Mekaaniset näppäimistöt

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja dezeer, 18.07.2011.

 1. vadelma123

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2008
  Viestejä:
  1 052
  Kävin testaamassa kaupassa Razer BlackWidow näppistä, sivujen mukaan kyseisessä laitoksessa Cherry MX Blue kytkimet. Tietääkö joku onko ko. näppiksessä ihan basic cherry bluet vai onko siitä olemassa eri versioita?

  Edit:

  Niin tuli testattua myöskin Steelseries G6v2 joka oli täysin hiljainen!

  Pieni huomautus kyseisen näppistä harkitseville: Oikeanpuoleinen shift oli itselle aivan liian kapea, eli pikkurilli osui jatkuvasti tuohon funktio-näppäimen yläpuolelle olevaan nappulaan (kts. kuva)!

  Steelseries 7G
  näyttäisi olevan perinteisempi layout.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2012
 2. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  1 800
  Ei ole mitään eri versioita sinisistä eikä muistakaan "väreistä". Blackwidowista on kyllä myös Stealth versio joka on mattamusta ja ruskeilla kytkimillä, mutta sitä ei taida saada Suomesta.
   
 3. Skye

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  4 686
  Ihan perus siniset cherryt BW:ssa on. 6Gv2 varmaan onkin hiljaisempi, koska vastakkain oli MX blue ja MX black.
  Eikös 7G:ssä taas sitten ole pieni backspace?
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  887
  Viikonloppuna ostin Corsair Vengeance K90 et cetera et cetera näppiksen, jossa on sanottu olevan cherry redit. Ensimmäinen mekaaninen näppis, jota olen kokeillut. Cherry redit toimi hyvin nopeaan kirjoittamiseen, hyvin kevyttä ja helppoa, joten nopeutta oli helppo ylläpitää. Pelatessakin ne kyllä toimi.

  Noh, olihan se muuten kiva näppis, paitsi rannetuen toinen mutteri ei kiinnitynyt itse näppikseen, tai siis näppiksessä oleva vastinkappale ei juurikaan pysynyt kiinni kolossaan vaan jäi heti kiinni ruuviin ja nousi paikoiltaan jo ennen kuin ruuvi oli täysin pohjassa. Ihmettelin, kun ruuvi ei oikein tuntunut menevän koloonsa. Ihme, ettei se pieni palikka pudonnut itsekseen sieltä, kun niin helposti lähti. Toinen puoli pysyi kyllä kiinni, eikä ruuvista vetäminenkään tuonut vastinkappaletta ulos (toista ei tarvinut edes vetää). Lisäksi se muovinen rannetuki oli käyrä, päät otti kiinni pöytään ja keskelle jäi paljolti rakoa. Liekö suunniteltua vai maannut paketissa huonosti? Se nyt ei niin häirinnyt, mutta puutteellinen kiinnitys ja irtonaisena heiluva ruuvi häiritsevät.

  Näitä ei sitten tietystikään enää ole verkkiksessä ja ehdin muuten tykästyä näppikseen. Siinä sitten myös viikonloppuna alkaneen flunssan kourissa sai pohdiskella, kun ei ollut juuri intoa lähteä mihinkään, mitä tekisi asian kanssa. Hintavan näppiksen rannetuen tosin pitäisi olla kunnossa, varsinkin kun sitä tarvitsee kyseisen näppiksen korkean profiilin takia. Yleensä tosin revin tuet pois, koska ovat enemmän tiellä kuin hyödyksi, mutta tuossa se oli hyödyllinen ja sopivan kokoinen.

  Käyttäessä sitten alkoi hieman ihmetyttämään, kun välillä tuntui, etten painanut nappia ihan noin kauan, ei ollut tarkoitus paria kolmea kertaa samaa kirjainta saada ruudulle tai poistaa. Kerran sitten a oli viimeinen kirjain ja otin käden pois ottaakseni juomaa, mutta käsi ei kauas ehtinyt, kun huomasin a-kirjaimia tulevan ruutuun. Nappi ei ollut jumissa ja näppäimen painallus lopetti sen. Myöhemmin huomasin saman backspacen kanssa, se on vähän ikävämpi juttu, mutta sekin loppui samalla tapaa. Kun järki taas alkoi juoksemaan flunssan tieltä, niin aloin tutkiskelemaan, onko se jonkinlainen tyyppivika vai mitä. Selvisi, että se on tyyppivika ja siihen ei ole korjausta. Corsair ilmeisesti on luvannut ongelmaan firmware-päivityksen joskus. Tietokonemaailmassa lupauksiin tosin voi luottaa vasta sitten, kun luvattu asia muuttuu todelliseksi.

  Kokeilin sitten hardware-moodissa näppistä, mutta siinä en saanut sitten G-näppäimiä toimimaan, enkä jaksanut tapella asiasta näppiksen kanssa, jos tallennus siihen ei riitä.

  Palautin sitten näppiksen ja sain heti rahat takaisin, kun ei edes ollut toista varastossa. Siinä sitten vielä mietin, jos sittenkin, mutta 120 euroa on vähän liikaa sattumanvaraisista näppäinjumituksista, kun sellaisilla yllätyksillä voi jotain asiaa tehdessä olla varsin haitallisia vaikutuksia. Sattuihan näitä yllätyksiä lyhyen ja vähäisen käytön aikana ainakin viisi kertaa. Aluksi niitä oli hankala erottaa siitä, painoiko näppäintä vahingossa juuri sen verran, että se aktivoitui, kun ei ollut mitenkään tottunut näppikseen ja sitäkin tapahtui.

  Harmillista, sillä K90 on muuten näppärä näppis. Erityisesti helpompi puhdistettavuus on hieno asia, sillä näppäimet eivät ole upotettuna näppäimistöön.

  Ihmeellistä, ettei näyttäisi olevan yhtään kurvikasta mekaanista näppäimistöä, vaan kaikki ovat suoria lankkuja. Vanhan ja tällä haavaa edelleen käytössä olevan MS Comfort Curven curve on varsin toimiva. Näppäimistöä on vain hieman kurvistettu, mutta se auttaa pitämään rannetta juuri sopivasti pikkuriikkisen paremmassa asennossa.

  No, onhan sitä mekaaninen näppis kuitenkin saatava, sen verran kivempi oli ainakin cherry redeillä kirjoitella, kuin tällä perinteisellä. Razer BW -malleja katselin, mutta niissä arvelutti cherry blue ja yleensäkin se, onko Razer hionnut softat kuntoon. Ei jaksaisi taas todeta ostaneensa hintavan ja hienon näppiksen, jossa on vain vähäpätöinen bitti vinossa. Päätin sitten jättää sen hyllyyn toistaiseksi ja tutkiskella syvällisemmin näppishankintoja.
   
 5. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 800
  Dodiin, tuli modattua vanha SteelKeys 6G mustista punaisiin vaihtamalla kytkimet. Aikaa paloi se 4-6h josta suurin aika meni vanhojen juotosten poistamiseen. Osa kytkimistä hiukan työläitä koska toinen pinni oli kääntynyt.

  En kuitenkaan arvioisi mitenkään mahdottomaksi tehtäväksi vaikka oma kokemus juotamisesta on vähäinen. Juotin, tina-imuri ja tina plus pari meisseliä ainoat tarvittavat työkalut.
   
 6. Limoncella

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  62
  Tuli hankittua Daskeyboard saksalaisella layoutilla.
  Tyytyväinen ostokseeni olen:

  + hienoinen IBM model M fiilis kytkimissä
  + paino
  + toimii (yllättävän) hyvin myös fps-peleissä
  + 2 usb paikkaa
  + 2 metrin johto
  + tyylikäs (ei nyt mikään noppoo tai hhkb, mutta kuitenkin)

  - kiiltävä kehikko
  - saksalainen näppäin asettelu
  - äänekäs muiden mielestä
  - (näppäinhattujen printit, kestävyys?)

  Vaihdoin kielipalkista saksan kieleksi ja kaikki on ok mitä nyt z ja y on 'väärillä' paikoilla. Se ei haittaa mutta miten saisin ruotsalaisen o:n toimimaan? Jos nyt joskus sattuu toisella kotimaisella kirjoittelemaan...
   
 7. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 800
  Toinen vaihtoehto on että käyttää suomalaista asettusta jolloin kaikki toimii kuten ennenkin mutta näppäimistö vain näyttää väärältä.
   
 8. Sasus

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  634
  Käytät varmaan Windowsia? Suosittelen, että lisäät layoutin tämän dialogin avulla, jonka jälkeen voit kirjottaessa nopeasti vaihtaa layouttia näppäinyhdistelmällä, joka on vakiona Alt+Shift (sitä voi muuttaa tuolta Advanced Key Settings -välilehdeltä).

  Itselläni on US-layouttinen Filco, joten esim. kun tarvitsen ä:tä, tai koodatessa < tai > niin tällä tavalla nopeasti vaihdan layoutin suomalaiseksi ja sitten takaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2012
 9. Limoncella

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitos vastauksista Ekaros ja Sasus, tuo alt+Shift ratkaisi näppärästi ongelman.
   
 10. dzeeta

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  535
  Itsellä Corsair K90 lähtee takuuvaihtoon X-ajan kuluttua. Olen ollut yhteydessä Corsairin tuotetukeen sekä CDONin asiakaspalveluun. Corsairin tuen mielestä tuote pitäisi vaihtaa uuteen. Eli ongelmana on on se, että kone ei tunnista näppistä BIOSissa kuin noin joka kolmas kerta. Vetämällä johdon pois ja kytkemällä takaisin toimii kuten pitääkin. Ajoittain on myös ilmennyt esim. spacen toimimattomuutta, kaikki muut napit toiminut ok. Tuntuu, että firmware ja softa ovat jotenkin vielä lapsenkengissä... muuten kyllä ollut loistava näppis ja pitää toivoa, että saisi uuden pian ja takuuvaihto ei kestäisi kuukausia.
   
 11. progo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  641
  Shift-. ja Shift-, :confused:

  Ja ota us-intl altgr, niin saat ääkköset AltGr-q:n ja AltGr-p:n kautta. Ei enää tarvitse suomileiskaan vaihdella ihan noin pienistä :)
   
 12. marksavv

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  82
  Onko täällä kokemuksia (varmasti on) Blackwidow ultimatesta? onko hyvä ostos?
  Saako parempaa samaan hintaan?
   
 13. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 933
  Mä käytännössä tiedän ettei tällaisia ole, mutta koitetaan silti - onko olemassa ns "curve" mekaanisia näppiksiä?
   
 14. WanhaPatu

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 942
  Kelpais minullekin. MS Curve 2k oli loistonäppis muotoilunsa puolesta.
   
 15. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  1 800
  On, on, riippuu miten paremmuus määritellään. Jos nyt täytyis valita uudelleen niin ottaisin varmaan Duckyn, en tiedä miksi :) Makronäppäinten käyttökin jääny lähelle nollaa vaikka ne oli muka niin saakelin tarpeelliset ennnenku semmosia oli näppiksessä ollenkaan. :D
   
 16. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 933
 17. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 073
  Tuossa pari erilaista ergonomista näppistä: Category:Ergonomic Keyboards - Deskthority wiki Eivät tosin kaarevia, mutta luulisi tuollaisen kahdessa osassa olevan ajavan hyvinpitkälle saman asian.
   
 18. astr0s

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2011
  Viestejä:
  422
 19. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 073
  Joo, vähän kattelin niin suurinosa noista on näköjään jo ihan keräilykamaa. Pikaisella haulla löytyi esimerkiksi https://www.secure.trulyergonomic.com/index.php?route=product/product&product_id=69 joka näyttää olevan ihan ok hintainen mekaaniseksi. Tosin suomi-layoutista varmaan turha haaveilla.
   
 20. Cookie

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2000
  Viestejä:
  669
  onko nuo PBT-hatut 20&#8364; arvosia? Eli mietinnässä on tuo Duckyn G2PRO MX Brown, ainoa mietinnän kohde enää on se, onko nuo PBT-hatut tosiaankin 20&#8364; arvosia :) Toinen asia mietinnän alla on tuo duckyn oma rannetuki, onko 35&#8364; väärti?
   
 21. TaiZuuni

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2007
  Viestejä:
  3 292
  Kävin äsken hakemassa tämän. Yllätykseksi näppishän on varsn kompaktin kokoinen leveydeltään vrt edelliseen Sidewinder X4:seen.

  Mistähän saisi halvalla tilattua näppäimiä jos vähän tuunailisi? Tai sitten jostain ylimääräisestä revi nappulat ja pistän maalia pintaan :smoke:
   
 22. ViTaL-

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2005
  Viestejä:
  1 258
  Mulla olis keltasta, vihreetä, oranssia, sinistä.. Pari eri näppäin. YV:tä jos kiinnostaa.
   
 23. Jote

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2002
  Viestejä:
  11 509
  Cherry MY ei ole sinänsä mekaaninen kytkin. Se on kierrojousella jäykistetty kalvokytkin.

  Cherry MY - Deskthority wiki
   
 24. Tyrael

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2007
  Viestejä:
  1 021
 25. Kaotika Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  47 933
  Ergonomista on monenlaista, tässä oli nimenomaan curve-tyyppinen yhtenäinen näppis standardiasettelulla (ts näppäinjärjestyksellä) hakusessa
   

Jaa tämä sivu