Lastenrattaat topic..

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Raksu_03, 24.01.2006.

 1. Raksu_03

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2002
  Viestejä:
  66
  Olin täällä näkeväni moisen joskus, haku ei löydä, enkä minäkään.. Eli lastenrattaa pitäis hommata.. suosituksia?

  Tälläset kävi mielessä:
  http://www.nuppuliina.fi/cat/product_catalog.php?c=159[signature]X2 3800+, 1024 dual ram 400MHz, X1800 XT, Samsung 913B

  5x genelec 8020A, 7050B.[/signature]
   
 2. Altti450

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2000
  Viestejä:
  194
  Hommaa kerralla hyvät. Rattaat on huonoin paikka säästää. Nimim. kokemusta on.

  Ps. isot pyörät. Ja uudet, ei käytettyjä (ainakaan paria vuotta vanhempia).

  [Edited by: Altti450 on 24.1.2006 20:30][signature]Vantaa. Huudon palautteeni:http://www.huuto.net/fi/showfeedback.php3?fbuser=altti
  [/signature]
   
 3. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 692
  Miksi? Itselläni ei ole lasta eikä ole tulossakaan ihan hetkeen, mutta silti olisi mukava tietää. Tommoset uudet rattaathan maksavat saman kun joku vanhempi auto![signature]Epox EP-8RDA3I, AXP2500+@3200+, R9800SE@R9800Pro, 512Mb Dual DDR 400Mhz[/signature]
   
 4. finbatt

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2000
  Viestejä:
  1 295
  Täälläkin rattaat hankintalistan kärjessä. Aikamoisia hyökkäysvaunuja uudet mallit ja varusteita suurinpiirtein levyjarruista alkaen. Mamman kanssa käytiin katselemassa Emmaljungan vaunuja, vaikuttivat riittävän laadukkailta. Todella leveät renkaat kiinnitti ainakin oman huomion, tiedä sitten onko niistä hyötyä vai haittaa.[signature]I see dead pixels[/signature]
   
 5. Cunnus

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2002
  Viestejä:
  24
  Ihan kelvot rattaat lienevät myös Oran Jovi Airit. Lastentarvikeliike Vauvatar myy niitä kohtuullisen edullisesti. Tuollaiset hankittiin muutama viikko sitten. Sen verran tähän kommenttiin kannattaa suhtautua varauksella, että käyttökokemusta ei vielä ole, mutta varsin yksinkertaisilta ja jämäköiltä rakenteensa puolesta nuo vaikuttavat. Ainakin uskon niiden kestävän hintansa edestä.

  Sinällään olen kyllä samaa mieltä siitä, ettei niitä aivan halpiksia kannata lähteä ostamaan. Ainakin näppituntumalta kaupassa rakenne oli usein aika sekundaa. Ei sellaisiin omaa lastaan kyllä tee mieli laittaa. Myöskään kovin näppärä niitä ei ole taittaa vaikka takakonttiin, pyörien irrotus ei suju, koppa on kiinni tuhannella solmulla ennen kuin irtoaa jne.

  Kaveripariskunnalla on käytössä Brio combit. Ihan heidän kokemuksensa perusteella myös niitä voi kyllä suositella, mutta hinta on jo aika suolainen ad 600 euroa tarjouksessa. Rakenne oli ihan kopelotuntumalla aika vastaava tuon Oraksen kanssa, kopan irroitusmekanismi oli kyllä helpompi ja muutenkin kankaat ynnä muut materiaalit tuntuivat hiukan jämäkämmiltä. Käytössä sitten nähnee, onko noista oikeasti iloa.

  [Edited by: Cunnus on 24.1.2006 21:14][signature]Suunta.org eli Kulttuuriyhdistys Suunta ry[/signature]
   
 6. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
  Liitetäänkös lastenvaunut samaan topickiin?

  Sellaisten hankinta olisi edessä ja tavoitteena olisi suht laadukkaat, mieluiten ilmarenkailla varustetut ja ehdottomasti pieneen tilaan väännettävät mallit

  Topicin aloittajalle: En ole tähän mennessä vielä tavannut yhtään henkilöä, joka olisi suositellut tai väittänyt mukaviksi tuollaisia ""ostoskärryrenkaisia"" rattaita, eli mieluummin juoksurattaat isommilla pyörillä.[signature]When the Boogeyman goes to sleep every night he checks his closet for Chuck Norris.[/signature]
   
 7. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 147
 8. Kawala

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2002
  Viestejä:
  120
  Ilmarenkaat ehkä kuulostavat hyvältä, mutta ei ole niin hyvät kun voisi luulla. Pienikin ilmavajaus renkaissa aiheuttaa sen, että rattaita/vaunuja on paljon raskaampi työntää. Lisäksi on olemassa puhkeamisvaara. Sellaiset renkaat, joita on Teutonian tai Hartanin rattaissa/vaunussa, ovat todella hyvät. Ne kestää kauan ja on kevyet työntää.[signature]Kaikki typot on tehty tarkoituksella.[/signature]
   
 9. mikkilj

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2003
  Viestejä:
  14

  Tuossa on pointtia tullutkin melkoisesti. Tämä on väärä paikka säästää. Tai jos haluaa säästää niin hankkii yhdistelmärattaat. Ja sellaiset yhistelmärattaat, joissa on erillinen istuinosa isommalle muksulle ja erillinen koppaosa vauvalle. Ja tosiaankin siten että noista jompi kumpi on paikallaan, ettei sitä koppaa vain nostetan istuinosaan. Tällöin tuo koppa on aika pieni.

  Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Koko. Tuollainen lastenvaunu kopalla on kokoontaitettunakin yllättävän iso. Mikäli omistaa auton, kannattaa liikkeeseen mennä auton kanssa ja kokeilla miten vaunut mahtuvat kyytiin. Mitä pitää ehkä ottaa irti ja mahtuuko mukaan enää muuta tavaraa.

  Renkaiden koosta ja muusta tulikin jo juttua. Lisäksi laatumerkki kestää ja säilyttää myös arvonsa. Eli on myytävissä eteenpäin kun vaunut jää tarpeettomaksi. Myöskin mahdollisten varaosien saatavuus on taattu.

  Joskus taannoin ostin meidän perheelle Emaljungan yhdistelmärattaat. Kestivät kolme muksua loistavasti ja nyt syksyllä möin härvelin eteenpäin. Edelleen lähes uudenveroisessa kunnossa. Kestää takuulla toiset 3 tenavaa vaikka vaunuilla ikää jo yli 8 vuotta. Voin suositella.

  - J
   
 10. Olisi aikanaan laittanut rahat kondomeihin, ei tarvitsisi nyt miettiä tällaista.
   
 11. Tarman

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  64
  Näin niinku sivuhuomautuksena ;)
   
 12. Sabru

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  74
  Tommonen on ollu kuukauden käytössä eikä pahaa sanottavaa ole. Hyvin kulkee lumessa ja noihinhan lapsi mahtuu vielä isompanakin. Ihan kohtalaisen pieneen pakettiin saapi kuljetusta varten.[signature][/signature]
   
 13. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Parit rattaat loppuun työntäneenä jokunen huomio:

  Kokeile ennen kuin ostat:

  kokeile työntöaisan korkeus: sen olisi paras olla säädettävä. Monet kalliitkin rattaat on varustettu työntöaisalla, joka on tarkoitettu 150 senttiselle hukkapätkälle. Liian matalasta aisasta on helvetin rasittava työntää, ja selkä kipeytyy.

  Katso, ettei rattaat ole jo valmiiksi vinossa. Kokoontaitettavien rattaitten sisältämä nivelmäärä on valtava, ja kun niitä aikansa käyttää, nivelet alkavat antaa periksi, ja vaunut lysähtävät vinoon. Koskee erityisesti yhdistelmärattaita/vaunuja.

  Kumipyörät on leveät, ja kerää moninverroin enemmän koiranpaskaa ja kuraa kuin kapeat pyörät. Mutta ne on nyt muotia.

  Kuulalaakeroidut pyörät on MUST. Eli ei kannata ostaa liukumuovilaakeroituja halpisrattaita, ne ei kestä. Ainakin niitä sitten pitää muistaa rasvata paksulla akselivaseliinilla, mikään CRC ei voitele tarpeeksi hyvin. Pyörät on oltava riittävän suuret. Lastenrattaissa ei ole koskaan liian suuria pyöriä. Mitä suuremmat pyörät, sitä kevyempi työntää. Ne lähtee helposti irti autoon pakkaamista varten.

  Kokoontaitettavia sateenvarjorattaita ei kannata ostaa kuin hätävaraksi, usein saa ilmatteeksi kun käy talon pyörävarastosta hakemassa. Ota ne pölyisimmät ja suihkuttele suihkun alla puhtaaksi.

  Tummat, tukevat, siistit, ei liian huomiotaherättävät, niin ne jopa säilyttää jonkinlaisen jälleenmyyntiarvon ja voit myydä ne eteenpäin kun et enää tarvitse.

  [Edited by: cosmichd on 24.1.2006 21:45][signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
   
 14. Amdeli

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2002
  Viestejä:
  758
  Ja kannattaa unohtaa tuollaset ""väpättävät"" eturenkaat! Mut jos menet ostamaan niin muistat tämän neuvon ainaki sitten ku menet soralla tai lumessa. Isot renkaat on hyvät.

  Me ostettiin ekaksi uudet yhdistelmät ja toisen muksun tullessa käytetyt yhdistelmätuplat lisäksi löytyy käytetynä ostetut matkarattaat. Eli kannattaa kattoa niitä rattaita myös esim huuto.netistä..
   
 15. coturnix

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2001
  Viestejä:
  542
  Sun isäsi on varmasti miettinyt tätä samaa aikoinaan.[signature]Out for the scramble we?ve got to get airborne
  Got to get up for the coming attack.
  [/signature]
   
 16. gynde

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2002
  Viestejä:
  913
  En kyllä näe syytä miksei käytettyjä voisi ostaa? Meille hankittiin reilu 5v vanhat Oran rattaat vuonna -02 ja eipä laadussa ollut mitään valittamista kun vertasi uusiin rattaisiin. Saattoi ehkä puuttua ilmarenkaat, aluvanteet ja kevlarrunko :) Mutta hintakin oli aivan eri luokkaa ja erotuksella sai sitten hankittua istuimen autoon ynnä muita lastentarvikkeita. Ja hyvin on työnnelty rattailla poikaa paikasta toiseen. Tietenkin jos pätäkkää on niin uutta vaan peliin mutta ei se vauva niin paljoa siitä välitä onko kärry vm. 00 vai 06. Isukille ehkä on tärkeintä että on pelit ja vehkeet lastenrattaissakin. Pingopangopongo merkkejä välttäisin ostaa sitten uuden tai käytetyn.

  Tai ehkä nyt uusiin malleihin on tullut jotain erikoista ja hienoa uutta joka puoltaa uusien ostoa. En ole ihan selvillä kun ei ole akuuttia tarvetta.

  [Edited by: gynde on 25.1.2006 10:03][signature]Kaks miestä meni marjaan, toinen edestä ja toinen takaa. [/signature]
   
 17. muroo

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2004
  Viestejä:
  6
  Eli teillä on siis ihan pieni vauva tai on vauva tulossa ja ensimmäisiä rattaita olet hommaamassa?

  Jos näin on, niin unohda nuo kuvassa olevat rattaat ihan ensimmäisenä. Osta kunnolliset rattaat jossa on ISOT kuulalaakeroidut pyörät. Tuommoiset vaunut jossa on pienet renkaat on ihan hirveitä työntää. Noilla pienirenkaisilla vaunuilla pärjää hyvin jossakin ostoskeskuksen sisätiloissa, mutta ulkona niillä ei tee mitään. Vaunuilla kuljetaan kuitenkin myös paljon hiekkaisilla kävelyteillä sekä talvella pienessä lumihangessa ja viimeistään siinä vaiheessa sinä olet erittäin tyytyväinen jos ostit kunnolliset vaunut jossa on isot renkaat.

  Meillä on ollut Emmaljungat ja ei mitään valittamista. Vaunuilla ikää nyt 3 vuotta ja on kunnoltaan edelleen kuin uudet. Vaunut seisovat suorassa ja kaikki toimii, mikään ei ole rikki. Lisäksi kangas on kestänyt pesut yms. eikä siinä näy käytännössä kulumisen jälkiä. Maksavat paljon, mutta kyllä niissä saa myös rahoille vastinetta.
   
 18. maZZe

  Rekisteröitynyt:
  25.11.1999
  Viestejä:
  41
  Meille tilattiin rattaat saksasta ja tosiaan tuli kotiovelle asti. Säästöä tuli noin 130e verrattuna siihen, että olisi ostanut rattaat Oulun liikkeistä. Manuaali oli kylläkin saksankielinen mutta eipä nuo hirveän monimutkaisia systeemejä ole käyttää ilman manuaaliakaan.
   
 19. topsi

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  487
  Voihan ne käytettynä ostaa jos ne on hyvät.

  Emmaljungat ovat ainakin tosi jämäköitä ja laadukkaan oloisia. Meillä on ollut Emmaljungan yhdistelmät puoli vuotta, ja tyytyväisiä ollaan oltu. Mekanismit ovat toimivia, osittain metallisia. Eräillä tuttavilla on myös ollut Emmaljungat jo monta vuotta, ja edelleen ovat hyvässä kunnossa.

  Ja sitten asia johon oikeasti kannattaa kiinnittää huomiota: Kuosi. Mahdollisimman ajaton, esim. musta. Kun olimme ostamassa kärryjä, niin katselimme hieman käytettyjäkin. Kaikki ""tyylikkäät"" eli yksiväriset jne. olivat huomattavasti paremmissa hinnoissa kuin nalle tai kukkakuvioiset, jotka ovat olleet muodissa pari vuotta sitten. Jos vaunut ovat ajattomat, laadukkaat ja hyväkuntoiset, saattaa niistä saada ""melkein"" omansa pois vaikka 2-3 vuoden päästä.[signature]Bensiini vs. diesel laskuri[/signature]
   
 20. Espoorican

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2000
  Viestejä:
  1 224
  Jos raha tuntuu ylivoimaiselta niin kannattaa ostaa käytetyt Brio Combit.
  2 vuotta vanhoja saa jo vähän yli sadalla eurolla.
  Lukuisia testivoittoja ja parannuksia takana.

  Parvekekärryiksi sitten melkein mitkä vaan jossa sisällä irroitettava kantolaukku.

  Itse hain juuri Saksasta huhtikuussa aloittavalle uudelle tiimin jäsenelle valmiiksi Teutonian Elegance rattaat.
  [​IMG]


  [Edited by: Janzcu on 25.1.2006 10:46][signature]Opteron 170 @ 2700MHz, 2GB UCCC, 1.4 Tt, Asus A8N Premium, 7900GT, Zalman 9500led,
  2x SyncMaster 940B, NZXT LExa.[/signature]
   
 21. -jT-

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2002
  Viestejä:
  8
  Emmaljungan Cerox vaunut olleet 1.5 vuotta käytössä ja pirun jämäköt vieläkin. Laatu maksaa (ehkä hieman liikaakin, n:500e), mutta käytössä sen on huomannut. Isot ilmarenkaat kulkee loskassakin, verrattuna 5-> vuotta vanhempiin joissa koko kumirenkaat. Kääntyvä työntöaisa kuulosti ensin turhanpäiväiseltä, mutta osottautui tosi käteväksi. Ei pääse aurinko paistamaan suoraan päin näköä vaaville, kun kääntää aisan toisinpäin. Muutenki noissa on säätö systeemit eri planeetalta, kuin jossain höpöhalpa merkeissä

  Kangas ei ole haalistunut käytannössä laisinkaan, toisin kun halvoissa vaunuissa ne näyttää ensimmäisen kesän jälkeen jo karseilta.

  Pirun kalliithan nuo ovat, mutta ne säilyttää arvonsa paremmin...

  PS: Ovat myynnissä, jos jotain sattuu kiinnostamaan... [signature]XP 2500+ (B), abit at7 max2, 1gb DDR 400mhz, 200gb+2*120GB+2*80GB HDD´s, Teac@pioneer dvd+-rw, Sony 20[/signature]
   
 22. StrongBoy

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  177
  Marraskuussa tuli hankittua vaunut talliin.
  Yhdistelmävaunut. Pehmeällä kantokassilla.
  Niks naks => Rattaat.
  Niks naks => Työntöaisa heittämällä yli ja meno suunta vaihtuu
  Niks naks => Vaunut nätissä paketissa.

  Gessleinin Mac-fi
  Linkistä löytyy malli Swing-fi,mutta kuva on just noista mitkä hommattiin meille.
  http://www.vaunuaitta.fi/tuotteet/lastenvaunut/gesslein/swing-fi2005/

  Emmaljungat oli toinen vaihtoehto,mutta Gesslein meni ohi painon suhteen (kevyemmät) ja meni pienempään nippuun.
  Hinnoissa ei ollut suurtakaan eroa.

  Hankintaan vinkkejä:

  Kannattaa tutustua huolella ominaisuuksiin. ""Väpättävät"" etupyörät samantien unohduksiin. Tuntuu aluksi näppärille,mutta todellisuus iskee lujaa.
  Onneksi päästiin koeajamaan noita väpäväpä vaunua ennen omien ostoa.
  Taittava aisan yläosa on kätevä esim. pieni hissi tai jotain.
  Nostele,työntele,hyppyytä,renkuta..jne vaunua ennen ostopäätöstä.
  Kysele kaikki mahdollinen ja mahdoton.

  [Edited by: StrongBoy on 25.1.2006 10:51]
   
 23. smileys

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2001
  Viestejä:
  152
  Jos omistatte auton niin itse tuli huomattua että noita vaunuja tuli käytettyä tosi vähän (onneksi ei ostettu vaan saatiin lainaksi emmaljungan uutta vastaavat) sen sijaan kun muksu on vähän isompi niin ""sateenvarjo"" rattaita on kyllä tullu käytettyä tosi paljon. sillon kun nassikka oli pieni niin tuli aina otettua turvaistuin matkaan ja nakattua ostos kärryihin esim kaupassa. [signature]-Ite OOT-[/signature]
   
 24. tacc

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2003
  Viestejä:
  98
  Meillä oli ensimmäisellä lapsella Emmmaljungan kuomurattaat ja pehmyt kantokoppa niihin. Olivat kai sitten jonkinlaiset yhdistelmät. Silloiseen keskusta-asuntoon ja elämäntilanteeseen erittäin toimiva paketti. Rattaat jätettiin alakerran varastoon ja kantokoppa napattiin mukaan kämppään. Pienen vauvan kanssa se ""heittoaisa"" oli todella hyödyllinen ominaisuus.

  Myytiin rattaat juuri pois ja kunto oli parin vuoden käytön jälkeen kuin uusissa. Kestävät ja tukevat ovat. Miinuksena aika suuri koko ja paino. Hintaa oli ostettessa n. 600? ja reilu puolet saatin nyt.

  Nyt kun asumme muutaman kilsan keskustasta niin ei ollut kovinkaan kätevät kaupunkireissuihin. Kannattaa toisiaan miettiä tarkasti millaiseen käyttöön ne tulee. Itse katselisin rattaita, jossa samaan runkoon voi laittaa erilaisia osia. Aluksi turvaistuin tai makuukoppa, myöhemmin istuinosa jne. Ja jos rattaita on tarkoitus kuljettaa autolla, kannattaa pari kertaa miettiä tilan tarve ja kasaamisen helppous.

  Nyt toisen lapsen ollessa puoli vuotta eteen tuli kaksosten rattaitten hankinta. Saatin lainaan Emmaljungan luxus malli mutta aivan liian kömpelöt, suuret ja raskaat meidän käyttöön. Ei sopinut edes asunnon ulko-ovesta kulkemaan. Päädyimme ostamaan Mutsy Urban Rider rattaat varustettuna kahden istuttavalla Duoseatilla. http://www.mutsy.nl/. Hauska ja kompakti paketti kahdelle pienelle tytölle.

  Tilasimme Mutsyt Pingpong:sta, jonka joku jo aikaisemmin mainitsi. Maileihin vastaaminen kesti aluksi, mutta kun ensimmäinen vastaus tuli niin yhteydenpito alkoi onnistua. Rattaat tulivat alle viikossa kotiin asti ilman rahtimaksua.[signature][ keep it simple ][/signature]
   
 25. MiG

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2001
  Viestejä:
  57
  Meillä käytössä olosuhteiden pakosta =) Emmaljungan Twin Cerox -rattaat.
  http://www.emmaljunga.co.uk/product.asp?bvid=8&artnr=28607

  Meillä siis kyseessä kaksosrattaat, mutta Emmaljungalta löytyy yhdelle lapselle samaa sarjaa olevia rattaita (Cerox sport). Rattaat ovat kaikin puolin tukevat, helppokäyttöiset, varmatoimiset ja menevät vielä pieneen tilaan (tämä on tietysti suhteellista kaksosrattaiden kanssa...=).

  Jos tykkää käydä lenkkiä heittämässä rattaiden kanssa niin ehdottamasti kannattaa ilmapyörät hommata, rullaavat paremmin ja ovat muutenkin miellyttävämmät.

  Emmaljungan rattaita ja nimeomaan yhdistelmävaunuja voin täysin suositella oman kokemukseni pohjalta. Ne eivät kuitenkaan ole sieltä edullisemmasta päästä.

  [Edited by: MiG on 25.1.2006 11:44]
   

Jaa tämä sivu