Mistä töitä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja viltsu, 09.01.2013.

 1. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Työtä etsiessä voi hankkia kokemusta ja verkostoitua: klik
   
 2. viltsu

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  613
  Joku varmaan osaa kertoa mitä kaikkea toimistotyö tarkalleen ottaen tarkoittaa. Molin sivuilla kun haetaan toimistotyöntekijää ja työnkuvauksena "yleiset toimistotyöt ja asiakaspalvelu". Tuonne voisi melkein hakea vaikka ei mitään merkonomin koulutusta olekaan, mutta varmaan aika paljon tietokoneen käyttöä noissa hommissa? Jos joku osaisi valaista hiukan, eli kannattaako ylipäänsä hakea
   
 3. Pampou

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2010
  Viestejä:
  2 396
  Ei kannata. Jos se pitää sisällään esim. kirjanpitoa, niin unohda.
   
 4. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 724
  Työstä kuuluu saada palkka, palkaton työ on orjuuttamista, eli jos lähetään vaikka liikkeelle siitä, et jonnin joutavat tilastot siivotaan paskasta, jokka ei lupaa edes tonnia kuussa normaalilla työmäärällä :comp: oikeestaan raja voisi olla 1500e, sen alittavat "työn" tarjoojat voisi viedä paikkaan jota ei muistaakseni saaanu sanoo muropaketissa :D
   
 5. Maaster-

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  1 309
  Oman kokemuksen perusteella sisältää reskontranhoitoa (periaatteessa laskujen pyörittelyä ja saatavien ja tulojen hoitamista), alustava kirjanpito (riippuen firman koosta, saattaa olla ihan vain että järjestellään firman laskut omaan nippuunsa ja vaikka vakuutukset toiseen) ja sitten tietysti kaikki kahvinkeitot, postittelut ja meileihin vastailu.

  Voi olla jotain ihan muutakin, mutta ilman muuta kannattaa hakea, ei siinä mitään häviä paitsi hakemuksen tekoon käytetyn ajan :)
   
 6. Myofist Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  3 094
  Toimistotöihin on kyllä ihan turha hakea, niitä hakijoita kun on paikkaa kohden se 300-500. Tietty jos on osa-aikainen tai keikkaduuni, niin ihan osaava kaverikin voi päästä sisään. Näin siis omasta kokemuksesta ja firmoista kuultuna.
   
 7. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 770
  Puhelin käteen ja tiedustelee mitä työtehtävät sisältävät. Pystyy tekemään fiksumman hakemuksenkin, kun tietää minne hakee.
   
 8. Manakuski

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  2 140
  Taksinkuljettajan hommia on tarjolla ympäri suomea vaikka kuinka paljon, kuskipula on jatkuva. Ei muuta kuin kurssille siis. Ei ole vaikeaa hommaa fyysisesti, toki vaatii henkistä kanttia jonkin verran.
   
 9. suomalainen_mies

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  767
  Ylläri että provikkahommiin on työvoimapula.
   
 10. viltsu

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  613
  Onko oulussa tai lähellä asuvilla kertoa jotaki esim atk-huolto/kauppaa tai jotain kännykkäliikettä minne vois päästä 2.asteen koulutuksella? jotaki huolto ja myyntihommia pääsis varmaan jossain tekemään. ite en oulussa asu niin jos joku vois heitellä ideoita
   
 11. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 438
  Turha toivo. T. hyvät paprut amiksesta, 2v työkokemus, luokan paras amk:ssa ja kesätöihin oli turha edes hakea :). Tämä oli 8 vuotta sitten ja tilanne on vaikeutunut jokaisena vuonna.

  Suhteilla saat alan hommia, muuten kyl perusduunia löytyy kaikille jotka sitä haluaa tehdä. Myyntihommiin voit just päästä jos intoa löytyy sen tyyliseen työhön.
   
 12. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  826
  Ei oulusta saa työpaikkaa nykyään. Pitkän aikaa ollut jo työnantajan markkinat. Samaa paikkaa kun hakee yli toistasataa hakijaa. Lottoamalla voit parantaa mahdollisuuksiasi parantaa särvintä pöydän äärellä.
   
 13. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Vaikka tämä onkin "nörttien palsta", niin pitänee kertoa, ettei "nörttien taidoilla" ole juuri kysyntää, eikä toivoa työpaikan löytymisestä.

  Opiskelkaa oikeita aloja, sellaisia, joista on yhteiskunnassa kysyntää, ei sellaista, mitä olisi "kiva pelata".

  On varmaan coolia pelata siis jotain Angry Birdsiä, ja vielä coolimpaa on ohjelmoida sellainen, mutta hei, missä työpaikalla ohjelmoidaan Angry Birdsia tai vastaavaa?

  Sama juttu käsityöammattien kohdalla: viulunrakentaja tai satulaseppä tai piilukkopyssyjen takoja on hienoja ammatteja, joitten huippuosaaja varmasti saa särvintä leipänsä päälle, mutta missä edes sellaiseen hommaan saisi tarvittavan huippukoulutuksen? Omalta faijalta, jos hän sattuu olemaan sellainen!

  Mistä sitten tietää, minkä alan työntekijöistä on pulaa? Katsokaa, minkä alan ihmisiä valtio ja kaupungit hakevat töihin. Valtio ja kaupungit = koulut, sairaalat, rakennusvirastot, laitokset mm. voimalat, vankilat, rautatiet, jäänsärkijät jne.

  Jos olet vielä koulussa, kysy ammatinvalinnanohjaajalta, mihin ammattiin kannattaa tähdätä, jos haluaa työllistyä satavarmasti.
   
 14. comte

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2009
  Viestejä:
  635
  Omat kokemukset on kyllä hieman päinvastaisia. Osaaville SW/HW kehittäjille on kyllä kysyntää, mutta rekryt takkuavat osaavien hakijoiden puutteeseen. Ilman työkokemusta alalle pääsy voi olla nykyisin asteen hankalampaa kuin aiemmin, mutta osaaville tekijöille kyllä tuntuisi riittävän hommaa.
   
 15. comte

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2009
  Viestejä:
  635
  Haltik - Avoimet työpaikat
   
 16. kala-ana

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  836
  Mielestäni tämä on hyvä postaus. Kiva hakea opiskelemaan sitä, mistä tykkää, mutta katsokaa nyt aina se työllisyys tilanne. Kaveri vaihtoi kauppakorkeakoulusta opiskelemaan jotain viulun soittoa. Veikkaan, että valmistuttuaan meillä on jälleen yksi työtön lisää.
   
 17. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 142
  Piti oikein herran tulla tänne "kertomaan" :D
  IT-alalla osaajista on kova pula, nörteille löytyy töitä ehkä paremmin kuin koskaan (unohdetaan ne 90-luvun hullut vuodet ;) )
   
 18. jukei

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2006
  Viestejä:
  187
  Itse olen entinen sähköasentaja, en tehnyt sitten töitä päivääkään kun tiedossa oli varma työttömyys. Tuli haettua sosiaalialalle opiskelemaan ja nyt valmistuttua töitä olisi niin paljon kuin jaksaisi vain tehdä, saa jopa valita paikkojen välillä. Palkkahan ei suuri ole, mutta kyllä tällä helposti elää ja duunikin on mukavaa. :smoke:
   
 19. Manakuski

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  2 140
  Pointtinahan oli se, että töitä on, kun jaksaa vain tehdä. Ei toki välttämättä kovin hyville tuntipalkoille pääse, mutta jos ei halua työttömänä istua, niin kannattaa ainakin kokeilla.
   
 20. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 287
  Kiinteistöhuolto on sellanen ala minkä työllisyys tilanteet varmaan nousee edelleen.

  Ihmiset kun urbanisoituu ja samalla se peukaloenempi tai vähempi siirtyy keskelle kämmentä. Puhumattakaan nyt jo kattavasta ja kirsityvästä et saa tehdä mitään ilman ammattilaista pykälä viidakosta. Lisäksi 'vapauttava' automatiikka tuo oikeasta aika paljon lisää työtä taas omalle osalleen.

  Kaikki isommat puljut mitä tuolta löytyy on varustettu järkyttävällä määrällä automatiikkaa mikä ei todellakaan toimi kuin strömsössä.

  Onhan noita työmahdollisuuksia kiinteistöpuolella vaikka mitä jos ajatellaan vähän laajempaa käsitettä kuin se lumenlakaseminen ja hiekottaminen mikä näkyy suurimmalle osalle kansasta. Noissa hommissa melkein aina tulee päivystyksiä ja hälyjä yms. mitkä nostaa palkkaa ihan mukavasti.

  Yksi mikä tuolla uutisissa tais pyörähtää oli höpöttely palvelu vanhuksille. Eli ei hoitajan palveluja vaan joku rikas vanhus ostaa juttu/auttelu seuraa kalliilla. Jossain pk-seudulla varmaan voi löydä leivillekkin ja jos on sen tyyppinen ihminen niin mikä ettei. Firmaa vaan pystyyn :D
   
 21. pveli

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  305
  Joo mutta IT-ala on kyllä aivan perseestä pitemmän päälle.
   
 22. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  605
  Harvempi työntekijä on siinä onnellisessa? asemassa, että voi tehdä töitä harrastusmielessä, eikä palkka ole oleellinen asia.
   
 23. Jausa

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  235
  Kaikki alat on perseestä pidemmän päälle.
   
 24. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 142
  Se että ei pääse "kovin hyville tuntipalkoille" on selkeästi siis sama juttu kuin joutua tekemään töitä harrastuksena :rolleyes:
   
 25. viltsu

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  613
  Minkälaisista paikoista niitä töitä kannattis sitten hakea? Meinaan nyt siis jotain "hanttihommia" mistä sais kuitenki ihan kohtuullisen palkan millä maksaa vuokran jne. Joku 1500e kelpais mulle ihan hyvin, en toki pistä pahaksi jos jostain sais parempaakin palkkaa. Onko semmosia enää edes vai pitääkö joka paikkaan olla käytynä ties mitkä koulut. Minkälaisia hommia esim. kokoonpanija tekee, oli yks ilmoitus, mutta en tiiä kannattaako edes hakea kun ei ole niitä insinööriaivoja... :smoke: AMK:iin varmaan jossain välissä pitäisi mennä, mutta ei ole vielä ns. omaa alaa vielä oikein löytynyt eikä noi insinöörihommat varmaan ole sitä ominta, ainakaan vielä..
   

Jaa tämä sivu