Maailmanvaltojen tulevaisuus - USA:n, Venäjän ja Kiinan taisto

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja haydens, 08.04.2010.

 1. haydens

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2010
  Viestejä:
  251
  Vuosi vuodelta näyttää enemmän siltä että jenkit kuihtuvat velkoihinsa ja vetävät suurimman osan länsimaista mukanaan. USA:n talouttahan on jo vuosia pyöritetty lievästi velalla, joka myös näkyy nyt lamana ympäri maailmaan jotka siitä ovat riippuvaisia.

  Mielenkiintosia osapuolia tässä on Kiina, joka on maailmanlaajusesta lamasta huolimatta kasvattanut tänäkin vuonna tuotantoaan 10%, lainannut yhä enemmän rahaa Yhdysvalloille ja yleensäkin kasvattanut sekä tuotantoaan että poliittista valtaansa. Uskoisin jenkkien olevan melko kusessa jos kiina alkaa lainojaan perimään.

  Mielenkiintoinen pointti on myös kuinka suurin osa jenkkien yrityksistä valmistaa, tutkii ja toteutaa tuotteensa kokonaan Kiinassa, Taiwanissa tai Intiassa. Loppujenlopuksi vain hyvin vähän tuotannosta on vain jenkeissä.

  Jos, ja kun, kiina alkaa perimään jenkeiltä takaisin velkoja, mitä tulee tapahtumaan? Nyörtyykö USA vai tulevatko he taistelemaan viimeiseen asti armeijallaan?

  Totuus on kuitenkin että kukaan ei voi elää velalla loputtomasti, ja juuri tätä jenkit ovat tehneet viimeiset 10-20 vuotta.
   
 2. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 731
  Brasilia ja Intia kannattaisi ottaa mukaan spekulaatioon vaikkei niillä hetkellä kolmen edellä mainitun vaikutusvaltaa olekkaan.
  Kiina tulee tässä lähivuosikymmeninä haukkaamaan Siperian, ylimääräiselle tilalle ja runsaille raaka-aineille on runsaasti käyttöä.
  Lisäksi itänaapuri kovaa vauhtia islamisoitumassa.
   
 3. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 060
  Mistäs nyt luinkaan että USA syyttää Kiinaa valuuttamanipuloinnista joka on kait aika iso juttu että voi tulla kauppasaartoja Kiinaa kohtaan USA:n toimesta.
   
 4. Garbage handler

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  410
 5. haydens

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2010
  Viestejä:
  251
  En usko että tämä tulee koskaan tapahtumaan. Kiina omistaa tällä hetkellä 25% koko USA:n valuutasta ja tuottaa suurimman osan jenkkien tuotteista. USA<->Kiina kauppasaarto sekä hiertäis välejä että lopettais suurimman osan maailman tuotannoista, tekis Kiinan erittäin mietteliääks USA:n velkojen suhteen sekä lopettais yhteystyön kokonaan. USA:lla ei ole siihen varaa.
   
 6. janneprkl

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2002
  Viestejä:
  1 205
 7. Avautuja

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  1 060
  USA:n kannattaisi valloittaa Kiina ja laittaa ne maksamaan sotavelat. USA:n velat voi kuitata valuuttamanipuloinnilla.
   
 8. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  9 196

  Oikeastaan juuri päin vastoin, Kiinalla ei ole varaa kauppasotaan Jenkkejä vastaan. Jenkit voivat aina löytää jonkun muun joka lainaa niille rahaa, ei ehkä niin halvalla korolla kuin Kiina mutta Jenkit kyllä saa tarvittavat rahansa jostain.

  Kiinalla taaskin ei yksinkertaisesti ole varaa menettää Jenkkejen markkinoita, etenkin jos Jenkit vielä saavat EU:n (tai osan EU:sta) mukaan tuohon.
   
 9. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 731
  Kantaväestön syntyvyys on matala mutta kuolleisuus korkea. Muslimit sitten lisääntyvät varsin runsaasti. Ei se nyt ihan hetkessä islamisoidu kylläkään.
  Lisäksi vielä noista kaukasuksen maista lappaa islamilaisia työläisiä.
   
 10. miten ne taistelee armeijallaan, jos kiina vaan lopettaa kaman viemisen jenkkeihin?
   
 11. ei ne voi kuitenkaan loputtomasti vain lainata rahaa.
   
 12. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 952
  Tämähän johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että se on vain sielä halvempaa kuin muualla maailmassa. Työntekijöille maksetaan pienempää palkkaa kuin jenkeissä ja aasialiset tekee enemmän duunia.
   
 13. haydens

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2010
  Viestejä:
  251
  Ja eikös tämä ole juuri se ongelma? Jenkit korottaa hintoja lainan avulla.
   
 14. Greetie

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  3 952
  Ei niitä yrityksen omistajia kiinnosta mikään muu kun oma napa. Halvimman kautta mennään, kunhan saadaan takas rahaa enemmän.

  Mutta ongelmahan se voi olla. Enpä ole perehtynyt sen enempää.
   
 15. heipähei

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2011
  Viestejä:
  233
  En tiedä onko vanhan ketjun nostaminen kiellettyä, mutta nostetaas nyt. Mites asiat on nykyään asian suhteen? Onko kiina jo mennyt usan ohi vai onko se vasta tulevaisuuden asia? Vai onko kiinan kommunistinen puolue menettämässä kannatusta ja samalla kiina kaatuu tai sitten kiina hajoaa sisäisesti köyhyyteen (lue: tuloerot)?? Itse en näistä niin tiedä, joten sivistäkää!
   
 16. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/872842-maailma-shakkilautana-geopoliittinen-murroskausi-2012-3-maailmansota.html

  Tuolla vähän ajantasaisempaa turinaa. En ole jaksanut nyt nostella ylöspäin, kun en saa itsekään tolkkua mitä juuri nyt on meneillään. Korean niemimaan tilanne on tällähetkellä akuutti ja yhdistää kolmea suurta, Intian nousu aseellisena mahtina puhuttaa (venäläiset aseistaa), euroopan energiapolitiikka on liipasimella (south corridor) ja Iran-Israel uhittelu hermostuttaa. Kiinan ja Usa/Eu:n kauppasota on pöydällä päällimäisten joukossa ja myös Falklandista(öljy) on ollut rankkaa sananharkkaa viimeviikkoina.
   

Jaa tämä sivu