Minecraft

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Poppis86, 10.08.2010.

 1. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 663
  Mikäs juttu tää oikein on? :D
   
 2. suurmursu

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2009
  Viestejä:
  1 247
  "Sorry, that page doesn’t exist!"
  Ei ole kyllä kuulunut enää sen jälkeen, restarttasin pariin otteeseen. Ihme kun välillä koputus loppui ja taas jatkui.
  No pääasia kunhan ei uudestaan tule. :D
   
 3. divension

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2008
  Viestejä:
  427
 4. Dot

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2006
  Viestejä:
  791
  Minä en kyllä menisi myöntämään tämän salaperäisen hahmon lisäämistä peliin. Siinä se salaperäisyys sitten katoaisi saman tien. Eli kun se tuodaan peliin, siitä pitäisi imo pitää suu kiinni ja tehdä siitä erittäin harvinainen kohtaaminen (encounter), siis erittäin. Vaikkapa vielä sillä tavalla, että kohtaamisia kontrolloidaan ihan Mojangin toimesta.

  Ajatusleikkiä tällaisesta kontrollista: maksimissaan vain kaksi potentiaalista kohtaamista koko pelaajakunnan keskuudessa / kk. Kohtaamisen yhteydessä menisi tieto Mojangin palvelimille, jotta tuo määrä / kk ei ylity. Peli tarkistaisi käynnistyessään Mojangilta, mikä on tämän "Herobrine-quotan" tilanne. Jos "quota" on täynnä, niin seuraava kohtaaminen olisi mahdollista vasta seuraavassa kuussa (vain mahdollista, eli kun puhutaan erittäin harvinaisesta kaverista, kuukausi ilman yhtään kohtaamista olisi myös mahdollista).

  En tiedä miksi näin paljon jaksoin tätäkin asiaa pohtia... :rolleyes: Oli miten oli, kun se tulee, niin toivottavasti havaintoja ei aleta tekemään jatkuvalla syötöllä.
   
 5. Ody

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  230
  Hämähäkkihän sielä jyystää talon seinää ja maata :D Aiheuttavat tuollaisen kopistelun kun ensin kiipeävät palan seinää ja tippuvat alas.
   
 6. luukkonen Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  5 515
  Mikäs aiheuttaa että aita katoaa? Siinä se on, mutta ei vaan näy?
   
 7. suurmursu

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2009
  Viestejä:
  1 247
  Ei kyllä ennen hämiksen kiipeämisestä ole kopistusta kuulunut, mutta voihan sekin mahdollista olla.
  Luultavasti jonkinlainen audiolagi kyseessä, kun restartilla "korjaantui". :)
   
 8. wT

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  33
  Oliskohan ollut niin että jos aita sattuu olemaan chunkin korkein osa niin se alkaa bugaamaan noin, koita laittaa vaikka kaksi puupalikkaa aidan päätyyn pieneksi torniksi niin aidan pitäisi taas ilmestyä. Tai aidan keskelle tai johonkin, ilmeisesti riippuu siitä missä chunkit alkaa ja loppu
   
 9. Tharn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2002
  Viestejä:
  2 279
  Tunnuttiin ensimmäisestäkin videostani täällä pitävän, niin laitetaas toinenkin jakoon:

  Minecraft: The Great Ziggurat of Tharnz

  Oma into peliin on jo päässyt hiipumaan ja tämä projekti jäikin vielä keskeneräiseksi maanalaisten rakennelmiensa puolesta, mutta kyllä tuota tuollaisenaankin tohtii jo näytellä.


  Murocraftin serverillä tämä on vielä ihan livenä nähtävänä, warppia ei sinne ole mutta kartalta tuon löytää ja teitä pitkin pääsee kulkemaan, ehkä löytyy joku opastamaan jos kysyy.

  Serverin pelaajat saattavat tunnistaa, että tällä ja serverin hiekkavarastolla saattaa olla jotakin yhteistä ;)
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2011
 10. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 106
  Siis Wau :D Taitaa olla komein rakennelma jonka olen tähän mennessä nähnyt, toivottavasti innostus ei täysin lopu niin saat sen valmiiksi asti joskus :)
   
 11. Fizban

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  248
  Kuinka pitkään sie oot tehnyt tota projektii? Muron ekasta hmod kartasta asti vai?
   
 12. Tharn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2002
  Viestejä:
  2 279
  Silloin minä tuon joskus syyskuussa aloitin, mutta sen kartan korruptoituessa siirryin rakentamaan sitä torniani. Taisin kolme viikkoa ehtiä rakentamaan ennen korruptoitumista.

  Sen valmistumisen jälkeen keksin rakentaa tuon sitten uusiksi. Alkuperäisessä pyramidissa sisimmäinen kuori oli esim. cobblea, niin eihän se enää mulle olisi edes kelvannut ;)

  Sisällä olevan mausoleumin saatiin sitten sopivasti vanhasta kartasta vielä pelastettua juuri kun olin pyramidin saanut uusiksi rakennettua, tuli siihen melko isoja muutostöitä vielä tosin tehtyä. Nykyistä edeltävässä kartassa pitkälti räpelsin tuon projektin tuollaiseen kuntoon missä se nytkin on. Olisikohan 3 viikkoa sielläkin mennyt. Uusimpaan karttaan se tuli sitten siirrettyä ja pari viikkoa tuli kerättyä materiaaleja ja korjattua siirron aiheuttamia vahinkoja. Siirrossa kun esim. soihdut vaihtoivat paikkaa ja kaikki half-stepit kasaantuivat päällekkäin, eli tavallaan sai tehdä tuon tähtiportin ympäristönkin kahdesti ;)

  Siihen sitten tyssäsikin pelaaminen. En ollut oikein tyytyväinen tuohon paikkaan jonka valitsin uudessa kartassa pyramidin sijainniksi vaikka sitä useampi tunti tuli sopivaa paikkaa etsittyäkin, jolloin paikka rakennelmineen ei tuntunut enää "omalta", vaikka sen käsin väkersinkin. Mausoleumikin on sisällä "väärinpäin" ja hiekkakellari ei enää ole se alkuperäinen, joka ensimmäisessä kartassa tein luonnolliseen luolaan johon päällä olevat hiekat rojahti.

  Muutamia kertoja on tullut palattua serverille ja hoitanut pientä näpertelyä, esim. istutukset, ruohot ja tuollaiset kuntoon, ehkä joku 10 tuntia työtä.

  Eli mitähän tuossa sitten olisi 2-3 kuukautta aktiivista rakentamista, mutta lähes kaiken on saanut tehdä tuplasti, eli saman verran tuo olisi varmaankin aikaa niellyt kuin se tornini, jos homman olisi saanut kerralla kuntoon. Harmi että rakentamisajankohdaksi tuli alpha/beta vaihe, muutenhan tuo olisi valmistunut jo aikoja sitten, eikä kaatunut moninpelin teknisiin vaikeuksiin. Hyvät muistot servulta ja rakentelusta kuitenkin jäi ja olen ihan tyytyväinen tuohonkin lopputulokseen niin mikäs siinä, aika siirtyä uusiin juttuihin ;)


  Maanalaisen pyramidin oli tarkoitus olla hieman vastaavan designin mukainen:

  [​IMG]


  Nuo leikkaukset kun olisi ollut helppo louhia suoraan pois ja paikkailla jäljelle jääneet luonnolliset kivet muotoonsa. 2-3 viikossa olisin varmaan saanut sen valmiiksi, jos rakentamistahti olisi ollut sama kuin vielä silloin kun intoa piisasi. Keskelle olisi tullut lasipilari portaikkoineen.

  Ja kaikkialle tietenkin paljon piilohuoneita aarrejahtia varten, kaikkia lasilabyrinttejä sun muita pyöri mielessä, oishan toi ollut täysin valmiina jo aikaa makee, vaikka itse sanonkin ;)
   
 13. Lankakerä

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2002
  Viestejä:
  1 244
  Hitto. Komean haudan olet ittelles kaivanut :D

  Oma keskittyminen ja motivaatio ei riitä edes ton kokoisen alueen louhimiseen/tasoittamiseen rakennusta varten.. :s
   
 14. Zerby

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2007
  Viestejä:
  1 594
  Onko kellään vinkkejä oman servun tekoon? Ihan siis parin kaverin kanssa tarkotus pelailla, joten kotikoneella pyöritetty serveri riittää. Ongelma on kuitenkin se, että nettiyhteyteni on aina ollut ongelmallinen näitten hostauksien kanssa, vaikka kuinka avaa portteja niin LANin ulkopuolelta ei vaan pääse yhdistämään.

  Eli olen nyt saanut Minecraftin serverin (käytän sitä .exeä) pyörimään niin, että pääsen yhdistämään siihen localhost -osoitteella omalla koneella. Tämän jälkeen avasin portin 25565 (ja testasin, että on auki eräällä nettisivulla), joka on myös Minecraftin serverisoftassa määritetty servun portiksi.

  Nyt siis pitäisi toimia, mutta ei yhdistä ei, kun koittaa yhdistää ulkopuolisella IP:llä. Olen koittanut ihan vaan ulkopuolista IP:tä siihen, tai ulkopuolinenIP:25565, eikä toimi niinkään.

  Tiedän tosiaan, että yhteydentarjoajani on paska tälläisissä tilanteissa, kun jotain venttiservuja tai peliservuja haluaisi hostaa, mutta jotkut pelit ovat toimineet, joten ajattelin kysästä, jos jollain olisi jotain vinkkejä vielä antaa..
   
 15. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 590
  Mikä palomuuri on käytössä?
   
 16. Zerby

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2007
  Viestejä:
  1 594
  Windowsin palomuuri (W7), koitin myös tehdä siihen reijän portille 25565, ei auttanut, sekä koitin myös ottaa sen kokonaan pois päältä hetkiksi, ei auttanut :(
   
 17. Fizban

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  248
  Ootko reitittänyt kytkimestäs et portin 25565 liikenne tulee sun koneelle? Pelkkä avaaminen ei aina riitä.
   
 18. Influ

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2007
  Viestejä:
  814
  Mikähän verkkoadapteri löytyy koneesta? Joillain piireillä on isoja ongelmia Minecraftin moninpelin kanssa. Esimerkiksi Atherosin piireillä ei tunnu pystyvän hostaamaan suoraan. Itsellä esimerkiksi Atheros AR8121/AR8113/AR8114 ja hostaus sellaisenaan Windows 7 käyttäen ei ole mahdollista. Vain omalla koneella pääsen sisään serveriin, mutta kukaan muu ei pääse. Hamachin kautta pääsee sitten ulkomaailmakin serverille, että sitä (tai vastaavaa softaa) kannattaa kokeilla. Virtuaaliboxissa pyörivällä Ubuntullakin toimi hostaus ja verkkoadapterin vaihto on myös yksi ratkaisu.
   
 19. Zerby

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2007
  Viestejä:
  1 594
  Kyllä.
   
 20. putte2

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2002
  Viestejä:
  256
  Olethan kokeillut yhdistää jostain muusta ulkoisesta ip:stä kuin siitä mistä ontehty port forwarding? Itse nimittäin tuskailin saman ongelman kanssa ja hölmönä testasin aina saman NAT:n takana olevalla koneella niin eihän se toiminut. Kun viimein tajusin kokeilla kokonaan eri ip:stä niin toimi heittämällä.

  Osasinkohan selittää oikein? Eli jos serveri ja kone jolla yrität muodostaa yhteyttä ovat samassa verkossa ja niillä on sama ulkoinen ip niin ei ainakaan minulla toiminut.
   
 21. mikelius

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  165
  valitettavasti joillain liittymän tarjoajilla, esim sonera on tapana estää tollaiset, joten pitää käyttää hamachia, sen kautta onnnistuu ongelmitta servun hostaus
   
 22. putte2

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2002
  Viestejä:
  256
  Kyllä mulla toimii Soneran ADSL:llä ihan moitteetta, eli ei mitään estoja ole. Se on sitten tietenkin eri juttu jos on mokkula-yhteyden varassa.
   
 23. Echi

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 638
  Miltei paras näkemäni minecraft-rakennelma youtubessa sen tornin ohella. Pisteitä tulee tyylitajusta. Levitä nyt ihmeessä eteen päin tuota videota.
   
 24. Tharn

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2002
  Viestejä:
  2 279
  Kiitos paljon kommenteista!

  Videosta linkin laitoin jo molempiin keskustelufoorumeihin joita itse käytän :rolleyes:
  En minä tiedä minne tuota sen enempää lähtisin levittämään. Tuntuu töykeältä rekisteröityä johonkin ulkomaisiin keskustelufoorumeihin, vain mainostaakseen omia tuotoksiaan, vaikka kaikki muutkin sitä tekevät.

  Ehkä ihmiset löytävät ajan myötä tuon itsekseen, ehkä ei. Ainakin itse nyt sain tuolta projektilta viimein mielenrauhan saadessani sen edes jonkinlaiseen päätökseensä, se riittää minulle :)
   
 25. dharms

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  1 474
  Versio 1.5 on ulkona, uutuutena tulivat ainakin booster-minetrackit ja detector trackit. Aika bugiselta vaikutti vielä kun pikaisesti kokeilin.
   

Jaa tämä sivu