Lääkärin muistiinpanot

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tulkku., 07.11.2005.

 1. Tulkku.

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  206
  Hei.

  Menen joidenkin päivien kuluttua työpaikkalääkärille työtarkastukseen. Se tarkistus on samanmerkkisellä asemalla kuin jossa olen käynyt joskus ennenkin lääkärissä. Silloin kaikki minun aikaisemmat käynnit ja vaivat näkyvät siellä tietokoneella. Tahtoisin kuitenkin että ne eivät näkyisi. Mitä minun pitäisi tehdä. En tahtoisi että siellä katsotaan minun menneisyyttä ja mitä olen milloinkin sairastellut.
  Tiedän minä että ei niitä tarvitse niin ajatella kun lääkäreitä ne vain ovat, mutta kuitenkaan en tahtoisi.

  Terveisin Tulkku[signature]www.tulkku.vuodatus.net
  ตุลกุ[/signature]
   
 2. foo10

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2001
  Viestejä:
  336
  Ne merkinnät on siellä ihan oman itsesi takia, sieltä näkee kaikki vaivat mitä sinulla on ollut vaivana ja joskus niistä voi olla apua selvittämään jotain muuta tautia tai tilaa.

  Muista nyt että lääkärit ja muut ovat kyllä vannoneet valansa ja näin eivät saa paljastaa mitään tietojansa sinusta. [signature]I found myself an easy way out
  Sticking that fucking shit into my arms
  [/signature]
   
 3. RM

  Mitä töitä tulkku teet?
   
 4. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  2 478
  Onpa jännä kysymys, aloin oikeen miettii :P Periaattees lääkärillä on vaitiolovelvollisuus mutta luulis että tarkistetaan vanhat vammat sun muut, ettei joudu työntekijä edesvastuuseen tjsp. Nyt kun mutuilin heti alkuun niin joku varmaan voi antaa tarkempaa tietoa.[signature]Jag är en titta på[/signature]
   
 5. Ylde

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  68
  Voit kyllä vaatia, että saat nähdä kaikki tiedot jotka sinusta on siellä ylhäällä. Pois et niitä kumminkaan saa.
   
 6. Tulkku.

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  206

  Auttaisin keittiöaskareissa.

  T:Tulkku[signature]www.tulkku.vuodatus.net
  ตุลกุ[/signature]
   
 7. pauke Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2000
  Viestejä:
  759  Hei Tulkku,

  lääkärillä on vaitiolovelvollisuus, vaivasi saattavat näkyä tietokoneelta, mutta niitä ei saa kertoa eteenpäin. Työnantaja saa tietää käynnistäsi ainoastaan sen, että pystytkö terveytesi puolesta ja sitä vaarantamatta suoriutumaan työtehtävistäsi. Millä alalla työskentelet? Osaatko sanoa tarkemmin millaisesta tarkastuksesta on kyse?[signature]Evidence of innocence is irrelevant[/signature]
   
 8. Kof3

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  483
  Heh... En tiedä miten muilla, mutta itselleni nämä lääkärien yms. ""vaitiolovelvollisuudet"" ei merkitse mitään. Sen verran on omakohtaisiakin kokemuksia asiasta.

  Onhan se vähän ikävää kun ei voi kenellekään ""luottamuksellisesti"" mitään kertoa, jos joskus tulee jotain sairauksia tms. No, en mä kyllä muutenkaan oikein tykkää lääkärissä käydä. Mieluummin vaikka kuolen kuin menen lääkäriin.[signature][¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯]
  |[mark green]Leipää ja sirkushubeja.[/mark]
  ··??(¯)(¯¯¯¯)(¯¯¯¯¯¯¯)(¯¯¯¯)(¯)??··[/signature]
   
 9. Babari

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2003
  Viestejä:
  149
  Mulle tuli kerran himaan iso A3 kokoa oleva ruskea paksu kuori. Avasin sen ja se sisälsi kaikki potilastietoni, siis kaikki käynnit lääkärillä+tapaturma-asemalla ja ison pinon röntkenkuvia. Kun on nuo nilkat ja ranteet murtuneet useamman kerran niin kuviakin oli aika iso nippu, urheillessa siis nämä murtuneet. Ihmettelin sitten, että miksi ne nämä mulle lähetti. Soitin sitten omalle lääkärilleni ja kysyin WTF? Käski äkkiä toimittaa ne terveyskeskukseen tai vaihtoehtoisesti ne tultaisiin hakemaan multa himasta. No, terkkariin oli silloin matkaa 100 m joten heitin ne sitten sinne. Tässä vaan jälkeenpäin tuli mieleen, että aika huolimatomasti ne niitä lähettelee jos ne kerran on luottamuksellista tietoa. Luulisi, että tuollaisessa tapauksessa se kirje pitäisi kirjata henkilökohtaisesti saaduksi. Toisaalta eihän niinden edes pitänyt niitä mulle lähettää. Vaikka lääkärillä on mitkä salassapitovelvollisuudet niin luulen, että noi munkin liput/laput ja kuvat on ollut luettavissa kenellä jampalla tahnsa tuolla terveyskeskuksessa.[signature]Michael Jackson didn't want to be white. He was just scared shitless by Chuck Norris and he stayed that way.[/signature]
   
 10. Ylde

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  68
  Sellaiset henkilöt saavat lukea potilastietoja, jotka niitä työssään tarvitsevat eli käytännössä lahinnä sairaanhoitajat ja lääkärit. Muut sitten ei. Toisaalta mitä hyötyä niistä muistiinpanoista olisi jossei niitä saisi lukea kuin se lääkäri, joka ne on tehnyt?

  Olen itsekin joskus pyytänyt kopioita omista epikriiseistä ja leikkauskertomuksesta. Ihan normaalina kirjeenä ne silloin lähetetti. Tosin jos tuollaisia pyytämättä tulee niin silloin on joku möhlinyt.
   
 11. Väinämöinen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 175
  Ai jaa. Valoitappas hieman lisää, ja marssi samantien myös poliisisedän puheille jos katsot ""oikeuksiasi rikotun"".

  Itse ainakin luotan vahvasti lääkirikunnan vaitioloon. Itse asiassa vahvemmin kuin minkään muun ammattiryhmän..

  Ja mitä tuohon kuolemakommettiin tulee niin käytännön tasolta tiedän että nuo puheet ovat usein vaan puheita, sitten kun hätä tosissaan tulee niin toinen on ääni kellossa :)
   
 12. Väinämöinen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 175
  Tuohon liittyen suurin osa terveydenhuolloon järjestelmistä logittaa sen kuka katsoi ja mitä, eikä paperiarkistoihin todellakaan ole pääsyä kenelle tahansa..

  Terveydenhuollon ammattilaiset kyllä tietävät tuon seikan, eivätkä turhaan käy kurkkimassa.. parhain motivaattori tuohon lienee se, että ko. rikkomus on mm. irtisanomisen peruste.
   
 13. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 493
  Salmonellatestitkö kyseessä kun keittiöhommia teet :D

  Nimimerkillä pomo itse kai paskoi puolestani aikoinaan...

  [Edited by: Duunari on 7.11.2005 20:16]
   
 14. analog-

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  19
  Olen aina kuvitellut Mulkun noin 30 - 40 vuotiaaksi työttömäksi, lihavaksi, huonohygieeniseksi ja silmälasipäiseksi hieman vajaaälyiseksi (ehkä Down-syndrooma) mieheksi, enkä varmaan ole kaukana totuudesta. Millaisia mielikuvia teillä on tästä toisten vihaamasta ja toisten rakastamasta hepusta?
   
 15. Bargain

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  436
  Siellä nimen perässä lukee varmaan ""Asiakas on Tulkku"" ;)[signature]To win you I'd stand naked, stoned and stabbed/ I'd call that a bargain/ The best I ever had[/signature]
   
 16. Tulkku.

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  206

  Hei
  Ei minulla ole sellaista syndroomaa. Enkä ole älyvajaa.

  T:Tulkku[signature]www.tulkku.vuodatus.net
  ตุลกุ[/signature]
   
 17. Einstein

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2002
  Viestejä:
  2 453
  Älä saatana naurata! :D Saat kyllä ostaa mulle uuden näppiksen, kun onnistuin kippaan puoli kuppia kahvia tähän...just olin hörppäämässä ja silmät näkee että Asiakas on Tulkku :D ...vesi valuu silmistä ja mahaan sattuu...[signature]Hulluus vaatii hintansa.
  -Tasaraha, kiitos![/signature]
   
 18. Juhiz

  Rekisteröitynyt:
  30.11.1999
  Viestejä:
  257
  Itse käyn erään yksityisen lääkäriketjun paikoissa niin työterveydessä kuin vapaa-ajallakin. Kyseiset tietokannat ovat erilliset eikä niitä voi ""linkittää"" ilman potilaan lupaa. Itse en antanut sitä lupaa kun sitä kysyttiin terveystietojen luovutuslupalapussa. Myöskään sairaalat eivät saa antaa tietoja ilman suostumusta terveyskeskuksiin ja toisinpäin. Joissakin paikoissa työterveyslääkäri voi olla sama kuin terveyskeskuslääkäri, mutta eri rooleissa toimiessaan ei saa lukea tietoja toisen roolin mahdollistavista järjestelmistä.
  [signature]Ei sähköistä allekirjoitusta.[/signature]
   
 19. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  429
  Eipä aikaisempien parannettujen vaivojen pitäisi haitata mitään ellei sitten ole jotain todella dramaattista sairaushistoriaa. Kyllä lääkärit sitä paitsi saavat yhtä ja toista tietoa ihmisistä käsiinsä jos vain haluavat joten sinänsä kai aika sama.

  Hauska juttu tuo joka jollekin oli sattunut, itse tosin olen aina saanut ihan luvan kanssa röntgenkuvia, epikriisejä ja muita diagnooseja töllisteltäväkseni.[signature]chimera|CREATIONS 2006
  Nyt loppui juominen.
  -Jamppa Tuominen, 1998[/signature]
   
 20. -LK-

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2004
  Viestejä:
  0
  Monen sairauden diagnosointi voi viivästyä, jos lääkärillä ei ole aikaisempia tietoja käytettävissä. Esim. selkärankareumapotilaalla verta ulosteessa vie heti ajatukset tulehdukselliseen suolistosairauteen, kun taas muuten terveellä potilaalla veri ulosteessa johtuu todennäköisimmin peräpukamista. Eli mitä enemmän tietoa potilaasta, sitä helpompi diagnosoida (tiettyyn rajaan asti).

  On myös tapauksia, jossa potilas vaihtaa aina lääkäriä, kun ei ensimmäisellä käynnillä saanut lääkäriltä apua vaivaansa. Useampi lääkäri teki hoitosuositusten mukaiset tutkimukset, joilla poissulkea vaivan yleisimmät syyt. Jos ne eivät helpota, eivät lääkärit pääse jatkotutkimuksiin asti, ellei potilas palaa toistamiseen vastaanotolle, tai kerro seuraavalle lääkärille mitä edellinen lääkäri tutki. Kaikkia sairauksia ei kuulukaan diagnosoida ensimmäisellä vastaanotolla.

  Lääkäri kirjoittaa sairaskertomuksen myös oman oikeusturvan takia. Onpahan jotain mustaa valkoisella, jos asioista aletaan riitelemään raastuvassa (vrt. esim. Bodom-oikeudenkäynti).

  Työnantaja voi saada tietää työntekijän sairasloman syyn, lääkäri kirjoittaa sairaslomatodistuksen, johon tulisi merkitä diagnoosi. Tosin lääkäri ei sairaudesta työnantajalle kerro, vaan työntekijä itse antaa sairaslomatodistuksen ja samalla diagnoosin työnantajalleen.
   
 21. katchu

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  1 356
  Epäilen että lääkärit ja sairaanhoitajat eivät naura kahvitunnilla että sillä virtasen pojallakin oli munassa näppylä. Eiköhän nuo ole aika pitkälti kaiken nähneitä dinosauruksia jotka sitä asioita hoitavat, joka tarkoittanee sitä että ei niitä kiinnosta mikä sua vaivaa (paitsi hoitavaa lääkäriä). Tosin uteliaita ihmisiä on olemassa mutta uskoisin sairaala henkilökunnan olevan sen verran kokenutta ja koulutettua. Ei mua itseäni kiinnosta lukeeko joku mun potilastietoja vai ei koska ei siellä mittän mielenkiintoista pitäisi olla...
   
 22. Miqqo

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  465
  Onko lääkäreillä muuten sisäpiirissäkin vaitiolovelvollisuus jollei potilaan hoito sitten vaadi toista lääkäriä kertomaan toiselle joitain asioita? Meinaan sitä, että saako lääkärit keskenään kahvitunnilla naureskella juuri tyyliin ""olipa sillä Virtasen pojalla näppylä munassa"" juttuja kunhan pitävät huolen että asia pysyy sisäpiirin(lääkäreiden) keskuudessa?[signature]MSI K8N Neo2 Platinum 54g|A64 3000+(venice), vesi|OCZ EL DDR Dual Channel Platinum Rev.2 2x512MB|Sapphire radeon 9800 Pro@XT 128 MB, vesi|Seagate Barracuda 200 GB sata|2 x 120 GB Maxtor dmax+9|Antec Sonata|Nexus NX-5000|Logitech UltraX flat keyboard|Logitech MX510|Steelpad 4D|LG 1730 BSNT
  Myydään Zalman ZM-WB2 Gold ja adsl modeemi: http://murobbs.muropaketti.com/thread.jsp?forum=16&thread=408640[/signature]
   
 23. Ylde

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  68
  Jepso. Ellei tietty ole kysymys yhteisestä potilaasta eikä silloinkaan varmaan kovin usein kahvitunnilla naureskella.
   
 24. Paramedic

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  349
  Kyllä lääkärit/hoitajat saavat vapaa-ajallaan kavereilleenkin kertoa potilastapauksista, kunhan vaan mitään sellaista ei tule ilmi mistä ko. potilas voitaisiin tunnistaa.[signature]Saving someone's life is like falling in love. The best drug in the world. For days, sometimes weeks afterwards, you walk the streets, making infinite whatever you see. Once, for a few weeks, I couldn't feel the earth - everything I touched became lighter. Horns played in my shoes. Flowers fell from my pockets. You wonder if you've become immortal, as if you've saved your own life as well. God has passed through you. Why deny it, that for a moment there - why deny that for a moment there, God was you? [/signature]
   
 25. Ylde

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  68
  Esimerkiksi nimi kuten kysymyksen huolella lukiessa olisi käynyt selväksi.
   

Jaa tämä sivu