Lämpötilanvalvonta tekstiviestillä

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja Zeiar, 01.02.2012.

 1. Zeiar

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2003
  Viestejä:
  471
  Haussa olisi siis lämpötilasta/sähkökatkosta SMS-viestillä hälyttävä laite maalla sijaitsevan omakotitalon valvontaan. Olen lähdössä muutaman viikon päästä reissuun pariksi viikoksi ja tuntuu hieman orvolta jättää tönö oman onnensa nojaan kovalla pakkasella.

  Clasulta löytyy esim. linkin GSM-valvontamokkula, mutta ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä muista vastaavista laitteista.

  Kauko-ohjattava GSM-hälytin Ontech GSM 9030.
   
 2. Grazer

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  2 255
  Ukon kanssa asenneltiin tuossa syksyllä kesämökille Celotronin Centro juuri samaa tarkoitusta varten, ettei tarvitse talvella käydä vähän väliä katsomassa, onko lämmitys kunnossa. Tuosta Centrosta löytyy neljä tulosilmukkaa, jotka voi ohjelmoida joko halutusti esim. NO/NC-silmukoiksi tai mittaamaan esim lämpötilaa. Lämpötila-anturi tarvitaan tietysti erikseen. Laitettiin sitten samalla myös mankkari ulko-oveen että saa hälytyksen jos joku rosvo painelee sisälle. Vakiona tuosta löytyy myös yksi relelähtö (lisärelekortilla saa 4kpl lisää). Siihen olisi tarkoitus tässä keväällä laittaa 100dB:n paremmalle puolelle yltävä sireeni, niin ei siellä tuvassa viitsi kauhean kauaa oleskella hälyt päällä, tosin, voihan se rosmo sen sireenin paskaksi lyödä.
  Hintaa nyt en valitettavasti muista yhtään ja tuokin ostettiin vielä tutun lukkosepänliikkeen kautta niin taisi mennä aika olemattomalla katteella.
   
 3. Kremnen

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2008
  Viestejä:
  712

  Yleensä hinnat tutuille pistetään kyllä +10%, koska tuttuhan on varma nakki ostajana tunne-bondauksensa vuoksi. :D Muutenkaan en oikein jaksa uskoa näitä legendoja, että joku jonkun tuttuuden vuoksi halvalla möisi? Jossain pienemmässä kaupungissa saisi lukkoseppä olla silloin suurin piirtein kaiken lahjoittamassa pois koska tuttuja kyllä riittää. Kukapa sitä ilmaiseksi töitä tekee, ei varmaan lukkoseppäkään, edes "tutuille" jaksa sitä tehdä koska omasta palkastaanhan siinä silloin tingitään.

  Sen vielä käsitän, jos "tuttu" on sama asia kuin oma perheenjäsen tai vaikka serkku, silloin saattaa vielä klaanialennuksia irrota varsinkin jos on tehnyt vastapalveluksia eli vaihtokauppaa.

  Asiaan: Siihen Centroon ei sitten kannata ostaa sitä 20-30 euron hintaista lämpötila-anturia. Asiasta selviää n. 1 eurolla. Siihen käy nimittäin anturiksi 10K NTC-termistori.
   
 4. Golfgerberos

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  247

Jaa tämä sivu