Miten muurahaisista eroon?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Troubleshooter, 26.06.2006.

 1. Troubleshooter

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2001
  Viestejä:
  32
  Asun kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, mutta en kuitenkaan maan tasalla. Nyt on kämppään tullut muurahaisia parvekkeen kautta. Muurahaiset ovat tehneet ns. polun, eli tulevat suoraa reittiä parvekkeen oven raoista sisälle.

  Sinappia? Voimavirtaa? Miten näistä paskiaisista pääsee eroon. Voisiko joku muurahaisspray toimia, jos sitä suihkuttaa parvekkeelle? Ulkotiloissa tuollainen vain haihtuu nopeasti.
   
 2. Difton

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  253
  On olemassa semmoista jauhetta, jota sekoitetaan veteen ja sitten tällä liuoksella kastellaan ko. muurahaisten reitti.. Varmasti löytyy jokaisen kaupan valikoimista.
   
 3. SpoASU2

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  3 791
  No jos vaikka vaihdat tiivisteet siihen oveen?
  Omaa päätä SAA käyttää.  Ja jos nyt vedetään tämä threadi vituiks niin:
  Auttasko: Gerbiilivideo? Tai Seurantanumero? Tai jos panet niitä?
   
 4. Ziege

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2002
  Viestejä:
  52
  Tärpätti auttaa myös. Kokeeksi kaatelin sitä hieman muurahaispesään rappusten eteen eikä siinä oo muurahaisia sen jälkeen näkynyt.
   
 5. Tommijp

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2001
  Viestejä:
  305
  Itse ostin semmoista jauhetta jota levitellään vaan muurahaisten reiteille ja pesiin yms. Hyvin tehosi.
   
 6. Rexodus

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2003
  Viestejä:
  199
  Suola. En tiedä tehoaako kaikkiin mulk.. Ei ku murkkuihin, mutta kuulemma ainakin niihin pieniin mustiin. Sitä vaan niiden kulkureitille.
   
 7. hauki-kala

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  408
  Älä osta raidia. Se ei tapa talossa eikä puutarhassa.. eikä jumalauta missään. Sokeritoukille se on jymyhunajaa ja muurahaiset syövät sitä aamupuuroksi. Paskaa ainetta. Bayconilla on kusiaiset lähtenyt meidän talosta. Saunassa yrittivät vallata nurkkia, mutta mää ne satiaiset myrkytin!
   
 8. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  9 388
  Sama ongelma oli itsellänikin,laitoin suolaa ja fairyä!:D niin eipä ole näkynyt sen jälkeen:).
   
 9. pertsavk

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  2 995
  Pikku murkkumääriin ulkosalla tehoaa diesel. Lorauta sitä desi siihen reikään, mistä niitä lappaa ulos. Ja jos niitä on enemmän niin lorauta pesäpaikkaan bensaa kunnolla, anna imeytyä hetki ja palava tulitikku perään...

  Näitä ei kannata tehdä kuitenkaan puurakennusten, metsän, muun herkästi palavan läheisyydessä tai äipän valvovan silmän alla.

  Kaupan tarjoamista vähemmän jännittävistä keinoista kannattaa kysyä sieltä kaupasta, vaikkapa K-raudasta tai muusta vastaavasta. Ne myyvät erilaisia murkunkarkotusjippoja joka kukkarolle sopivaan hintaan.
   
 10. Satai Vesa Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 247
  Baygon muurahaissirote on kyllä semmoista myrkkyä, että tappaa samalla niiden pesänkin, kun ötökät kuljettaa sen mukanaan sinne mistä tulivatkin. Suosittelen lämpimästi monen vuoden kokemuksella.
   
 11. erihyva

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  2 288
  Baygon muurahaissirote tai muurahaisrasia, toimivat siististi
   
 12. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 992
  Hanki muurahaiskarhu ja pistä se partsille köllötteleen. Se imuroi ne kärsällään pois.
   
 13. Out of Office

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 867

  Aamen tälle. Tehokasta tavaraa. Viimekesänä tuhosin takapihan muurahaispesät tällä. Eipä näkynyt koko loppukesänä enää muurahaisia. Tänä kesänä alkoivat uutta pesää rakentamaan eri kohtaan. Ostin taas pussillisen, sekoitin veteen ja kaadoin pesän päälle ja ympäristöön. Ei seuraavana päivänä näkynyt enää jälkeäkään muurahaisista. Tilanne 2-0 kahden erän jälkeen.


  Jos omistaa kukkahatun, niin voi vaihtoehtoisesti koittaa sirotella kanelia muurahaisten reitille. Eivät kuulemma tykkää moisesta. Tehosta en tiedä, mutta antaapahan ainakin kivan tuoksun parvekeelle.
   
 14. Ropsu

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  30
  Muurahaissirote ulkona, ja sisällä muurahaisansa.
  Kertokaas samalla millä pääsen eroon kimalaisista, jotka on menneet tekemään pesänsä välikattoon.
  Ullakon kautta en pesään käsiksi pääse. Ulkona tyhjensin purkillisen raidin tapaista katon rakosista sisään, mistä ovat kulkeneet. Pesä kuitenkin ilmeisesti sumutepilven ulottumattomissa. Ja jatkavat vielä eloaan tyytyväisinä. Onko olemassa semmosia sumutteita, mitkä toimis samaan tapaan kuin tuo muurahaissirote. et kantaisivat itse sen myrkyn pesäänsä?
   
 15. Kobe`

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2003
  Viestejä:
  179
  muurahaisiin tepsii parhaiten raidin sellainen pikkupullo jossa jotain siirapintapasta...sitä kun tiputtelee reitille murkut kerääntyy syömään sitä innolla ja vievät pesäänsä...kuolevat koko poppoo
  Meillä oli kanssa samantapanen tilanne amppareiden kanssa...en päässy raidilla suihkimalla käsiksi; ainoo minkä keksin oli että vedin kaikki kolot jeesusteipillä kiinni ja annoin olla muutaman viikon ...olihan se ruman näkönen viritys mutta siihen loppu surina ;P
   
 16. Troubleshooter

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2001
  Viestejä:
  32
  Baygonit, liekinheittimet ja muut miehekkäät ratkaisut ovat juuri sellaisia mistä itse tykkäisin, mutta kun on vuoden ikäinen tyttö niin ei viitsisi sitä päästellä pois päiviltä samalla. Täytyy testata tuota kukkahattumenetelmää (kaneli) ja muurahaisansaa.

  Jos ei noilla lähde, niin eristän koko parvekkeen ja hommaan jostain vanhaa kunnon DDT:tä. ;)
   
 17. Optical

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  465
  Threadin voisi kyllä muuttaa yleisesti "hyönteisistä eroon" tms.

  Itselläni myös kimalaiset sekä sokeritoukat yms harmina. Noh metsän kyljessä olevassa rivitalossa ei varmaan koskaan pääse täysin eroon ötököistä, mutta noista sokeritoukista ja kimalaisista olisi mukava päästä eroon.

  Itselläni on kimalaiset tehneet pesän "kiinteän" terassin alle. Eli ihan helposti en voi vain repiä lautoja irti ja heittää jotain tököttiä pesään.
  Joku hauska "kikka" olisi siis myös tarpeen.
  Sokeritoukkien uskoisin olevan helppo tapaus kyllä.

  Paljonkohan ammattilainen velottaisi pienestä tuho retkestä? Kenelläkään kokemuksia, vai kannattaako vain lähteä omin neuvoin sotaan?
   
 18. Troubleshooter

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2001
  Viestejä:
  32
  Väliaikaspeksit: laitoin oven- ja seinänrakoihin suolaa ja vademecumia. Ainakin toistaiseksi murkut ovat pysyneet poissa, mutta saa nähdä kuinka pysyvä teho on.
   
 19. Eligh

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  0
  Meillä joskus junnuna oli ampparit tehny pesän alaoven yläpuolelle johkin reikään, noh toimittiin edellä mainitulla tavalla, mutta ruiskittiin oikein jollain aineella kolo täyteen, seuraavana aamuna heräsin ku isobroidi tulee paniikissa huoneeseen ja sanoo että älä kytke valoja päälle. Noh, syynä tähän oli että ampparit ei päässy normireijästä ulos, vaan änkes sit sisään alakertaan. Isoveljellä karu herätys laittaessaan yöpyödän valon päälle = Surrr Surrr. Ettei välttämättä kannata tukkia ellei ole täysin varma ettei ne muualta pääse sisään. ;)
   
 20. VincentV

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2001
  Viestejä:
  316
  Tulipahan ainakin selväksi... :P

  Asiaan: Itse käytin jo aiemmin mainittua suola/fairy-liuosta, suhteessa vitusti molempia, ja johan toimi. Terassiremppaa ruvettiin tekemään ja huomattiin että murkun perkeleet olivat tehneet oikein vimosenpäälle invaasion vanhojen laattojen alle. No ei muutakuin liuosta kehiin ja hävisivät kuin tuhka tuuleen ja nopeasti! Ennen uuden terassin asentamista varmistin kaivamalla 30cm maata, harsokankaalla ja sepelillä, etteivät enää ihan heti rupea rakentelemaan. Tykkäävät nääs kosteasta ja viileästä mestasta, johon voi kaivella käytäviä. Ei onnistu enää...

   
 21. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 401
  Joskus jauhetulla valkopippurilla karkotin muurahaiset noin. Kulkureitille vaan ja siitä ne ei enää tuu! :)
   
 22. Hijodelaluna

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  44
  Nyt puhut asiaa.
  Yhdessä kämpässä oli tuo ongelma ja muurahaiskarhun seuraavana keväänä lahjaksi sain... Pieni ja laiha kuin perskules mutta syksyksi oli jo lihonut etokuntoon...

  Pisitin sit pataan koko vitun karhun...
   
 23. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 401
  Btw, älä Eligh hätäile, vaikkei vastausikkuna aina katoakaan, eikä näytä mitään elonmerkkejä ;)
   
 24. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Kotitalomme on mitä todennäköisemmin rakennettu muurahaispesän päälle sillä semmoisia määriä niitä lappaa n+1 kohdasta talon ympärillä sekä myöskin tänä kesänä talon sisälle yhden lattialistan alta. Ei viitsisi kovin härskejä myrkkyjä niihin käyttää koska sisällä asustelee kaksi kissaa jotka tietenkin nurkkapieliä nuuhkivat jatkuvasti joten onko vanhempieni a) muutettava pihalle asumaan, b) poltettava talo ja rakennettava uusi tilalle vai c) elettävä muurahaisten kanssa symbioosissa?
   
 25. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  7 992
  Ehdotan vaihtoehtoa B.
   

Jaa tämä sivu