lopun elämän ajan?

  Uusi systeemi on sitten tämä:

  Upseerikoulutus

  Maanpuolustuskorkeakoulussa siirrytään vuonna 2006 uuteen kaksiportaiseen tutkintorakenteeseen.

  Korkeakouluun hyväksytyt saavat maisterin tutkinnon opinto-oikeuden. Opinnot toteutetaan kahdessa vaiheessa. Alempi korkeakoulututkinto, sotatieteiden kandidaatin tutkinto (180 opintopistettä), suoritetaan kolmessa vuodessa ja ylempi korkeakoulututkinto, sotatieteiden maisterin tutkinto (120 opintopistettä), suoritetaan kahdessa vuodessa.

  Sotatieteiden kandidaatin tutkinnon jälkeen opiskelija nimitetään määräaikaiseen virkasuhteeseen ja hän syventää saamaansa opetusta 3-4 vuoden ajan työelämässä. Työelämävaiheen jälkeen opiskelijat komennetaan suorittamaan maisterin tutkintoa.

  Puolustusvoimien tarpeen mukaisesti koulutetaan määräaikaisen reserviupseerin tehtäviin opiskelijoita, jotka tulevat toimimaan kouluttajina perusyksiköissä. Koulutus kestää vuoden ja on sisällöltään samanlainen kuin sotatieteiden kandidaattien ensimmäinen opiskeluvuosi.

  (http://www.mpkk.fi/fi/upseerikoulutus/)

  Eli näemmä noita määräaikaisiin reservin upseerin tehtäviin tulevia opiskelijoita koulutetaan edelleen, mutta opiskelu kestää sen vuoden eikä puoli vuotta niin kuin BoB0 ""selvensi"".

  Sitten omat taustatiedot, ettei tule epäilyksiä. Olen reservin vänrikki, kotiuduin tuossa 6.1 ja vaikka tiedän kuinka tuo MPKK:n systeemi toimii niin en ole kiinnostunut upseerin urasta.

  Pari syytä:

  - Maiharit, en pidä niistä, haisevat eikä kovin vettä pitävät ja täten yliarvostetut kengät

  - Kadettielämä, päivystys, vahvuusilmoitukset, varmasti esiin tuleva turha särmääminen, M/83-puku, jota käytetään ainakin joillain linjoilla opiskelupukuna. Ja itse asiassa kesällä varmasti varustuksena oleva M/91-housut ja se M/91-kauluspaita ei myöskään ole mikään maailman paras varustus. Hikoiluttaa niin pirusti, RUK:n käyneet varmasti tietävät.

  - MPKK:sta valmistunut kouluttaja, upseeri, tulee tekemään alussa ihan samanlaista kouluttajan työtä kuin sopimussotilaskin, joka on aliupseeri. Palkassa ei ole kovin suurta eroa. Eli kannattaako upseeriksi opiskelu vai sopimussotilastyö ja miettii, että jaksaako tätä samaa useamman vuoden?

  - Työajat, matkat jne. Olen nähnyt kuinka kouluttajat joutuvat ennen ja jälkeen harjoitusten olemaan töissä lähes ympäri vuorokauden. Sama koskee, kun saapumiserä tulee palvelukseen tai kun kotiutuu. Valvontaa on tehostettava ja näin se lisää työaikaa. Tietysti pataljoonan valvominen sattuu kohdalle useamman kerran vuodessa, kestää sen yhden vuorokauden vai mitä se kestää. Plussana työajoista tietysti on se, että kun on harjoituksessa niin sieltä tulee ihan mukavat lisät.

  Upseerin ura on kutsumusammatti. Toiset tykkäävät, toiset eivät. Ei sovi kuitenkaan minulle.


  [Edited by: rooo on 17.1.2006 14:16]
   
 17. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 935
  Sekin on kuulemma mukavaa viettää elo-joulukuu niin että viikonloppuisin on kotona ja arkisin metsässä ;)[signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 8k@x800* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 18. tkks

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  224
  Voisin olla kadetti, mutta en ole. Sain siis viime keväänä opiskelupaikan, mutta lopulta en koskaan koulun ovesta sisään astellut. Pääsyynä oli se, että siihen mennessä olin saanut jo opiskelusta tarpeeksi (olisi siis ollut toinen tutkinto) eikä houkuttanut neljän vuoden lisäopiskelun lisäksi sekään, että nykyisellä tutkinnolla palkka on suurempi ja tehtävät monipuolisempia, erityisesti perheenlisäyksen vuoksi nuo merkitsevät.

  AUK-pohjalla pääsee sisään ihan siinä missä RUK:n käyneetkin. Ero on marginaalinen ja itsekin jätin taakseni muutaman sata ihmistä, joista varmaan aika monella oli RUK käyty. Menestys pääsykokeessa perustuu aika pitkälti lukion papereihin ja maalaisjärjen määrään. Ammattikoulupohjalta voi olla vaikea päästä ainakaan maisteriopintoihin. Pääsykokeet eivät itsessään ole vaikeita. Kovin kisa tulee maisteripaikoista, mutta taitaa olla niin, että enää tänä vuonna niitä ei jaeta suoraan. Siisäänpääsy toki taitaa hankaloitua myös sen vuoksi, että perusopinto-linja loppuu, johon karrikoidusti sanoen pääsi vain käymällä pääsykokeessa.

  Porukka mitä siine pääsee on suhteellisen fiksua, eli ei kannata ottaa liian vakasti yleistä stereotypiaa. Merivoimien puolella touhu on vähän erilaista verrattuna maa- ja ilmasotakouluun. Merisotakoulussa pitää yhä asua ensimmäiset 3 kuukautta koululla ja siellä vanhemmat kadetit pääsevät ""kiusaamaan"" huomattavasti enemmän. Mitä siellä opiskelevat kaverti tosin kertovat niin kaiken kestää, jos haluaa.

  Toisaalta Mpkk on varmaan koulu siinä missä muutkin, mutta jos olet hieman kuin minä, eli esim. ohjattu opiskelu ei ole lajisi niin kannattaa harkita, ainakin, jos maisteriksi asti tahtoo. Lisäksi varsinkin Merisotakoulu voi perheelliselle olla vähän ikävämpi vaihtoehto ja sekin vaikutti omalla kohdalla. Suurin ohje on se, että kannattaa miettiä pitkään ja hartaasti, ja sitten vielä vähän lisää. Itse mietin vuoden, mutta silti tulin väärän tulokseen. Tai oikeastaan kokeessa käyminen nyt ei vie kuin kaksi vajaata päivää. Tosin eipä kaduta, etten koskaan hakenut ja tiedän, että paikan olisin saanut, kuten sainkin.

  Edit: Summasummarum, voisi sanoa, että kutsumus ei ollut tarpeeksi suuri, ainakaan enää, eli oikeastaan olin muutaman vuoden myöhässä. Hakemista ei siis kannata miettiä, se ei maksa mitään, koska koulu muistaakseni korvaa matkatkin kaikille, ainakin osittain. Mikään ei estä myöskään keskeyttämästä opintoja esim. vuoden jälkeen ja valmistumista vänrikiksi/aliluutnantiksi, mutta itse en nähnyt sitä fiksuna ja toisaalta reilunakaan.

  [Edited by: tkks on 17.1.2006 15:09]

  EDIT2: http://www.aamukampa.net:ssä on upseerikoulutus-osio, jossa todennäköisyys saada vastauksia useammilta kadeteilta kasvaa aika reilusti. Lisäksi siellä on valmiina kysymyksiä ja vastauksia aika lailla.

  [Edited by: tkks on 17.1.2006 15:12]

  [Edited by: tkks on 17.1.2006 15:13]
   
 19. Mutunen

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  339
  valitettavasti en muista. mutta pirun kiva tyyppi oli! panssariajoneuvoihin oli myös erikoistunut, joista pari videon tynkääkin näytti.

  juu loistavaa juttua täällä saatu aikaseks. tuli tänään yliopistollakin (utussa) käytyy ja poliittisen historin esittelitilaisuudessa olin. ei oo mun juttu. ehkäpä on fiksuinta että käyn sen intin ekaks enneku alan mittää sen pahemmin suunnittelemaan. mites muuten nyt se rauk ja auk eroavat toisistaan?
  [signature][/signature]
   
 20. Kasperi

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2003
  Viestejä:
  84
  He ovat suorittaneet aliupseerikurssin (Auk), jota ennen kutsuttiin reservin aliupseerikurssiksi (RAuK). -wikipedia-
   
 21. Gregi

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2002
  Viestejä:
  3
  No niin...Yleisenä käsityksenä lienee että kapiukot ovat töissä lähes 24/7 ja tältä tuntuu vielä pari viikkoa intissä olon jälkeenkin. Tosiaankin he ovat siellä TÖISSÄ, mutta heilläkin on oma työehtosopimis jota noudatetaan. Työehtosopimus on aika pitkälle sama kuin muissakin kunnan/valtion hommissa.

  Työaikalistat ovat kolmen viikon jaksoissa jossa on 114,45 tuntia (viikossa 38,15 ja päivässä 7,63) ja kaikki tästä ylimenevä osa tulee ylityönä tosin 6 ekaa tuntia 50% ja siit eteenpäin 100%. Yhtäjaksoinen työaika sai olla muistaakseni 16 vai 18 tuntia putkeen jonka jälkeen olikohan vähintään 8 tuntia vapaata ennen seuraavaa työvuoroa, poisluettuna tietysti metsäharjoitukset joissa ollaan kiinni käytännössä 24/7 harjoituksen läpi. Kaikestista iltatöistä, yötöistä, lauantai, sunnuntai jne jne...tulee tietysti asinamukaiset korvaukset.

  Sotaharjoituskorvauksista (ns. metsälisät) sen verran notta normaalista arkivuorokaudesta tulee 103,10e + päiväraha 30e = 133,1e. Lauantai lisä tuohon 103,1e on 25% ja sunnuntaina tulee tuo 103,1e 50% korolla. Päivärahahan on toki verontonta tuloa! Sotaharjoituskorvaukset siis näyttelevät isoa osaa palkassa. (laskekaa itse keskimäärin n. 60-80 sotaharjotusvuorokautta vuodessa.)

  Olin sopimussotilaana 6kk ja yhtenä päivänä tein 14 tuntia töitä putkeen sinä aikana, muuten 10 tunninkin päivät olivat harvassa.

  Työajathan riippuvat hyvin paljon henkilökunnan määrästä, mutta varsinkin etelän varuskunnissa henkilöstöä on käsittääkseni enemmän kun tarpeeksi. Meillä päivittäinen työaika oli pääsääntöisesti 7.15-10.45 tunnin ruokkatunti 11.45-16.15. Työaika määräytyy sen mukaan kuinka komppaniassa on herätys,ruokailut jne jne...

  ELI KÄSITYKSEN SIITÄ ETTÄ KAPIAISET TEKEE TUNTEJA IHAN VITUSTI VOITTA TYÖNTÄÄ SINNE MINNE EI AURINKO PAISTA! ku ylityötki joudutaan anomaan ennen tämän 3viikon työjakson alkua pataljoonan komentajalta (kainuun prikaatissa, ei ymmärtääkseni kovinkaan monessa etelän varuskunnista)

  Mutta noin palkasta niin upseerin palkkahan on _vitun_ huono yliopistotason koulutukseen verrattuna! Pidempään kun on töissä toki majurilla on keskipalkka jo 4,5e, everstillä jo 5ke
  [signature]Muka vittuilette, mutta kuitenkaan ette oo läheskää sitä mitä kiiltokuvittelette. [/signature]
   
 22. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 795
  Intissä kun E-kausi alkoi pyörimään niin varuskunnalle putkahti kadetteja. Aika ihmeelliset merkit niillä ainakin oli, ei tiennyt miten kutakin piti oikein puhutella :p

  Sitten selvisi että kyseiset kaverit pitävät meille osan koulutuksesta...ja aikamoista runtua saatiikin. Eräänä sateisena päivänä mentiin harjoittelemaan sulutusta ja telamiinaesteen rakentamista. Kettä oli vesisateen takia velliä ja opetus oli sitä perinteistä oikein tai uudestaan ja lisänä ""hiitasti => uudestaan"" menoa. Kadetit meni puupinon päälle ja sitten alkoi mylvintä....Kovin innokkaita olivat, toistoja tehtiin sitten puolipäivää tai joitain...ja suoritukset oli aina liian hitaita :p

  Täytyy sanoa että ei kyllä henkilökohtaisesti kiinnostaisi mokoma touhu. Threadin aloittelijalle suosittelen käymään sen intin ensin ja sitten vasta miettiä kannattaisiko. Itse ajattelin heti aluksi AUK:a tai RUK:a mutta jahka kuukausi oli kulunut niin halusin vain päästä pois manhd. nopeasti :)[signature][/signature]
   
 23. Fahrenheights

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2001
  Viestejä:
  55
  Itse ko. lyseosta valmistuneena voin jotain vastata...

  Kukaan ei käske pitämään kenkiä m/91, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta - voi käyttää vaikka Haixin vastaavia kenkiä.
  Tuohon kadettielämään liittyy kääntöpuolena kyllä mahtavat kokemukset kurssikavereiden kesken. Aina ei hymyilytä, se on totta. Vaatteiden suhteen ei itselläni tullut ongelmia, lieneekö mieskohtaista?
  Sopimussotilas on maksimissaan vuoden töissä. Upseeri voi olla palveluksessa 30 vuotta. Todennäköistä on, että saat eri palkkaa jo muutaman vuoden päästä. Vaikka itse olen ""vain"" kouluttaja-tehtävässä, on tilinauhassa kyllä eri luku kuin sopimussotilaalla. Osin selittyy sillä, että sopimussotilaita otetaan harvemmin harjoituksiin mukaan. Budjetti.
  Niin, ne työajat. Jokainen varmaan kouluun tullessaan kyllä tietää mitä on edessä. Oikeastaan tässä ""ammatissa"" ei voi lähteä täysin laskemaan tehtyjä tunteja - tai ei ainakaan minusta. Koko homma pitää ottaa oikeastaan elämäntapana - ei 8-16 työpäiväisinä työnä. Harjoituslisät? Tuleehan niitä, mutta korvaako sitten kaiken menetetyn vapaa-ajan? Toisaalta, ei se väärin ole saada korvaus uhratusta ajasta, eikä voi valittaa.

  En kyllä enää muista, mitä ketjun aloittaja varsinaisesti kysyi, mutta koulua voin kyllä suositella. Varusmiespalveluksessa saattaa kyllä mieli muuttua.

  edit: mauge tiivisti koko opiselun omassa viestissään varsin mallikkaasti.

  [Edited by: Fahrenheights on 17.1.2006 20:09][signature]Kuusi valtaa alaa.[/signature]
   
 24. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  En ole käynyt MPKK:ta, mutta inttiaikana minut siirrettiin sinne palvelukseen painokonetta hoitamaan. Silloin sen nimi tosin oli Taistelukoulu. Ihan mukava paikka, ja kivat mahdollisuudet harrastaa, jos aset kiinnostaa. Ampua sai kellarin ampumaradalla niin paljon kuin halusi. Lisäksi oli ulkorata käytössä.

  Ainakin varusmiespalvelusta siellä on todella mukava suorittaa: varusmiehet saa saman sapuskan kuin koulutettavat, eli tyyliin grillattua broileria, pihvejä, sellaista ravintolaruoan tasoa. Vapaat pyöri myös hyvin, ja sai harrastaa omaa urheilulajia, itsellä oli siellä kilpapyörä, ja paikan pomo, everstiluutnantti Rusama silloin, otti aikaa kun poljin Tuusulanjärven ympäri.

  Oi niitä aikoja![signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
   
 25. Backfire Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2001
  Viestejä:
  858
  MpKK ei ole ikinä ollut Taistelukoulu. Entisellä taistelukoululla Tuusulassa on nykyään PvKK, eli puolustusvoimien kehittämiskeskus. Taistelukoululla järjestettiin vielä 90-luvulla mm. entiset kapteenikurssit.[signature]Oodi murottajalle: Väsyneet miehet nukkuivat. Hyväntahtoinen aurinko katseli heitä. Se ei missään tapauksessa ollut heille vihainen. Kenties tunsi jonkinlaista myötätuntoakin heitä kohtaan. Aika velikultia.[/signature]
   

Jaa tämä sivu