Magneettimedia (ent. Iso Magneetti) = pelottavaa tiedotusta..

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Temetus, 16.01.2011.

 1. Temetus

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  284
  Huhhei ja hellurei.

  Kyllä nyt taas, kun tupsahti Kärkkäisen mainoslehti: Magneettimedia luukusta sisään, niin kerpele mitä sontaa siellä taas on aukeama kaupalla!

  Asiantuntija-artikkeli: Taistele ja voita syöpä | Magneettimedia
  yms.
  Aiheeseen liittyen muualla:
  Raha ei haise kuolemalta? | Kauaskatsoja
  Käsikirjoitus

  Miten noin vastuutonta tekstiä voidaan suoltaa? Onko tämä sitä surullisen kuuluisaa sananvapautta? Eli nyt sitten ei hakeudutakaan aikaisin hoitoon (kuten yleisesti syöpätapauksissa ohjeistetaan, jotta paranemis% olisi mahdollisimman korkea) vaan käydään popsimaan virtsaa värjääviä vitamiinipillereitä ja mitään-auttamattomia-homeopatia-höttöjä?

  Ja jotkut vielä varmasti ottavat tosissaan noita tekstejä! Se kun näyttää tavallaan ihan "sanomalehdeltä". Pelottavaa kerrassaan..

  On siellä ollut muutakin paskaa (josta mm. isäni innostui luettuaan jotain suolasta, mihin tokasin vaan lähdekriittisyyden tärkeyden), mutta tää nyt uusimpana taas.
   
 2. info_90210

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2009
  Viestejä:
  223
  Siinä lehdessähän on iät ja ajat ollut salaliittoteorioita USA:sta, rokotteista jne, tämän kirjoittajan toimesta joka oli kyseiseen läpyskään hampusta kirjoittanut tällä kertaa. Muutenkin hieman epäilyttävä lehti, eipä sillä ettenkö oikein odottaisi että se kolahtaa postiluukusta, juurikin näiden artikkeleiden takia.

  Ihmetellyt kyllä olen, monesti itsekseni naureskellutkin. Lähteenä olen joskus nähnyt wikipediankin :)
   
 3. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 201
  Ovat varmaan Kärkkäisellä hykerrelleet tyytyväisyyttään, kun on saatu joku "toimittaja" puoli-ilmaiseksi (tai ilmaiseksi). Itse olen aina ihmetellyt että miten joku firma antaa sotkea itsensä tuollaiseen höttöön. Toisaalta kyseessähän lienee perheyritys, joten voi tietenkin olla että kirjoittajalla on jotain siteitä firman omistajiin.
   
 4. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  14 095
  Hauskahan noita on lukea :)

  Kyllä sikainfluenssasta ja ilmastonmuutoksesta on ollut ihan asiaakin joskus.
   
 5. webspy-FIN Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  413
  Kukas sun on sen lehden pakottanut hakemaan ja lukemaan.

  Magneettimedia lehti on sellainen, että sen lukijoilta vaaditaan avarakatseisuutta ja heillä joilla on suljettu mieli ei tämä onnistu milloin kaikki nämä lehdessä olevat jutut ovat hirveetä salaliittopaskaa josta täytyy tulla nettiin itkemään.
   
 6. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  1 953
  Nii! Ootte lampaita, ko ette usko, että vedellä ja sokeripillereillä voi parantaa syövän!
   
 7. Agamemnon

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2002
  Viestejä:
  187
  Tossahan on ihan asiaa tohon ruokavalioon liittyen, eli ihmisen terveys on oikeesti
  kiinni että saadaan oikeanlaista ravintoa, ja nykylääketiede on melko haluton
  myöntämään asiaa kun lääkkeitä pitää saada tehtyä jokaiseen vaivaan mitä länsimaalainen huono ruokavalio aiheuttaa.
  Homeopatian nyt voi ohittaa huuhaana.
   
 8. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  1 953
  Oletko siis sitä mieltä, että syöpä parantuu syömällä oikeanlaista ruokaa? Tai että, syömällä oikein ei voi sairastua? Jos olet, niin kertoisitko, mihin tämä väite perustuu?
   
 9. Agamemnon

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2002
  Viestejä:
  187
  Kaikista sairauksista vain murto-osa on periytyviä, eli teet mitä vaan niin sairastut. Mites ne loput, miksi jotkut sairastuu ja jotkut ei? Esim sokeritauti, verenpaine, ym. taudit on ns. piilevinä meidän perimässä, odottaen että olosuhteet tulee suotuisaksi, ts.epäterveellinen ruokavalio, ylipaino ym. näin kun tapahtuu niin sairastutaan.

  Yksinkertainen esimerkki on tavan flunssa, (ei liity tähän perimähommaan)jotkut sairastuu, jotkut ei, ja kun flunssa-aallon iskiessä vilustutat itsesi, niin silloin vastustuskykysi laskee ja sairastut flunssaan.

  Ja kun ajattelee ihmistä, mikä on asunut ties kuinka kauan maan päällä, ollen metsästäjä/keräilijä, syönyt lihat, marjat ym. täysin 100%:n luonnollisena, ja näin meidän elimistö on muokkautunut sellaiseksi kuin se on. Mutta viimeisen 100 vuoden aikana, varsinkin nykyaikana ei juuri mitään saa luonnollisena, vaan kaikki on teollisesti käsitelty, lisätty ties mitä (esim.natriumglutamaatti).

  Jos käyt tavan Cittarissa niin eipä sieltä paljoa löydy puhdasta ruokaa, kaikki kana, sika, lehmät ym. kasvatetaan rehuilla, (tarviiko edes mainita hullua lehmää, tai saksan dioksiini), pelottaa ajatella mitä niille syötetään, mitä tahansa se on, niin se ei ole elukoitten luonnolista ravintoa, jolloin sen lihakaan ei ole täysin luonnollista.

  Kaikki teollinen moska kyllä täyttää vatsan, mutta se ei sisällä juurikaan ravinteita.

  Eli kysymys kuuluu: Jos meidän elimistö ei saa niitä ravinteita mitä se tarvitsee, ja toisaalta se saa teollisia kemikaaleja mitkä ei elimistöön kuulu, niin toimiiko elimistö silloin niin kuin pitää? Ja kun oikein ajattelee mistä meidän terveys koostuu, niin pitää mennä solutasolle asti, ja jos solut ei toimi, niin toimiiko keho? EI, koska solut tarvitsee oikeita ravinteita toimiakseen oikein. Loppujen lopuksi ravinto on lähes ainoa tapa vaikuttaa terveyteen. Liikunnan lisäksi.

  Tämä on sellainen asia joka vaatii "herätyksen", ette työ kuitenkaan usko random tyypin tilitystä netissä. Suosittelen lukemaan vaikka Antti Heikkilän kirjan Ravinto ja terveys, eikä aina pidä uskoa kaikkea mitä lukee, mutta tätä kirjaa suosittelen.

  Edit: vastaus noihin kysymyksiin: En usko että sairastuttuasi syöpään pystyisi pelkällä ruokavaliolla syövän voittamaan, apua siitä varmasti on.

  Oma mielipiteeni on että oikealla ruokavaliolla pystyisi estämään vakaviakin sairauksia, se että kuinka puhtaalla ruokavaliolla pitäisi elää, on mahdoton sanoa.
   
 10. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 008
  Luontaistuotteisiin ja C-vitamiinin yliannostuksiin kuolee Suomessa vuosittain nolla.
  Reseptilääkkeiden sivuvaikutuksiin ja yliannostuksiin ja lääkäreiden hoitovirheisiin kuolee tuhansia.
   
 11. muromies86

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  519
  Itse olen alottajan kanssa täysin eri linjoilla. Kerrankin lehti jota ei omista joku suuri kansainvälinen lehtitalo, vaan julkaisee sellaisia uutisia joita muu media ei saa julkaista. Esimerkiksi pohjavesien yksityistämisestä en ole nähnyt milläkään lehdellä mitään juttua, mutta iso magnetissa olen. Samoin kaikki eu :n ehdotukset hengitysilman verolle panosta jne. Todella kuumottavia asioita.
   
 12. qurqo

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  854
  Tuonne pitäisi saada Mokkis, Degauss ja Raijasivu toimittajiksi. Vai liekö jo joku näistä siellä on?

  :smoke:
   
 13. snuggles

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2004
  Viestejä:
  332
  Aika kankeeta paskaa olleet nuo jutut, Söyring vaikuttaa sigunsa perusteella aikalailla joka alan moniosaajalta ja kätevältä maailmankansalaiselta :|
   
 14. webspy-FIN Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  413
  Pari artikkelia saattaa mennä sinne ja yhteydenottopyyntö tuli sieltä suunnalta.
   
 15. nicks

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  46
  Samaa mieltä. Tuo hoida-itse-syöpä-juttu näyttää kyllä vähän epäilyttävältä.

  Näyttää kirjakaupatkin myyvän tuon lääkärin kirjoja

  http://www.bookplus.fi/kirjat/arstila,_antti/
  Tekijä: Antti Arstila - Adlibris kirjakauppa
   
 16. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  218
  En sanoisi että II-diabetes on piilevänä perimässä, vaan yksinkertaisesti vahingoittavien ympäristötekijöiden vääjäämätön seuraus. Kakkostyypin diabetes tulee kenelle tahansa, joka samaan aikaan syö tarpeeksi huonosti ja on tarpeeksi lihava(edellisen seurauksena), kun tilanne jatkuu tarpeeksi pitkään. Se on siis mielestäni kokonaan elämäntavoista johtuva sairaus, vaikka tarvittava kropan raiskaamisen määrä vaihtelee yksilöstä riippuen.

  Heroiiniriippuvuuskin tulee kenelle tahansa, kun vetää tarpeeksi ja yksilöllisenä erona on vain se, kuinka usein, paljon ja pitkään täytyy vetää.

  Monet muut sairaudet ovat sellaisia, ettei niitä voi sataprosenttisesti ennakolta estää vaikka eläisi miten terveellisesti.
   
 17. Agamemnon

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2002
  Viestejä:
  187
  No eikös tuo ole juuri niinkuin kirjoitin, eli syö epäterveellisesti ja sairastu.
  Se toki on yksilöllistä paljonko tarvii paskaa alas työntää.

  Tuo Heikkilä muistaakseni radiorockin haastattelussa sanoi että sairaudet skitsofreniasta syöpään olisi estettävissä oikeilla ruokavalinnoilla.
   
 18. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  1 953
  Kyllä jonkun sairastuminen skitsofreniaan on näillä näkymin niin monimutkainen kudos perinnöllisyyttä ja ympäristövaikutuksia, ettei kukaan vähänkään itsekritiikkiä omaava menisi laukomaan tuollaisia juttuja. Heikkilä nyt ei ole mitenkään erityisen luotettava lähde näissä asioissa, ei tarvitse kuin käydä katsomassa hänen blogistaan, minkälaiset lähteet kelpaavat, niin huomaan lähdekritiikin matalan tason.
   
 19. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  3 105
  Ainakin identtisessä kaksoistutkimuksessa oli havaittavissa toisenlaisia tuloksia.
  Toinen veli urheili ja söi terveellisesti, toinen ei ja oli ylipainoinen huonossa kunnossa.
  Jälkimmäinen sai verisuonen tukkeuman ja meinasi delata, veli kuviin ja testeihin koska oli identtinen kaksonen, ja kappas hänelle olisi tullut tukkeuma ihan samaan paikkaan vuoden parin päästä (tukkeuma kyti jo).
  Terveellinen elämäntapa olisi vain lykännyt sitä mitä geenit määräsivät tässäkin tapauksessa.

  Mikset vain sano suoraan että se vaatii lukijaltaan irtautumista rationaalisesta ja kriittisestä ajattelusta eli alkamista hihhuliksi.
   
 20. deednait

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  23
  Toisaalta, myöskään jodlaukseen ei kuole Suomessa vuosittain ketään, kun taas reseptilääkkeet tappavat tuhansia. Heitänpä siis lääkkeet pois ja alan treenaamaan.
   
 21. webspy-FIN Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2009
  Viestejä:
  413
  Siksi koska hihhulismi ja avarakatseisuus ovat toistensa vastakohdat.

  Tämänkin ketjun aloittaja on aika hyvin ja ytimekkäästi pistänyt otsikkoon sen syvimmän syyn miksi hän pitää tämän Magneettimedia (ent. Iso-Magneetti) lehtijulkaisun juttuja täytenä paskana.

  Koska ne jutut pelottaa häntä. Mutta ei siinä mitään kyllähän jotkut aikuiset pelkäävät pimeäänkin ja ei siinä mitään hävettävää ole. Silloin pitää nukkua valot päällä jne.

  Tämä pelko tulee vaan epätietoisuudesta ja epätietoisuus aiheuttaa pelkoa.

  Ja siinä vaiheessa kun kuka tahansa yksilö alkaa kyseenalaistamaan oman tietoisuutensa tällaisista asioista niin jos ei hän kykene heräämään kollektiivisesta tietoisuudesta niin siinä on pieni vaara ajautua skitsofreenikoksi. Se ei silti tarkoita sitä, että Magneettimedian jutut olisivat skitsojen kirjoittamia. Ei todellakaan... Sillä ongelma on vaan siinä, että manipuloidut massat elävät niin vahvassa suggestiossa, että pitävät tällaisia juttuja täysin hulluina ja skitsoina.

  Nykyinen yhteiskunta kaikkine ismeineen on erittäin skitsofreeninen.
   
 22. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  218
  Melkein. Myönnän että vähän saivartelen.

  Tarkoitin, että monet sellaiset sairaudet, joihin ei automaationa sairastu perintötekijöidensä takia, eivät ole varmuudella kokonaan vältettävissä millään elämäntapavalinnoilla. Esimerkiksi monet syövät. Sepelvaltimotautiakin esiintyy ainakin vanhimmissa ikäluokissa mitä tahansa ruokavaliota noudattavassa ryhmässä, vaikka toki vähimmillään naurettava murto-osa nykytasosta.

  Diabetes(II) taas kuuluu siihen täysin vältettävien joukkoon, ja samanaikaisesti siihen on jokaisen mahdollista sairastua. Sitä voidaan sairautena verrata (aktiiviseen)alkoholismiin, sillä parantuminen on mahdollista pelkällä tahdonvoimalla(jota kyllä monessa tapauksessa vaaditaan helvetisti).

  Kokonaan ympäristötekijöihin perustuvaksi luokittelen aikuisdiabeteksen sillä perusteella, että tämä "alttius" on kaikilla ja perustuu normaaliin ihmisen fysiologiaan. Oikeasti perinnöllisissä sairauksissa on tilanne usein se, että osa väestöstä on täysin turvassa juuri siltä sairaudelta riippumatta siitä, miten elää.
  Osa sairauksista kokonaan, useimpia ei. Esiintyvyyttä voidaan lähes kaikissa pienentää.
  Terveellinen ruokavalio tarkoittanee tässä virallisten suositusten mukaista. Se ei suinkaan minimoi sydän- ja verisuonitautien riskiä vaan aiheuttaa melko suuren riskin verrattuna moneen muuhun ruokavalioon. Näinollen johtopäätös on väärä.

  Tai oikeastaan vääristä syistä oikea. Monille sairauksille voi olla synnynnäisesti altis, perintötekijöiden lisäksi mm. äidin raskausaikaisten tapojen vuoksi.

  Minä sanoisin, että se edellyttää lukijaltaan huumorintajua. Silkkaa ulostettahan siellä on, vaikka aiheet ovatkin usein niitä hyssyteltyjä, jotka kaipaisivat käsittelyä valtamediassakin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2011
 23. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  3 105
  Vedät hatusta itse sen mitä tutkimuksessa tarkoitettiin terveellisellä ruokavaliolla ja kumoat tämän hatusta vedetyn määritelmän perustein johtopäätökset, hienoa argumentointia.
  Johtopäätös oli ainakin tutkijoiden mielestä hyvin selkeä, kaksi täysin erilaista elämäntapaa,mutta taysin sama sairaus, täysin samassa kohdassa kehoa --> geeneillä on suuri vaikutus.
  Mutta vetele sinä hatusta jos tuntuu siltä.
   
 24. Vessapaperimuumio

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  218
  (Väitetyssä tutkimuksessa, johon ei ole viitattu.)

  Yleisen elämänkokemuksen perusteella sinäkin varmaan tiedät yhtä hyvin kuin minä, minkälaista ruokavaliota yleensä tarkoitetaan, kun sitä luonnehditaan "terveelliseksi".

  Lukemalla uudestaan voit huomata, että en esittänyt tätä varmana tietona. Jo sanamuodoista näkee, että mutuilen ja myönnän sen.
  Tästä lisäämästäsi asiastahan olin lähes samaa mieltä. Tietenkään tapaustutkimus ei sinänsä todista mitään, olisi peräti hatusta vedettyä olettaa näin. Lisäksi hyvinkin erilaiset elämäntavat voivat altistaa samalle sairaudelle. Edellisestä huolimatta myönnän tietenkin, että kertomasi perusteella tässä tapauksessa toisen henkilön elämäntavat olivat huomattavasti toista kehnommat.

  Jotta ei tartuta vain tähän yksittäiseen tapaukseen, niin yleisesti minustakin on varsin vakuuttavasti toteen näytetty, että synnynnäisillä ominaisuuksilla(mikä ei tarkoita pelkästään geenejä) on merkittävä tai jopa määräävä osa tiettyjen sairauksien saamisessa. En toki ole tästä eri mieltä.
  Juu, kyllähän minä kun muutkin.
  Tämä on varsin hatusta vedetyn pitkälle viety johtopäätös vaikka unohdettaisiinkin, että kyseessä oli yksittäistapaus. Kerrotun perusteella ei voida varmuudella sanoa, että molemmat veljekset olivat tuomittuja sairastumaan vain siksi, että sekä mäkkiläski että virallisterveellisesti elävä sairastuivat. On muitakin mahdollisia vaihtoehtoja.
   
 25. Tuhnu

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  93
  Katso tämä pätkä.

  William Li: Can we eat to starve cancer? | Video on TED.com
   

Jaa tämä sivu