Miksi AMK laskee armeijan työkokemukseksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Al_Gore, 27.02.2010.

 1. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0
  Niin pitäisi ja rankasti. Ei se todellakaan ole mikään meriitti.
   
 2. poskiholisti

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  737
  Vissiin pitää olla aika heikko itsetunto kun pitää vääntää itkuvinkua toisten valinnoista, jotka eivät vaikuta millään muotoa omaan elämään...
   
 3. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0

  Heh. : D En tiedä ihan tarkalleen, mitä mahdoit tarkoittaa, mutta arvaan.

  Minulle on todellakin sinänsä aivan liikuttavan yhdentekevää, meneekö joku armeijaan vai ei. Kunhan ei vain pakottaisi minua mukaan kannattamalla yleistä asevelvollisuutta. Enkä todellakaan halua millään tavalla tukea tai pönkittää armeijaa instituutiona olemalla myötämielinen armeijasta mahdollisesti myönnettäville lisäpisteille opiskelussa tai missään muussakaan.

  Että se niistä toisten valinnoista.
   
 4. Geroniimo

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  1 163
  Ensinnäkin, oletko käynyt armeijan? Esim lääkintämiehet (ainakin säkylässä) viettävät päivänsä veksissä, ja oikeasti tekee niitä töitä mitä siellä muuten olisi jotkut hoitajat tekemässä... Miksei tätä voisi laskea työkokemukseksi?? Tai pioneerit saavat räjäytysalan kokemusta.
   
 5. j-roc

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2007
  Viestejä:
  1 545
  No puhe olikin yleensä työkokemuksesta. Itse olen töissä, mutta enpä tee oikeastaan mitään ja työkaverit eivät tee edes sitä vertaa, joten työttömällekin voisi antaa aivan yhtä hyvin työkokemusta. Sama kai se pelaako wowia kotona vai quake liveä työpaikalla. :D
   
 6. Ignorelista sigussa

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2009
  Viestejä:
  760
  Ei kait tuo ihan noinkaan ollut, eikös joku ollu vasta lukiolainen.
  Muutoin, ne oli kait kaikki jo armeijaa ennen vetäneet mömmöjä joten ei siitä oikein inttiä voi syyttää että niin oli käynyt. Se sitten on toinen asia että miksi ihmeessä sinne ottavat niitten syöjiä, aseet tulisi poistaa nitten syöjiltä, oli sitten ammattina kukkakauppias, sotilas, vartija tai poliisi, mutta sallia muille ilman erillistä lupaa. Sodan aikana sitten eri juttu, jos tarvii nappeja tappaakseen niin siitä vaan.
   
 7. poskiholisti

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  737
  Muista, että myös siviilipalveluksesta saa noita pisteitä. Loppujen lopuksi tuosta työkokemuksesta saa todella vähän pisteitä AMK-hakuun. Nekin pisteet tulevat yleensä täyteen, jos on jaksanut edes muutamana kesänä paiskia hommia. Luulisi parikymppisen ihmisen olleen joskus työsuhteessa.
   
 8. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0

  En ota muuta kantaa sivariin, kuin että se on yleisen asevelvollisuuden rangaistuksenomainen ja keinotekoinen jatke, jonne armeijaan haluamattomat heitetään kiusattaviksi vuodeksi. Siten en olisi valmis myöntämään sivaristakaan pisteen pistettä missään. Sivari on armeijasidonnainen istituutio, joka joutaa lakkautettavaksi tasan sillä hetkellä kun yleinen asevelvollisuus poistetaan.

  Merkitystä ei mielestäni ole sillä, paljonko niitä pisteitä saa, vaan kyse on enemminkin periaatteesta. En kannata palkitsemista yleisen asevelvollisuuden suorittamisesta.
   
 9. Geroniimo

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  1 163
  Mielestäni sivarin tulisi kestää vähintään 2 vuotta.
   
 10. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0
  Jep.

  Kannatatko myös esim. maaorjuutta? Tulisi kustannustehokkaaksi moni nykyisellään hirmuisesti verovaroja nielevä toiminta.
   
 11. Popeye

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2008
  Viestejä:
  150
  Kolli-en ristiretki inttiä vastaan näemmä jatkuu.Mielipiteitä ja väitteitä laitoksesta missä ei ole edes käynyt.

  Kolme kuukautta räjäyttäjän työkokemusta irtoaa.
   
 12. Jssli

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  48
  Näinhän se on. Itse olin vähän samankaltainen lapsena.
   
 13. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0
  Joo. Saanen kysyä, mistä tiedät missä minä olen ollut tai ollut olematta?

  Ja vaikken olisi edes varpaankärjellä astunut kasarmialueen sisäpuolelle, ei se tee minusta kyvytöntä esittämään mielipiteitä, argumentteja ja kannanottoja yleisestä asevelvollisuudesta. Miten mieslääkäri voi tietää mitään naisen synnytyksestä kun ei ole itse synnyttänyt?
   
 14. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0

  Jees. Varmasti olitkin. Kaikki, jotka eivät kannata yleistä asevelvollisuutta, ovat tietysti lapsellisia. Koska aikuisena tehdään niin kuin kuuluu tehdä ja intti kuuluu käydä.
   
 15. Popeye

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2008
  Viestejä:
  150
 16. jaro

  Rekisteröitynyt:
  28.11.1999
  Viestejä:
  250
  Yleisen asevelvollisuuden vastustajien puolelta on täällä murossa ehdotettu, että varusmieskoulutukseen osallistumisen porkkanaksi annettaisiin verohelpotus. Kun opintopisteet kannusteena saa tämän määrän vastustusta, miten suhtaudutaan verohelpotuksen?
   
 17. Jee4Juu

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2008
  Viestejä:
  328
  Intin KÄYNEILTÄ pitäis vähentää pisteitä, se tuntuu olevan ihmisen elämässä sellaista aikaa et näyttää suurimmalle osalle kusi pakkautuvan otsalohkoon.
   
 18. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 060
  Se on kurinalaista aikaa suurimmalle osalle porukasta. Tokihan siitä voi tulla patoutumia ja sitten gonailee vähän aina, mutta mikäs ihme se on kun suurimmasta osasta tulee sotilaita ihan sama kuin kaikista tulisi vaikka poliiseja. Tuskin sivaritkaan pakkopullasta tulee vähemmän nesteiseksi että kyllä sielläkin joku auktoriteetti on jos jossain Lapinjärvellä joutuu kykkimään.
  Ei pitäisi vähentää velvollisuuden takia pisteitä, mutta työkokemus intissä on vähän semmonen juttu että varmaan hyötyä jossain sota-alalla.
   
 19. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 060
  Intin työkokemukseni:

  -halkoliiterin täyttöä yhtenä päivänä (vapaaehtoishomma eli ei koskettanut kaikkia)
  -lapiohommia paitsi ettei koskaan mitään järkevää juttua kaivettu(tai toki tosisodassa ihan hyviä suojapaikkoja) kun se monesti piti täyttää ettei joku pimeässä sinne tipu
  -sodekuuluttajana yhtenä päivänä. Ainakin yhdessä kuulutuksessa sai porukkaa juoksutettua takaisin kompaniaansa kun isolla herralla on jotain todella tärkeää asiaa
  -roskiakin tullut vietyä sodessa roskikseen
  -joitakin kertoja pääportilla kytiksessä lippaa tekemässä kun isot herrat ajaa ohi ja paperitarkastus
  -metsässä mönkiminen
  -jotain muuta mitä en nyt muista
   
 20. madaxel

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  794
  AMK:ssa tosiaan lasketaan armeija työkokemukseksi, kuten myös moni muu homma, vaikka muka vain opiskeltavat alan työkokemus pitäisi olla hyväksyttävää. Kaverillakin laskettiin jotkin varastohommat tietotekniikan insinöörin työkokemukseksi, koska "siinä on tuota logistiikkapuolta".

  Mutta siinä miten armeija lasketaan oli (ainakin Turussa) kyllä ihan järkevä systeemi, eli AUK:sta ja RUK:sta sai enemmän pointseja, ja jos oli viestipuolella (eli niitä tietotekniikkahommia) niin vielä lisää. Eli viesti RUK:n käyneet taisi saada eniten.

  Onhan tuo ehkä vähän "militaristista" niinkuin alkupostauksessa itketään, mutta minkäs sille voi että armeijan käymistä vielä toistaiseksi ainakin työmarkkinoillakin arvostetaan. Kertoohan se jotain ihmisestä jos on armeijan suorittanut, varsinkin jos vielä on jotain siellä vielä oppinutkin eikä vain kantanut telamiinoja ja vetänyt röökiä 6kk. Ja sitäpaitsi, eikö epäreilumpaa olisi olla laskematta armeijaa työkokemukseksi, sillä armeija on pakollinen eikä tuona aikana ole siis mahdollisuutta hankkia muuta työkokemusta? Vuosikin on aika pitkä aika alle parikymppisen elämässä.

  Mutta luulenpa että armeijan laskeminen työkokemukseksi johtuu ihan siitä, että koulut saavat helpommin opiskelijat valmiiksi ja ulos --> rahaa taloon.
   
 21. Uula

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  456
  Ja taas nähdään miten vaikea laji huumori on. :kippis:
   
 22. secu

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2003
  Viestejä:
  1 193
  Otetaas esimerkiksi nyt vaikka tällainen AMK-tutkintorakenne:
  Perusopinnot 51op
  Ammattiopinnot 84op
  Vapaasti valittavat opinnot 15op
  Opinnäytetyö 15op
  Harjoittelu 45op

  AUK/RUK tuo esim. 8 opintopistettä vapaasti valittaviin.
  Harjoittelu esim. mielenterveyspotilaiden työpajalla palapelejä kasaten (45op).
  Opinnäytetyö parissa viikossa väsätty esim. "opiskelijoiden kokemuksia AMK-opinnoista" (15op).
  Tietotekniikkaopinnot luokkaa näin käytän Wordia ja Exceliä (10op).
  Perusopinnoissa pilipalikursseja, kuten johdatus ryhmätyöskentelyyn (8op).

  Tämän lisäksi 5-10op kurssejakin pystyy tenttimään Moodlen kautta kotona, joka mahdollistaa tenttien tekemisen esimerkiksi kaverin avustuksella ja kirjan+googlen kanssa.

  Lopputulos on se, että 210op nimellismäärästä itse opiskelua on todella vähän ja tutkintoa ei arvosteta työelämässä ollenkaan. Ainoa pinnistys opiskelijalle on se, että jotkut opettajat vaativat esimerkiksi 50% läsnäoloa, tosin niistäkin kuulemani mukaan on joustettu jos on vaan pyytänyt lupaa olla pois. Kaikki oppilaat jotka osallistuvat tentteihin ja edes yrittävät tosissaan saavat kiitettäviä arvosanoja. Tutuksi on myös tullut se, että tentin arvosanaa voi korottaa jälkikäteen esim. kirjoittamalla sivun esseen aiheesta.

  Näin siis "korkeakoulutettuja" työttömiä koulutetaan perähikiällä. Ei näin kauheasti itseäni hetkauta joku 8op intin käynnistä, kun tutkinnoissa muutenkin jaetaan opintopisteitä aika anteliaasti ja opiskelijat kaivavat tutkinnolla vain omaa hautaansa.
   
 23. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 142
  Niin. Väitätkö esimerkiksi että sivari olisi jotenkin "ei niin massan mukana menemistä"? On paljon kaveripiirejä/perheitä, missä painostetaan poikia sivariin, ja hyljeksitään inttiin meneviä (jos et usko niin laske huviksesi, paljonko on vasureilla ja vihreillä äänestäjiä yhteensä).
  Näissä tapauksissa inttiin menevä on rohkea ja erilainen.
   
 24. kolli-e

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  0

  No voi jeesus. Aika pienet on nuo piirit kyllä! : D Katso huviksesi vuosittain intin suorittavien lukumäärää ja vertaa sitä sivareiden vuosittaisiin lukumäärään ja vetele johtopäätökset. Kyllä Suomessa on ihan kuvottavuuteen asti uskomaton konsensus ja harmonia inttiin menemisestä.

  Toisaalta tuo kuulostaa hilpeältä. Että oikein painostetaan tietyissä pienissä piireissä menemään sivariin intin sijaan. : D Tavallaan ihan raikasta vastavoimaa viimevuostuhantiselle maanpuolustuslässytykselle.
   
 25. madaxel

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  794
  Ihan mielenkiinnosta, minkä AMK-tutkinnon olet itse suorittanut? Harmi jos sinulla on tuollaiset kokemukset, itse en kyllä kykene allekirjoittamaan noita väitteitä. Nykyiseen työhöni vaadittiin tuo tutkinto, ilman sitä ei olisi ollut asiaa edes haastatteluun. Taidat olla niitä ihmisiä jotka luulevat, että koulutodistus on se mikä ratkaisee saatko työpaikan vai et?

  Totta kyllä, että itsekään ei hirveästi tarvinnut tehdä tiettyjen opintopisteiden eteen paljon mitään, mutta ne oli lähinnä muutama "multimedian jatkokurssi" -tyyppisiä kolmen pisteen kursseja jossa vitosen sai kun todisti kurssin vetäjälle että osaa jo ne asiat. Tavallaan ihan loogista siis...vaikkei siinä kyllä juurikaan mitään uutta oppinut. Kiusaus napsia helppoja opareita varsinkin opintojen loppupuolella oli vaan aika suuri. Ja työharjoittelupisteet tuli itsestään kun kävi alan hommissa kesätöissä.

  E: Niin, ja opinnäytetyö ei todellakaan ole mikään mistä tahansa itse keksitystä aiheesta vasemmalla kädellä parissa viikossa väännettävä juttu niinkuin annat ymmärtää. Itse väänsin puoli vuotta omaani ja opin helvetisti uutta sitä tehdessä . Arvosanaksi tuli 4, joten ei ihan penkin alle mennyt. Toki moni, varsinkin opiskelija jolla ei ole työelämäkontakteja joutuu tekemään lopputyönsä koululle ilmaiseksi "tutkimuksena" aiheesta X kun ei muutakaan voi ja paperit pitäisi ulos saada, mutta ei nekään nyt ihan huumorijuttuja ole. Ainakaan sen perusteella mitä opiskelijakaveripiirin lopputöistä tiedän.
   

Jaa tämä sivu