Miten puolustautua koiraa vastaan?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Enhancer, 15.06.2012.

 1. Mehtikkö

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  230
  Kun se koira tulee kohti, niin käsivarren tarjoaminen toimii hyvänä houkuttimena, mihin se rakki tähtää. Koiran ponkaistessa kiinni, voi yrittää potkaista polvella koiran rintakehään - tuurilla se pelästyy ja lähtee pois. Idea on tarjota se polvi ns. vastapalloon, eikä pelkällä omalla voimalla.

  Eipä tuossa kyllä ole montaa hetkeä arpoa, mitä tehdä, kun se nelijalkainen ryntää päälle.
   
 2. Ingenjör

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  760
  Mistäs sais pippurisumutetta? Ensiks vasen käsi koiran suuhun ja oikeella taskusta sumutepullo ja tarjottimella olevan koiran naamalle vähä suihketta.

  Oliskohan jotakin kotitekoista pippurisumutereseptiä tarjolla? Tabasco/chili-seos? :D :D
   
 3. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Tällaisena pitkän linjan (lähes 30v) koiraharrastajana voisin jakaa omat vinkkini. Yleisesti ottaen jos jonkun rotikan tai sakemannin saatte päällenne ja suojaatte kädellä, niin ainakin käden luu murtuu jos koira oikeasti päälle tulee. Pureman voima toki vaihtelee roduittain. Monet rodut myöskin menettävät ns. "kykynsä tuntea kipua", kun adrenaliini alkaa oikeasti virrata, joten nyrkillä lyöminen on suunnilleen yhtä hyödyllistä kuin heittää panssarivaunua kivillä.

  Täällä on jo ehdotettu teleskooppipamppuja ja puukkoja: puukko toki toimii, mikäli ihminen saa mitään mahdollisuuksia sen käyttöön. Kyllähän murtomiehet ovat teurastaneet koiria, mutta yleensähän ne teurastetut koirat ovat tällaisia säyseitä kotikoiria, jotka eivät ihmisten kimppuun käy vaikka ihminen käyttäytyisi tilanteessa uhkaavasti. Tilanne on kuitenkin hieman toinen jos ns. avoimessa maastossa kohtaa oikeasti agressiivisen koiran.

  Kuitenkin omat vinkkini olisivat seuraavanlaiset:
  Jos koira ei ole vielä hyökännyt mutta käyttäytyy uhkaavasti:
  - Älä näytä koiralle hampaita, koira tulkitsee tämän agressioksi vaikka vain hymyilisit. Hampaat = mylly agressiiviselle koiralle.
  - Seiso kyljittäin koiraa kohden, tällaisessa tilanteessa koiraa ei kannata katsoa silmiin
  - Älä painkoi, koirat aistivat sen heikkoutena ja ovat entistä agressiivisempia.
  - Komenna koiraa päättäväisellä äänellä: "maahan", "kotiin" tai jokin muu voi toimia, olettaen että kysessä ei ole mikään villikoira.
  - Pyri pysymään paikallasi, koira voi menettää kiinnostuksensa, mikäli mitään ei tapahdu.
  - Älä pakene juosten, vaistot käskevät koiraa jahtaamaan pakenevaa "saalista".

  - Jos koira kuitenkin hyökkää, eikä käsillä ole mitään halkoa jolla hyökkäyksen voisi estää, suojaa itseäsi jalalla. Jalan luut kestävät pureman.
  - Jos pääset koiran kanssa ns. "painimatsiin", ja kyseessä ei ole mikään laumanvartija, niin pyri painimaan koira maahan, paina koiraa kyynärpäillä tai polvilla kaulan alueelta
  - Silmät, kaula ja nenä ovat herkkiä alueita, mutta niihin on vaikea osua varsinkin jos koira samalla murskaa toisen käden luita

  Kuitenkin näissä kaikissa tilanteissa pitää muistaa, että ihmisen reaktiokyky on varsin olematon verrattuna koiraan, jos luulet että kerkeät lyömään hyökkäävää koiraa, niin todennäköisesti olet väärässä.

  Jos hyökkäävä koira on ns. suojelukäyttöön koulutettu, niin koira pyrkii tavoittelemaan käsiä, näissä tilanteissa koiralle voi tarjota pelkästään hihaa (jossa ei kättä ole sisällä). Oikeassa tilanteessa voi olla kohtuullisen vaikea toki tunnistaa onko koira saanut suojelukoulutuksen vai mikä on homman nimi.
   
 4. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Siinä vaiheessa, kun koira katkaisee luun toisesta kädestäsi niin epäilen että pippurisumutteen kaivaminen voi olla kohtuullisen vaikeata :)
   
 5. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  359
  Pelleillään? Ko. videoista ensimmäisessä on koulutus/leikki käynnissä ja käsittääkseni koiria ei kouluteta potkimalla ne hengiltä?

  :confused:

  Olisko syytä tarkistaa lääkitys?

  Voit toki mennä koska tahansa koirakentille kysymään, josko sieltä löytyisi joku innokas joka antaisi hurttansa ottaa matsia kanssasi. Jos otat sparrikaveriksi vaikkapa dogo argentinon, niin tulen mielelläni kuvaamaan kaipaamasi "reaalivideon". :D

  Tähän on varmasti olemassa joku tieteellinen tutkimus?

  Vai tarkoitatko, että kun tempaiset sitä naapurin Murrea kuonolle, se ei ehdi purra sinua käteen? Jos näin, niin pyydä vaikka murren omistajaa tempaisemaan itseäsi naamaan samalla tekniikalla. Villisti veikkaan, että et ehdi väistää.
   
 6. Ingenjör

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  760
  Noo, okei, tarjotaan sitä jalkaa ensin kuten sanoit.
   
 7. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  En tiedä miten koira reagoisi pippurisumutteeseen, mutta epäilen vähän että ei mitenkään. Jos koira ei tunne kipua taistelutilanteessa, niin tuskin se pippurisumuten sitä mitenkään muuttaa, toki tämä varmasti toimisi esim. noutajia yms. vastaan, mutta niiden hyökkäykset eivät ihan yhtä vaarallisia noin muutenkaan ole.
   
 8. Tavoteilluin poikamies

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  1 471
  Koiran kivun siedosta jne. Koira varmaan kestää kipua aika hyvin kun se on adrenaliinipuuskassa, mutta niin kestää ihminenkin.
  Kaikki ketkä ovat tapelleet tietävät, että ei tappeluksessa tunne kipua samalla tavalla. Nuorena maalaisdiskossa olen saanut potkuja päähän, eikä ne sattuneet yhtään(otsaan ja päälakeen). En mitenkään menettänyt toimintakykyäni tuossa tilanteessa vaan pystyin käänteiden jälkeen nousemaan ylös. Seuraavan tunnin aikana kun olo rauhottui niin kipu vasta alkoi.
  Toisaalta jos elämä on ollut läskeilyä tietokoneella niin "berserk" modeen pääsy on varmaan vaikeaa ellei mahdotonta.
   
 9. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Moi, haluaisitko osallistua suojelukoulutusharjoitukseen. Tässä saat toki suojat puremia vastaan, ja koulutettu ohjaaja katsoo kokoajan perääsi. Haluan nähdä kuinka reaktionopeutesi pärjää esimerkiksi käyttölinjaista sakemannia vastaan.

  Tietenkin jos haluat olla uhkarohkea ja näyttää miten homma toimii, niin voit lähteä ottamaan painimaaottelua etelävenäjänpaimenkoiraa vastaan, voisit saada esimerkiksi kaksi puukkoa käyttöösi.
   
 10. MoonCow

  Rekisteröitynyt:
  20.08.1999
  Viestejä:
  704
  Entä tilanne missä esimerkiksi kyynärvarren luu menee poikki? Ainakin tuossa jalkapalloa viime kaudella katsellessa mieheltä meni taju, koska kipu oli niin kova.
   
 11. Tavoteilluin poikamies

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  1 471
  Taju voi lähteä, mutta kipu tulee myöhemmin.

  Kaverilta lähti sormet repeytymällä irti ja helvetillinen kipu alkoi vasta minuuttien kuluttua.
   
 12. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 320
  Onpas taas muutamilla oikein sitä itseään. Täällähän olisi Chuck Norriskin paskat housuissa noita juttuja lukiessaan.

  Tuo reaktionopeus oli kyllä kieltämättä aika hilpeää.
   
 13. Tuuhiolan Tommi

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2012
  Viestejä:
  172
  Haluaisin nähdä videon, jossa koiran ja sen kouluttajan ei tarvitse välittää mitään itsestään liikaa luulevan muropakettilaisen terveydestä. Ääniraita tulisi sisältämään hyytävää vinkumista, joka tuskin kuuluisi koirasta. :D
   
 14. pfd

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  1
  Ei jeesuksen perse mitä juttua monilla täällä:D "joooh tarjoo sille heikomman käden puruleluks ja sit hakkaa siltä toisella kädellä tajun kankaalle!!11" :smoke:
  Eipä taida olla kovin montaa näistä herroista koira purrut ihan oikeasti kunnolla, tai sitten se koira on ollut kokoluokkaa kissa/orava

  Vertaat nyt siis kipua joka syntyy siitä että toinen ihminen lyö sinua, siihen että koira upottaa hampaansa noin parin sentin syvyyteen(ellei syvemmällekkin) sinun käsivarteesi? Juuh okei.
  Lisäksi tuo "nuorena maalaisdiskossa".. joku 14v jannun "potku päähän" vs. täyskasvunen rotikka roikkumassa käsivaressa kaikella puruvoimallaan:rolleyes:
   
 15. Disturbia

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2011
  Viestejä:
  990
  Oletko täysin vähä-älyinen vai trollaatko tahallasi?
   
 16. Tavoteilluin poikamies

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  1 471
  Et osaa lukea.
   
 17. Tuuhiolan Tommi

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2012
  Viestejä:
  172
  Tässä pitbullin kipukynnyksestä esimerkki.

  Poliisi ampuu videolla koiran, joten älä katso, jos olet äipän pikku tissiposki.

  [youtube]8VXEydFRHP0[/youtube]
   
 18. pfd

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  1
  Valaise minua toki "hieman" tarkemmin.
   
 19. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 233
  Sanoisitko saman ihmiselle joka sai tuomion poliisikoiran taposta juuri tuollain?
  Poliisikoira on kuitenkin koulutettu siihen tehtävään samalla kuin naapurin vinttikoira ei.

  Tehokas tapa jos oikeasti itse sietää kipua.
   
 20. pfd

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  1
  En ymmärrä ruotsia, varmaan videon lopulla selitettiin miksi, mutta mitä helvettiä?! Oliko tuo koira kenties vaaraksi joillekkin vai mitä helvettiä? Tajusi sentään edes lopettaa sen kärsimykset ampumalla päähän.. Ja eikö tosiaan mitään välimuotojakaan tuossa ollut? Ensin koittaa ruiskia jotain sumutetta sen naamalle ja kunnei tehoa niin kylmästi vaan henki pois?
   
 21. pfd

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  1

  Eipä täällä varmaan vinttikoiran kanssa matsaamisesta olla puhuttukkaan.

  Miksi tämä henkilö josta puhut on saanut poliisikoiran peräänsä? Enkä nyt viitti kauheesti ruveta tästä väittelemään kunnen tiedä mitään ko. tapauksesta.

  Kuinka montaa näistä muroista on koskaan edes kissaa isompi koira oikeasti purrut kun he huutelevat täällä että "koira purrut kerran kunnolla enkä tuntenut muuta kuin naarmun" ym.
   
 22. memdrop

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  128
  Väärin, toimii lähes samalla tavalla kuin ihmiseen ja aiheuttaa koiralle suuren vitutuksen sekä silmät ei vaan pysy auki ja uikuttaen yrittää raapia "naamaansa"... ongelma on vain että suomessa tuo OC on edelleenkin lupien takana kutenka moni muu asia myös mikä voisi olla vapaassa myynnissä.

  esim. saksassa OCta saa kantaa vapaasti juurikin noita elukoita varten(koiria). :kippis:

  Edit.
  Tuuhion videossahan näkyy kuinka OC vaikuttaa tuohon koiraan = simmut kiinni ja kuono turpeeseen + juoksua... ja tietysti se piti lopettaa ampumalla kun oli päässyt puremaan ihmistä. :smoke:

  Toimii myös isommille elukoilla(karhut yms).
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2012
 23. Boack

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2004
  Viestejä:
  2 851
  Ensinnäkin, jos jollakin on yleisellä paikalla tällaisia koiria mukana, niin tällaiset ihmiset pitäisi samantien tuomita tapon yrityksesä ja koira lopettaa. Kenelläkään normaalijärkisellä ei ole mitään syytä pitää tuollaista koiraa.
   
 24. Tyhjäntoimittaja

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2 064
  En tiiä, mutta jotain vietiin ilmeisesti ambulanssilla sairaalaan. Ei varmaan haluttu, että tommonen koira liikuu hirveesti enää vapaalla.
   
 25. Janni-

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2011
  Viestejä:
  707
  Pistäkääpä sitten jotain videota jossa koira tappaa ihmisen, kun näköjään koira on niin mahdottoman mahdoton vastus. Ja tietysti täällä
  puhutaan niistä 50kg pitbulleista, vaikka todellisuudessa ovat harvassa ja vastassa onkin jonkun murottajan 15kg musti jolle päivät ovat luetut.
   

Jaa tämä sivu