Mikä se tämmöinen ötökkä on?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tteekkari, 27.01.2007.

 1. Tyrael

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2007
  Viestejä:
  1 021
 2. Cetearyl

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2011
  Viestejä:
  155
  Lajin uroksella on kaksi lähes identtistä, täysin toimivaa ja itsenäisesti toimivaa siitintä.

  Mitkä mahdollisuudet... :smoke:
   
 3. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 950
  Kerrostalossa, 5. kerros ja taloyhtiön roskikset ovat toisella puolen taloa kuin minun ikkunat.
  Pitää kattoa löytyykö noita enempää
   
 4. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 950
  Pakko kysyä viisaammilta, noita löytyy aina silloin tällöin, siivoilin äsken vaatekomeroa ja siellä lattialla niitä oli vähän reilumminkin (ei nyt mitään kymmeniä mutta joku 3-4 + kuolleita + kuoria)

  Eli näyttää kutakuinkin sokeritoukalta tai vastaavalta, on ruskea eikä hopea väriltään ja ilmeisesti luo "nahkansa" - mikä toukka tuollainen on?
  Kaverin mielestä voisi olla sokeritoukka kun heilläkin on vastaavanlaisia (täysin eri talonyhtiö) ja värisiä ja näyttää hopeaista väriä lukuunottamatta kovin sokeritoukkamaisilta.

  edit:
  http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/9...3d8d1d4668/otokkaesite1409net.pdf?MOD=AJPERES

  Tuolta luntaten toinen mahdollisuus voisi olla vyöturkiskuoriainen mutta vaatteissa ei ole ylimääräisiä reikiä näkynyt, niissä ei mielestäni näy ainakaan selkeää karvaa, enkä muista yhtään tuon näköistä kuoriaista nähneeni täällä mitä noista pitäisi kehittyä
   
 5. madekala

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2010
  Viestejä:
  83
  Vanhempi talo? Asuttiin aikaisemmin kämpässä jossa noita oli vähän. Silloin tällöin näkyi toukka siellä toinen täällä, tyyliin xkk väliä havainnoilla. Ikinä ei ollut mitään reikiä käyttövaatteissa. Kun muutettiin niin tyttöystävä vetäsi yläkaapista keskeneräiset kudontakäsityöt ja niissä löytyi heti muutama elävä toukka. Vitutti vitusti.

  Muuttaminen oli persettä kun jostain oli lukenut että kaikki pestään ja käydään läpi niin mun mielenlaadulla sitten kaikki käytiin läpi. Aika paljon hommaa. Jälkikäteen tuntuu hyvältä et kaikki tuli hoidettua hyvin.
   
 6. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 950
  Perus kerrostalo, oiskohan 70-luvulla rakennettu, tai 80 luvulla, en usko että kuitenkaan 60-luvulla sentään
   
 7. vp21

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  13

  Hahaha Kaotika ei edes tiedä minkälaisessa talossa asuu. Vanhemmissahan noita toukkia näkee vaikka minkälaisia.
   
 8. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 950
  Asunut tässä pian kolme vuotta, en minä ny kai enää muista mitä niissä talonkirjaotteissa luki :kippis:

  Mutta tosiaan veikkaisin 70-lukua tai 80-luvun alkupuolta.
   
 9. pyreksi

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  4 045
  Ei parista tai muutamasta sokeritoukasta tai turkiskuoriaisesta kannata vielä stressata, melkein kaikissa vähänkään vanhemmissa kämpissä niitä joskus jossain satunnaisia yksilöitä sattuu olemaan.

  Sokeritoukat lisääntyy helvetisti vain jos kämpässä on iso kosteusvaurio ja sopivat pesäpaikat rakenteissa noille (sellaisen kämpän oon joskus nähnyt). Normikuntoisessa kämpässä noista ei yleensä ole vaivaa.

  Turkiskuoriaiset saattaisi olla ongelma kämpässä, jossa on paljon juurikin itse "ei teollisesta materiaalista" tehtyjä vaatteita (esim käsityöt niinkuin tuossa joku mainitsikin), jotka olis vielä pahimmassa tapauksessa sullottu kaapin perälle koskaan niitä käyttämättä. Noi kaupasta nykyään saatavat kiinavaatteet on niin reippaasti estoaineilla käsiteltyjä jo tehtaalla, että saa olla melko ötökkä joka niitä syö, käsittely ei noissa matalissa pesulämmöissäkään ihan muutamassa pesussa vaatteista häivy...
   
 10. damig

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  66
  Itellä oli helvetisti sokeritoukkia ku muutin nykyseen kerrostalokämppään (80-luvun lopulla rakennettu). Aina kun vessassa laitoit valot päälle ni niitä oli yksi tai pari aina tullu jostai väliköistä. Makuuhuoneessaki mattoa ku heilutti ni juoksi kovaa vauhtia listojen väliin karkuun.

  No sitten alko liikaa vituttamaan nää kyseiset toukat niin menin valittamaan asuntotoimistoon ja kuukauden päästä myrkyttäjät kävi läpi joka kämpän, ei oo enää näkynyt. :)

  Sokeritoukat varsinkin liikkuu pimeässä ja on melko vikkeliä otuksia, vähä tökkäät niin ne hajoaa hyytelöksi. Koko voi vaihdella todella paljon.

  Edit. Tuskin sokeritoukkia on jos kuoria tai muuta löytyy, itsellä ainakaan ei semmosia tullut vastaan ja helvetisti noita ehti löytämään. Hopeita ovat ja isommat tummempia.
   
 11. Jimi

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2000
  Viestejä:
  681
  Mikähän kyseinen ötökkä on, pituutta sillä on n. 3-4mm. Ja millähän se häviäis?

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2011
 12. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
 13. Jimi

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2000
  Viestejä:
  681
  Hyvin mahdollista, tutkimukset johdattelivat "pesäksi" vehnäjauhopaketin. Kaikki avatut jauho/ryyni yms paketit lähti kiitään, toivottavasti ongelma ohi.
   
 14. Nerv

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  322
  Mikähän hämähäkkilaji olisi kyseessä? Noin sentin pitkä, läpeensä musta, naamassa kokoon nähden isot ottimet / leuat / mitkä lie ulokkeet, selkäpuolella valkoisia täpliä. Oli aika terhakka, liikkui ja kääntyili vähän liian nopsaan omaan makuuni.

  Huono kuva, vanha omppu.

  [​IMG]
   
 15. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 600
  Onko tuo sentti pelkän ruumiin pituus vai hämähäkin "halkaisija" jalat auki? Huonehämähäkki on vähän tuon näköinen ja kokokin täsmäisi.
   
 16. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Ne ottimet on todennäköisesti jalat, mutta suomessa olevat mitkään hämähäkit, edes ristilukki ei pysty "puremaan" myrkkyä ihmisen ihon läpi joten anna se sen pyydystää rauhassa muita tuhohyönteisiä asunnossa.

  Jos haluat oikean vastauksen, kannattaa laittaa kysely tänne

  Hämähäkit ? Wikipedia
   
 17. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 600
  Käsittääkseni ainakin vesihämähäkki, rantahämähäkki ja sisätiloissa elävä varastohämähäkki pystyvät suht helposti puremaan ihmisen ihon läpi. Myrkky ei kuitenkaan ole ihmiselle vaarallista. Ristihämähäkki on kääpiö verrattuna ranta- ja varastohämähäkkiin.
   
 18. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Voi mennä mutun puolelle omalta osalta, mutta oma käsitys on että ne hampaat on kaikilla suomessa asuvila hämppiksillä niin pienet, ettei purema ole mahdollinen. Voin olla väärässä (keskustelua asiasta).

  Puremalla tarkoitan sitä, että ei saa ihoa rikki ja puristettua myrkkyä sisään ihmisen ihon läpi. Allergisia reagtioita voi ehkä tulla herkemmille.
   
 19. Nerv

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  322
  Kiitos vinkeistä! En tiedä mitään hämähäkeistä, mutta tuo ei tuntunut käyttelevän noita etupään ulokkeita mitenkään ja niiden lisäksi oli 4 jalkaa molemmin puolin kroppaa. Pitää tarkistaa josko oli huonehämppis! Jäätiin pohtimaan kun hiljattain tuli kotiinkuljetuksena hedelmäsatsi ja mietittiin olisiko se tullut salamatkustajana. Se löytyi seikkailemasta kirkkaan pöytävalaisimen varresta eikä pahemmin piileskellyt. Lukkeja täällä on nähty enemmänkin, mutta tuo oli uusi. :)
   
 20. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Se salamatkustus on nykypäivää kun tavaraa ja elintarvikkeita kulkee pallon ympäri kaiken aikaa ja myös avaruuteen menee bakteereja.

  Sama asia jopa laivoilla kun ihmetellään miksi suomen etelärannikolla on meduusoja. Ne tulevat laivojen painolastien mukana (päästää vesiä ulos jotka otettu vaikka aasiassa) ja laivat päästävät ne ulos meidän rannikolla.

  Enää ei olla ns. turvassa että meillä olisi oma eläinmaailma ja sen lisäksi vielä ilmastonmuutos. Aikaisemmin linnut ulostivat siemeniä tai tuulet toivat mukanaan siitepölyjä.

  Myös Ilmaston lämpeneminen antaa meille tuntemattomille eliöille ja eläimille mahdollisuuden elää ja jopa talvehtia. Nämä vieraseläimet saattavat ehkä vaarantaa meidän normaalin ekosysteemin? Ehkä, mutta tuskin olen itse sitä todistamassa (tytär 2v voi jotain havaita).

  Jos olet katsonut vaikka Australian rajalla ohjelmaa, siellä et saa edes kuljettaa joitan elintarvikkeita tai sakkoa tulee?
   
 21. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 600
  Tuossa muutama lähde, joiden mukaan nuo voivat purra ihmistäkin, yhdessä myös väitetty kuva puremajäljestä. Itseäni ei ole koskaan purrut hämähäkki. Rantahämähäkki on myös niin iso, etten lainkaan ihmettelisi, jos sellainen voisi purra ihmistä. Esim. vaarallinen mustaleski on pienempi kuin rantahämähäkki.


  Diving bell spider - Wikipedia, the free encyclopedia

  Luulin ettei Suomessa ole Purevia hämähäkkejä... | Ikkuna Suomen Luontoon

  http://www.insects.fi/hyonteisuutiset/2007 No. 1/Muualta Poimittua.htm
   
 22. Kyyninen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2006
  Viestejä:
  72
  Löytyi vaatekomerosta:
  [​IMG]
   
 23. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Vaikuttaisi sokeritoukalta (Lepisma saccharina)

  Tampereen kaupunki - Asuminen ja rakentaminen - Asuminen ja terveys - Tuholaiset
  Sokeritoukka

  [​IMG]
  Lepisma saccharina

  Koko: Aikuinen noin 1 cm pitkä, toukka aikuisen kaltainen pienempi
  Tuntomerkit: Siivetön, hopeanhohtoisten suomujen peittämä, taaksepäin suippeva ruumis, takapäässä kolme pitkää sukasta, pitkät helposti katkeavat tuntosarvet.
  Elintavat: Syö tärkkelys- ja valkuaisainepitoista orgaanista jätettä, sekä homesienten rihmastoa ja leviä. Elää kosteissa tiloissa, keittiöissä ja kylpyhuoneissa pesiytyen levyjen ja kaakeleiden alle sekä huoneistosta toiseen kulkeviin putkistoihin. Voivat elää jopa viisivuotiaaksi, ovat liikkeellä pimeällä.
  Haitat: Aiheuttaa lähinnä esteettistä haittaa vilistelemällä pesuhuoneissa ja tiskipöydillä.
  Torjunta: Voidaan torjua pyretriinisumutteilla. Yleensä ei ole syytä torjua.

   
 24. Kyyninen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2006
  Viestejä:
  72
  Sokeritoukkahan se näköjään :eek:
  En ole ennen nähnyt tuon värisiä. Luulin, että kaikki tummia.
   
 25. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 950
  Hopeaisiahan ne melkein kaikki, ne tummat mitä itsekin luulin sokeritoukiksi paljastuivat turkiskuoriaisen toukiksi
   

Jaa tämä sivu